Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזה רכב מדובר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אונו 92 דגם 45 (ככה הוא ציין בשרשור השני)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בעקרון, רכב שרשיונו בוטל לא יוכל לחזור לכביש.

לכן משרד הרישוי נתן את האפשרות לבצע הקפאת רשיונות. בתקופת ההקפאה אתה פטור מתשלום אגרות רישוי.

כמו כן אם הפקדת רשיונות בהקפאה, אתה זכאי לקבל בחזרה את החלק היחסי של האגרה שכבר שילמת.

יחד עם זאת קראתי כאן בפורומים (מאוד מזמן) שמישהו שביטל רשיון לרכב גנוב, הצליח בכל זאת להוציא מחדש רשיון ולהעלות הרכב לכביש לאחר שהרכב נמצא.

הפתרון הפשוט, הוא לפנות למשרד הרישוי ולבדוק איתם. אני מניח שאם תשאל שתי פקידות תקבל 3 תשובות שונות, ולכן אני חושב שאם קיבלת תשובה שלילית, תנסה לעמוד בתור מחדש ולהגיע לפקידה אחרת. ותמיד אפשר לנסות לדבר גם עם בכיר יותר ועד למנהל משרד הרישוי. תתפלא אבל יש לו קצת יותר סמכות ושיקול דעת במקרים חריגים. (מה שנקרא – לפנים משורת הדין).

על פני הדברים נראה שיש איזה הגיון מסויים בלהחזיר לכביש רכב גנוב שנמצא, מצד שני גם אם יש לו שיקול דעת הוא יבחן זאת בראיה כוללת ולא בראיה שלך, למשל:

האם הרכב הזה הוא חדש יחסית ובטיחותי ומה שוויו.

מה שאומר שאין דין BMW 740 שנת 2007, כמו פונטו שנת 90.

בכל מקרה, אתה חייב ברשיון רכב בתוקף, ואם הצלחת תוכל לקבל זמני ל-48 שעות תמורת כמה עשרות שקלים.

שים לב!!! כמות הרשיונות הזמניים שתוכל לקבל, היא מוגבלת, כך שאם כבר יש לך רשיון זמני, נצל את הזמן ביעילות כולל נסיעה למוסך ולטסט. גם אם לא השתמשת באשור תנועה הזמני, בכל זאת שרפת קרדיט.

אני מכיר מישהו שהוציא בבת-אחת כמה אישורים לתאריכים שונים, בסופו של דבר לא ניצל אותם נכון וכשבא לבקש עוד, נענה בשלילה ונאלץ להזמין גרר.

שים לב!!! – למרות הרשיון הזמני שאתה מקבל, כתוב לך על הרשיון שאתה חייב לנוע ברכב תקין, כך שאם חלילה הרכב לא בטיחותי או מספיק תקין לנסיעה, זה שיש לך רשיון לא ממש מרשה לך לנסוע.

ובנוסף לכל זה, אתה חייב בביטוח חובה.

בהצלחה

### נא להימנע מגודל פונטים לא קריא ###

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בעקרון, רכב שרשיונו בוטל לא יוכל לחזור לכביש.

לכן משרד הרישוי נתן את האפשרות לבצע הקפאת רשיונות. בתקופת ההקפאה אתה פטור מתשלום אגרות רישוי.

כמו כן אם הפקדת רשיונות בהקפאה, אתה זכאי לקבל בחזרה את החלק היחסי של האגרה שכבר שילמת.

יחד עם זאת קראתי כאן בפורומים (מאוד מזמן) שמישהו שביטל רשיון לרכב גנוב, הצליח בכל זאת להוציא מחדש רשיון ולהעלות הרכב לכביש לאחר שהרכב נמצא.

הפתרון הפשוט, הוא לפנות למשרד הרישוי ולבדוק איתם. אני מניח שאם תשאל שתי פקידות תקבל 3 תשובות שונות, ולכן אני חושב שאם קיבלת תשובה שלילית, תנסה לעמוד בתור מחדש ולהגיע לפקידה אחרת. ותמיד אפשר לנסות לדבר גם עם בכיר יותר ועד למנהל משרד הרישוי. תתפלא אבל יש לו קצת יותר סמכות ושיקול דעת במקרים חריגים. (מה שנקרא – לפנים משורת הדין).

על פני הדברים נראה שיש איזה הגיון מסויים בלהחזיר לכביש רכב גנוב שנמצא, מצד שני גם אם יש לו שיקול דעת הוא יבחן זאת בראיה כוללת ולא בראיה שלך, למשל:

האם הרכב הזה הוא חדש יחסית ובטיחותי ומה שוויו.

מה שאומר שאין דין BMW 740 שנת 2007, כמו פונטו שנת 90.

בכל מקרה, אתה חייב ברשיון רכב בתוקף, ואם הצלחת תוכל לקבל זמני ל-48 שעות תמורת כמה עשרות שקלים.

שים לב!!! כמות הרשיונות הזמניים שתוכל לקבל, היא מוגבלת, כך שאם כבר יש לך רשיון זמני, נצל את הזמן ביעילות כולל נסיעה למוסך ולטסט. גם אם לא השתמשת באשור תנועה הזמני, בכל זאת שרפת קרדיט.

אני מכיר מישהו שהוציא בבת-אחת כמה אישורים לתאריכים שונים, בסופו של דבר לא ניצל אותם נכון וכשבא לבקש עוד, נענה בשלילה ונאלץ להזמין גרר.

שים לב!!! – למרות הרשיון הזמני שאתה מקבל, כתוב לך על הרשיון שאתה חייב לנוע ברכב תקין, כך שאם חלילה הרכב לא בטיחותי או מספיק תקין לנסיעה, זה שיש לך רשיון לא ממש מרשה לך לנסוע.

ובנוסף לכל זה, אתה חייב בביטוח חובה.

בהצלחה

פעם הבאה תשתמש בפונט קטן יותר, כדי שלא ננסה אפילו לקרוא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

למרות הפונט הקטן זה כן נתן מידע שימושי, למה להטפל לקטנות.

בכל מקרה, נסעתי לאריאל, אחלה כבישים יש דווקא בדרך לשם (כל הקטע של כביש 5 אחרי המחסום). מוזר שבכבישים בשטחים משקיעים יותר מבכבישים פה במרכז.

בתחנת המשטרה אמרו שהרכב נמצא בצידי הכביש בכפר ערבי ליד שכם ושהוא היה בשימוש (מי שהשתמש בו פשוט החנה אותו ובמקרה עברה שם ניידת). נסעתי למגרש הגרירה שם הוא אוחסן, כשעד 48 שעות לא היה עליי לשלם אך החל ממחר זה כבר היה עולה כסף ולכן הזדרזתי לשם לראות מה מצבו.

חבר'ה, מה שעשו לנו לאוטו :| קודם כל עשו תאונה חזיתית, המכסה מנוע מעוקם. לאחר שפתחנו אותו גילינו שא. בוצעו תיקונים מאולתרים בטרוף כדי שהוא ימשיך להתגלגל, אבל הכל במצב מחפיר. הרדיאטור ריק, חלקים כלשהם פורקו ונעלמו ואני אפילו לא זוכר מה הם... כל מיני אלתורים של חשמל עם חוטי טלפון וסלוטייפ... משהו נוראי. וב. בפנים, הדבר השלם היחיד היה הדאשבורד והמושבים. כל החשמל עקור וחתוך והרוס, כל הפנים כולל תקרה ורצפה והכל הרוס לגמרי ממש כאילו נעלו שור זועם בתוך הרכב.

סירחון שלא ייאמן, מגוון חפצים שמראים שהוא היה בשימוש (כובע, נעליים, ספר הקוראן, כל מיני מברגים ופנס ושטויות כאלה)...

הרכב כולו מלא בפרופגנדה של ג'יהאד, לא פחות. אשכרה סטיקרים עם תמונות של ערבים מצוידים בקלאצ'ים עם כיתובים שונים, וכמובן מגוון של עלוני פרופגנדה בערבית שתכליתם בטח דומה ל"הרוג יהודי ב10 שלבים קלים".

בקיצור, רכב שהיה במקור שווה לא יותר מ 3K... הגיע למצב שלא הייתי נותן עליו גם 200 שקל. ניסיתי להתייעץ עם החבר'ה במגרש מה לעשות איתו והם אמרו שאני יכול לקחת גרר לראשון, זה יעלה באזור ה 500 ש"ח אבל אין לי מה לעשות עם זה חוץ מלרוקן הכל ולהתגלגל בירידה שברחוב. התקשרתי לכמה "קונה רכבים לפירוק" שכאלה ואף אחד לא היה מעוניין ברכב, אחד מהם אמר שהוא ינסה לסדר לי מישהו שיסכים. התקשר בחור ערבי מקלקיליה, שאמר שאין לו אישור כניסה לשטחי ישראל והוא יכול לשלוח לי "מישהו עם גרר" שיקח את האוטו ואחרי שהוא "יסתכל" עליו הוא יחליט מה הוא שווה וישלח לי את הכסף דרך "מישהו מבפנים"... העדפתי לא להתעסק בעניינים האלה, והחלטנו לחתום על וויתור ושבעל המגרש ימכור אותו לסוחרי מתכת יחד עם שאר הגרוטאות שעומדות מחוץ למגרש והוא מוכר לפי קילו כל חודש. מעדיף שייצרו מהאוטו שלי פחיות או מעקים מאשר שהוא ישמש ככלי רכב למחבלים לעוד שנה, ימח שמם.

אז זהו, זה הסיפור. היה נחמד לסגור מעגל, לגלות מה עבר על הרכב הנאמן שלנו ששירת נאמנה 14 שנים, אבל החלטנו לעבור הלאה. תודה לכם על הטיפים ומאחל לכולכם שתסתפקו בלקרוא את החוויות שלי ולא תצברו נסיון אישי בעניין ;)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

באמת כואב כשעושים כזה נזק לרכוש שלך, אני חובב אונו ובאמת חבל על האוטו, אתה יכול גם לפרסם על גבי לוח הפורום, אולי מישהו מחפש חלקים לאוטו פופולרי כל כך, אחרי שתישאר רק השאריות תוכל למכור לממחזרי מתכת שקונים לפי משקל.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...