Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לעולם לא החשבתי את עצמי כבעל מקצוע בתחום מכונאות הרכב, אך לשפוט עבודה מקצועית אין לי שום בעיה.

כאחד שכבר בגיל 18 פירקתי והרכבתי רכבים (סימקה 1000, פיאט 127 , גולף דור 2 בעזרת ספרות של היינס) אני חושב שיש בידי מספיק כלים לשפוט מי מכונאי טוב או רמת העבודה של המכונאי.

פעם חשבתי ממש כמוך, לפני שנכנסתי לענף. תעבוד שנה, רק שנה-זה יספיק, במוסך ותראה איך תתחיל לדבר אחרת, השקפת עולמך תשתנה לחלוטין.

לגבי השאר, הדברים נכתבו ברגע של רוגז, וטוב שצויינו(מבחנתי), אך בראייה לאחור, הייתי אולי מנסח אותם קצת אחרת אחרי שהתקררתי. קח הכל בחברות..

איסוף מידע של היצרן הוא מוגבל בכל הנושא של בלאי ,היצרן עורך ניסויים מקיפים אך מקיפים ככל שיהיו הניסויים לא יוכלו להתייחס לנושא הבלאי מעבר ל100000 קמ ,ישראל היא אחת המדינות שיש להן תקלות אופיניות לאזור ובבדיקה בפורומים אחרים בעולם אינך נתקל בתקלות הדומות לחברה כאן אלא רק בחלק

לכן

יגאל, ליצרן יש מידע מאוד לא מוגבל, וזה טעות לחשוב ככה, גם למקרים מעבר לתקופת האחריות שהוא נותן.

רמות הבדיקה שיצרנים מבצעים לרכב לבדיקת בלאי הוא גבוה מעל מה שאתה חושב -לפחות אצל יצרני הרכב המובילים.

ישראל היא לא מדינה בעלת אקלים קיצוני ויחודי, קח את סעודייה או כל אזור האמירויות, קח את סינגפור- כמעט 100% לחות עם 35 מעלות סלזיוס כל השנה. ויש עוד כמה שווקים בעלי אקלים מאוד קיצוני.

אנחנו שוק קטן וזניח לרוב היצרנים, וקשה מאוד להפתיע יצרן רכב בתקלה אופינית מסויימת שהוא עדיין לא יודע עליה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמר,

אני מסכים עם דברייך המחודדים, השבוע החלפתי מיסבים במכונת כביסה קריסטל (פעם ראשונה בחיים שלי) לקח לי 6 שעות לפרק את המכונה לגורמים ולהרכיב בחזרה. (טכנאי עושה את העבודה ב-3 שעות עם בכלל), חבל שלא היה ברשותיי היינס למכונת הכביסה.

איזה כייף לי :)

פורסם
אנחנו שוק קטן וזניח לרוב היצרנים, וקשה מאוד להפתיע יצרן רכב בתקלה אופינית מסויימת שהוא עדיין לא יודע עליה.

לא תקלה, אבל לימדנו את PSA/ רנו/ סימנס איך לתכנן גיר אוט'... :roll:

פורסם

חנן לא יעזור לך , חשבתי הרבה על הנושא הזה של תגובות של אנשים בפורומים בארץ ,שמציעות לא להתעסק עם בעיות שעולות בנושאים שונים, וללכת לבעלי מקצוע.

בפורומים בחו"ל לא תמצא הרבה עצות כאלה ואני לא מדבר רק על נושא הרכב.

אני זוכר שקראתי שרשורים שלמים בפורום רכב באנגליה שבהם אנשים ביקשו עזרה בהרכבת רצועת טיימינג ולא מצאתי אפילו הודעה אחת של"אל תגע בזה" ,רק מי שידע עזר.

למרות שבקשר לטיפול ברכב אני יכול להבין את נושא הבטיחות , ואת העובדה שהרבה אנשים לא ירוצו לקנות ספר, אלא ינסו לעשות דברים בצורה חובבנית.

הנה דוגמה לתקלה שהציעו לי לא להתעסק איתה (לא קשור לרכב) : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=138316

זה רק בגלל שאנחנו ישראלים.:wink:

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לדניאל

מרצדס 230 שנתון 86 בעיות התחממות

bmw כל הדגמים שנתון שנות השמונים תחילת התשעים בעיות התחממות

קרייזלר סטראטוס מנוע v6 בנזין בעיות התחממות

לנד רובר דיסקברי v8 בעיות התחממות

ריינג' רובר קריסת מערכת מתלי האויר עקב התחממות יתר של המדחס ויחידת השסתומים

אותו רכב התלקחות צינור עודפי הדלק ושריפת מגבר או כל תא המנוע

יש עוד ,אבל כוונתי היתה שונה ,ישנו בלאי שנגרם על ידי נהגים לא מיומנים כמו הנהג שמחכה ברמזור כאשר רגלו לוחצת על דוושת המצמד,חול הנמצא על הכביש ,איכות כביש גורמת לבלאי מואץ במערכת המתלים ,פקקים מרובים (עבודה בסרק) עומס חום,היצרן בספרות הטכנית אינו יכול לנחש את נקודת הכשל של כל פריט ופריט בכל תסריט של שימוש ברכב

אתרי הניסויים הם מדינות בעלות אקלים קשה אך הנהג הינו נהג מקצועי וקשה לחזות התנהגות אופיינית של כל נהג ונהג

אתה צודק לגבי חברות מובילות כיום כמו benz וbmw אשר יש לרכביהם חבילה טרופית הכוללת את כל הרכיבים שאמורים להתמודד עם עומם החום שציינת

ולענין ,הסיפרות הטכנית היא לא עבור בעל הרכב אשר יש לו כמה כלים בבית והוא יודע לפרק ולהרכיב אלא, לאיש טכני שאוהב את העיסוק יותר מהחיסכון הכלכלי, בעל גישה וכלי עבודה מתאימים ,שלא חותך פינות וכדי לחלוץ מיסב הוא לא ישתמש באיזמל ופטיש ,וכדי לתקן הברגה הוא לא יקח בורג חדש ויבריג בתקווה שזה יסתדר,את זה אני מוכן לקבל

זיהוי של רמת המשתמש בעזרת שמר סקנר יעזור אף יועיל:-)

יגאל

פורסם

אין ספק שניסיון הוא כלי מאוד חשוב.

הרי את הסודות האמיתיים ואת הדברים שעושים בעל מקצוע לאמן/מומחה/פרופסור בתחומו לא קוראים בספרים.

או לומדים בלמידה עצמית תוך כדי עבודה או מהמקצוענים.

ראש טכני והתעניינות במגוון רחב של מקצועות טכניים עוזרת גם המון.

כאשר עובדים ביחד עם מכונאים - מסגרים -נגרים ועוד...

מקבלים קצת מכל דבר וזה מדהים איך הניסיון פותר בעיות ועושה מהר עכבר.

התוספת שלי לדיון הזה הוא לקחת הכל באיזי - לאט לאט וצעד אחר צעד.

לא מפרקים גיר ישר.

לא משפצים מנוע ישר.

קודם כל קונים לגו טוב - פלימוביל - רהיטים באיקאה - בונים קורקינט - מתקנים אופניים...

שבוע טוב לכולם

פורסם

צעצועים? לא יודע, שהייתי ילד היה לי לגו ובניתי כל מיני דברים נחמדים.

אבל לא מהלגו התמקצעתי.

יום אחד החלטתי לעבוד במוסך, במעלה הרחוב שגרתי בו, כעבודת קייץ לתיכוניסט- אחרי שבוע עבודה הרגשתי מלך העולם - האבא של המכונאים וחשבתי שאין משהו שאני לא אדע לעשות.

המציאות טפחה על פני מהר מאוד, שעה שהרסתי הברגה בראש מנוע של סובארו בניסיון להחליף מצתים.

יש סיכום מצויין בשרשור איזה תכונות רצוי שיהיו לאדם שמסוגל לבצע פעולות כמו שיפוץ גיר לבד.

לפעמים אתה מגלה שאין לך אותם או מנגד יש לך אותם, רק לאחר זמן מה --> להלן נ-ס-י-ו-ן!

פורסם

האמת שהתייחסתי להרבה נושאים שנדונו פה בעוד הודעה שרמשתי (כשהויכוח התחיל), הודעה שבסוף נמחקה כי נתקע לי המחשב ובסוף החלטתי לא להעלות אותה. לימים אני רואה שהכל נאמר ע"י אחרים.

חברים כולם צודקים.

• צודקים אלו שאומרים שמי שאין לו חוש טכני לא כדאי שיתעסק ברכב, ותסלחו לי אבל אם יש חוש טכני מפותח או לא רואים כבר מגיל קטן.
  • צודקים אלו שאומרים שבעלי מקצוע חאפרים שמסתמכים רק על נסיון טועים והופכים לבעלי מקצוע גרועים כאשר שופטים בסטנדרטים גבוהים ולא בסטנדרטי רחוב ישראלי.
  • צודקים אלו שאומרים שראוי לדרבן אנשים שיש להם את היכולות לבצע בעצמם. בכלל יכולות אלו- חוש טכני, כלים (או כסף לקנות אותם), זמן פנוי, ספרות טכנית ונכונות. לדוגמה מקרה הגיר, אני דווקא נגד המקרה הספציפי כיוון שהוא מתעקש לעבוד ללא ספרות וללא כלים למרות שחוש טכני לא חסר לו.
  • צודקים אלו שאומרים שלא מספיק ספרות טכנית, תהה המדוייקת ביותר ללא נסיון. לא סתם אמור חז"ל "אין חכם כבעל נסיון").
  • צודקים אלו שאומרים שמוסכים שמבוססים על נסיון בלבד עם הזמן יעלמו ויתחלפו באנשים קצת יותר אינטיליגנטיים, זאת עקב הכנסת מערכות ממוחשבות לעולם הרכב.

להגיד מה עדיף- נסיון ללא מידע או מידע ללא נסיון לא ניתן. הכל תלוי לגופו של עניין.

פורסם

שוב, אתה מפספס את הנקודה שבעטייה התחיל הויכוח.

הויכוח אינו על "האם ניתן, גם ללא ידע מוקדם אך תוך הקפדה על עבודה מתודית ועל פי הספר, לבצע תיקון ברמה שלא תיפול מבעל מקצוע מנוסה".

אין לי ספק שברוב המוחלט של המקרים ניתן לעשות את הדברים לבד בצורה מושלמת, נדמה לי שעשיתי מספיק טיפולים לרכב שיעידו על כך.

הויכוח הוא : "האם אחראי מספיק לתת עצה (נכונה וטובה, לצורך העניין) למישהו שאין לך מושג מיהו ומה טיבו וטיב עבודתו" ?

לטעמי, Better safe than sorry. אולי חשדני מעט, אבל לא הייתי רוצה לשמוע שלמישהו התעקם שסתום כי הסברתי לו איך לכוון שסתומים (ואני הסברתי היטב ובאופן נכון, רק שהוא לא הבין כראוי).

אולי הבעייה אצלי, אבל זו הדרך על פיה אני נוהג.

פורסם

ואפשר לענות בלי התחשבות בתוצאות ולהשאיר את הבחירה בידי השואל.

(אני בעד כל עוד לא מדובר על ברקסים-היגוי או כל אמצעי שליטה, עם המנוע/גיר שיעשו כרצונם )

אני לא חושב שדיכוי אנשים כאלה הוא חיובי.

אולי דביק עם עבודות פרטיות של אנשים ודיונים נבחרים כמו זה וכמו מקרה הגיר יכולים לעזור לשואלים בהתלבטות.

פורסם

שמר דעתי בעניין זה היא שאנחנו צריכים לתת את ההסברים בצורה ראויה לכל דורש. כמו שהיינס מוכרים ספר בצירוף האזהרות המתאימות לכל מי שמוכן לשלם מבלי שיבדקו בציציות שלו. מה שיפה להם יפה לנו. מאידך כמובן שכאן מדובר בבני אנוש ועל סמך הכירותך (או אי הכרותך) עם גולש בפורום אתה תכניס הערות אזהרה בהתאם.

עכשיו מהכיוון השני כל מי שגולש בפורום ומקבל את העצות צריך להבין שיש חברים מסוג X ויש חברים מסוג Y ועליו לדעת כיצד לקבל את דבריו של X או Y. בנוסף לכך כל בר-דעת אמור להבין שהעצות שניתנות הן עצות ללא כל אחריות ויש את הסיכון שהן מוטעות או שלא יובנו כהלכה.

(שאלת מה מותיר החוק לבצע לבד ומה לא היא כבר נושא בפני עצמו).

דיי בכך שאתה נותן את העצות מרצונך ומנכונותך ואני לא חושב שאנחנו (כשאנחנו מצד נותני העיצה) צריכים להתחבט יתר על המידה בקישוריו של מקבל העיצה.

פורסם

ההבדל ביננו לבין הוצאת Haynes הוא שהם נמצאים בביזנס בשביל הכסף, ואנחנו נמצאים כאן בהתנדבות, כדי לקדם את התרבות המוטורית הנחשלת בישראל.

אם עיצה שאתן תגרום לעוד מישהו להתחבר למכונית שלו טוב יותר, ולהבין את התהליכים שמתרחשים מתחת למכסה המנוע, הידד.

אבל אם אותה עיצה תגרום לו אולי להזיק למכוניתו, אולי לעצמו, ויתכן שלמשתמשים אחרים בדרך - אז לא תודה.

זה ההבדל ביני לבין הוצאת היינס. אם הם לא יכללו פרק על החלפת בלמים, המכירות שלהם יפגעו.

אם אני לא אדריך מישהו שאיני מכיר את יכולותיו, עשיתי טוב. לו ולשאר המשתמשים בכביש.

פורסם

ארנון יש בעיה במה שאתה אומר. אתה נאחז בקרנות המזבח שהן בצורת בלמים, לדעתי זוהי דרך להשקיט את המצפון ותו לו. אתה יכול להיצמד לדבריך ולא להדריך את מי שלא מכירים לגבי בלמים. אוקיי אז נמנענו מאסון אפשרי, נניח. מה יקרה שהוא ידרוש הדרכה לגבי מערכת היגוי? מה לגבי מרכב? גם אז לא תדריך אותו?

אתה הרי יכול למצוא עוד אינספור מקרים סבירים בהם טעות עלולה להיגמר באסון לו ולחפים מפשע. מה שאתה אומר בהחלט לא נגמר בבלמים אלא רק מתחיל שם. אז איך נקדם את התרבות המוטורית הנכשלת?

לדעתי נושא המניע (רווח או התנדבות) לא רלוונטי.

• תוכן חדש...