Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד מהכלים החשובים להתמודד עם פשיעה היא הענישה. המחשבה והאמונה היא שענישה כבדה וחמורה כלפי עבירות קשות (כמו לדוגמה כמה מהתאונות האחרונות) בטח שלא יעודדו אחרים לבצע עבירות דומות ואולי אפילו ימנעו ולו רק תאונה אחת דומה. וההיפך, ענישה קלה וסלחנית יעודדו ולא ירתיעו מביצוע עבירות קשות וחמורות.

והיום דוגמה שלילית - עובד קבלן של אגד שנהג באוטובוס בזמן פסילת רשיון!, התכופף בזמן נסיעה להרים סלולרי מהריצפה ולכן גרם לתאונה קשה וזכורה שבה נהרגו שניים ונפצעו קשה שניים, ישלח רק ל- 28 חודשי מאסר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3375616,00.html

למרות שהשופטת כותבת שמדובר ברמת רשלנות גבוהה מאוד ושהיא מתפלא שכתב האישום הוגש לבית המשפט השלום ולא המחוזי היא גוזרת עליו שנתיים מאסר בלבד למרות שיכלה להכניס אותו לשלוש שנים (בבית משפט מחוזי זה היה עד 20 שנה). ועוד 4 חודשים על נהיגה בפסילה.

זאת ועוד, למרות שנהג וגרם לתאונה חמורה בזמן פסילה היא שוללת לו את הרישיון לרק 15 שנים ולא לכל החיים.

שאני קורא גזר דין כזה יש לי תחושה שהמדינה ושופטיה משתינים בקשת על חיי האזרחים ובמקום להחמיר מתי שצריך (זו ממש תאונה שדורשת גזר דין חמור מאין כמוהו) הם דווקא נותנים עונשים קלים ומגוחכים.

נ.ב.: מעניין היכן האשמים בצד של אגד שלא בדקו אם יש לו רישיון תקף.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

פשוט גועל נפש. העיקר שאחרי זה כשמישהו נוסע 131 בכביש רחב ומואר שמותר בו 90 שוללים לו את הרישיון.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

לא מבין ולא אבין את הלוגיקה שלך ושל שכמותך.

נהג עומד להתכופף באמצע הנסיעה כדי להרים טלפון מהרצפה.

הוא לא מודאג מכך שהוא עלול לגרום לתאונה קטלנית, להרוג שני בני-אדם ואולי למות בעצמו, כי הוא בטוח שלו זה לא יקרה.

אבל לדעתך, אם הוא ידע שבמקום שנתיים כלא או יקבל שלוש, אז הוא יחשוב שלו זה דווקא כן יקרה ?

תאונות כאלה מונעים רק על ידי חינוך אינטנסיבי ולאורך זמן. בדיוק מה שמדינת ישראל לא עשתה ולא תעשה לעולם

פורסם
לא מבין ולא אבין את הלוגיקה שלך ושל שכמותך. ........

תאונות כאלה מונעים רק על ידי חינוך אינטנסיבי ולאורך זמן. בדיוק מה שמדינת ישראל לא עשתה ולא תעשה לעולם

אם הוא היה יודע שהוא עלול להישלח לבאמת 15-20 שנה על זה שאם יגרום לתאונה אז אולי הוא היה חושב פעמיים לפני שבכלל היה עולה לרכב ונוהג בו.

הלוגיקה שלך, ארנון, מפריעה לי כי לפי מה שאתה אומר אז אין כבר סיבה להעניש את הנהג - הרי זה לא ירתיע אחרים וזה לא יחזיר את המתים.

והכי מפריע לי שהשופטת יכלה לשלוח אותו ל- 3 שנים לפחות אם לא יותר - 3 ועוד 3 ועוד כמה על גרימת חבלה בנסיבות מחמירות כפול 2 ולמרות זאת היא בחרה להכניס אותו לרק 28 חודש. פשוט בדיחה, אין לי מילים אחרות.

צודק בנושא החינוך ! ! !

אבל שזה כבר קורה חלק חשוב מהחינוך הוא ההרתעה שבענישה חמורה

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אל תשפטו אדם אם אתם לא מכירים את המקרה טוב,זה מקרה שיכול להיות הרבה יותר מסובך ממש שהוא ניראה על הדף .

זה דבר שיכול לקרות לכל אחד ואחד מאיתנו (חס וחלילה),דוג' הכי פשוטה סיגריה נופלת לך על הרגל אתה תרים אותה ,זה מעין רפלקס (לא משנה כבויה או דלוקה) ולכן זה מקרה שלא קל בכלל לשפוט אני לא הייתי רוצה להיות במקום השופט הזה.

פורסם

כאן המצב עוד טוב.

מדובר בנאשם ערבי.

אם הנאשם היה יהודי אני בספק אם היה יושב אפילו שנה אחת בכלא.

מכעיס אבל נכון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אל תשפטו אדם אם אתם לא מכירים את המקרה טוב,זה מקרה שיכול להיות הרבה יותר מסובך ממש שהוא ניראה על הדף .

זה דבר שיכול לקרות לכל אחד ואחד מאיתנו (חס וחלילה),דוג' הכי פשוטה סיגריה נופלת לך על הרגל אתה תרים אותה ,זה מעין רפלקס (לא משנה כבויה או דלוקה) ולכן זה מקרה שלא קל בכלל לשפוט אני לא הייתי רוצה להיות במקום השופט הזה.

זה עיניין של חינוך.

למה אתה מעשן כשאתה נוהג?

הרי בשביל זה אתה מוריד יד מההגה ומבחינת החוק אתה צריך שתי ידיים כל הזמן על ההגה.

רוצה לעשן.

תעצור בצד תעשן סיגריה תחזור לכביש אחרי שסיימת.

ככה אתה לא מסכן לא את הנהגים האחרים ולא את עצמך.

מצטער, אבל זה רק עיניין של חינוך .

לגבי ענישה יותר כבדה.

במקרה הזה הענישה הכבדה היתה צריכה לבוא כנגד אגד שלא בדקה את הרישיון של הקבלן והמשיכה להעסיק אותו.

הוא קיבל עונש שמתאים יחסית למה שהוא ביצע.

אני מסכים שהכי קל לרדוף אחרי אנשים שנוסעים מהר במקום להתעסק באלו שלא נוסעים עם אורות למרות שהחוק מחייב ושאר העבירות שנחשבות "קלות" שהן בעצם רחוקות מכך.

עמית

פורסם
הלוגיקה שלך, ארנון, מפריעה לי כי לפי מה שאתה אומר אז אין כבר סיבה להעניש את הנהג - הרי זה לא ירתיע אחרים וזה לא יחזיר את המתים.

הוא צריך להענש כי בגלל מה שעשה, לא בשביל להרתיע אחרים

פורסם

משטרת ישראל מדגימה שוב ושוב כיצד עונש חמור לא מונע מעבר על החוק

גם אם נתעלם מהעובדה שכאשר אתה מבצע עברת תנועה חמורה אתה מהמר על החיים שלך ועלול להענש בעונש הכי כבד שקיים. משטרת התנועה החמירה את העונשים שוב ושוב ושוב במהלך השנים האחרונות - שיטת ניקוד חדשה, החרמת רכבים והפלה ופלה לא ממש עזר. הסיבה פשוטה מאוד לא טופסים אף אחד. הפורום הזה מלה באנשים שבאופן קבוע נוסעים מהר ומשפרים את הרכב בצורה לא חוקית, שתי עבירות תנועה "חמורות" ע"פ משטרת ישראל ובכל זאת כולם נוסעים ועוברים טסט והכל סבבה. וגם עם הקנס על מהירות יעלה ל5000 ש"ח סביר להניח שמי שזה בדמו ישאיר טורבו לא חוקי ויחפש כבישים נידחים ומפותלים לשבת בבוקר .

ענישה חמורה לא יכולה לפצות על אוזלת יד של המשטרה,

פסלו את הרשיון?! אז ננהג בלי רשיון כל עוד לא טופסים אותי הכל בסדר

עברתי באדום ?! לא נורה האוטו בליסינג

אם רוצים להלחם בתאונות הדרכים הפטרון הוא עבודה קשה. לטפוס שוב ושוב את העברינים לוודא שהם לא נוסעים ללא רשיון, עונש כל פעם שמבצעים עברת תנועה ולא פעם בשנתיים שתופסים.

העונשים הקבועים בחוק קשים מספיק הבעיה היא פשוט שקל יותר לטפוס משהוא על 130 בכביש מס'1 או מדבר בטלפון בפקק וכ"ו וכ"ו מאשר משהוא "מתודלק" במרכז לוד

פורסם
אל תשפטו אדם אם אתם לא מכירים את המקרה טוב,זה מקרה שיכול להיות הרבה יותר מסובך ממש שהוא ניראה על הדף . זה דבר שיכול לקרות לכל אחד ואחד מאיתנו (חס וחלילה),דוג' הכי פשוטה סיגריה נופלת לך על הרגל אתה תרים אותה ,זה מעין רפלקס (לא משנה כבויה או דלוקה) ולכן זה מקרה שלא קל בכלל לשפוט אני לא הייתי רוצה להיות במקום השופט הזה.

הוא נהג בזמן פסילה וגרם לתאונה קשה מאוד. בזה מסתכם המקרה. פסלו לו את הרישיון לא בגלל שהיה נהג מצטיין.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
משטרת ישראל מדגימה שוב ושוב כיצד עונש חמור לא מונע מעבר על החוק לא מדוייק , הבעיה היא שאם הופכים מישהו לאשם ו/או מרגיש נרדף בגלל חוקים לא הגיונייים ו/או אכיפה לא הגיונית , אזי הוא לא יפחד . ולמה? כי כבר הוצאת אותו מהנורמה . רוב האנשים רוצים להיות נורמטיביים ולא אאוטסיידרים , אולם אם הוצאת אותו/גרמת לו להרגיש שאם הוא לא יהיה אאוטסיידר הוא ידפק סתם , אזי הוא יצא מהמסגרת וכשיוצאים מהמסגרת קל כבר מאוד להכנס לעברות חמורות יותר.

וזו הסיבה העיקרית שכול הנושא של המהירות גורם את כול העבירות , כי אי אפשר לשקר לכולם כול הזמן , ובפנים כולם יודעים שלמרות כול השטיפת מוח המהירות היא לא הגורם , אנשים נוסעים ורואים מה באמת גורם לתאונות , ומה באמת אוכפים , והדיסוננס בין שני הדברים גורם את הבעיה

שתי עבירות תנועה "חמורות" ע"פ משטרת ישראל זו הבעיה האמיתית של מדינת ישראל כי מחפשים את המטבע מתחת לפנס ולא היכן שאיבדו אותו . גם אם נצא מנקודת הנחה שהמשפר הממוצע הוא ערס שרוצה רק מנוע חזק יותר , עדיין יש לו טיפה הבנה על רכבו , יתר ממי שלא משפר , ואני מניח שהוא מודע לכך שהוא צריך לשפר גם את ההתנהגות כי אחרת רכבו המשופר לא ישאר ככה הרבה זמן , אז מה זה אומר על מי לחפש ? ובכל זאת כולם נוסעים ועוברים טסט והכל סבבה. וגם עם הקנס על מהירות יעלה ל5000 ש"ח סביר להניח שמי שזה בדמו ישאיר טורבו לא חוקי ויחפש כבישים נידחים ומפותלים לשבת בבוקר .

אם רוצים להלחם בתאונות הדרכים הפטרון הוא עבודה קשה. לטפוס שוב ושוב את העברינים לוודא שהם לא נוסעים ללא רשיון, עונש כל פעם שמבצעים עברת תנועה נכון .השאלה איזה עבירות? אם רק מהירות , אזי גם נהג כמוני שנזהר כול הזמן , ואף פעם לא עמד אפילו בסכנה לעבור באדום , אני אשקול עכשיו דרכי התגוננות מהמשטרה (דהיינו לקנות משבש/גלאי וגם אם זה לא חוקי כ"כ ) אז מה עשית בזה ? הפכת אותי לעבריין בפוטנציה ? ולא פעם בשנתיים שתופסים.

העונשים הקבועים בחוק קשים מספיק הבעיה היא פשוט שקל יותר לטפוס משהוא על 130 בכביש מס'1 או מדבר בטלפון בפקק וכ"ו וכ"ו מאשר משהוא "מתודלק" במרכז לוד

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

גם לדעתי זה פשוט ביזיון.

בנוסף מע' משפט היא לא אחידה ולא קונסיסטנטית - כך יוצא שעל אותה עבירה 2 אנשים מקבלים עונשים שונים לגמרי.

לי יש חבר שנהג על רכב כבד ובזמן תימרון בתוך עיר הוא דפק רוכב אופניים - זה גם קיבל מכה בראש, גם נפל בצורה לא מוצלחת - בקיצור הוא נפתר.

אז גם רק עם נפגע אחד בודד, ללא פסילה, לא נהג אוטובוס (אחריות כבדה יותר), ללא מהירות, ללא אלכוהול וגם ללא דיבור בטלפון הוא קיבל שנתיים וחצי בפנים וישב שנה וחצי בפועל.

בכנות - גם אנחנו יודעים שאפשר לעבור באודם ולהיתפס ב-131 קמ"ש - העונש ייקבע לא ע"י ספר החוקים אלא ע"י איזה עו"ד אנו נשכור.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
הוא צריך להענש כי בגלל מה שעשה, לא בשביל להרתיע אחרים

חלק גדול מעניין הענישה בחברה מתוקנת, היא ע"מ לגרום להרתעה. אם תדע שאתה יכול לעשות מה שבא לך ללא תגובה על מעשיך, יהיה כאן כאוס.

מה ימנע מאדם לגנוב, לרצוח וכו' אם ידע שהוא לא יאלץ לשלם על מעשיו (ולצערינו יש כאלו שיודעים ששווה להם לעשות זאת כי העונשים לא אפקטיביים מספיק)?

פורסם

אתה צודק בגדול, אבל ההבדל בין גנב לבין נהג שעשה תאונה היא שהגנב ישב ותכנן את השוד פחות או יותר, ויש לו את האופציה לחשוב "אם יתפסו אותי אני אשב X שנים בכלא", כשנהג עולה על הכביש מסומם הוא מקסימום חושב על מספר הטלפון של עורך דין טוב במקרה ושוטר יתפוס אותו

הרתעה במקרה הזה היא להעניש את אלה שנתפסים לפני התאונה, לא אחרי

מה ימנע מאדם לגנוב, לרצוח וכו' אם ידע שהוא לא יאלץ לשלם על מעשיו (ולצערינו יש כאלו שיודעים ששווה להם לעשות זאת כי העונשים לא אפקטיביים מספיק)?

לא אמרתי שלא צריך להעניש, עניתי לפותח השרשור על זה שבמקרה הזה הענישה לא מרתיעה

פורסם

מה הוא עשה עם טלפון בזמן נסיעה?!

זה עיניין של חינוך.

למה אתה מעשן כשאתה נוהג?

הרי בשביל זה אתה מוריד יד מההגה ומבחינת החוק אתה צריך שתי ידיים כל הזמן על ההגה.

רוצה לעשן.

תעצור בצד תעשן סיגריה תחזור לכביש אחרי שסיימת.

ככה אתה לא מסכן לא את הנהגים האחרים ולא את עצמך.

מצטער, אבל זה רק עיניין של חינוך .

עמית

מסכים איתך, כמו שאסור פלאפון בזמן נהיגה אסור סיגריה, בנוסף שבסיגריה יש חומרים מרגיעים, עלפי מה שאני יודע(לא מעשן ולא יעשן)

אתה צודק בגדול, אבל ההבדל בין גנב לבין נהג שעשה תאונה היא שהגנב ישב ותכנן את השוד פחות או יותר, ויש לו את האופציה לחשוב "אם יתפסו אותי אני אשב X שנים בכלא", כשנהג עולה על הכביש מסומם הוא מקסימום חושב על מספר הטלפון של עורך דין טוב במקרה ושוטר יתפוס אותו

זאת הבעיה אנשים חושבים שאם הם יוצאים לנהוג שתויים על 130 הם יחזרו הבייתה, וגם אם תקרה תאונה הם יודעים מקסימום שנתיים בפנים, הרי מה אכפת לו הוא כולו מסומם שיכור.

צריך להאשים נהגים שיכורים ברצח ,ולא בהרג או בגרימת מוות ברשלנות.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...