Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב!

לצורך פרוייקט מסוים רציתי במו עייני לראות מנוע רכב _(להוציא אופנוע וכדו') שמערכת הקירור שלו אינה משתמשת במים, אלא על זרימת אוויר בלבד. האם יש עדיין על כבישי הארץ רכבים שמשתמשים בה?

תודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

יש, הבולט שביניהם בסמלון שלי.

וגם פולקסוואגן טרנספורטר עד שנת 83.

ויש עוד כמה דגמים אחרים (בודדים).

פורסם

אם לא תמצא חיפושית ופורש אז תחפש NSU פרינץ :wink:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

וגם סיטרואן ויזה דור ראשון 602 סמ"ק.

אבל הוא שאל לגבי רכב מקורר אוויר, שעדיין רואים על הכביש.

רק החיפושית שרדה בכמיוית גדולות, להערכתי יש בארץ כ 400 חיפושיות נוסעות.

בעבר היו לא מעט מכוניות מקוררות אוויר, במיוחד כל אלו עם המנוע מאחורה.

( פיאט 500, פיאט 126 ).

פורסם

במקום שחום המנוע יועבר לנוזל קירור הזורם בתוכו, ומשם יפלט החוצה דרך הרדיאטור, יש על המנוע צלעות קירור. צלעות הקירור נועדו להגדיל את שטח הפנים של חלקו החיצוני של המנוע, ובכך לאפשר ליותר חום לעבור לאוויר. לרוב מאוורר מזרים אויר דרך צלעות הקירור, והמנוע מתקרר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

או מדחסים פניאומטיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

או אשכים.

או שאני אהיה הראשון שסוף סוף מצרף תמונה?

אז הנה ראש מנוע של חיפושית, שים לב לצלעות הקירור ששטח הפנים הגדול שלהן עוזר לפיזור החום:

spkplug04.jpeg

פורסם

בטח שפחות יעיל - גז תמיד מוליך חום גרוע יותר מנוזל, הוא הרי הרבה פחות צפוף.

מצד שני - הפשטות, הפשטות המופלאה במכונית ללא מערכת קירור כלל! אין משאבת מים, מיכל עודפים, תרמוסטט, רדיאטור, רדיאטור חימום, צנרת גומי למים, פלאנג'ים, קורוזיות - פשוט אין.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ראשית, תודה לכל המגיבים.

ELIBABA

לאור האמור על-ידך משמע שבחיפושית אין מערכת חימום, או שמא היא עובדת על עקרון אחר?

• תוכן חדש...