Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה!

ברשותי סובארו לאונה שנת 86.

אני מנסה להחליף את הצלחות בלם, ומשום מה אחרי שאני מפרק את הגלגל, ומנסה לפתוח את ארבעת הברגים שתופסים את הברזל שיושב על הצלחת זה לא נפתח.

האמת שלא ניסית לפתוח את זה עם בוקסות, אלא עם מפתח 14 מ"מ, והמפתח עומד להישבר, והאום לא נפתח!

למישהו יש מושג למה?

אולי זה בגלל הדבק LOK ששמים על הבורג אז הוא תפוס חזק?

או אולי רק עם בוקסה זה יפתח?

זז-קל יעזור?

פורסם

לאיזה ברזל אתה מתכוון?

האם לזה שמחזיק בתוכו את הרפידות?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, האום 14 מ"מ הוא לפתיחת מה שמחזיק את הרפידות בלבד ואותו פותחים אם רוצים להחליף רק את הרפידות.

יש עוד שני אומים 19 מ"מ שנפתחים ואותם צריך לפתוח גם בשביל להוציא את הקליפר מהצלחת ולהוציא את הצלחת.

אם אתה מנסה לפתוח עם מפתח 14 מ"מ פתוח, תשכח מזה... או עם בוקסה או עם מפתח רינג (עדיף בוקסה).

לדעתי אתה פשוט חסר ניסיון ולא יודע מה אתה עושה על סמך זה שאתה לא מצליח+על סמך השאלות.

קח את הרכב למוסך שיעשה את העבודה.

מדובר פה בבלמים וזה לא צחוק בכלל...

בהצלחה.

פורסם

שלום לך מר קטלני!

לפי החשבון שלך, במידה ויקרה לי פנצ'ר, יהיה אסור לי להחליפו, מכיוון שדבר כזה קשור לבטיחות, שמא לא הברגתי את האום כמו שצריך ואז הגלגל יעוף. וזה בוודאי סכנת חייים!

לא מדובר כאן בטיפול במערכות מסוכנות. קרי שמן ברקס, משאבה מרכזית, או צינורות, ובטח לא בוסטר. אלא אך ורק בבורג שאני משחרר, ואם אני לא מצליח, אז אני מחזיר זה הכל.

לא צריך להיות גאון גדול כדי לפתוח בורג ולהחזיר אותו כמו שהיה!

ועכשיו לעצם העניין. ברגי ה-19 מ"מ ידועים לי, והם יושבים על הקליפר. אבל עוד קודם, כדי לשחרר את הצלחת, לא מספיק פרוק שני אומים אלה!

אלא על הצלחת, יושבת חתיכת ברזל, שממנה יוצאים ארבעה ראשים, אותם ארבעה ראשים נכנסים לתוך הג'נט, ועליהם מוברגים ברגי הסגירה של הגלגל.

חתיכת הברזל הזו מוברגת עם ארבעה ברגים שעוברים בתוך הצלחת. כל בורג הוא בעובי של 14 מ"מ, ולא 19 מ"מ. ישנה גישה למפתח לברגים האלו. ללא שיחרור ארבעת הברגים הללו, הצלחת לא תצא, גם אם אני ישחרר את הקליפר.

ועל זה היתה שאלתי איך אני משחררם?

פורסם

אם הבנתי נכון, אז בכל מקרה וקודם כל אתה צריך לפתוח את ה 19 מ"מ של הקליפר, (יש סדר עבודה)

ורק אחרי זה ללכת לארבעת הברגים האלה.

לדעתי אתה מדבר על הגוזו'נים של הגלגלים והם מתחברים לנאבות ובהם אתה לא נוגע!

אחרי שתשחרר את הקליפר, אם אין איזה בורג או משהו שתופס את הצלחת (ואם כן, וזה מה שאתה אומר, אז תפתח אותם) ואז הצלחת אמורה לצאת... אם הצטבר חלודה והצלחת נדבקה טוב טוב עם השנים, כמה מכות עם הפטיש והצלחת תצא.

בקשר לשאלה, איך לפתוח את הבורג... זה קצת מצחיק אותי אבל אני יענה בכל זאת, ע"י מפתח נכון ומתאים.

אין שום סיבה שאום לא יפתח אם בוקסה מתאימה ואיכותית ורצ'ט איכותי או מפתח איכותי עוטפת את האום ואתה פותח לכיוון פתיחה ולא מנסה לסגור.

אפשר לשים קצת ספריי חלודה... בכל מקרה, קח רצ'ט, בוקסה טובה, אם צריך אז מאריך (לום חלול או משהו) שיאריך את הרצ'ט ותפתח.

פורסם

אם אתה מתכוון שלא הצלחת לפתוח את בורגים?

אם כך,תשים את רצט שעם בוקסה על הבורגים,ותשיג את הצינור ברזל וארוכה ותכניס את הרצט ותפתח..ואם הגלגל מסובב כשאתה מנסה לפתוח שמשהו יעזור לך לשבת על האוטו שים על הבלם חזק וזה תפתח.

פורסם

למיטב זכרוני וידיעתי ב DL-ים הללו הצלחת בלם מחוברת לנאבה עצמ - וזה אומר שצריך לחלוץ את הנאבה ממקומה ורק אז לפרק את הצלחת בלם. זו לא עבודה לחובבן (שמן הסתם אין לו את הכלים החזקים והיעודיים למטרה זו) ולכן יש צורך לגשת למוסך לביצוע הפעולה. זה לא יקר ועם הכלים הנכונים גם לא אורך הרבה זמן.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...