Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק, ולכן הפרמטר המבדל הוא בעיקר היכולת לתהות על קנקנו של השואל, ופחות המערכת המכנית הספציפית שלגביה השאלה (למרות שהפרט הזה רלוונטי תמיד, כיוון שהדיונים נותרים חשופים לקוראים אחרים).

אכן דילמה, ואין לי פתרון מוחלט, אך בכל מקרה, איני שותף לדעתך ש"זו לא הבעיה שלי" מהם כישוריו של השואל.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה הגדולה היא שחלק לא קטן מאלו שמבקשים הדרכה בטיפולים עצמיים עושים זאת בגלל החסכון שבדבר יותר מאשר בגלל הנכונות ללמוד את הרכב גם במחיר של השבתה שלו לזמן ארוך.

וכשאנשים מחפשים לחסוך והדרך שלהם היא ללמוד לזיין דרך האינטרנט (ואני מתפלא שבני ל. עוד לא אמר את זה במילים האלו) אני מהמר שהתוצאה לא תהיה מזהירה.

פורסם

הרי בסה"כ- מה ההבדל בין בעל מקצוע כלשהו (ואני מניח כרגע שאותו בעל מקצוע אינו חאפר מלידה, אלא אחד שראשו עדיין פתוח לקלוט וללמוד), לבין חובב שעובד עם ספרים ?

דבר אחד בודד. הנסיון. זהו. לא מנת משכל, לא חוש שישי, לא יצירתיות ולא נעליים.

זה הולך לשני הכיוונים. למוסכניק יש נסיון עם הרבה מכוניות. אבל אין לו הרבה נסיון עם המכונית שלי. לי יש מעט נסיון, אבל כולו עם המכונית שלי. אני מכיר טוב סרנים של CJ לצורך העניין. בגיר של סקודה אין לי מושג ירוק, אבל זה גם לא מעניין אותי ולא יעזור לי.

איפה זה מתבטא?

אני יודע לזהות רעש חדש - המוסכניק לא, כי הוא לא יודע מה הרעש הישן. כשיש בעייה, אני יודע איפה לחפש. ותמיד מצאתי את הבעייה, מקסימום אחרי שני טלפונים להתיעצות עם חברים או בפורום ג'יפולוג. ותמיד הבעיות בסופו של דבר קטנות מבחינה כספית. לפעמים הרבה מאד ערבים של עבודה שחורה, זה המחיר אבל זה גם הכיף.

מהרגע שאתה נהיה חובב מספיק "מיומן", ואתה מכיר את המכונית שלך במשך תקופה, אתה יכול להיות יותר יעיל מכל מוסך.

-------

לגבי עניין ההמלצות - אתם מייחסים הרבה יותר מדי חשיבות להמלצות שלכם. בדיוק כמו שאתם לא יודעים מה רמת הרצינות של השואל, אף אחד לא באמת יודע מה רמת הרצינות של העונים, זה אינטרנט, הכל הולך. כל אחד מציע את הפילוסופיה שלו, מי שרוצה קונה, מי שלא לא. אני יכול להראות לך עשרות בחורים שהופיעו בפורום כילדים זבי חוטם עם שאלות מפגרות ותוך שנים ספורות - ולפעמים הרבה פחות מזה - הפכו לפשוט מאד תותחים, שמאפילים על הידע והנסיון של חנן. הם אלו שהתאים להם לקנות את הפילוסופיה שלו. הם קנו גם ג'יפ גרוטאה, וספר טיפולים, וכלי עבודה אחרי כלי עבודה. מי שרוצה, רוצה, ומי שלא, ממשיך ללכת למוסך, לבריאות.

Jeepolog.com

פורסם

לגבי "תהייה על קנקן השואל":

לדעתי, חסר טעם. מופיע שאלה בפורום - אני מתייחס לשאלה עניינית. עובי קנקנו של השואל יעלה מהר מאד. או שהוא מבין על מה אתה מדבר ועזרת לו, או שהוא לא מבין את המושגים שלך בכלל ואז בדרך כלל הוא כותב "תודה" והולך למוסך ולא חוזר, או שהוא שואל שאלות נוספות ומספק מידע נוסף בהתאם לשאלות שמומחי הפורום שואלים אותו ומתפתח מהשאלה שלו שרשור בעל ערך. ברוב הפעמים זה עובד ומועיל לאותו שואל, לפעמים לפתור את הבעייה בעצמו ולפעמים להגיע למוסף כשהוא יודע מה הבעייה ואי אפשר לעבוד עליו, וזה לא פחות חשוב מבחינה כלכלית. מי שמכיר את פורום ג'יפולוג יכול להעיד שזה עובד ככה עד לרמת הפיפס הקטן ביותר בג'יפים, כולל בוודאי ובוודאי את מערכת הבלמים גם אם זו ההודעה הראשונה של גולש שנרשם הרגע בשם היידיבת13. לא מבין מה הביג דיל בבלמים דווקא - אחת המערכות היותר "סגורות" וקלות לאבחון והסבר גם דרך האינטרנט.

Jeepolog.com

פורסם
עם היד על הלב - כמה פעמים יצא לכם לבצע עבודה יותר מפעם אחת - כי התקלה שנתקלתם בה לא הופיעה בספר? כמה חלקים החלפתם ללא צורך? כמה שעות עבודה בזבזתם לחינם?

עם יד על הלב? אף לא פעם אחת שאני מצליח לדלות מזכרוני כרגע.

שזה לא יישמע שחצני מדי, כבר כתבתי שדפקתי דברים וחזרתי על עבודות, אבל זה תמיד היה כשלא עקבתי אחרי הוראות בספר, לא בגלל שאלו לא היו קיימות, או לא היו נכונות, אלא בגלל שזה היה בתקופה שעוד לא הבנתי את חשיבות המילה הכתובה, או שלא הצלחתי להשיג ספרות רלוונטית.

אגב, שמר, תקן אותי אם אני טועה, אבל אני לא זוכר שהסברת למה אתה לא מאשים את הוצאת היינס בהתנהגות חסרת אחריות? האם היית מציע לצנזר את הסדרה שלהם/ למנוע ייבוא שלה לישראל/למנוע הפצה בעולם? האם בכלל ספרי הדרכה לחובבים על טיפול בבלמים/מערכות הגה/בניית רקטות/אילוף כלבי תקיפה/הגנה/ הם פסולים?

לגבי איתור תקלות, כאן אני חייב להודות שמעולם לא עקבתי אחרי טבלת איתור התקלות בספר, (ואני מודה שהיא לא מרשימה אותי במיוחד באיכות והדיוק שלה) , אלא תמיד על ידי ניתוח עצמי של הסימפטומים של התקלה. כאן הספר כנראה שלא נותן פתרונות מושלמים, אבל התייעצות בפורום יכולה לעזור מאוד, בהנחה שיש מוטיבציה באמת לעזור, ולא לשלוח למוסך הקרוב. לפעמים גם זה לא עוזר כי צריך לראות, להריח או לשמוע, ואז צריך עזרה של חבר.

פורסם

עם יד על הלב? אף לא פעם אחת שאני מצליח לדלות מזכרוני כרגע.

אז סלח לי חנן, נראה כי לא התמודדת אם תקלות אמתניות ומורכבות, במערכות מאוד מתוחכמות. או שפשוט לא התנסת במגוון רחב של תיקונים.

אין בעל מיקצוע שלא מגיע אחת לעונה ל"קיר", ולא עוזר במקרה זה ספרות, פורום, חבר, או עמית וכל שנותר זה להחליף חלקים לנסיון.

בהקשר למשפט הראשון שבו השרשור הזה נפתח.

הבעייה הגדולה של רוב האנשים היא לא להתמודד עם המכניקה' date=' אלא עם האנשים הטובים מסביב שמנסים לרפות את ידיהם. זה האתגר האמיתי.[/quote']

חשבתי עליו קצת ובחשתי בשרשורים הרבים שנפתחו בפורום של תיקונים עצמיים וגיליתי שניתן למצוא הצלחות וגם מפלות.

שורה תחתונה, אתה צודק, כי למרות המפלה בביצוע תיקון נשארת חווית ההתנסות, שיש כאלו שזה מספיק להם.

מספיק להם להבין שפעם הבאה הם יקנו ספר ויתיעצו עם חבר, פורום, עמית, מכונאי לפני ביצוע העבודה או ילכו למוסך כי פעם אחת הספיקה להם.

אני הבנתי, ונקווה שאחרי יבינו גם שאר צוות המיקצוענים שגודשים בפורום, שבאמת מיותר להרפות את ידי החובבן שמנסה לקחת אתגר, וכדאי יהיה לנו לצייד את החובבן במקסימום ידע, טיפים והכוונה לביצוע עבודה טובה, בפעם הראשונה וללא תיקון חוזר.

יש לי רק הסתייגות מתיקון של מערכות בטיחות, וזה בטח נכנס לי בראש עוד מהלימודים המקצועיים שלמדתי במשך שנים - וגם מכשלים שהייתי עד להם שגרמו לנזקים חמורים, שפשוט לא לנגוע בזה, ולהשאיר תיקון מכללים אלו למיקצוען.

פורסם

אין כאן עניין של לסלוח. זה לא המקצוע שלי, או לפחות לא היה המקצוע שלי עד לשלב הזה של חיי, ולכן גם הסיכוי שלי להיתקל בבעיות נדירות ומורכבות הוא נמוך, וכל מה שנתקלתי בו היה בבעיות בגרוטאות האישיות שלי או של חבריי, במהלך העשורים האחרונים.

אבל בדיוק אותו תיאור מתאים גם לרוב השואלים בפורום, לא?

פורסם

חנן,

ראשית, אני מחזק את ידייך בנושא טיפול עצמי ברכב. איבחון תקלות ברכב בעזרת ספרות מקצועית של היצרן מקצרת את תהליך האיבחון בצורה משמעותית מאוד גם לחובבן וגם למקצוען, לא ניתקלתי בתקלה בעזרת ספרות היצרן המקורית לא יכולתי לפתור בעצמי בספר הרבה סבלנות וקריאה חוזרת של החומר. (ראה דוגמא)

תראה את הקישור של דוד (שנחשב מקצוען ובעל ניסיון רב), במידה והבחור היה פותח ספר של היצרן+כלי איבחון התקלה היתה מתגלה מהר מאוד בזה אני משוכנע.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=141520

דניאל, כמה אנשי מקצוע אתה מכיר שפותחים ספרות יצרן בכדי לאתר תקלה ?

אני משום מה ב-25 השנים האחרונות לא ניקתלתי במכונאי שפתח ספרות יצרן לצורך איבחון או תיקון בעיה.

איזה כייף לי :)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לחברי הפורום

אני נעזרתי מספר פעמים במרק10 לפיתרון בעיות ברכב שלי גולף סימן 2 וגם גולף גי.טי.אי סימן 4 וגם בטויוטה קורולה של אחותי, הבחור פשוט מקצוען אמיתי !

בעיות חשמל שבמשך שנה שלימה לא פתרו לי בצ'מפיון תוך 10 דקות עם שרטוט חשמלי של מערכת הדלק ומד מתח הוא פתר לי את הבעיה (והכול חינם אין כסף)

אני לא מבין למה דניאל מטיל ספק במקצוענות שלו ?

בטויטה קורולה של אחותי היתה בעיה של חוסר סחיבה בשעות הבוקר והוא פשוט פירק את בית המצערת (אני חושב) וניקה אותה חינם אין כסף מה שבמוסך רצו 2500 שקל עבור החלפה.

פורסם

חברים אני חייב להאיר את עיניכם בעניין ה"מקצוען" שכולם מדברים עליו. העניין הוא בהגדרה השונה שיש לכל אחד לגבי "בעל מקצוע" למשל:

• מישהו שלמד והשכלתו תואמת את עיסוקו.
  • מישהו שנסיונו רב בתחום בו הוא עוסק.
  • מישהו שמבצע עבודה טובה.
  • מישהו שתלה שלט על העסק שלו לגבי עיסוקו.
  • מישהו שיש לו את הידע והכלים לביצוע עבודה מסויימת.

וכן כל קומבינציה אחרת של הנ"ל והגדרות נוספות.

עכשיו כמה נקודות למחשבה:

אם יש לי את כל הכלים של אינסטלטור, יש לי את הידע לתקן בעיות אינסטלציה ואני עושה את זה מעולה אך אני לא עוסק בזה לפרנסתי האם אני מקצוען?

אם אני הנדסאי רכב, בעל תעודת מנהל מוסך ובעל מוסך, עושה את העבודה הכי חרא בעולם בתיקון רכב האם אני מקצוען?

בקיצור הבנתם את הנקודה.

ורק להעשרה, להלן תשובה שקיבלתי ממומחה ללשון עברית בהקשר אחר:

בהקשר של בני אדם, כאשר אומרים על אדם שהוא מקצועי הכוונה היא לתאר את אופן העבודה שלו: אדם מקצועי אינו נותן לשיקולים שאינם מקצועיים להתערב בעבודתו. בפרט, הוא אינו מערב את דעותיו ואת האינטרסים האישיים שלו בעבודתו. כלומר, מקצועי = ענייני, אובייקטיבי, פועל על פי המתחייב מן המקצוע בלבד.

"מקצוען", לעומת זאת, היא תכונת אופי המתארת שאיפה תמידית לעבודה מקצועית: ל"מקצוען" יש דחף פנימי לעשות את העבודה בצורה מקצועית והוא לא יסכים לעשות עבודה חובבנית. כלומר, מקצוען = פרפקציוניסט, לא מתפשר ולא מעגל פינות.

במילים אחרות:

ההיפך ממקצועי הוא מי שעבודתו מושפעת משיקולים זרים (כגון שיקולים אישיים).

ההיפך ממקצוען הוא מי שעבודתו היא לפעמים חובבנית.

למען הסר ספק, אני אצרף בהמשך גם הגדרה מילונית.

פורסם
שוב, אתה מפספס את הנקודה שבעטייה התחיל הויכוח.

הויכוח אינו על "האם ניתן, גם ללא ידע מוקדם אך תוך הקפדה על עבודה מתודית ועל פי הספר, לבצע תיקון ברמה שלא תיפול מבעל מקצוע מנוסה".

אין לי ספק שברוב המוחלט של המקרים ניתן לעשות את הדברים לבד בצורה מושלמת, נדמה לי שעשיתי מספיק טיפולים לרכב שיעידו על כך.

הויכוח הוא : "האם אחראי מספיק לתת עצה (נכונה וטובה, לצורך העניין) למישהו שאין לך מושג מיהו ומה טיבו וטיב עבודתו" ?

לטעמי, Better safe than sorry. אולי חשדני מעט, אבל לא הייתי רוצה לשמוע שלמישהו התעקם שסתום כי הסברתי לו איך לכוון שסתומים (ואני הסברתי היטב ובאופן נכון, רק שהוא לא הבין כראוי).

אולי הבעייה אצלי, אבל זו הדרך על פיה אני נוהג.

למה אתה חושב שאתה צריך לקחת אחריות על כל העולם? תן לברירה הטבעית לעשות את

שלה, בחוסר מתן עצה ראויה אתה בטח לא תניע מישהו עקשן לבצע פעולת אחזקה זו או אחרת,

אני בטוח שפותח השרשור עם הגיר של סקודה היה מוריד אותו בכל מקרה, יש לי חבר טוב

עם ביצים לא פחות גדולות שהפתיע אפילו אותי בהצלחותיו (אם כי הוא דווקא לא חסך כסף על כלים וספרות נאותים) ואני יודע שגם עם לא היה מקבל הדרכה מאף אחד היה ממשיך בשלו.

בכל מקרה,אני מציע לך שלא תחסוך את העצה - זה יכול רק לעזור.

פורסם

להניע- הניע את הרכב.

להניא- למנוע/לעכב.

הסיבה שאנחנו כן צריכים לנסות לתקן את העולם היא שאחרת הברירה תהיה לא טבעית ואיזה טיפש יהרוג אותנו לאחר שהחליט להתעסק בחאפריות עם אחת המערכות הקריטיות ברכב שלו.

אגב ברוך בואך לפורום מר מיסב :-)

פורסם
לחברי הפורום

אני נעזרתי מספר פעמים במרק10 לפיתרון בעיות ברכב שלי גולף סימן 2 וגם גולף גי.טי.אי סימן 4 וגם בטויוטה קורולה של אחותי, הבחור פשוט מקצוען אמיתי !

בעיות חשמל שבמשך שנה שלימה לא פתרו לי בצ'מפיון תוך 10 דקות עם שרטוט חשמלי של מערכת הדלק ומד מתח הוא פתר לי את הבעיה (והכול חינם אין כסף)

אני לא מבין למה דניאל מטיל ספק במקצוענות שלו ?

בטויטה קורולה של אחותי היתה בעיה של חוסר סחיבה בשעות הבוקר והוא פשוט פירק את בית המצערת (אני חושב) וניקה אותה חינם אין כסף מה שבמוסך רצו 2500 שקל עבור החלפה.

תודה רבה על הפירגון !

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...