Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה יקרה? ישרף הפיוז ולא הרכב.

אני משער שהתגובה הזאת היא למקרה של פותח השרשור ולא של הדוגמה שנתתי, כי בדוגמה שנתתי אכן יישרף הרכב.

הנקודה העיקרית היא שלפי דברייך פסלת את העניין על הסף וגם אם אתה חושב שבמקרה כזה או אחר זה מיותר כי אולי זה מוסיף התנגדות אז תשתמש בכבלים עבים יותר - הבטיחות קודמת לכל.

איציק.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קרא את תגובתי במלואה שנית.

איציק,מה יהיה עם הלד הירוק?:lol:

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

התיעצתי עם יגאל בנץ בקשר למפצלי וה אאמר לי את הדבר הבא:

אתה צריך מפצל מ4 גייג' לשתיים של 8 ?

אז אתה צריך בית פיוז ראשי בתא המנוע ועוד 2 בתי פיוז אחרי המפצל

אז חבר'ה לסיכום!!! תגידו לי מה עדיף לעשות

מרוב תשובות ועצות בלבלתם אותי קצת

פורסם

שלום חברים, החלטתי לנסות לעשות סדר בבלגן שנוצר פה עקב אי הבנות מרובות 8)

נא לקחת את הצעתי כהמלצה בלבד :idea:

• נדרש להתקין פיוז 50A ומעלה (גודלו תלוי במצבר ובצרכנים המחוברים לכבל מתח(מגברים)), המרחק המקסימלי של הפיוז מהמצבר: 18''. ראה "1" בשרטוט
  • לאחר הפיצול ("2" בשרטוט) יוצאים (נגיד) 3 כבלים ל3 מגברים, מומלץ מאוד להתקין על כבלים אלו פיוזים אך לא חובה (תלוי בגודל הפיוז הראשי ("1" בשרטוט) ובעובי החוטים) במקרה תאונה כמו שחברנו היקר דודו172 ציין, נגיד ואחד החוטים המפוצלים נפגעו וסביר להניח שיהיה קצר מלא לגוף, במקרה כזה הפיוז הראשי ("1" בשרטוט) ישרף.
  • אם אנו רוצים הגנה מלאה לכל אורך הרכב ללא הסר ספק יש להתקין פיוזים גם על החוטים המפוצלים.
  • כמו שאני הבנתי ברכב הנ"ל הפיוזים הותקנו ליד המגבר בלבד וזוהי טעות חמורה ולא מועילה בשום דבר ולכן חברנו דודו172 קרה למקרה "לא מקצועי" והוא צודק!

תפקידו של פיוז הוא לחתוך מקור מתח בזמן עליית זרם מעל למה שהוא מסוגל להעביר, עליית הזרם מתבטאת בעליית טמפרטורה במוליך, הנקודה הרגישה ביותר לחום (הפיוז) תותך ותתנתק, במידה והחוט יכול להעביר פחות זרם מאשר הפיוז, החוט ישרף לפני הפיוז (במקרה הרע גם הרכב).

הפיוזים שמותקנים לנו על המגברים חותכים אך ורק את המתח הנכנס למגבר ובזה (אם הספיקו) מגינים על המגבר אבל החוט עדיין ימשיך להשרף!!!

מכאן נובע שאנו צריכים למקם פיוז במקום הקרוב ביותר למקור הזרם\מתח, אם אנו מקטינים את עובי החוט (על ידי, מפצל) אנו מקטינים את יכולת החוט להעביר יותר זרם ומסיבה זו אנו צריכים לשנות את ערך הפיוז שישרף לפני החוט.

לצורך הבהרה: אם נקצר לגוף בין "1" ל"2": פיוז "1" ישרף

אם נקצר בין "3" לבין המגבר אז הפיוז של המגבר ישרף קודם ולאחר מכן פיוז "3" (זאת במידה וחישבתם את פיוז "3" לערך הנכון!!!

שמחתי לעזור,

אביעד

חיבור מתחים.JPG

:arrow:Under Constructions :arrow:

• תוכן חדש...