Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ גולף 83

M.D
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברצינו לשאול כמה שאלות בנוגע לרכב המצויין בכותרת

קודם כל הכוונה היא ל golf coupe s ידנית מנוע 1600 קרבורטור (שתי דלתות כמובן)

רציתי לדעת כמה הערך שלה ואם ביכלל יש לה ערך?

המצב של האוטו על הפנים יש מלא מכות ויש חלודה חוץ ממנוע שהוא מצויין כל האוטו על הפנים אבל אפשר להעמיד אוטו על הרגליים ולעשות אוטו מושלם אבל זה חתיחת פרוייקט!

רציתי לדעת האם כדי בכלל להתחיל להתעסק עם האוטו הזה?

זה חשוב לי מאוד כך שכל פרט הכי קטן על האוטו הנ"ל יעזור מאוד

תודה לכל העונים!

פורסם
ולעשות אוטו מושלם

לעשות "אוטו מושלם" יעלה עשרות אלפי שקלים.

לגולף הנ"ל אין ערך אספני.

"האם כדאי" מאיזו בחינה ? כלכלית ? לא כדאי.

רגשית - תלוי בך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא בעיה להגיע לרמת מושלמות וגם לא בעשרות אלפי שקלים. אני קרוב לכל הדברים האלה שנוגעים לשיפוץ מכוניות. זה החלק הפחות בעייתי

היותר בעייתי האם האוטו ביכלל ייחודי יש סיבה להשקיע עליו שעות עבודה ומאמץ?

שאלה נוספת כמה רכבים כאלו מהדגם הספציפי הזה קיימות בארץ? בערך הערכה?

שוב תודה לכל העונים והעוזרים בדבר!

פורסם

אם אתה חושב שאתה יכול לקחת רכב משומש, כנראה רקוב, וב-10 אלפים ש"ח להגיע לרמת "מושלמות", או שאין לך מושג לגבי עלויות, או שרמת המושלמות שלך היא מושג סובייקטיבי.

לגבי כמות הרכבים הנ"ל - זה לא רלוונטי.

לרכב אין ערך אספני, וגם אם הוא נדיר, ערכו הריאלי זעום, במיוחד לנוכח מצבו שתארת.

כמו שעניתי בהודעה הראשונה - "כדאי" זה תלוי בך.

אם יש לך ערך רגשי / נוסטלגי אליו, ותהנה מהשיפוץ - אז זה כדאי.

אם אתה מתכנן לשפץ אותו כדי למכור, להתעשר, ולצאת לפנסיה מוקדמת - אני מראש מודיע לך שעלות השיפוץ (למצב מושלם אובייקטיבית) תהיה גבוהה במאות אחוזים מהמחיר שאולי תוכל לקבל עבורו.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אחי אם תשים לב תיראה שתיקנתי את מה שאמרתי לא התכוונתי 10 אלף אלא עשרות אלפי שקלים.

לאאחד שקרוב לתחום ויש לו נגישות קלה וגבוהה

וודאי שלקחת אוטו כזה דורש הרבה השקעה וכסף זה בטוח!

עוד הפעם העם כדי להתעסק עם האוטו? נסעתי באוטו להגיד לך את האמת האוטו זריז מאוד ומהיר בהרבה מהמכוניות המשפחתיות בארץ שלו! והכל בגלל המשקל שלו הוא כלום!

מה אתם אומרים האוטו שווה משהו?

פורסם

עוד הפעם העם כדי להתעסק עם האוטו?

כבר עניתי לך. אם תהנה מזה - אז כדאי.

האוטו זריז מאוד ומהיר בהרבה מהמכוניות המשפחתיות בארץ שלו! והכל בגלל המשקל שלו הוא כלום!

הכל יחסי. יחסית למשפחתית חדשה הוא לא זריז.

מה אתם אומרים האוטו שווה משהו?

את משקלו בברזל.

אחי

צחי ? דבר איתי מחר אצל ההורים.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

• אחראי פורום
פורסם

ייחודי? בשבילך, הוא ייחודי?

אם לא, למה לך לבזבז אפילו שקל על רכב שאתה לא בטוח שהוא מעניין אותך בכלל?

אם כן, אז לך על זה בלי להתעניין מה אחרים חושבים.

אישית, אני דווקא כן חושב שמתישהו הדור הראשון של הגולפים יתחיל להעלות את ערכו.

אם אתה מחפש להשקיע ולעשות רווח במכירה, הייתי מציע לך לחפש תחומי השקעה אחרים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא מחפש רווח ולא למכור אותו אלא ייחודיות וכייף! האוטו נראה פצצה לפי דעתי השאלה אם יש לו ערך אספני? דרך אגב razmel אם לא תאים לך השאלות שאני שואל אז אל תענה בבקשה!!!!

תשמור את הציניות לעצמך!! אל תגיב ככה בזלזול!

עוד דבר כל הכייף זה לא לראות כאלו הרבה דגמים על הכביש ונראה לי שהרכב הזה בכלל לא נפוץ!

פורסם

מכוניות כאלה קונים עם הלב ולא עם הראש .אם הרכב עושה לך את זה אז לך על זה תשפץ אותו ותהנה ממנו. לדעתך הוא נראה פצצה ?יופי הוא בטח פחות נפוץ ממכוניות ליסינג ואנחנו (חובבי הרכב )נשמח לראות אותן במצב חדש נוסע על כבישי הארץ.ערך אספני ?זה תלוי במה מודדים אותו- מבחינה כלכלית אין לו ערך אספני -אולי עוד 20 שנה כמו לכל רכב ישן מאוד יהיה לו ערך כלשהו.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תשמע, הרגע התחלתי בשיפוץ \תיקון (איך שלא תקרא לזה) מכני לאאודי 80 שלי, לרכב אין שום ערך אספני, הוא לא רכב יחודי או נדיר, סכה"כ 1600 אוטומטית, אבל אני אוהב את האוטו (הוא הראשון שלי), אני נהנה לנסוע בו (תיקון טעות- נהנתי), ואחרי השיפוץ אני גם אהנה.

מבחינה כלכלית, זה ממש לא משתלם, מבחינת הזמן שאני משקיע גם לא, בטח ובטח העצבים (ללכת בין בעלי מקצוע שונים ולשאול שאלות).

אבל החלטתי שלמרות כל אלו אני מתקן אותו, כמה זמן שזה יקח, וכמה כסף שזה יקח. הרכב (אני מקווה) ימשיך לשרת אותי עוד מס' שנים. ועד שמצבי הכללי יאפשר לי רכב יותר טוב (וגם יחודי), אני אסע על רכב יחודי (מבחינתי), ולא מאזדה 3 או טויטה קורולה (אין לי משהו נגד הרכבים הללו, הם טובים, אבל יש יותר מדי מהם).

אתה צריך להחליט בינך לבין עצמך אם אתה רוצה, לפי דבריך אתה אוהב את האוטו, אם כך הדבר, לך על זה.

גם תהנה, גם תלמד, וגם יהיה לך אחלה אוטו, והעיקר, שונה ויחודי (וגם אחד שאתה נהנה ממנו).

פורסם

1. אם לשפץ כזה רכב אז לפי דעתי רק לפי מפרט של GTI. תיצור רפליקה של GTI 1600.

2. אתה יכול להתווכח עד הירח ובחזרה, לא יעזור כלום, זה יעלה עשרות אלפי שקלים.

חשבון זריז ומאוד כוללני:

5K פחחות צבע (וזה זול)

5K שיפוץ מנוע (וגם זה זול)

3K בולמים וקפיצים +עבודה.

איפה שיפוץ פרונט,הגה,בלמים?

בטח עוד 5K (וכרגיל, גם זה זול)

מה יצא?18 K רק מכני ופח?

נעזוב את המכני והפח?

2K ריפוד מחדש של הכסאות.

1K ריפוד מחדש לדיפוני הדלתות ולדיפוני הצדדים של המושב האחורי.

0.5 ריפוד גג חדש

2-3K תיקוני פנים שונים, (מנגנוני חלונות/מנגנוני נעילה/בעיות בדשבורד וכו').

מה יצא?

25K ש"ח והאוטו עדיין לא מושלם :? (וזה לא כולל את הקניה שלו) וניתנים מתוך הנחה שאת הכל ניתן לשפץ ולא צריך לקנות חלקים חדשים (כמו מדחס מזגן יקר או אלטרנטור)

אלא מחירים לרכב רגיל, אם תלך על רפליקת GTI יש מצב להכפיל את המחיר.

במחיר הזה, אתה כבר מייבא GTI מקורית מחו"ל ונשאר עם די הרבה עודף ביד,ועוד מדובר ב GTI מקורית!

בקשר להערה האחרונה, כל גולף שלא תהיה GTI או קבריולה לא תזכה לדעתי לערך אספני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אוקיי אז ככה הבנתי מה אתם מנסים להגיד לי.

אז אני יספר לכם משהו רובכם לא מכירים אותי ו/או את אבא שלי (אין פה עניין להתלהב ממש לא כך) אבל אני מאמין שיש כמה פה בפורום שיש להם מאזדות ופורדים ומתקנים את הרכבים שלהם במוסך מורשה של מאזדה ופורד שנקרא "רכב דוד" שנמצא בתל אביב ברחוב נירים ליד יד אליהו (היכל נוקיה)אני מאמין שהם ידעו מי אבא שלי (שמו דני גמליאל. המכונאי) למשל אבי מטפל בכל המאזדות מיאטה שנכנסות למוסך שלהם!(אם זה אומר לכם משהו או שמעתם).

דבר שני כבר שיפצנו 2 מכוניות ישנות:

האחת audi 80 L שנת 73 יפייפיה בצבע כתום הושקע בה המון אהבה וחום בישביל להעשות אותה כמו שהיא ניראת כיום! ובישביל שתראו כמה הושקע באוטו אז גם המנוע כולו עבר טבילה בניקל מי שיודע מבין וראה יודע שזה אחד הדברים המדהימים!אז תבינו שגם דברים שלו רואים מבחוץ השקענו ועשינו עד הסוף כמו המנוע!

השניה audi coupe gt שנת 87 בצבע אפור עכבר מטאלי (צבע חדש לא מזמן!) גם יפה להפליא

אז בואו נגיע לנקודה, מי שנמצא ומתעסק עם רכבים יום יום ויודע מה זה מכונאות רכב יכול לקחת על עצמו פרוייקטים וגם כמו למשל הגולף נ"ל שציינתי ושההוצאות יהיו חצי ואפילו יותר מחצי ממה שבנאדם רגיל רוצה יום אחד בהיר להתחיל ולשפץ אותו מסויים!

כשיש לך את כל הדברים שקשורים למכונאות ביידים זה כבר פשוט צריך רק זמן ועבודה כך שההוצאות מזעריות! ואני רציני!

ד"א מקווה להעלות בקרוב תמונות של שתי המכוניות שלנו.

פורסם

אשמח לשמוע חוויות משיפוץ זוג האודי.

כמו כן, האם הייתה בעיה להשיג חלקים מכאניים לרכב השני(80 שנת 87, עדיין מבוסס על מכלולי 86).

פורסם

אשמח לשתף אתכם בתמונות של שתי המכוניות שלי אך רציתי לדעת איכן אני יכול לעלות אותם בפורום, באיזה קטגוריה וכדומה?

תודה מראש

• תוכן חדש...