Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא קסארה TD, עבר כבר 350K, מטופל כיאות.

לאחרונה נזילות סולר רציניות וריח בכל האוטו.

המוסכניק (חדש, שאיני מכיר טוב) אומר שהבעיה במשאבת סולר, הוא לא מתעסק איתה והפנה אותי למישהו בריינה (ליד נצרת).

הבחור בטלפון נוקב בסכום של עד 1300 ש"ח כולל פו"ה לשיפוץ מלא, ואומר שיכול להיות שניתן לתקן זאת מלמעלה ללא פירוק בעלות נמוכה יותר.

מחיפוש בפורום ראיתי שטווח המחירים אמור להיות פי שניים בערך, כך גם משיחה עם אחד מבעלי המקצוע שרפי לין המליץ עליהם (1800 ש"ח לא כולל פו"ה). ד"א הוא גם הסביר לי שיש בטורבו דיאפגרמה שמייקרת את המחיר בעוד 800 ש"ח בערך.

אשמח אם מישהו יסביר לי את הבדלי המחירים, וימליץ לי על מקום לשפצה בירושלים.

המחיר חשוב, אך אם זה יקר מידי אשמח אם תתייחסו לאפשרות של לתקן בזול ולמכור.

תודה מראש, צביקי.

פורסם

אוטו כמו שלך, שיפצתי לפני שנתים.

אני שיפצתי בדיזל דרומית, מקצועים, אמינים , ללא פו"ה , 2000 שקלים.

אולי היום המחירים ירדו.

שים לב (ושים לב!!!!!!!!!!!!!!!!! כי אם לא תשים לב, תסתבך עם הרכב. ותעיף אותו לכל הרוחות)

ישנו נוהל פרוק למשאבת סולר, אם לא תבצע אותו - לא תוכל להתניע אחרכך את הרכב, ותאלץ להחליף יוניט התנעה ולאבד את האימבולייזר. (זה קרה לי כבר. עלה יקר+ הלך לי המשבט)

בנוסף,

ישנו שעון יעודי למשאבות LUCAS\CAV , שאם לא תשתמש בו:

הרכב יעשן בשלל צבעים

הראש מנוע ילך קאפוט.(המנוע ידפוק, והמנוע הזה לא אוהב את זה)

הרכב יקטע

הרכב יתכבה עם מזגן

ושלל תופעות, כמו כן הרכב לא יניע שחם. , אל תסמוך (אני שוב אומר - אל תסמוך, הכל מניסיון אישי כואב בכיס ובלב) על כיוון משאבה לפי סימון, זה לא עובד ככה בלוקאס. המשאבה הזאת לא אוהבת שינוים

בקשר לשיפוץ מלמעלה: אם משעמם לך, תן לי את הכסף אני זקוק לו. , זה מחזיק יומים בדיוק במשאבה הזו.

****** לתקן בזול ולמכור:

אם אתה מתקן בזול ומוכר, תעשה את השיפוץ מלמעלה , בהנחה שאין משחק בטורים (אמור להיות לך משחק בטורים, ככה זה המשאבה הזו שהיא זקוקה לשיפוץ , או בעיות התנעה.)

ותמכור

בהצלחה

פורסם

אין בעיות בהנעה או משחק בטורים. אילו אינדיקציות אמורות להיות לכך שצריך לשפץ משאבה? כרגע הסימפטום הוא שנוזל סולר מהחלק העליון של המשאבה.

שאלה נוספת: האם עד לשיפוץ זה מזיק לנסוע ברכב?

ואחרונה: מהי עלות הפירוק וההרכבה בלבד, ומהו גודל המשאבה - האם זה חלק שניתן לקחתו ביד (באוטובוסים לדוגמא?)

פורסם

כן, ניתן לקחת את החלק ביד (קצת כבד , אבל ניתן. אני לקחתי אותו מאשקלון לקרית מלאכי. בנסיעה ברכב כמובן)

וכל הכבוד לך - אתה בין הקסארות הבודדות שאין משחק בטורים\ בעיות התנעה.

אתה בטוח שלא הרימו את הטורים אצלך ברכב מ 850 ל 1000? (אז לא יהיה לך משחק.)

כעקרון , יש לשפץ משאבה אם:

עשן מוגזם (וכוון הזרקה לא עזר)

בעיות התנעה וכניסת אוויר מהמשאבה.

משחק בסל"ד.

הנזילה עושה שתי דברים רעים:

אחד , היא אוכלת לך את כל הצנרת והגומיות, במיוחד צנורות מים.

שתים, היא מסריחה מאוד את הרכב.

מאיפה הנזילה בדיוק? אצלי היה נוזל בעבר מהראש העגול מתחת למשאבה, זה הוחלף בעלות של 5 שקלים.

אם הנזילה היא ממש מלמעלה, נסה לפנות לבעל מקצוע ולשפץ רק את החלק העליון (אטמים, גומיות) - אם לאחר תקופה (2-3 חודשים) הנזילה חוזרת , אתה צריך שיפוץ.

פרט להזיק מבחינה פיננסית (נזילה) ומבחינת גומיות - אין שום דבר מזיק

נסעתי ככה שנתים.

פורסם

אצלי בברלינגו משאבת הזקרה התחילה לנזול מהגובירניר כבר ב 130 אלף ק"מ. עשו רק שיפוץ עליון ללא פירוק המשאבה, החזיק לפחות עד 190 אלף ק"מ, לאחר מכן הרכב כבר לא היה אצלי. עלה 800 ש"ח במוסך ליטל.

זה רק לידע כללי, כי א' - בלאי כל רכיבי המשאבה ב 130 אלף ק"מ היה עוד נמוך. ב' מדובר במנוע ללא טורבו.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

למנוע שלך יש משאבה מסוג bosch ואני לא מכיר דרך לשפץ רק מלמעלה בדרך כלל עדיף לשפץ את המשאבה כללי לפי נסיון של 16 שנה ברכבי פזו סיטרואן

פורסם

לי יש קסארה טורבו דיזל, הרכבתי משאבת סולר של בוש, במקום הלוקאס שנזלה, שינוי לטובה.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

• תוכן חדש...