Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת שילדה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי חבר שמעוניין לבדוק רכב לפני קנייה,

פיג'ו 306 קבריולט, מנוע 1.8, גיר אוט', שנת 95.

הרכב הנ"ל עבר תאונה כלשהיא אך לא ידוע מה חומרת הפגיעה. בעל הרכב לא הציג עד כה

קבלות ורישומים על תיקון התאונה, הוא רק ציין שחלה לרכב ירידת ערך בשווי של 3%.

חבר שלי לא מעוניין לקחת את הרכב לבדיקה במכון מאחר ומהבדיקה האחרונה שהוא ביצע לרכב דומה במכון, הוא לא היה מרוצה, מהבחינה הזו שלא היה ברור לו מתוך הטופס איזה מהריג'קטים היה כיסוי תחת ואיזה לא, ומה חומרתו של כל ריג'קט, וזה עוד אחרי שיחה שלו עם הבוחן.

לפי מה שהבנתי לגבי הרכב הנ"ל הוא מעוניין לבדוק היטב את נושא השילדה בעיקר, מאחר והרכב הוצע לו במחיר מפתה. אני לא ידעתי להציע לו מקום לבדיקה כזו, חוץ מאולי איזה פחח מזדמן, וכמובן שהצעתי לו לבדיוק טוב טוב בציציות, לפני שהוא מתפתה.

אם למישהו יש הצעות, איפה אפשר לעשות בדיקת שילדה פרטנית, גם מכנית לא תזיק, או הצעות, הערות, הארות כלשהן, הכל יתקבל בברכה.

אגב אני יודע שעמית kompy עובד בקומפיוטסט, אבל זה כמובן מכון.

אם לא יהיו אופציות אחרות, כנראה שהעיצה הכי טובה תהיה ללכת אליו.

תודה מראש

לכל העונים

איגי

פורסם

את דברי שכן פותח השרשור ערך את ההודעה (לטובה).

ואשנה מעט את תשובתי.

בתור התחלה תבדקו את הדברים הפשוטים והגלויים שאתם יכולים לעשות, כגון מצב הרכב בכלליות כולל מצב הבולמים, תקינות המזגן, וישרים,דיפרוסט, מצת, מצב הצמיגים, תסתכלו האם לרכב יש דפיקות ושריטות, מצב הפלסטיקה וושלמות הפנים. תעשו סיבוב ברכב ותשימו לב לרעשים ואו דברים חריגים,במקרה של הרכב הנ"ל שהוא קבריולה רצוי לבדוק בידוד מרוח (לבדוק בזמן נסיעה ברכב) והאם לגג יש בעיית חדירת מים (ניתן לבדוק עם צינור :-) ) רישיונות וכו' (תריץ חיפוש בפורום, אני משוכנע שהרבה פעמים נכתב כאן מה רצוי לבדוק לפני שהולכים לבדיקה במכון). אח"כ ניתן ללכת למוסך שאתם סומכים עליו שיבדוק את האוטו מכנית ויתן לכם חוות דעת לגבי מצב הרכב ועלות משוערת של התיקונים.

הבעיה היא שאם הולכים למוסך אז אין כסת"ח ואין לכם התחייבות של המוסך לגבי נכונות הבדיקה (הם לא חייבים לכם כלום ולא חתומים על כלום מבחינת הממצאים ואו חוסר הממצאים...). לדעתי הכי רצוי לשלב בינהם.

נ.ב.

בתור קונים הליכה למכון גם יכולה לשחק לטובתכם מבחינת זאת שתוכלו להוריד את מחיר הרכב...

פורסם

מצמץ, תודה על התשובה

לצערי לא ניסחתי מספיק ברור את ההודעה, והשתמע ממנה שבעל הרכב לא רוצה ללכת למכון. זה חבר שלי שלא רוצה, ומחפש אלטרנטיבות אחרות לבדוק את הרכב.

פורסם

אם הוא רוצה רק בדיקת שילדה שילך לפחח טוב שיגיד לו. מאיזה אזור הוא?

אם הוא מאזור המרכז אייל ממליץ מאוד על פחח בנתניה.

בכל מקרה אני הייתי לוקח את הרכב לבדיקה במקום שאני מכיר ולא עוזב את הבוחן עד שאני מבין את הסעיפים. מומלץ גם ללכת למוסך ולקבל דעה הרבה פעמים רושמים שם דברים שהם לא ממש מפחידים כפי שהם נשמעים.

גיא

פורסם

בכל מקרה, אם לרכב נקבעה ירידת ערך, הייתה לו פגיעה כנראה בקצה השלדה. ברוב המקרים זה לא עניין בטיחותי אלא כספי בלבד. לצורך כך כדאי ללכת לבדיקה כלשהי במכון בשביל לאמת את זה. אם אין לו בעיה לקנות רכב עם ירידת ערך בעקבות פגיעה בקצה השלדה, שילך על זה (ויוריד הרבה במחיר, כי כשהוא ימכור יורידו גם לו)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בכל מקרה, אם לרכב נקבעה ירידת ערך, הייתה לו פגיעה כנראה בקצה השלדה.

ממש לא מחויב המציאות.

ירידת ערך נקבעת כל אימת שהרכב המתוקן לא חוזר - מבחינת השמאי - למצב הקודם של לפני התאונה.

למשל - אם תיקון פגוש לא התבצע היטב והדבר ניכר לעין אך בלתי ניתן לתיקון - השמאי יקבע ירידת ערך כפיצוי על ירידת ערך הרכב. זאת למרות שלא בהכרח לוותה התאונה בפגיעת שלדה.

פורסם

לכל מי שהגיב בנושא,

אכן נראה לי שהדרך הכי טובה היא ללכת לבדיקה במכון ולאחר מכן גם למוסך , גם כדי לברר עלויות תיקון.

איגי

• תוכן חדש...