Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופן מפתיע - לפחות אותי -

בדגמי הכניסה עדיף לקנות בארץ.

במחיר של 2700-3500 שקל פה בארץ והפרש של 200-500 שקל לטובת חו"ל אין שום סיבה לוותר על אחריות.

לפני שבועיים עשיתי בירור כזה עבור חברה מהעבודה ובדגמי הפתיחה מחירי החנויות בארץ היו שווים אם לא קצת יותר זולים מהצעות מקבילות בחו"ל מחנויות ראויות.

בכל מקרה, אני ממליץ על

42PHOTO איתם יש לי נסיון מעולה [אצלם קניתי את המצלמה שלי וגם ניקון לאותה חברה מהעבודה]

הנה המחיר בארץ - לטעמי לא שווה את הטרטור.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני שאתה קונה.

כמה שאלות שיכוונו אותך למטרה.

1. האם אתה מעוניין בהחלפת עדשות במצלמה?

קח בחשבון שיציאה לטיול (או לכל מקום אחר) עם תיק ובו עדשות יכול להפריע מאד למי שלא מחפש את זה בדיוק.

החלפת עדשות גורמת הרבה פעמים לטרחה לחובב הרגיל שמחפש פשוט לצלם בקלות וללא התעסקות מיותרת עם עדשות, צמצמים, פלאשים וכו'.

הרבה פעמים אנשים קונים את המצלמות האלו מהתלהבות רגעית ולאחר חודש או חודשיים מוכרים אותם.

לוחות המודעות של יד שניה מלאות בכאלה.

2. האם אתה חושב על התפתחות בעתיד? דע לך שלחובב, הגוף זה רק ההתחלה.

האם מצלמה מסוג PS עם זום גדול יחסית לא תספק אותך?

אם בכל זאת אתה מעוניין במצלמה מסוג DSLR - קח בחשבון שעדשת הקיט של קנון לא מספקת את הסחורה.

בכלל.

בנוסף, שים לב! חשוב מאד!

עדשות מצד שלישי (כדוגמת סיגמה וטמרון) זולות מסגמנט החובבים יוצאות בהרבה מקרים "עדשות לימון".כל עוד רכשת אותם בארץ, יש אחריות ויש למי לפנות. ברכישה בחו"ל אתה יכול לדבר עם הלמפות. עדשה ששווה 200 דולר בערך, לא שווה את מחיר המשלוח הלוך ושוב לחו"ל לתיקון. וזה גם יקח חודש או יותר.

בעדשה של TAMRON 17-50 למשל - יש המון עדשות עם בעיית חדות בפוקוס למרחק.

ככה זה בעולם ה DSLR.

באופן מפתיע - לפחות אותי -

בדגמי הכניסה עדיף לקנות בארץ.

במחיר של 2700-3500 שקל פה בארץ והפרש של 200-500 שקל לטובת חו"ל אין שום סיבה לוותר על אחריות.

רון.

רון - אל תשכח שכאן מדובר בחנויות ויבואנים אפורים , כאלה שהאחריות שלהם מוטלת בספק ועלולים לשלוח את המצלמה לתיקון בחו"ל אם וכאשר זה יצטרך.

מה גם שהמצלמה יכולה להיות ממוחזרת או מתוקנת ואתה לא תדע את זה לעולם.

שווה ? לא בטוח בכלל.

עדיף לקנות ב B&H עם אחריות MACK בין לאומית ולתקן בארץ אצל מי שמכבד אותה

או לרכוש עם אחריות קראט ל 3 שנים - שמייקרת את המצלמה בכמה מאות אבל יש לך ראש שקט אם אין לך מישהו קבוע על קו ת"א ניו יורק.

בכל אופן - מה שלא תעשה - אל תרכוש מרשת קאמרה.

פורסם
ה-D80 אכן טובה יותר, אך ה-D50 וה-D70 פחות טובות.

לא מסכים שהD70 פחות טובה.

היא אולי מיושנת יותר, אבל יש לה מספר יתרונות שעולים משמעותית על ה400D (והאמת, גם על הD80).

בעיקר נושא מהירות התריס ומהירות סנכרון הפלאש.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

אני ממליץ לך בחום לשקול לקנות גוף ועדשות משומשות. יש הרבה 400D למכירה בd-spot ובyad2.

אם אתה לא רוצה להחליף עדשות - אני ממליץ לך לחצות את הכביש למתחרה - Nikon ולקנות גוף (לא כזה משנה אם זה D70s, D80 או אפילו D50) ואת ה18-200VR המצויינת, טווח עצום, איכות אופטית מרשימה ומייצב.

* הכותב הינו קנוניסט מושבע שנמצא כרגע בלונדון עם תיק ששוקל 10 ק"ג מלא בציוד צילום ומצלם את רוב התמונות שלו בעדשות prime.

עריכה - 55-200mm f/4-5.6 DC יש רק אחת, של סיגמא.

פורסם
אם אתה לא רוצה להחליף עדשות - אני ממליץ לך לחצות את הכביש למתחרה - Nikon ולקנות גוף (לא כזה משנה אם זה D70s, D80 או אפילו D50) ואת ה18-200VR המצויינת, טווח עצום, איכות אופטית מרשימה ומייצב.

ולמה לא לקחת פשוט PS? הרי היתרון הגדול של ה SLR אלו העדשות.

אם אתה לוקח את זה, בשביל מה להסחב עם דבר יקר, עדין מאד, מסורבל וכבד?

פורסם

הסט ניקון שהמלצתי עליו יתן לו שילוב של טווח ענק (18-200 מ"מ (זום X11 בשפת העם)), מייצב, איכות אופטית טובה מרוב מצלמות הP&S, חיישן גדול יותר (פחות רעשים בISO גבוה), יכולת שליטה מלאה על כל פרמטר וכו'...

אני יודע שחלק מהפרמטרים המצויינים מעלה זמין גם במצלמות P&S מודרניות, אבל אני לא מכיר מצלמת P&S שנותנת את כל מה שכתבתי...

פורסם

אתם מפתיעים אותי כל רגע לטובה

קראתי את כל התגובות, קצת בלבלתם אותי כי אין לי הרבה ידע במצלמות SLR

נשאל את זה בפשטות, רק גוף של EOS 400D עולה באתר של B&H - 662 דולר, אם אני לוקח איתה את העדשה של הקיט שעל פי רוב לא מספקת את הסחורה, זה יעלה 750 דולר כולל כרטיס זיכרון של 2 גיגה.

האם הדיל הזה יספק את הצרכים שלי בתור לימוד התחלתי של צילום חובב,

גם מבחינת הזום וגם מאיכות התמונות?

פורסם

כמה תוספות:

1. גם היבוא האפור כביכול פה בארץ הוא עדיין אחריות, עם MACK, בהם אני לא מזלזל כלל מדובר בהשבתה של המצלמה לזמן ממושך - אתה שולח אותה לתיקון ולא מקבל חלופית. טוב או לא - תלוי בבנאדם.

2. לגבי רמת הכניסה - ראיתי שהועלה פה, גם מצד משתמשים אחרים וגם מצד אדון "אוברקיל-גיבסון" המלצה ללכת לכיוון הניקונים, גם פה אין לי אלא להסכים ולומר שבתחום עדשות הכניסה לניקון יש היצע ה-ר-ב-ה יותר משובח ממה שיש לקנון להציע.

3. שוב, לגבי יד שניה - מצטרף להמלצות בחום - יש מציאות, כנס ליוגנד ותתחיל לחפור שם, המון מצלמות ועצמיות במחירים שווים לגמרי.

ודבר אחרון, אם אתה מתכוון להתיישב על עדשה "כל תחום" טובה ולא מתכוון להחליף עדשות כל שניותיים [כמוני, למשל] נסה מההתחלה לקנות לך גוף בסיסי ועדשה טובה ומספיקה [אין צורך בWIDE של 11 מ"מ, וכל עוד אתה לא נכנס לזומים גבוהים גם IS או VR יהיו תוספת יקרה ומיותרת לעדשות שלך]

אחרת אתה פשוט תתחיל לרדוף אחרי הזנב של עצמך בחיפוש מייגע [או מענג] אחר העדשה שתאהב.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

D80 + 18-135

ואתה מסודר להרבה זמן , אחלה מצלמה עם איכות תמונה מצויינת גם בISO גבוהה.

אני לא ממליץ על קנון מהסיבה שאני מעדיף ניקון.

אם הייתי ממליץ על קנון , רק על 20D או 30D , 30D זה תלוי כמה גודל מסך , מדידת ספוט וקפיצות ISO בשלישים יראו לך הגיוניים לשלם עוד 2000 ש"ח.

נ.ב הD70 אמנם קצת מיושנת (3+- שנים בשוק , וזה המון) , אבל לי יש אותה והיא לא מאכזבת.

כידוע ההבדל האמיתי טמון בזכוכיות , ולא בגוף.

גוף טוב מאפשר לך אמינות , נוחות , וגם מעט איכות (על פני גופים בסיסיים יותר).

אבל אין תחליף לעדשה טובה.

שחר.

פורסם

לדעתי כן אבל אתה מהר מאד תרצה להחליף עדשה

הגוף יספק אותך להרבה זמן.

אם זה יספק אותך - זה תלוי בסגנון הצילום שלך.

אתה מצלם נוף? פרוטרטים? ציפורים?

בכל מקרה

מה שחשוב במערכת זה העדשות. (בהנחה שקנית גוף ברמת חובב ומעלה)

אתה יכול לקנות מצלמה כדוגמת CANON EOS1D MARKIII ב6000 דולר ולשדך אליו עדשת קיט ב 40 דולר.

איכות לא תקבל כאן..

כמה תוספות:

1. גם היבוא האפור כביכול פה בארץ הוא עדיין אחריות, עם MACK, בהם אני לא מזלזל כלל מדובר בהשבתה של המצלמה לזמן ממושך - אתה שולח אותה לתיקון ולא מקבל חלופית. טוב או לא - תלוי בבנאדם.

2.

דווקא ל MACK יש מעבדה בארץ - ארליך או פוטופילם אני כבר לא זוכר. אבל יש וההשבתה היא לצורך התיקון בלבד.

לגבי הזכוכיות, אצלי זה הפך מזמן לאובססיה

ואני עם מינולטה, שלהשיג בשבילה עדשות טובות זה כמו קריעת ים סוף. אבל הרבה יותר מהנה.

פורסם

נשאל את זה בפשטות, רק גוף של EOS 400D עולה באתר של B&H - 662 דולר, אם אני לוקח איתה את העדשה של הקיט שעל פי רוב לא מספקת את הסחורה, זה יעלה 750 דולר כולל כרטיס זיכרון של 2 גיגה.

עדשות קיט אפשר למצוא משומשות בארץ באיזור ב200-300 ש"ח למשומש.

אם זו מצלמה ראשונה והמטרה היא להתקדם הייתי מחפש בודי טוב משומש ומשקיע את ההפרש בעדשות. אני לא מכיר הרבה שקנו מצלמות פתיחה ומהר מאוד לא שידרגו אותם למשהו יותר רציני.

עם זה קנון אז רק עם גריפ (פשוט בלי גריפ אתה מרגיש שחסר לך משהו ביד- קטן מידי)

אני התחלתי עם 350 ומהר מאוד עברתי ל30D. מבחינת עדשות אני חסיד שלL למרות המחיר הגבוהה שלהם. מצד שני ה70-200 F4 L נמכרת בארץ ב2900 ש"ח ביבוא אפור ככה שזה לא כ"כ נורא.

לפני הקניה תעשה חושבים עם עצמך ותחליט האיזה מחנה אתה, קנון או ניקון תוך מחשבה על העתיד.

יוני

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

באופן עקרוני, עדשת הקיט תענה על מרבית צרכיך אבל:

1) אם את כן מתעקש על זום - עדשת הקיט לא תיתן לך יותר מידי מהבחינה הזאת

2) לדעתי חבל על הכסף כי סביר להניח שדי מהר תרצה להחליף אותה.

אם אתה מחליט כן לקנות את עדשת הקיט, הייתי מזמין מארה"ב את הגוף בלבד וקונה עדשת קיט יד שניה פה בארץ.

ושוב, זרוק מבט על הפנטקסים K100D וK10D

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם
הסט ניקון שהמלצתי עליו יתן לו שילוב של טווח ענק (18-200 מ"מ (זום X11 בשפת העם)), מייצב, איכות אופטית טובה מרוב מצלמות הP&S, חיישן גדול יותר (פחות רעשים בISO גבוה), יכולת שליטה מלאה על כל פרמטר וכו'...

ספר לקהל כמה עולה 18-200VR ואחרי זה ספר למי יש כזו במלאי (כי בד"כ אין)...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...