Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי העברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ההורים שלי רכשו לפני כשבוע רכב חדש, ובמסגרת העסקה הם ביצעו טרייד אין על הרכב הישן. את הרכב אנחנו נותנים ביום שנקבל את הרכב החדש...

ולשאלה... כשאמא שלי דיברה עם האדם האחראי על הטרייד אין, הוא אמר לה שהעברת הבעלות על הרכב הישן תבוצע רק כאשר הוא ימצא קונה לרכב שלנו... מצד שני, קרוב משפחה אמר שברגע שמוסרים לו את המפתחות יש להעביר בעלות בבנק הדואר...

מי צודק? מצד אחד יש הגיון מסויים בטענתו, שכן הוא לא ישתמש ברכב אלא רק ינסה למוכרו... אבל מצד שני אי אפשר לדעת אם זה באמת ככה, ובמקרה של דו"ח או פאשלה אחרת אנחנו נחשב לבעלי הרכב...

מישהו היה פעם במצב דומה? מי צודק, ומה צריך לעשות?

תודה.

פורסם

לפי הספר, אמורים להעביר בעלות ל"תו סוחר"

כלומר במקרה ומוכרים רכב לסוחר מורשה, שישתמש בו רק לצורך מכירתו הלאה, מבצעים "הפקדה לתו סוחר"

כך לא נוספת יד נוספת לרישיון הרכב, וכשימצא קונה, הבעלות תועבר עליו.

התהליך הזה אפשרי, כאמור רק במקרה והמכירה היא לסוחר מורשה, שיש לו רישיון סוחר.

בכל מקרה אחר, אף אחד לא יסכים לרשום את הרכב על שמו, בשביל לא להוסיף יד לרכב.

מה שנהוג לעשות, זה לערוך זיכרון דברים, בו יצויין שבתאריך XXX בשעה XXX, נמסר הרכב לאיש טרייד אין, ומאותו רגע כל האחריות על הרכב, עוברת אליו, כולל דוח"ות, תאונות, ונזקים + חתימה של שני הצדדים.

פורסם
שלום, ההורים שלי רכשו לפני כשבוע רכב חדש, ובמסגרת העסקה הם ביצעו טרייד אין על הרכב הישן. את הרכב אנחנו נותנים ביום שנקבל את הרכב החדש...

ולשאלה... כשאמא שלי דיברה עם האדם האחראי על הטרייד אין, הוא אמר לה שהעברת הבעלות על הרכב הישן תבוצע רק כאשר הוא ימצא קונה לרכב שלנו... מצד שני, קרוב משפחה אמר שברגע שמוסרים לו את המפתחות יש להעביר בעלות בבנק הדואר...

מי צודק? מצד אחד יש הגיון מסויים בטענתו, שכן הוא לא ישתמש ברכב אלא רק ינסה למוכרו... אבל מצד שני אי אפשר לדעת אם זה באמת ככה, ובמקרה של דו"ח או פאשלה אחרת אנחנו נחשב לבעלי הרכב...

מישהו היה פעם במצב דומה? מי צודק, ומה צריך לעשות?

תודה.

משנת 2004 (אם אני לא טועה חודש מאי),יצא חוק מטעם משרד התחבורה המורה על כל חברות הטרייד אין המורשות ,אשר כמובן עומדות בקריטריונים של משרד התחבורה להנפיק תו סחר שהוא מעין אסמכתא לטרייד אין .

ביום קבלת המכונית לאותה חברה מחובתה ומחובת המוכר (אמא שלך) לבצע העברת בעלות כחוק(עלות של 30 ש"ח),עלמנת לא להגיע למצב של דוחות ,עבירות או תאונה קשה לא עלינו ואחריות זו תהיה בלבד ע"ש הבעלים רשומים ,חב' הטרייד אין.

תחשוב מה יקרה למרות שתציין את מועד המסירה של המכונית אבל שנה אח"כ עדיין תקבל דוחות או אפילו נקודות על לא עוול בכפך ואז תנסה להוכיח את ההיפך בבתי משפט וכו', תהיה חכם כבר עכשיו ודרוש ללא כל פשרה העברת בעלות במקום .

אציין כי אותה חברת טרייד אין איננה בדיוק סוחר מורשה אלא משהו שקצת נראה כחובבני לגמרי .

• תוכן חדש...