Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שסיקרנה אותי, ולא מצאתי לה תשובה בחיפוש.

נניח שאני נוסע בעליה, 2 אפשרויות בפני:

לעלות על הילוך שלישי, באזור ה 4000 סל"ד, בלחיצה מזערית על המצערת

או

לעלות על הילוך רביעי באזור ה 2500 סל"ד, תוך לחיצה מאומצת יותר על המצערת בכדי לנסות לשמור על מהירות קיימת.

אני ממש מעוניין לדעת מי מהגורמים משפיע יותר על צריכת הדלק, הסל"ד או הלחץ שמופעל המצערת.

איזה מקרה מזיק יותר למנוע? איזה מקרה חוסך בדלק?

(הרכב הוא כמובן עם הזרקה)

תודה,

אופיר

פורסם

אהלן

חבר של אבא שלי אמר לי בעבר (הוא מכונאי במקצועו) שברגע שאתה נוהג כמו במצב ב', אתה הורס את הגיר.

לא יודע עד כמה זה נכון אבל אני דיי סומך עליו. צריך לנסוע בהתאם לתנאי הדרך לא לאמץ את המנוע יותר מדי בסיבובים גבוהים ולא לאמץ אותו יותר מדי שיתקשה לתפקד כמו שמקרה ב'. (וזה מה שרשום גם בספר הרכב שלי שברגע שהמנוע מגלה סימני עייפות ומאמץ בהילוך גבוהה מדי יש להוריד הילוך בהתאם, מדובר בגולף דור 4).

תשתדל שגם בעלייה וגם במישור הרגל שלך על הדוושה תישאר בערך אותו הדבר, לחיצה עדינה. זה אפשרי אם לפני עלייה צוברים מספיק תאוצה ובעיקר אם מעבירים הילוכים נכון.

בברכה,

איתמר ג'ורג'.

פורסם
לעלות על הילוך רביעי באזור ה 2500 סל"ד, תוך לחיצה מאומצת יותר על המצערת בכדי לנסות לשמור על מהירות קיימת.אופיר

הדרך הבטוחה לחמם את הגיר :mm_yeah:

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אילו הייתם בודקים דיאגרמת BSFC של מנועי בנזין הייתם רואים שאתם טועים כולכם.

BSFC = BRAKE SPECIFIC FUEL CONSUMPTION

לפי זה ניתן לראות בבירור שכדי שמנוע יצרוך פחות דלק ועדיין יספק כמות מסוימת של הספק (כדי לעלות את העליה בקצב הרצוי לנהג) יש לרדת לסל"ד הנמוך ביותר כאשר המנוע מועמס כמעט לגמרי. מועמס כמעט לגמרי - הכוונה שאם תנסו ללחוץ את הגז עוד פנימה, כבר לא תקבלו כמעט תוספת כוח.

יוצא דופן אחד - הוא מצב שבו אתה נוסע על סל"ד מאוד נמוך, 1500 סל"ד או פחות מזה, כאשר האוטו מועמס עד הסוף (אין שום תוספת כוח ע"י עוד גז) והאופציה העדיפה היא להוריד הילוך, לעלות ל 2000 סל"ד (לא יותר סל"ד כי אז שוב זה לא הכי יעיל) ולעלות את העליה ב 2000 סל"ד עם קצת רזרבה של כוח.

במקרה המתואר בשרשור הזה, אני מניח שעליה ב 4000 סל"ד תצרוך 20-40 אחוז יותר דלק (רק בקטע של העליה, לא משהו שתראה כשתגיע לתחנת הדלק).

הגיר יותר "יתאמץ" כשהמנוע בסל"ד נמוך, אבל אין צ'אנס שזה יזיז לאורך החיים שלו, אלא אם כן הרכבת טורבו או משהו...

פורסם

המצב שתיארתי הוא מצב שבו בהילוך שלישי באזור ה 4000 סל"ד אכן אפשר להגיש שלחיצה על הגז איננה אפקטיבית, אך בהעברה לרביעי, בקושי אפשר לשמור על מהירות, שלא לדבר על כח רזרבי...

במיקרה כזה, עדיין לא הבנתי מתי האוטו צורך יותר.

מצאתי 2 תוצאות בפורום וגם שם הן לא חד משמעיות - (ראו את ההודעה שעליה הגבתי)

פורסם

מבדיקה עם מחשב הדרך ב 2 המכוניות שלי, 2000 סל"ד חסכוני יותר ב10- 30 אחוז מול 4000 סל"ד בהילוך נמוך יותר.

מצד שני, לא ברור מה הבלאי למנוע/גיר בשני המצבים.

מצד שלישי, המנוע מרגיש הרבה יותר טוב ב 4000 סל"ד .

פורסם

ואני ארגיש יותר טוב עם תבצעו חיפוש ותמשיכו את הדיונים בשרשור שכבר טחן את הנושא (במידה ויהיה לכם עדיין מה להוסיף).

טיפ לחיפוש מהיר, חפשו הודעות של חבר הפורום נהג רגוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...