Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

לפי הידע הלא כל כך גדול שלי בתחום, הרמקול מאחורה אמור לתת צליל משלים לרמקולים מקדימה.

מפה גם המסקנה שהרמקול מאחורה לא צריך להיות חזק במיוחד... ולמרות זאת בפורומים ניתן לראות שאנשים

מתקינים ומשקעים ברמקולים אחוריים יקרים, חזקים ואף בקומפוננטים.

בקיצר אני מבולבל, והייתי רוצה להבין איזה רמקול באמת עדיך להתקין מאחורה.

תודה מראש.

פורסם

תכלס לא צריך רמקול אחורי נועד לשעשע את יושבי המושב האחורי. אתה יכול לא לחבר אותו אפילו למגבר אלה לרדיו, אלה אם כן יש לך סט היי אנד מאחורה (כמו אצלי לדוגמה) ואז אתה יכול לחבר אותו רגיל אבל לכוון כך שרוב בסאונד יהיה מקדימה

אל תחזור על דברי אחרים-הם שונאים לשמוע שטויות:twisted:

פורסם

זה עניין מאוד אישי - בגלל זה ריבוי הדיעות. אתה צריך להחליט בעצמך האם אתה צריך אחד כזה או לא. אין פה משהו "עדיף" ההחלטה היא אינדווידואלית.

שאלת מה עדיף? עדיף למה? אם אתה רוצה במה קדמית טובה, אמיתי ודומיננטית - אז בשביל זה "עדיף" לא לשים רמקול אחורי.

אם אתה רוצה הרבה עוצמה, במה מפוזרת ומשוכה לאחור - אז "עדיף" קומפוננט מוגבר או 6X9 חזק.

אני מקווה שהבנת למה אני מתכוון.

השיקולים הם כמו שאתה ואחרים אמרו פה - האם יש מישהו שנוסע מאחורה, האם חסרה לך ההשלמה האחורית לבמה הקדמית.

מכיוון שכמו שאמרת הם באמת לא צריכים הגברה חזקה ( HU מספיק) אתה יכול לבנות לך מערכת ורק אז להחליט האם אתה צריך רמקול אחורי או לא.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

כל רמקול 9*6 חזק או קומפוננט מושכים את הבמה אחורה.

השאלה היא כמה? והאם זה מורגש בצורה רצינית?

כי אם כן אני לא מבין את ההשקע בקומפוננט מאחורה :/

פורסם

אם אתה דואג לכיוונים נכונים שום רמקול לא מושך לך את הבמה אחורה.

במה צריכה להיות במרכז לא קדימה ולא אחורה.

בשביל זה שמים רמקולים מאחור, יש כאלה שאוהבים מוגבר יש כאלה שאוהבים לא מוגבר יש כאלה שאוהבים גם בלי זה שאלה של העדפה תשמע עם תשמע בלי ואז תחליט.

היה לי המון זמן עם הורדתי ותאמת שלא כל כך שמתי לב והיה לי קומפוננט מוגבר, ככה שזה שטויות שזה מושך את הבמה קדימה.

הכל בסוף תלוי כמה מכוונים אותם לתת.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

במה צריכה להיות קדימה כי שם יושב הנהג זה נכון לSQ

לגביי רמקולים מאחורה או לא זה עניין אישי עם אתה מחפש להשלים סאונד רמקול 5 ורבע או 6 וחצי איכותי יעשה את העבודה גם בלי הגברה אך אל תשכח מה הסט שישב קדימה כיוון שעם תשים סט עוצמתי קדימה אתה לא תשמע את ההשלמה של האחוריים וכאן תצטרך להוסיף מגבר בגדול הרמקולים מאחורה נועדו גם לשמש בידור ליושבים מאחורה ולא יצטרכו לשמוע רק בום בום של הסאב

תשובה סופית למערכת בינונית + רמקול איכותי ונציל בדוגל 5 ורבע 6 וחצי יעשה אחלה עבודה

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

כרגע מקדימה יושב דוטק עם מטי22 ובעתיד הלא כל כך רחוק אני רוצה לשדרג להיבריד. המגבר הינו מגבר דרגסטר שנותן 75 וואט.

אחורה אין כרגע שום רמקול... אבל כמו שכבר כתבתי חסרים הצלילם מאחורה.

פורסם

רמקול 6 על 9 יתן לך רוב המקרים יותר עוצמה שוב אני אומר לך לא צריך רמקול שעולה במידותיו על 6 וחצי אינץ אלא עם אין ברירה ויש לך כבר חורים מוכנים

בנוגע לרמקול הזה ספציפי אין לי התנסות איתו רבים אחרים פה יענו לך בכיף אך בגדול זו חברת רמקולים טובה מאוד

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

אני דווקא חולק על מה שרוב האנשים כתבו כאן,

במשך שנים היה לי סט מקדימה רגיל ואחרי זה קומפוננט, ותמיד מאחורה 2 רמקולי 6X9, של פיוניר

שנתנו השלמה מעולה מערכת (לפי דעתי)!

הכל שאלה איזה עוצמה אתה מחפש, ואיכות הסאונד, כלומר לגבי קדימה או אחורה, זה הכל עניין של כיוונים דרך הרדיו,

או דרך המגבר (עדיף!), אצלי לדוגמא כל ארבעת הרמקולים גם קומפוננט וגם 6X9, מחוברים למגבר, וזה סאונד מדהים

כמובן שברגע שיש לך 6X9, אתה לא תשמע הכי נקי שיש, וזה מכיוון שגם לרמקול הכי טוב שיש, יש מגבלה של הפרדת צלילים

(זו הסיבה שכשבונים מערכת איכותית מחלקים כל צליל בפנרד - קומפוננטים - זה מיד באס, טוייטר - צלילים גבוהים, סאב - באס איכותי ועמוק), וע"י כך אתה יכול להגביר כל דבר ברמה הרצוייה לך ולשלב את הכל בצורה המושלמת לטעמך.

כמו כן המליצו לך פה ללכת על אפשרות לא רעה בכלל וזה עוד זוג רמקולים בדלתות אבל בהחלט עדיף ללכת לכיוון הקומפוננט, אחרת בהחלט יהיה לך קשה יותר לשמוע את הצלילים "המשלימים" שאתה כה מחפש, מה גם שרמקולים רגילים

לא יעמדו בעומסים גבוהים, ויתנו לך "בומים" מרגיזים בכל פעם שיהיה באס, במקום באס נעים (מניסיון)!

לסיכום סיכומי, אם אין לך הרבה כסף אבל אתה בכל אופן מחפש משהו איכותי ונעים מאחורה, המלצתי לך על 6X9 רגילים של פיוניר, או שיש 6X8, או 6X9, קומפוננטים, שישבו לך מעולה על המגבר (הם לא צריכים יותר מ - 75RMS, שזה מה שיש לך במגבר)!

בהצלחה ;)

8) ...So When The Sun Meets The Sky

HU: Eclipse CD7100/F.S: Pioneer TS-C720PRS

F.S : Kicker SS65.2/SAmp: Kicker SX900.4

Sub Amp: DLS A6/Sub: JL12W6V2

פורסם

בתור אחד שמחפש עכשיו סט קומפוננט אחורי, השיקול הראשון שלקחתי בחשבון לקנות סט כזה

הוא בגלל שאני מכוון את המערכת לכיוון SQL. והמשוואה הולכת כך : יותר רמקולים = יותר SPL

וכמובן שזה תלוי ברמקולים ובאיכות שלהם אבל אני מדבר בכלליות.

סיבה שניה היא שהסאב יכול לבלוע קומפונטים בלי בעיה, אפילו סאב לא חזק במיוחד

ובשביל להתגבר על הבעיה הזו פשוט מוסיפים עוד רמקולים.

ובמקרה שלי תשובה לשאלה למה קומפוננטים יקרים "יחסית" ולא איזה 9X6 או קוקסיאלים, אז התשובה היא ברורה

חבל להשקיע מקדימה רמקולים איכותיים וטובים ולזרוק מאחורה סתם רמקולים כדי שיהרסו את חווית ההאזנה, הרי הכל יחסי..

סלמאן.

פורסם
אני דווקא חולק על מה שרוב האנשים כתבו כאן,

במשך שנים היה לי סט מקדימה רגיל ואחרי זה קומפוננט, ותמיד מאחורה 2 רמקולי 6X9, של פיוניר

שנתנו השלמה מעולה מערכת (לפי דעתי)! שמעתי די הרבה מערכות על הבסיס הזה והצליל פשוט... לא זה

הכל שאלה איזה עוצמה אתה מחפש, ואיכות הסאונד, כלומר לגבי קדימה או אחורה, זה הכל עניין של כיוונים דרך הרדיו,

או דרך המגבר (עדיף!), אצלי לדוגמא כל ארבעת הרמקולים גם קומפוננט וגם 6X9, מחוברים למגבר, וזה סאונד מדהים

כמובן שברגע שיש לך 6X9, אתה לא תשמע הכי נקי שיש, וזה מכיוון שגם לרמקול הכי טוב שיש, יש מגבלה של הפרדת צלילים

(זו הסיבה שכשבונים מערכת איכותית מחלקים כל צליל בפנרד - קומפוננטים - זה מיד באס, טוייטר - צלילים גבוהים, סאב - באס איכותי ועמוק), וע"י כך אתה יכול להגביר כל דבר ברמה הרצוייה לך ולשלב את הכל בצורה המושלמת לטעמך. גם פה אני חולק אליך, הרמקול האחורי לא צריך להיות בעל הפרדת תדרים גבוה/טובה מכיוון שתפקידו הוא להוסיף עומק ותחושת מציאות לרמקולים הקדמיים

כמו כן המליצו לך פה ללכת על אפשרות לא רעה בכלל וזה עוד זוג רמקולים בדלתות אבל בהחלט עדיף ללכת לכיוון הקומפוננט, אחרת בהחלט יהיה לך קשה יותר לשמוע את הצלילים "המשלימים" שאתה כה מחפש, מה גם שרמקולים רגילים

לא יעמדו בעומסים גבוהים, ויתנו לך "בומים" מרגיזים בכל פעם שיהיה באס, במקום באס נעים (מניסיון)! כיוונים, כיוונים ועוד כיוונים. חוץ מזה יש הרבה רמקולים שנותנים "בומים" נעימים.

לסיכום סיכומי, אם אין לך הרבה כסף אבל אתה בכל אופן מחפש משהו איכותי ונעים מאחורה, המלצתי לך על 6X9 רגילים של פיוניר, או שיש 6X8, או 6X9, קומפוננטים, שישבו לך מעולה על המגבר (הם לא צריכים יותר מ - 75RMS, שזה מה שיש לך במגבר)! פתחתי את התרד הזה מהסיבה שרוב החברה המקצועים יותר בפורום מדברים ומסבירים על העובדה שרמקול אחורי מתפקידו זה רק להשלים צלילים ובלה בלה בלה, אבל בעצמם שמים קומפוננטים בשווי שמשתווה בערך לערך האוטו שלי. וכן שמעתי מערכות כאלה, הבמה ברוב המקרים משוכה לאחור דבר שנוגד מערכות SQ.

בהצלחה ;)

psychotoxic:

" ובמקרה שלי תשובה לשאלה למה קומפוננטים יקרים "יחסית" ולא איזה 9X6 או קוקסיאלים, אז התשובה היא ברורה

חבל להשקיע מקדימה רמקולים איכותיים וטובים ולזרוק מאחורה סתם רמקולים כדי שיהרסו את חווית ההאזנה, הרי הכל יחסי.."

אולי התשובה היה במשפט הזה... הכל בגלל ה"יחסי" הזה. מקווה שהבנתם את הכוונה. :twisted:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...