Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה/עצה לגבי רכישת MGB

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה לי כי ימי החוליגאנים שיושבים על הברזלים ועושים צרות קצת חלפו להם מן העולם.

יש מכוניות רבות עם גג נפתח ברחובות, ולא זכור לי ששמעתי על נזקים לגג, אלא רק על איומים בסגנון "אם יהיה לך גג פתוח, מישהו יחתוך לך אותו".

קובי, שמעת על מקרים כאלו לאחרונה?

שמעתי על מקרה אחד או שנים שקרו לבעלי מיאטות בשנים האחרונות. החוליגאנים המודרנים לא יושבים על הברזלים, אבל הם עדיין חוליגאנים.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

ליעד, עדיין יש את החוליגאנים. לפני פחות משנה שמעתי על מיאטה ממועדון הרודסטרים שחתכו לה את הגג.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

שלום גלעד,

בגיל 16, חבר של אבי לקח אותי לסיבוב בכביש פנימי, ב- MGB-GT ששיפץ. כשהגענו לרכב הפתיע אותי כשהציע שאני אנהג אם אני יודע איך. ידעתי. נהגתי.

כ- 15 שנים לאחר מכן רכשתי את ה- B' שלי. MGB-GT שנת 1976. כרגע בהליך של שיפוץ (במהלך פחחות, אח"כ צבע, לאחר מכן פנים - שטיח, תקרה וריפודים).

רכב עם "נשמה" ומהנה מאוד לנהיגה.

כפי שכבר כתבו, אין בעייה להשיג חלפים, יש מידע מקצועי מקיף וטוב (מאגר המידע המלא של קובי מילוא ושאר ספרים וסרטים), ובמה שלא תדעו לטפל לבד לא תתקשו למצוא אנשי מקצוע שיסייעו (אני מצאתי את בני ל').

אין התלבטות. לכו על זה. תהנו ושיהיה בהצלחה.

אגב, לא סיפרת - באיזה רכב מדובר? GT? רואדסטר?

פורסם
אני מצאתי את בני ל'

שלא תדע עוד צער ודאבה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לצערי, אני מחזק את דבריו של קובי.

יש יותר ממיאטה אחת במועדון שניזוקה בזדון.

כשאני משאיר את האוטו שלי ברחוב (גג חדש, לאחר שיפוץ), אני לא שקט.

מזל שהמיאטה היא לא האוטו המנהלתי שלי. העצבים שלי היו נגמרים די מזמן. :wink:

גמר חתימה טובה,

דניאל

MCS 2008

פורסם

כמה התייחסויות:

ראשית, לדבר החשוב ביותר. פרוייקט אב-בן זה דבר מצויין, ורק בשביל זה שווה את העניין. בתור מי שעבר את התהליך עד מחציתו (לא השלמנו את האוטו, וכנראה שזה גם לא יקרה), זה כיף גדול ותורם רבות למערכת היחסים.

לעניין השימוש ברכב אספנות ליומיום של נהג חדש, לדעתי נייט מחלט.

זה לא שזה לא אפשרי, אבל המציאות היומיומית היא דבר פרקטי, ורכב אספנות זה לא. נסה לתרגל מול המראה הסברים למה איחרת למבחן במתמטיקה כי האוטו לא הניע, או להגיע לדייט באיחור ועם ידיים שחורות כי סידרת איזה חוט חשמל שהתנתק. אז אתה בטח אומר לעצמך עכשיו: "אם אתקע עם האוטו בדרך למשהו חשוב, אשאיר אותו בצד ואמשיך במונית" נכון שזה מה שחשבת? פתרון מצויין. ומי ישמור על רכושך היקר עד שיגיע הגרר? אלברט הסכינאי מהברזלים?

נושא אחרון - הכדאיות הכלכלית. יתכן וזה באמת מחיר טוב, אבל האמת נמצאת כידוע בפרטים הקטנים, וכל בורג קל להשגה הוא יקר לקניה, ואוטו מפורק שאין אפשרות לבדוק בו תקינות של שום דבר הוא הימור לא קטן. עלות השיפוץ הסופית יכולה להגיע לסכומים דימיוניים שלא חלמתם עליהם. אם אתם חושבים על הדגם הספציפי הזה, תמיד שווה לבדוק להשוואה כמה עולה לייבא אחד מוכן ונוסע. לנוחיותך - קישורית למכירות שנסגרו לאחרונה באיביי. אם תבדוק את המחירים שם, ותעשה את החישוב עד לכביש בארץ, תראה שיתכן וגם בחינם לא כדאי לקחת את האוטו ממוסך יונדאי.

נמרוד

פורסם

מחזק את דברי נמרוד. כפי שציינתי בהודעה קודמת בשרשור, חובה לבדוק איזה חוסרים יש, ומה מצב החלקים שישנם.

קניתי לפני שנתיים רכב שהוחנה במצב נסיעה שש וחצי שנים קודם לכן, ועל פניו לא היו בו חוסרים כלל. אני מושקע ברכב בעשרות אלפי שקלים, והזרוע עוד נטויה. היה לי ברור שזה ש"לא חסר כלום" לא אומר שלא תדרש השקעה כבירה. בניגוד למצב אצלך, לרכב שלי קשה מעט יותר להשיג חלקים, והם יקרים יותר, אבל אם אין לך כיס עמוק, הפרוייקט הזה עשוי ללכת לאבדון. דאג להיכנס לזה בעיניים פקוחות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בתור מי שעבר את התהליך עד מחציתו (לא השלמנו את האוטו, וכנראה שזה גם לא יקרה),

מתוך סקרנות של חובב פורד האם מדובר על האסקורט או החיפושית ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לא רק שהחיפושית שופצה למצב מעורר קינאה, היא גם תרמה איברים להצלת אחותה הירושלמית, שיכולה רק לחלום להגיע למצב זה....מסכים עם נימרוד, כל מילה שלו סלע!

אבל...מי שלא הולך עם החלום, סופו שיתחרט כל חייו!... שני MG היו בי-ם בשנות השמונים, אחת לבנה ואחת אדומה, שהסתובבות בתלפיות על בסיס קבוע! (קובי יזדעק עכשיו ויוכיח באותות ובמופתים שהיו יותר, אבל את אלה הכרתי איישית) הימים סוף ימי ארידור ואני חייל משוחרר מאותגר רכב ומזומנים, הבריירות העומדות בפני, אוטוביאנקי 78 מינימינור 77 וה-MG .....ה-MG היתה במצב המוזנח משאר הבחירות ועלתה 2000 ש"ח יותר, לכן לקחתי את אבי לראות את הרכבים, בתקווה לקבל הלוואה לגישור על ההפרש בין המרשרשים שבידי לבין החלום המוטורי שלפני...אבא ניגש, הסתכל, הסתכל קצת יותר טוב ופסק, "זה לא בשבילך עזוב..." "אבל למה אבא? תיראה, אפשר לתקן, אפשר לשפץ, אפשר......." את יתר התחינות כבר הפנתי לגבו המתרחק במהירות...יומים אחרי זה קניתי את המיני הראשונה שלי, כולה מכספי, ונהנתי מכל רגע, בילינו והשתוללנו בכל מקום אפשרי, וילדי הראשון הובא מבית החולים ברכב הזה, עד היום שמורה אצלי פינה חמה בלב לגמד האנגלי הטוב והמטיב... אבל עמוק בלילה, בין שנת החלום ליקיצה אני עדיין מתגעגע ל-MG המוזנחת והעצובה- חלפו מאז הרבה שנים והיום אני פוגש בשתי היפיפיות האנגליות הלבנה והאדומה, כשהלבנה שופצה ביד אוהבת לביטחה ומוצעת למכירה במחיר שאני יכול רק לחלום עליו, הרבה מעבר למחסור 2000 השקלים, והאדומה עדיין מוזנחת אבל לפני שיפוץ, אצל חברי הסניף הירושלמי,-כמה כסף והגיון שווה החלום שלך?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

האם לקנות או לא? שני חלקים לתשובה:

על החלק הפרקטי וטכני קיבלת תשובה מפורטת לגבי עלות השיפוץ ושימושיות הרכב לאחר השיפוץ לחיי היומיום - אם זה מתאים לך על זה.

לגבי השיפוץ עם אבא זהו החלק החשוב - אין דבר יותר כיף מלחלוק תחביב עם אבא והזכרונות לא יסולאו בפז!!! אם אתה יורד מהפרוייקט עקב עלויות או פרקטיקה - חפש פרוייקט פשוט יותר או זול יותר שמור ואל תוותר על החלק החשוב ברעיון - שיפוץ רכב אספנות עם האב.

שנה טובה

אייל

• תוכן חדש...