Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Golf GTI 2007 חסר שמן?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר אני בודק ברכב את מדיד השמן ומגלה שיש חצי (לא מלא כמו שיהיה כאשר קיבלתי את הרכב). חשוב לציין כי כן עשיתי הרצה כמו שצריך ע"פ הספר ואפילו יותר מזה .(1500 ק"מ ראשונים הרכב לא עבר את 2500 סל"ד).

עכשיו לעניין.

1.האם זה תקין?

2. האם אני אמור לפנות למוסך (מנוע "אוכל" שמן?!).

3. האם כדאי להוסיף שמן או לחכות לטיפול (הרכב עבר 6500 ק"מ)?

כיוון שאני לי הכרות אם מנועי טורבו אשמח לשמוע את עצתכם לפני שאני עושה משהו.

תודה מראש

דגם הרכב (כולל שנה): golf GTI 2007

פורסם

אם אני מבין נכון, אז המצב הוא כזה:

הרכב חדש, 6500 ק"מ, איבד שמן עד לאמצע המדיד (הערכה כ- 0.5 ק"ג).

מצד אחד זו צריכת שמן מעט גבוהה, מצד שני יתכן שעיקר צריכת השמן הייתה ממש בתחילת ההרצה עד שהחלקים "התיישבו במקום".

לדעתי בספר הרכב כתוב שצריכת שמן של עד 1 ק"ג ל- 1,000 ק"מ - היא תקינה.

לפיכך, אין טעם ללכת למוסך כי הם יגידו לך שצריכת השמן תקינה.

אני ממליץ לך לעקוב אחרי צריכת השמן, לא אתפלא אם היא תפחת בצודה דרסטית (במיוחד לאור ההרצה שעשית).

בהצלחה

פורסם

עדיין אין סיבה לדאגה, תראה מה יהיה ב-15/20 אלף ק''מ. בינתיים תשים לב למפלס ותוסיף על פי הצורך. מפלסי כל הנוזלים ברכב חדש יכולים להשתנות. יכול להיות שאחרי החלפת שמן הראשונית התופעה תעלם, אבל זה גם תלוי באיך תנהג. סל''ד גבוהה תמיד יוכל שמן.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

האם בדקת בצורה נכונה את גובה השמן ?

תחנה את הרכב במקום מפולס ותמתין 10 דקות וכעת בדוק את גובה השמן ככתוב בספר הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

בשבילך 15 דקות ו-30 שניות

תנסה לחשב את נפח השמן כאשר הטמפ' שלו 30 מעלות לעומת 70 מעלות. ולאחר מכן תמיר את החישוב לגובה השמן במקרה א' לעומת מקרה ב' ותראה שההבדל זניח.

חשוב להמתין שכול השמן יחזור לעוקה ו-10 דקות זה מספיק זמן.

פורסם

לא הבנת... הכוונה שלי הייתה שעדיף לבדוק הכל כאשר המנוע קר ואז אין צורך להמתין שכל השמן יחזור לאגן השמן או לחילופין, לתהות האם נוזל הקירור ישפריץ לי בפרצוף מכיוון שהוא רותח או שמה הוא התקרר כבר... :roll:

פורסם
היום בבוקר אני בודק ברכב את מדיד השמן : golf GTI 2007

מרק - ניתן להניח שהלילה של הבחור נימשך קצת יותר מ- 10 דקות...

פורסם

דורקי, לא שמתי לב !

בכול מקרה לפותח האשכול אנא סמן על התמונה המצורפת לאיזה גובה מגיע השמן היום.

דבר נוסף במשך הזמן צריכת השמן תרד לרמה סבירה יותר (לפי הודעת היצרן).

untitled.JPG

פורסם

מאוד חשוב גם לבדוק את מצב השמן במנוע ברגע שהוא יוצא מהסוכנות.

אני מתדלק ואתמול היה לי מקרה של אופטרה חדשה עם מינימום שמן.

פורסם

לכל אלה שרגילים ליפניות ש"צריך רק למלא דלק" זה תופעה נורמאלית לחלוטין ברכבי טורבו ובטח חדשים -פשוט תמלא את החסר ותיבדוק שוב וושוב כל 500 קמ , מנועי טורבו שעובדים חזק שורפים יותר שמן הנחוץ לקרור של הטורבו.

לפני שנים רבות שהיתה לי פונטו גי-טי חדשה מהחברה לא בדקתי שמן לאורך 7000 קמ-ורק שנדלקה לי נורת לחץ שמן הבנתי את חומרת העניין-רגע לפני שהלך המנוע.

במרכזי דאז היו קופה 20vt ואלפא ספיידר שבעלהן היו אידיוטים כמוני אבל בלי המזל ושפכו מנוע.מאז אני בודק כמו טאטלה כל 500 קמ ומוסיף.

פורסם

אני לא מסכים איתך, לא בTDI שהיתה לי עם 350 אלף קילומטר !!

לא בגולף GTI שלא ריחמתי עליה

לא בפאסאט 1.8T עם צ'יפ שגם עליה נסעתי חזק מאוד

וגם לא בוולבו T5 שהיתה לי

באף אחד מהם לא היה חסר לי שמן בין טיפול לטיפול אפילו לא גרם שמן

זה לא קשור ליפנית ולא לשום דבר זה קשור נטו לצורת התיכנון וההרכבה של המנוע

אגב, הטורבו לא אמור לשרוף שמן הוא אומנם עובר דרכו אבל זאת מערכת סגורה לא אמור ללכת שם שמן לשום מקום, בדרך כלל שהרכב מעשן חזק זה אומר שהטורבו הלך ושמן יוצא דרכו לאגזוז

פורסם
אני מתדלק ואתמול היה לי מקרה של אופטרה חדשה עם מינימום שמן.

אולי זה קרה בגלל שהרכב היה חם והשמן לא הספיק להתנקז לעוקה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...