Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קווסקי, הטיעון הזה שמישהו יבוא אליך משום מקום מאחורה.. לא ממש עוזרת..

אין לך יכולת תמרון כמו של אופנוע שאתה באמת יכול לברוח בכזאת מהירות, אני בספק אם זה ישנה משהו.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביומיים האחרונים שמעתי כמה פעמיים את הטיעון שלא צריך להכין את הקלאץ' לפני זינוק בעליה. אולי מישהו יכול להסביר איך כן/לא צריך לעשות זינוק בעליה?

תודה!

פורסם
כי זה לא חוקי! תפתח ספר תאוריה ותראה . יודע מה קח דומגא שיכולה לקראות במציאות , אתה עומד ברמזור לבד מאחורה אתה מבחין במשהו מטורף שדוהר לעבריך ולא בראש שלא לעצור (כבר קרה מקרה כזה , עם העורך דין שהרג אמא והבן שלה) , עד שתוריד הארמברקס , עד שתשים ניוטרל ותנסה לברוח ....... כבר לא תוכל.

איזה חוק קובע בדיוק שאסור להרים בלם יד בעצירה?

גבי הדוגמא שהבאת, האמאמאמה של מקרי הקצה, ועל הדוגמא שלך אני יכול לתת דוגמאות אחרות שבלם יד יכול להציל חיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כי זה לא חוקי! תפתח ספר תאוריה ותראה . יודע מה קח דומגא שיכולה לקראות במציאות , אתה עומד ברמזור לבד מאחורה אתה מבחין במשהו מטורף שדוהר לעבריך ולא בראש שלא לעצור (כבר קרה מקרה כזה , עם העורך דין שהרג אמא והבן שלה) , עד שתוריד הארמברקס , עד שתשים ניוטרל ותנסה לברוח ....... כבר לא תוכל.

.

ספר התאוריה מונח מולי, הגעתי לחלק שבו מסבירים על בלם היד, אך לצערי לא כתוב כלל, ולא מוזכר כי הרמת בלם יד בזמן המתנה לרמזור הוא אינו חוקי.

מאידך מסכימה שלהרים בלם יד בהמתנה לרמזור הוא דבר מיותר.

במקרה שהיה לי לאחרונה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=177429

העובדה שעמדתי ברמזור בניוטרל עם רגל על הברקס חסכה לי שניות רבות וזמן תגובה כאשר שילבתי לרוורס.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לכל החברה הצעירים והנחמדים ששואלים כאן שאלות. הבעיה בשאלות שלכם היא לא התוכן, אלה הסוג. סוג השאלות שלכם הוא מה צריך לעשות במקרה כזה וכזה, הבעיה היא שבנהיגה אין דבר כזה צריך. נהיגה היא דבר דינאמי ומשתנה, נהיגה היא דבר שלצערנו אנחנו צריכים להגיב אליו באופן תמידי. מה שאנחנו יכולים לעשות הוא ללמוד לצפות ולתכנן - וכך יהיה לנו יותר זמן לתכנן את התגובה שלנו וע"י כך גם להגיב נכון.

לכן המלצתי היא שוב: ללכת לקורס נהיגה מתקדמת. ללכת לקורס הכי בסיסי, ולפני לרשום את השאלות שלכם - את כל השאלות, כדי לא לשכוח אותן. בקורס כזה תוכלו לקבל את התשובות הכי מדויקות ונכונות לגבי כל שאלה, ללא הבלבול שנוצר עקב דיון בפורום ציבורי שחלק מקוראיו לא יודע את התשובות המדויקות והנכונות ביותר.

בקורס כזה תוכלו להבין את התנהגות הרכב שלכם, תפעול נכון שלו וההשפעה של הפעולות שלכם על התנהגות הרכב.

אחרי שתבינו את הדברים האלה, רמת הנהיגה שלכם תשתפר בהרבה מכיוון שלא תצטרכו לשאול יותר שאלות של "מה צריך". אתם תבינו לבד "מה צריך" לעשות מכיוון שתבינו איך כל פעולה שלכם משפיעה על הרכב ומה היא גורמת לו. ויהיה לכם זמן להתאמן ולהשתפר בדברים חשובים הרבה יותר בנהיגה, כמו למשל מבט נכון, תכנון נכון וכדומה...

מקווה שתיישמו את עצתי.

בברכת סוף שבוע נעים, זהיר ובטוח בכבישים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
ספר התאוריה מונח מולי, הגעתי לחלק שבו מסבירים על בלם היד, אך לצערי לא כתוב כלל, ולא מוזכר כי הרמת בלם יד בזמן המתנה לרמזור הוא אינו חוקי.

מאידך מסכימה שלהרים בלם יד בהמתנה לרמזור הוא דבר מיותר.

במקרה שהיה לי לאחרונה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=177429

העובדה שעמדתי ברמזור בניוטרל עם רגל על הברקס חסכה לי שניות רבות וזמן תגובה כאשר שילבתי לרוורס.

ל'

אני התכוונתי לשים ניוטרל באמצע נסיעה זה לא חוקי ובקשר להאמברקס את כבר אמרת את שלך .... ואני גם חושב ככה כי זה נכון שכאשר את מחכה ברמזור את בעצם לא נוסעת ומה יותר נוח מלשים בניוטרל ולהרים האמברקס?? אבל זה שאת לא נוסעת זה לא אומר שאנשים מסביבך לא נוסעים ותמיד צריכים להיות מוכנים לכל סכנה שלא תהיה.

שאני למדתי רשיון לאופנוע המורה לימד אותי שכשאשר אני עומד ברמזור תמיד לתת מבטים אחורה , בשביל לראות שאלו שבאים מאחורה אכן עוצרים ולא עסוקים להעביר שיר בברדיו או דברים דומים . וכך גם באוטו תמיד צריכים להיות מוכנים לכל דבר אפשרי.

פורסם
אני התכוונתי לשים ניוטרל באמצע נסיעה זה לא חוקי ובקשר להאמברקס את כבר אמרת את שלך .... ואני גם חושב ככה כי זה נכון שכאשר את מחכה ברמזור את בעצם לא נוסעת ומה יותר נוח מלשים בניוטרל ולהרים האמברקס?? אבל זה שאת לא נוסעת זה לא אומר שאנשים מסביבך לא נוסעים ותמיד צריכים להיות מוכנים לכל סכנה שלא תהיה.

שאני למדתי רשיון לאופנוע המורה לימד אותי שכשאשר אני עומד ברמזור תמיד לתת מבטים אחורה , בשביל לראות שאלו שבאים מאחורה אכן עוצרים ולא עסוקים להעביר שיר בברדיו או דברים דומים . וכך גם באוטו תמיד צריכים להיות מוכנים לכל דבר אפשרי.

איזה חוק קובע בדיוק שאסור להרים בלם יד בעצירה?

גבי הדוגמא שהבאת, האמאמאמה של מקרי הקצה, ועל הדוגמא שלך אני יכול לתת דוגמאות אחרות שבלם יד יכול להציל חיים.

זה לא מקרי קצה , עובדה זה קרה וזה עדין קורה.

ובקשר לזה קח עוד דוגמא למה לא צריך לעמוד הארמברקס ברמזור, נגיד ואתה עומד ברמזור ומשהו נכנס בך מאחור , מתי המכה תהיה יותר חזקה , מתי שאתה עם הבלם יד למעלה ובעצם האוטו תקוע במקום ללא יכולת לזוז מעוצמת המכה??? או כאשר אתה עם ברקס כשאתה יכול לעזוב אותו בשניות ??

תחשוב על זה ותראה שזה הגיוני.:idea:

פורסם
אני לא רואה סיבה הגיונית אחרת לזה שמשהו ישים ניוטרל באמצע נסיעה אם זה לא לשם

הרבה אנשים מעבירים לניוטרל בזמן עצירה, פשוט בגלל שיש אנשים שמעדיפים לבלום עם רגל אחת, ורק בסוף לשלב הילוך מתאים, לפעמים זה הרבה יותר נוח כשאין לך כוח להוריד הילוכים ולעבוד עם רגל שמאל.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
שלום לכולם!

אצמול נסעתי עם חבר שלי באוטו ידני (פיאסטה 97' למי שמתעניין) והוא עשה משהו שלא ראיתי אף פעם. בכל פעם שהתקרב לרמזור (אדום) או לעצירה בכלל הוא העביר את ההילוך לניוטרל וכך האט רק עם הבלם. האם זה "בריא" לאוטו להעביר לניורל בזמן נסיעה? בנוסף לכך הוא הגיע להילוך חמישי כבר ב50-60 קמ"ש. אני קצת בור בנושא, קיבלתי רישיון לפני שנה ומאז לא נהגתי על ידני בכלל. אני מכיר רק את התבנית שלמדנו בשיעורי נהיגה-העברת הילוכים ב-20,40,60,80.

תודה מראש

הסבר שקיבלתי פה:

בלחיצה על הקלאץ', להלן: מצמד, מופסקת העברת הכח מהגיר לגלגלים.

בעקבות הפסקת העברת הכח לגלגלים, הרכב מאט, בהנחה שאתה במישור.

ואז, אתה יכול להשתמש בברקסים כאוות נפשך.

לא יקרה כלום למצמד, ולא לברקסים, ולא ייתארך מרחק הבלימה.

רק יאריך את חיי הרפידות.

אבל אם תזרוק את הקלאץ', לאט לאט תהרוס אותו, וגם מיד אתה תדומם מנוע עם זריקת קלאץ'.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

ובקשר לזה קח עוד דוגמא למה לא צריך לעמוד הארמברקס ברמזור, נגיד ואתה עומד ברמזור ומשהו נכנס בך מאחור , מתי המכה תהיה יותר חזקה , מתי שאתה עם הבלם יד למעלה ובעצם האוטו תקוע במקום ללא יכולת לזוז מעוצמת המכה??? או כאשר אתה עם ברקס כשאתה יכול לעזוב אותו בשניות ??

תחשוב על זה ותראה שזה הגיוני.:idea:

ואתה בטח חושב שאתה חכם גדול אהה?? תמשיך לעשות דברים כאלה ונראה לאן נגיע .... עצם העובדה שבאוטו כשאתה במהירות גבוה ואתה מוריד את הרגל מהגז והאוטו בולם את עצמו לבד זה מראה את החשיבות של המנוע לבלימה של הרכב , אבל נראה מה היה כשתצטרך לבלום בפתאומיות כאשר אתה בניוטרל......

קשקוש בלבוש. ברגע שנכנס בך מישהו מאחור, זה ממש לא משנה אם לחצת על הבלמים,

או אם הרמת בלם-יד, או אם בכלל לא לחצת.

אני לא יודע מי כאן חכם גדול, אבל די ברור למי יש *קצת* יותר ניסיון על הכביש.

במקום לבזבז את הזמן היקר של עמוס השרת, אני מזמין אותך לצאת לבד למקום מבודד,

ולבדוק בעצמך את ההבדל בין בלימה פתאומית בניוטרל לבין בלימה פתאומית תוך כדי הילוך.

א-י-ן ש-ו-ם ה-ב-ד-ל.

כשאני מוריד את הרגל מהגז במהירות 80 קמ"ש בהילוך שני, בוודאי שהאוטו נבלם.

כשאני מוריד את הרגל מהגז במהירות 80 קמ"ש בהילוך חמישי, הרכב לא זז בכלל.

במקום להתווכח אתי, פשוט תנסה.

כשמעבירים לניוטרל במישור, במהירות 130 קמ"ש,

הרכב די שומר על המהירות ומאט באופן הדרגתי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמה שטויות אפשר לרשום ב3 דפים... לפותח השירשור: כאשר חברך ירד מירושלים לבית שמש רק על ברקסים, ברמזור האחרון הוא יבין שהרכב כבר טוטל לוסט. וכבר ראיתי את זה קורה.

פורסם
קשקוש בלבוש. ברגע שנכנס בך מישהו מאחור, זה ממש לא משנה אם לחצת על הבלמים,

או אם הרמת בלם-יד, או אם בכלל לא לחצת.

אני לא יודע מי כאן חכם גדול, אבל די ברור למי יש *קצת* יותר ניסיון על הכביש.

במקום לבזבז את הזמן היקר של עמוס השרת, אני מזמין אותך לצאת לבד למקום מבודד,

ולבדוק בעצמך את ההבדל בין בלימה פתאומית בניוטרל לבין בלימה פתאומית תוך כדי הילוך.

א-י-ן ש-ו-ם ה-ב-ד-ל.

כשאני מוריד את הרגל מהגז במהירות 80 קמ"ש בהילוך שני, בוודאי שהאוטו נבלם.

כשאני מוריד את הרגל מהגז במהירות 80 קמ"ש בהילוך חמישי, הרכב לא זז בכלל.

במקום להתווכח אתי, פשוט תנסה.

כשמעבירים לניוטרל במישור, במהירות 130 קמ"ש,

הרכב די שומר על המהירות ומאט באופן הדרגתי.

לכנות משהו "קשקוש בלבוש" ולהחליפו ב"שטויות במיץ", לא מקדם את אף אחד לשום מקום ...

אז אולי כדאי לעשות קצת סדר בדברים, אחת ולתמיד.

1. המרחק הקצר ביותר בבלימת חירום מושג בעת לחיצה בו זמנית על דוושת הבלם ועל דוושת המצמד. זאת על מנת למנוע הפרעה של המנוע לפעולת הבלימה כאשר המנוע על סף כיבוי ובכדי למנוע אובדן תיגבור להגה ולבלמים בעקבות כיבוי מנוע במידה ונזדקק להם ברגע שלאחר בלימת החירום.

2. יש להפריד בין הנזק שנגרם למכונית לבין הנזק שנגרם לנוסעים בה - בעת היפגעות מאחור. מאחר והנוסעים חשובים יותר, הדרך הטובה ביותר להפחית את הפגיעה בנוסעים היא ע"י החזקת דוושת הבלם לחוצה בכל הכוח, במטרה להתנגד ככל האפשר לדחיפת המכונית לפנים. כתוצאה מכך המכונית תיפגע בצורה חמורה יותר. אולם, מאחר ופגיעה מסוג "צליפת שוט" מתרחשת כאשר המכונית נדחפת לפנים בפתאומיות והראש מאחר לנוע עד לרגע בו הוא נתמך ע"י משענת הראש, הפחתת תנועה זו למינימום תסייע במניעת הפגיעה לצוואר.

הסתייגות אחת לנאמר - במידה ומדובר במכונית קטנה ובה יושבים נוסעים גם מאחור, ייתכן ורצוי לוותר על טכניקה זו מחשש לפגיעה בהם עקב מעיכת חלקה האחורי של המכונית.

3. בעת נסיעה במורד, תפקיד מערכת הבלמים הינה לווסת את מהירות הנסיעה בלבד. שמירת המהירות ומניעת צבירה של מהירות עודפת יש לבצע באמצעות בלימת מנוע המושגת ע"י שימוש בהילוכים נמוכים.

4. אני חושב שהגיע הזמן לעצור את הבינוניות (רציתי להשתמש במילה פחות עדינה אבל ויתרתי) ולהגיד לכל אלו שכותבים "אמברקס" שאין מילה כזו. באמת, נשבע לכם ! אפילו אם אבא / דוד / מכונאי שלכם כל הזמן אומר את זה, באמת שזה לא קיים. המילה הנכונה היא "הנדברייקס" אם ממש חייבים ואם לא אז מן הראוי להשתמש במילה העברית "בלם יד". וכן, גם "ארמברייקס" זו המצאה.

5. כן, לפי החוק חייבים להיות עם הילוך משולב כל הזמן, גם בהאצה (מוזר לא?), גם בנסיעה במהירות קבועה וגם בהאטה (למעט בלימת חירום). גם בעת המתנה ברמזור יש לשלב להילוך. כך אומר החוק.

דני G.

פורסם

5. כן, לפי החוק חייבים להיות עם הילוך משולב כל הזמן, גם בהאצה (מוזר לא?), גם בנסיעה במהירות קבועה וגם בהאטה (למעט בלימת חירום). גם בעת המתנה ברמזור יש לשלב להילוך. כך אומר החוק.

דני G.

לפי החוק- רק בירידה.

• תוכן חדש...