Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה במונדיאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכב פורד מונדיאו בן שנה.

בבלימה די חזקה (לא היסטרית ולא בלימת חירום - אבל לא בלימה קלילה) כאשר גלגל קידמי ימני נתקל במהמורה אני מרגיש הפעלת ABS אגרסיבית משהו.

מצד אחד - אולי זה בדיוק מה ש-ABS אמור לעשות ואני מצפה שחברת ליסינג ומוסך שלה יגידו לי שאני מטורף ושלא אבלבל להם את המוח.

מצד שני - מעולם לא הרגשתי את זה לפני זה, אני לא קולט תופעה כזו עם גלגל קידמי שמאלי וגם לא מגלגלים אחוריים (טוף, באחוריים אולי קשה יותר להרגיש את הפעלת ABS).

מה דעתכם?

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

עצה שלי,לך תשגע את חברת הליסינג.

מניסיון אני נוהג על מונדיאו 2003 והיו לי כמה ברקסים אגרסיביים יחסית והabs לא נכנס לפעולה בכולם,המערכת לא עובדת בגלל כל ברקס טיפה חזק.

פורסם

סביר להניח שבגלל המהמורה הגלגל איבד אחיזה וננעל והמערכת של הABS התחילה לעבוד

יכול גם להיות שהבולם זעזועים לא תקין ובגלל זה הגלגל איבד אחיזה , השאלה אם זאת תופעה חד פעמית או שחוזרת על עצמה?

ערן בלגאן - נהג ליסינג מדופלם :roll:

פורסם

תתחיל מלבדוק שהצמיג תקין ולחץ האויר בו נכון.

אח"כ לך למגרש ריק ובצע בלימת חירום. ככה תועכל לדעת אם שני הגלגלים הקדמיים מתנהגים אותו הדבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
השאלה אם זאת תופעה חד פעמית או שחוזרת על עצמה?

כן כן - זה חוזר על עצמו.

באמת מזמן לא בדקתי לחץ אוויר (אייקון של מתבייש :roll:)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

יש לי פסי האטה ליד הבית ,אף פעם לא קרה לי שABS התחיל לעבוד בגללם (אולי אתה טס מעל פסי האטה אבל אז סביר יותר שיפגע הגחון של הרכב) לפי דעתי יכול להיות גם שמשהו מקצר את מערכת הabs ולכן היא פועל מכל זעזוע קטן (אני אומר את זה כי קרה לי פעם אבל לא במונדיאו).

פורסם

להתחיל מבדיקת לחץ אוויר. להמשיך בניקוי חיישיני ABS בגלגלים. כאשר החיישינים מלוכלכים הם נעשים רגישים יותר כיוון שהם עלולים לזייף בקריאה.

מעבר לזה כאשר גלגל אחד באוויר רגעית בזמן שהברקס לחוץ ה-ABS מתחיל לעבוד כמו גדול מהסיבה הפשוטה שאין חיכוך עם הכביש ולכן אותו גלגל נבלם הרבה יותר משאר הגלגלים. קורה בחול, בורות וכנראה גם באמפרים שטסים עליהם.

פורסם
להתחיל מבדיקת לחץ אוויר. להמשיך בניקוי חיישיני ABS בגלגלים. כאשר החיישינים מלוכלכים הם נעשים רגישים יותר כיוון שהם עלולים לזייף בקריאה.

מעבר לזה כאשר גלגל אחד באוויר רגעית בזמן שהברקס לחוץ ה-ABS מתחיל לעבוד כמו גדול מהסיבה הפשוטה שאין חיכוך עם הכביש ולכן אותו גלגל נבלם הרבה יותר משאר הגלגלים. קורה בחול, בורות וכנראה גם באמפרים שטסים עליהם.[/quote]

בשביל שגלגל יהיה באוויר מפס האטה צריך לנסוע ממש מהר יחסית למהירות שאמורים לנסוע על פסי האטה , ואם הוא נוסע כזה מהר (תיאוריה) אז למה לו ללחוץ ברקס באמצע שהגלגל באוויר ??

• תוכן חדש...