Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכון בדיקה רישוי שנתי מקל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני את הטסט שלי עושה רק בקומפיוטסט בראשון כי לרוב התור לא ארוך מידי, השירות סבבה, היחס מצויין, וגם בודקים לי את הרכב כמו שצריך - שיש ליקוי אני רוצה לדעת עליו ולתקן ולא לחכות שציריה של 1500 שקל תלך בגלל גומיה של 40 שקל

או למצוא את עצמי מאבד את המתלה השמאלי בגלל תפוח משולש שבור וכו'....

גם צינור בלימה בלוי וסדוק יוכיח לך למה צריך להחליף אותו בדיוק שתפעיל עליו עומס והוא יבקע - באמצע בלימת חירום שילד עם אופניים מול הפגוש הקידמי שלך...

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה קצת מגזים.

אף אחד לא מנסה לחסוך בתיקונים/טיפולים שקשורים לאחזקת הרכב, ובטוח שלא בטיפולים שקשורים לבטיחות.

הכוונה במכון מקל היא: מכון שלא מנסה לעשות כסף בבדיקות חוזרות, מכון שלא קורע לך את המגבים בכוח כדי שתקנה אצלו חדשים, מכון שעושה לך בדיקת זיהום אוויר כמו שצריך ולא מסובב אותך בשביל שתקנה תוסף מפוקפק...

פורסם

עתיד בוקר טוב.

אני מתפלא עליך,הרי כבר הבנת שהכוונה "מקל" היא לא בליקויי בטיחות חמורים,אני לא מאמין שמישהו יסע על רכב ללא בלמים במודע או כל מפגע בטיחותי אחר, ודניאל אתה צודק ב100% לפי דעתי, מכון שלאחד הכניס את כל הצינור בגלל סיבה זאת או אחרת יכול מאוד להיות שלמחרת ללקוח אחר יתייחסו בצורה שונה לגמרי בגלל סיבות אחרות ולכן אני לא חושב שמכון זה או אחר מקל במודע על הבדיקה(אלא אם אתה חבר/אח/קרוב משפחה/או סתם בחורה עם שדיים גדולים של רב הבוחן ...:-)).

יום טוב לכולם.

פורסם

אז בוא ואספר לך סיפור קטנטן שתבין שמדינת ישראל בתחום המוטורי גרועה והזויה יותר משחשבת !!

למדתי בתיכון חצי מקצועי מכונאות רכב, המורה המקצועי שלי היה גם בוחן במכון טסט, כחלק מהלימודים הוא חשב (בצדק) שיהיה נחמד להעשיר את הלמידה מעבר למכונאות ולגלוש לתוך התחום של מבחני רישוי, הוא ביקש אישור ממנהל המכון והוא הסכים שנגיע לשבוע שלם כל יום חצי יום למכון ובכל יום כזה "נוצמד" לבוחן בעמדה אחרת (אורות\מספר מנוע-בלמים-זיהום אוויר-בור-כיוון תאורה קידמית וכו')

בשבוע שהייתי שם למדתי כמה דברים מאוד מעניינים, ועצובים באותה נשימה

הישראלי הממוצע לא מגיע כדי לבדוק את הבטיחות ברכב שלו, הוא מגיע כדי לעבור טסט לקבל רישיון ולהמשיך לנסוע, יתרה מכך שאתה מכשיל אותו על ליקוי סופר בטיחותי מבחינתו הליקוי הזה שווה ערך לחלוטין לליקוי סופר מטומטם,

לדוגמא : רכב נכנס לבדיקה אני נמצא בעמדת הבור, הבוחן אומר לו תקדם טיפה קדימה ואז תעצור, שהוא עוצר אני מרגיש משהו על הכתף אני מסתכל, משהו רטוב, נוגע בזה - לא כלכך מזהה את הנוזל, עושה על זה טיפה רוח והנוזל מתחמם=נוזל בלמים, בודק ורואה שהצינור בלימה לא יבש אלא פשוט סדוק ובזמן הבלימה הוא מטפטף !!!!, עברנו על הרכב, הרכב עם 4 צינורות בלימה יבשים שאחד מהם כבר נוזל, צמיגים יבשים לגמרי(סדוקים ברמות היסטריות) ועוד כמה ליקווים נחמדים אבל פחות חשובים,

כמובן שהרכב נכשל, הבוחן ניגש לנהג אומר לו "תקשיב יש לך צינור בלימה סדוק ונוזל לך שם נוזל בלמים וגם יתר הצינורות יבשים, והצמיגים יבשים בצורה שמסכנת אותך אני מציע להיכנס למוסך הכי קרוב שתמצא או אפילו לקחת את הרכב בגרר כי לנסוע עם צינור בלימה נוזל זה התאבדות"

הנהג חושב שתי שניות ואז אומר "אתם נבלות רק מחפשים להכשיל אנשים, למה מה זה האוטו הזה זה כולה האוטו של האישה היא רק לוקחת איתו את הילדים לגן נוסעת לאחותה וקצת למכולת זהו !!!!!, אז מה אם יש נזילה אני יודע כל יומיים\שלושה אני ממלא את המיכל הקטן שם וזהו ! בשביל זה להכשיל בן אדם ? אין לי זמן אני צריך ללכת להביא ת'ילדים מהגן"

אני והבוחן מסתכלים אחד על השני בשוק של החיים, לא מבינים איך בן אדם נוסע ברכב כזה ועוד אומר "כולה להביא את הילדים מהגן" הריי ילדים זה הדבר הכי חשוב לבן אדם ודווקא אותם הוא מכניס לרכב התאבדות ? - כמובן שהוא ניכשל ולא עזר לו כל הצרחות ולקרא למנהל המכון שזרק אותו החוצה מהמכון כמו טיל (וגם העביר דיווח למשרד התחבורה על הרכב)

בכל מקרה הסיפור הנדיר הזה קרה שם במכון בתדירות מאוד נדירה של משהו כמו אחד לשעה (מיקרה עם ליקווים סופר בטיחותיים שהנהג מתעצבן ומייחס להם חשיבות סופר שולית) אני בטוח שעמית יוכל לספר אלף סיפורים כאלו, אחד מהם נמצא גם בחתימה שלו, שורה תחתונה נכון שיש מכוני טסט שיותר מקפידים על מגבים לדוגמא, אבל מצד שני אם תינסע בחורף ותקבל שפריץ של בוץ מאיזה משאית בלי מגב חדש טרי ואיכותי אין סיכוי להוריד את זה מהשמשה !! ממש אין סיכוי !!

אז לפעמים גם מה שנראה לנו חירטוט הוא בעצם בטיחות !!, בכלל חוץ מפח אשפה (שדואג לניקיון הסביבה) ולוחית רישוי תקינה וברורה (שדואגת להקל על כוחות הביטחון אם במישור התעבורתי\פלילי\לאומני) וזיהום אוויר שברור טוב מאוד למה הוא חשוב ולמה הוא נועד, כל שאר הבדיקות הם סופר בטיחותיות....

*סתם עוד מיקרה קטן על קצה המזלג, בחור שמכניס סובארו DL לבדיקת בלימה, גלגל ימין קידמי שלו בולם פיקס, גלגל שמאלי קידמי לא בולם אפילו 20 אחוז מהתקן, רכב כזה בלי ABS בלי EBD בלי שום מערכת אלקטרונית בבלימת חירום עצבנית יעשה ספין ויאבד שליטה - הנהג כמו כולם התחיל לצעוק שמחפשים אותו ורק רוצים לעשות עליו קופה !

פורסם

זה שיש מתאבדים על הכביש זה גם ידוע וגם גרוע ובטח ובטח לא לגביהם הוויכוח פה ,לא צריך לתת להם לגיטימציה וכמובן יש צורך להכשילם ולגרום להם לתקן את ליקויי הבטיחות ברכבם .

אבל כפי שנתת דוגמאות על ליקויים בטיחותיים חמורים שיש להכשיל עבורם יש גם לא מעט דוגמאות ורבים וטובים גם מחברי הפורום חוו את החוויה הלא נעימה הזאת(ורובנו כאן מבינים את המשמעות של צינור שמן ברקס סדוק) שבמכוני רישוי ישנה איזושהיא תופעה (ולא בכל המכונים ולא אצל כל הבוחנים) שמנסים לגרום לי/לך/לנו/להם כלקוחות ללכת ל"תקן/להחליף/לקנות" דברים שלא באמת נחוצים או לא באמת לא תקינים וישנם אינספור דוגמאות ואני לא רוצה לפתוח את הנושא הזה שוב (עמית בוודאי שוב יכנס איתי לדיון מעמיק בנושא הנ"ל-ושנינו לפי דעתי צודקים :-)) אבל לפי דעתי לכאן כיוון פותח השרשור את השאלה שלו ולא לצד הקיצוני שנתת דוגמאות.

פורסם

עתיד אתה נותן דוגמאות קיצוניות ביותר.

אני אתן לך דוגמה קטנה אחת לכמה כן מחפשים אנשים להוציא מהם עוד כמה שקלים.

תאר לך אתה נכנס לטסט, הכל תקין חוץ מהלוחית רישוי! אתה יוצא מהאוטו מסתכל על הלוחית ורואה שהכל תקין ואז אתה שואל מה לא תקין בה והתשובה שאתה מקבל זה "תסתכל יש בפיצה זוית קטנה שלא ישרה פלס, צריך להחליף.

פינה של חצי ס"מ בלוחית רישוי שאף אחד לא היה שם לב אליה ורק מי שממש מחפש עם זכוכית מגדלת מוצא אותה.

זה נקרא לחפש, ויש המון מכוני רישוי שמחפשים אותך על הקטנות האלה, אבל אין להם (יותר נכון לאותו המכון שחיפש על הלוחית רישוי) בעיה שתבוא עם 4 צמיגים שונים באוטו כשכולם יבשים שחוקים עם מסמרים בחיבור בין הג'נט לצמיג.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
זה נקרא לחפש, ויש המון מכוני רישוי שמחפשים אותך על הקטנות האלה, אבל אין להם (יותר נכון לאותו המכון שחיפש על הלוחית רישוי) בעיה שתבוא עם 4 צמיגים שונים באוטו כשכולם יבשים שחוקים עם מסמרים בחיבור בין הג'נט לצמיג.

בשום תקנה לא כתוב שאסור לך לנסוע עם ארבעה צמיגים שונים ברכב והבוחן לא יכול להכשיל אותך על זה.

זה לא נובע מחוסר איכפתיות אלא מחוסר יכולת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ממה שידוע לי חובה שיהיו זוג צמיגים זהים על אותו הסרן.

ומעבר לזה על צמיג שחוק ויבש אומרים להכשיל שלא לדבר על המסמרים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

על צמיג שחוק אמורים להכשיל, על צמיג יבש הם לא יכולים לעשות כלום.

כרגע, אין שום תקנה מעוגנת בחוק בקשר לגיל הצמיג - מותר לך לנסוע ברכב עם צמיג בן 10 שנים, יבש עד מתפורר, כל עוד שיהיה בו מספיק "בשר".

נכון שזה דבר שגוי, לא בטיחותי, אך כרגע אין לבוחנים שום דבר לעשות נגדו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
לצערי, גם זוג צמיגים זהים על אותו הסרן לא חובה. אפשר שיהיו 4 צמיגים מיצרנים ודגמים שונים.

כן ?

אז איך אתה מסביר את העובדה שנטפלו אליי במכון הדרום והכשילו את הרכב רק בגלל ששני הצמיגים האחוריים לא היו זהים ( בעלי אותו שם ופירמה ) אבל היו טריים ובאותה המידה הנדרשת ברישיון ?!

הבוחן וגם המנהל אליו פניתי שלחו אותי להחליף את אחד הצמיגים כדי שיתאים לשני .

הקטע המצחיק ( לעג לבוחנים ) והעצוב לי לפחות ( הוצאתי סכום כסף מיותר ) הוא שלא מצאתי בדיוק את אותו הצמיג ומאותה הפירמה הצמיגאי מצא לי משהו עם חריצים דומים ובבדיקה השניה במכון זה עבר .

זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בהיטפלות מיותרת של בוחנים לקטנות ברכב שלא קשורות כהוא זה לבטיחות .

ניסיתי לא מעט מכונים ברחבי הארץ ( כדי להעביר את הרכבים של אשתי ושלי טסט ) וכמעט תמיד יש איזה ' ממצא מפחיד ' .

הפתרון נמצא - אשתי לוקחת את הרכבים למבחני הרישוי וראה זה פלא , הרכבים עוברים טסט ללא בעיה ורק ליקויים של ממש ( אם נמצאו ) מכשילים את הרכב .

אז תתחילו לשלוח את הנשים למשימה הקשה מעבר לקווי האויב :|

פורסם
על צמיג שחוק אמורים להכשיל, על צמיג יבש הם לא יכולים לעשות כלום.

כרגע, אין שום תקנה מעוגנת בחוק בקשר לגיל הצמיג - מותר לך לנסוע ברכב עם צמיג בן 10 שנים, יבש עד מתפורר, כל עוד שיהיה בו מספיק "בשר".

נכון שזה דבר שגוי, לא בטיחותי, אך כרגע אין לבוחנים שום דבר לעשות נגדו.

על גיל, אכן לא ניתן לפסול צמיג, אך על יובש, ניתן גם ניתן.

מאותו שרשור שצויין ע"י צביקה, קראו פה את סיבות הפסילה לצמיגים.

מכוני הרישוי מנסים זה שנים לשנות את אופן הליך הרישוי כך שהם לא יצטרכו "להשלים הכנסה" ע"י מכירת אביזרים. אם הממשלה תאפשר למכונים לגבות מחיר הוגן למבחן השנתי שיעמוד על כ-100-120 ש"ח, ומבחן חוזר(רק לפסילות שנדרש בעבורם שימוש במכשור) בעלות של כ-40 ש"ח, בתמורה המכונים מוכנים "להפטר" מכל עמדות המכירה הנלוות אליהן.

רכב אשר יפסל על ליקויים מינוריים[לוחיות, נורות(לא ראשיות), פסים, ציוד וכד') בעצם לא ייפסל בטסט, בעליו יקבל התחייבות אישית לתיקון הליקויים ורשיונו יוחתם בחותמת כשרות לתנועה.

רכב אשר ייפסל על ליקויים משמעותיים יחויב בבדיקה חוזרת.

דעתכם?

סיפור טרי מהיום:

רכב שנפסל על זוג בולמ"ז נוזלים ומרגיש כמו אניה בים סוער, בעל הרכב מתווכח כי הרטיבות נובעת משטיפת הרכב. :shock:

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...