Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיאטה NA - סל"ד לא יציב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב המדובר,

מאזדה מיאטה NA שנת 98 עברה 134 אלף ק"מ, עברה טיפול אחרון לפני כ-2000 ק"מ.

הבעיה,

2 דקות אחרי ההתנעה (בד"כ שקר, לא תמיד) , כאשר אני מגיע לרמזור (הילוך על ניוטרל, רגל על הברקס) הסל"ד יורד כמעט עד לכיבוי הרכב וחוזר חזרה לסל"ד 900-1000.

מה יכולה להיות הבעיה?

עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה.

תודה מראש,

פורסם

שלום.

את מה שאתה מתאר היה לי גם ברכב (לנטיס 95') ובסופו של דבר היה זה מנוע הצעדים.

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
2 דברים להתחלים בהם זה ניקוי של MAF ושל מצערת.

בכדי לנקות את בית המצערת צריך לפרק אותה? או שפשוט לנקות אותה ולנגב עם סמרטוט?

הבנתי שיש גם ספרי מסוים שצריך להשתמש בו?

תודה,

פורסם

ספריי ניקוי קרבורטורים ל יח' מדידת אוויר , אינו רצוי, הסיכוי לנזק גדול מהסיכוי לתועלת.

בשירטוט למנוע זה, מופיע (בשירטוט) יחידת IAC (IDLE_AIR_CONTROL ליד שסתום הEGR ,מול צינור המיים הראשי העליון של הרדיאטור. יתכן ופלסטיקה מסתירה אותו.

אם אכן יש כזה שם, יש לפרקו בעדינות, ולנקותו, ולהרכיבו חזרה.

רכב משנת 98 חייב לדעת לייצב סיבובים. קשה לי להאמין שיש שם מצערת אלקטרונית מונעת ביח' עצמאית, ועל כן סביר שיש יח' IAC מסוג כלשהו שם.

בהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
2 דברים להתחלים בהם זה ניקוי של MAF ושל מצערת.

ספריי ניקוי קרבורטורים ל יח' מדידת אוויר , אינו רצוי, הסיכוי לנזק גדול מהסיכוי לתועלת.

:roll:

יצאתי קצת מבולבל.

פורסם

החלפת חוטי הצתה ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אבא שלי (שעוסק ברכב) קנה לי ספריי (שאת שמו אני לא זוכר כרגע, אבל אני יברר) .

מאז שהוא ניקה את זה (4 ימים), הסלד יותר יציב.

אבל עדיין אני מפחד שזה רק פיתרון זמני.

שמוליק,

נראה לך שצריך להחליף חוטי הצתה?

פורסם

לפי מה שתיארת, חוטי הצתה יכולים לגרום לבעיה שלך. מה שגם המיאטות והלנטיסים (מנוע BP משותף) סובלים מחוטי ההצתה שלהם.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

נעשה לך את החיים פשוטים - אם גילם של חוטי ההצתה אצלך ברכב הוא מעל 60K ק"מ הגיע זמנם להחלפה.

אם אתה מתכוון להחליף, החוטים הכחולים של NGK עדיפים על המקוריים וניתן למצוא אותם בשפע באיביי (ואף במחירים טובים יותר מאלו של המקוריים בארץ).

אם אתה קונה גם פלאגים על הדרך, אל תתפתה לרכוש כל מיני פלאגים "משופרים", המקוריים של NGK למיאטה הם הטובים ביותר לרכב שלך, שמוליק בטח זוכר את המק"ט בע"פ (אני לא כי הפלאגים אצלי אחרים).

מוטי

• תוכן חדש...