Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

20W50

יותר מידי צמיגי בשביל מנוע כמו שלך במצב טוב , זה לא משהו נורא( פחות טוב בהנעה קרה , יותר לחץ פחות זרימה )

פשוט תחליף , בלי פלאשינג.

אחרי כמה קילומטרים את כבר צריך להרגיש הבדל.

פורסם
20W50

יותר מידי צמיגי בשביל מנוע כמו שלך במצב טוב , זה לא משהו נורא( פחות טוב בהנעה קרה , יותר לחץ פחות זרימה )

פשוט תחליף , בלי פלאשינג.

אחרי כמה קילומטרים את כבר צריך להרגיש הבדל.

להוציא לגמרי את השמן הישן או שאפשר להוסיף עליו בעת מילוי כשהוא מגיע למינימום?

ותודה.

פורסם

קודם כל יש לאבחן את הבעיה , כתבתי מספר אפשרויות, אם מדובר על מרים עם בלאי אז פשוט לעלות בצמיגות השמן כך שבטמפ' עבודה הוא יהיה צמיגי יותר והמרים יצליח לעשות את תפקידו.

פורסם

ברור שצריך לאבחן, אך מרים בלוי זה סוף הסיפור, שמן עבה לא יחדור אליו ואם יחדור הוא יתקשה לצאת ויחריף את הבעייה.

פורסם
ברור שצריך לאבחן, אך מרים בלוי זה סוף הסיפור, שמן עבה לא יחדור אליו ואם יחדור הוא יתקשה לצאת ויחריף את הבעייה.

סוף הסיפור ומה ההמשך? (תהיה עדין)

לפי מה שהבנתי, קודם לנסות שמן איכותי יותר (הרכב אוכל כ5 ליטר בן טיפול לטיפול 10K) ואז איך להמשיך?

פורסם

לא אם הוא בורח בגלל צמיגות נמוכה מידי בעבודה ובעצם עובר את האטמים כשמופעל לחץ ואז נשמעים תקתוקים.

שמן 20W50 זה בגבול ההגיון למנוע הזה.

לא מדובר פה על 10W60.

בכל מקרה הרכב אוכל ( במידה ולא נוזל ) 5 ליטר בין הטיפולים שזה הרבה מעבר למה שהגיוני לרכב כזה.

פורסם
לא אם הוא בורח בגלל צמיגות נמוכה מידי בעבודה ובעצם עובר את האטמים כשמופעל לחץ ואז נשמעים תקתוקים.

לא מדובר פה על 10W60.

בכל מקרה הרכב אוכל ( במידה ולא נוזל ) 5 ליטר בין הטיפולים שזה הרבה מעבר למה שהגיוני לרכב כזה.

אם הרכב עובד "קשה" ונמצא רוב הזמן בחלק העליון של סקאלת הסל"ד זה לא טבעי שצריכת השמן תהיה גבוהה יותר ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

לפני חודש כשפורק הראש, בדקתי בעצמי את הבוכנות, לבוכנה מס 1 היה חופש קל מבחינת הרינגים, מעבר לעובדה שהרכב לא מעשן בנסיעה וגם לא במאמץ. רק מריח לפעמים קצת שמן שרוף אחרי עלייה קשה.

לדעתי עדיין לא מצדיק החלפת מנוע באלפי שקלים. אלא אם יהיה נזק סופני בזמן הקרוב.

פורסם

לא מדובר פה על 10W60.

אין אטמים במרימים הידראולים הם עובדים על בסיסי אפיצות ושסתום חד כווני. ידוע לכל מכונאי נושא הצמיגות שמן במנועים בעלי מרימי שסתומים הידראולים, צמיגות גבוהה מידי פוגעת בהם, השמן שעובר דרך המרימים לא עובר מספיק מהר, מתחמם, מתחמצן והופך לבוצה דביקה כמעט בילתי ניתנת להסרה.

הבוצה גורמת להרעבת שמן למרים שמתחיל לעבוד ולהשחק.

פורסם

קניתי היום לקווי מולי 10W40, בתור התחלה, מעבר לכך, דניאל, מה דעתך בנושא ועדיין לא סוכם אם בכלל יש לי מרימים הידראוליים. (עכשיו הולך לחקור את העניין)

פורסם

אני מדבר על חופש במרים עצמו, כך שכאשר הוא נחלץ ע"י גל הזיזים הוא לא מצליח להחזיק את השמן ומשחרר אותו.

ולכן אני אומר להעלות את צמיגות השמן.

ואני חוזר עוד פעם , 20W50 זה לא משהו חריג במנוע הזה.

ארז , לדעתי להריץ פלאשינג ולנסות עוד פעם על 10W40 או 15W40 , אם לא לעבור לצמיגות גבוהה יותר.

פורסם

שארז יעשה מה שמבין

בשביל מרים שיעבוד שמן קודם צריך להכנס ולהלכד ורק לאחר קביעת המרווח לצאת.

ולכן מנסיוני, לרכב עם מרימים הידראוליים אני לעולם לא יעלה לצמיגויות כאלו ויהי מה. אם לא נגרם נזק אז הוא יגרם.

קודם לברר עם יש מרימים הידראוליים או שהכל השרשור הוא ברמה תאורטית בלבד.

• תוכן חדש...