Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברים

דיון נאה אתם מקיימים כאן !ושמר העלה נקודה טובה ,אינך יכול לדעת מי הכותב ומה כישוריו

לחנן ,היית צריך להיות עכשיו במדבריות טוניסיה בדרך לקו הסיום עם הטויוטה ועוד כמה כלים בארגז :wink:

לחבר

החברים בלהט הדיון שכחו להגיד לך לבדוק את :

תותב(או מיסב) המירכוז בגל הארכובה

מזלג מיסב הלחץ (שחיקה,סדקים)

חופש בהילוך הישיר

זגוגיות גלגל התנופה (אולי צריך ליטוש)

בדוק את מחזיר השמן האחורי של המנוע אם צריך החלף עכשיו

יגאל

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הטיפים שלך הם בדיוק אלו שבעל מיקצוע יעשה תמיד, ולא, הם לא כתובים בספר שיפוץ הגירים.

יש הבדל בין שיפוץ חובבני והיה והוא גם צמוד להוראות היצרן כמה שרק ניתן, לשיפוץ המקצועי עם הניסיון להסתכל על עוד דברים מעבר לספרות, ונקודת מבט מקיפה יותר בזמן השיפוץ.

פורסם
הטיפים שלך הם בדיוק אלו שבעל מיקצוע יעשה תמיד, ולא, הם לא כתובים בספר שיפוץ הגירים.

יש הבדל בין שיפוץ חובבני והיה והוא גם צמוד להוראות היצרן כמה שרק ניתן, לשיפוץ המקצועי עם הניסיון להסתכל על עוד דברים מעבר לספרות, ונקודת מבט מקיפה יותר בזמן השיפוץ.

דניאל,למעשה אתה מחזק את עניין הספרות שתאוריה היא לא פרקטיקה.

או שהבנתי אותך לא נכון?

פורסם
גם לבדיקה של המכלולים יש הגדרות בספר. קצת פחות טובות (אבל בד"כ מספקות) בהיינסים ודומיהם' date=' הרבה יותר טובות בספר היצרן.[/quote']

העניין הוא שהחברים בהיינס ירדו ממתן הוראות לשיפוץ תיבות הילוכים.

לפני כמה שנים שונה המבנה הפנימי של הספרים, במטרה להפוך אותם ל"ידידותיים" יותר למכונאי החובב.

ניתן לזהות את הספרים החדשים לפי הכיתוב "Service and repair manual" על הכריכה, ציון הסיבוכיות שמוצמד לכל פרוצדורה (1-5 מפתחות) ולפי התמונה על הכריכה, בה יש "חור" קטן יחסית במכסה המנוע - להבדיל מהדור הקודם של הספרים, בו היה שרטוט רנטגן מלא של המכונית, והכיתוב על הכריכה היה "Owners workshop manual".

כאמור, בספרים החדשים אין פרקים המתייחסים לשיפוץ גיר, ולכן אני דואג להצטייד בשתי הגרסאות (כמובן במידה וקיימות - רק ברכבים ששווקו בתקופת התפר).

לתיבות הילוכים שכיחות במיוחד (פיז'ו-סיטרואן, פורד ועוד כמה יצרנים) יש מדריך שיפוץ נפרד.

פורסם

ממתי תאוריה היא פרקטיקה?

דוגמא מהחיים שמבוססת על טיפ שנתן יגאל, שמוכיח ויודע על מה הוא מדבר.

מייסב הילוך ישיר נשחק וגרם לרעש חזק מתוך תיבת ההילוכים, חובבן יפרק את התיבה, עם ספרות אורגינל, יגלה את המייסב הבלוי ויחליפו לפי הנחיות היצרן.

וראה זה פלא, אחרי חודש שוב רעש מתיבת ההילוכים, שוב מגלים לאחר פירוק התיבה מייסב הילוך ישיר שחוק לחלוטין. אז, מה עושים? מחפשים בספרות טוב טוב ולא מוצאים שום דבר על למה נשחק המייסב המחורבן זה פעם אחרי פעם.

אחד שיש לו נסיון עם שיפוץ תיבות והבנה בסיסית מלימודי המכונאות והמכניקה יודע שכל גל מניע צריך להתמך על שני נקודות עוגן לפחות, ציר הילוך ישיר בתיבות אורכיות, נקודת התמיכה הנוספת שלו נמצאת על גל הארכובה, מה שנקרא תותב מצמד או בוקסה להילוך ישיר. ואז יבדוק אותו ויגלה שהוא שחוק לחלוטין או איננו בכלל!

תמיד המקצוען יחפש לעומק את הגורם לתקלה ולא רק יתקן לפי הספר יצרן. את גורם התקלה מוצאים המקצוענים בעלי הניסיון. מידע זה אינו קיים בספרות הטכנית או קיים באופן חלקי בלבד.

פורסם
העניין הוא שהחברים בהיינס ירדו ממתן הוראות לשיפוץ תיבות הילוכים.

לפני כמה שנים שונה המבנה הפנימי של הספרים, במטרה להפוך אותם ל"ידידותיים" יותר למכונאי החובב.

ניתן לזהות את הספרים החדשים לפי הכיתוב "Service and repair manual" על הכריכה, ציון הסיבוכיות שמוצמד לכל פרוצדורה (1-5 מפתחות) ולפי התמונה על הכריכה, בה יש "חור" קטן יחסית במכסה המנוע - להבדיל מהדור הקודם של הספרים, בו היה שרטוט רנטגן מלא של המכונית, והכיתוב על הכריכה היה "Owners workshop manual".

כאמור, בספרים החדשים אין פרקים המתייחסים לשיפוץ גיר, ולכן אני דואג להצטייד בשתי הגרסאות (כמובן במידה וקיימות - רק ברכבים ששווקו בתקופת התפר).

לתיבות הילוכים שכיחות במיוחד (פיז'ו-סיטרואן, פורד ועוד כמה יצרנים) יש מדריך שיפוץ נפרד.

שווה להפוך את ההערה הזו לדביק.

שמתי לב לזה כשקניתי ספר היינס לרנו 5 שלי.

אחרי שהתרגלתי לרמה מהספרים שהיו לנו לאופל קאדט, סובארו 1400 ורנו 9 - הספר החדש שהתייחס לרנו 5 היה "חובבני" למדי לעומת רמת הפירוט בספרים הקודמים.

שווה אזכור

ולגבי הדיון של שמר וחנן - מילה קטנה - אפשר בקלות להשתמש בהגיון, בשכל הישר ובשיקול דעת - רמת השאלות לרוב משליכה או אמורה להשליך על רמת התשובה.

במקרה הספציפי הזה אני חושב שברור היה שתשובה עמוקה מידי עלולה להביא לתוצאות הרות-אסון [השבתה של רכב במקרה הזה, או פירוק והרכבה חסרה]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אין כזה לסקודה לדעתי, רק לתיבות הילוכים אורכיות בטנדרים, רכבי 4X4 וכדומה.

התותב נעוץ בגל הארכובה במרכז הגלגל תנופה.

removeflywheel.JPG

הנה התותב בנפרד בכבודו ועצמו:

T90PilotBushing2.JPG

פורסם

במקרה הספציפי הזה אני חושב שברור היה שתשובה עמוקה מידי עלולה להביא לתוצאות הרות-אסון [השבתה של רכב במקרה הזה, או פירוק והרכבה חסרה]

רון.

התכוונת אלי?

פורסם

ממתי פרקטיקה היא תחליף לעבודה מדויקת לפי הספר?

הפעם היחידה בחיים שלי שמסרתי עבודת מצמד למוסך נגמרה ככה. זה היה בסוף שבוע גשום, שלא מתאים לעבודות מדרכה, ולכן בלב כבד הפקרתי את את הרכב במוסך. מורשה, בטח מורשה, וגם מומלץ, כאילו שזה משנה משהו :roll:

התוצאה:

בית מצמד מעוות עקב סגירה לא מוצלבת והדרגתית של הברגים. שוב לנסוע למוסך, שוב לנסוע בטרמפים לעבודה וחזרה (טוב, לא נסעתי בטרמפים. אני בקשרים מספיק טובים עם בעל המוסך, כך שהוא נתן לי את הרכב שלו) . לזכות המוסך ייאמר שהם לרגע לא ניסו להתחמק מאחריות, למרות שלקוח טיפוסי אחר לא היה מזהה את הרחשים הקלים שעלו מהמצמד, מהנגיעה המחזורית בין שיני השמש המעוותות למיסב הלחץ.

חבר אחר ששלחתי למוסך באותו זמן להחלפת מצמד, נתקע בדרך כשבוע לאחר הטיפול. הידוק לא נכון של בורג כבל המינוס מהמצבר לגיר גרם להשתחררות הבורג ודימום המנוע.

ויוה למוסכי ישראל. אין תחליף למקצוענות.

פורסם

דניאל,

אתה ממש לא צודק בדברייך, מכונאי שעובד לפי הספר עדיף על מכונאי 'שחושב' שהוא יודע הכול ועובד מתוך פרקטיקה של שנים בשיפוץ מכלולים וחוזר על אותם טעויות תמיד.

למה מנועים שעברו שיפוץ תמיד יש איתם בעיות ? (קרא בפורום)

אני תמיד לפני כול פירוק ושיפוץ מכלול ברכב פותח ספרות, לומד את כול הטיפים וניגש לעבודה והתוצאות תמיד יותר טובות מכול מוסכניק עם ניסיון של שנים בכול תחום.

למה עש בידי PDF בכול תחום ? בדיוק מהסיבות שכתב חנן.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, איפה בדיוק רשמתי לא לעבוד לפי הספר??

כמי שעובד מספיק שנים בענף ותמיד עם ספרות, אני יכול להגיד לך שיש הרבה מצבים שהיא לא מספיקה, וכאן נכנס לתמונה הנסיון, הגיון, וחוש טכני.

קח לדוגמה המקרה שספרתי עליו קודם.

גם באבחון מערכות ממוחשבות אתה הרבה פעמים 'נתקע' עם הנוהל תקלה של היצרן ללא כוונים, ואז רק המיקצוען יצא מזה- ובקלות, ע"י קריאת השרטוט והבנתו, הבנה רחבה של אופי ותפקוד המערכות והרכיבים וניתוח לוגי. ולא, גם אם חשבת לרגע, אין הסברים כאלו בספרות הטכנית.

שיפוץ מנועים? תבדוק טוב טוב את השרשורים של כל הכשלים במנועים שיש אחרי שיפוץ ותגלה חסכנות יתרה בתיקון המנוע. לתקן מנוע כמו שצריך ללא בעיות עולה כסף שאין לכל אחד או שאין טעם להשקיע (רכב ישן), לכן בעל הרכב והמכונאי מחפשים לחסוך (רק רינגים במקום חריטה וכו')

אגב, אין הרבה שרשורים כאלו כמו שאתה חושב וגם אם יש, זה לא מעיד על המצב האמיתי בשטח.

ואני אגיד לך משהו בוטה, זה שיש לך PDF לכל דבר ואתה מתקן בעצמך את רכבך, לא עושה אותך בעל מקצוע ואתה עוד רחוק מכך. ומרגיז אותי אישית, כבעל מקצוע שהדריך מכונאים וגם אנשי אבחון, האמירות הפסקניות שלך, וכמו שטענתי פעם, רק בעל מיקצוע יכול לשפוט בעל מקצוע אחר באופן אמיתי, וכבר אמרתי לך מה אני חושב על המקצועיות שלך בתחום הזה.

פורסם

לחברים

סליחה שאני מצטרף לדיון ,אך כאשר היצרן כותב ספרות טכנית היצרן אינו יכול להתייחס לבלאי מואץ עקב תנאי אקלים,תנועה,נהג,אופי הדרכים ממדינה למדינה ,לכל אזור יש את הסמפטומים שלו כלומר בלאי באותו הרכב כאן ובארהב ובאירופה יהיה שונה

איסוף מידע של היצרן הוא מוגבל בכל הנושא של בלאי ,היצרן עורך ניסויים מקיפים אך מקיפים ככל שיהיו הניסויים לא יוכלו להתייחס לנושא הבלאי מעבר ל100000 קמ ,ישראל היא אחת המדינות שיש להן תקלות אופיניות לאזור ובבדיקה בפורומים אחרים בעולם אינך נתקל בתקלות הדומות לחברה כאן אלא רק בחלק

לכן ,המכונאי צובר מידע אשר לא יסולא בפז בין אם הוא עושה עם זה משהו או לא זה נושא לדיון אחר ,הספרות הטכנית ללא מכונאי מנוסה היא מוגבלת בתוצאות ,יש לאסוך מידע כמובן בעזרת הפורום המעולה כאן, ואז להתחיל לעבוד

יגאל

פורסם

דניאל,

הפתיח שלי בתגובה הקודמת אכן היה מוטעה " דניאל אני חושב שאתה לא צודק" התכוונתי רק לחלק מסויים בהודעה שלך, סליחה.

אני לעולם לא החשבתי את עצמי כבעל מקצוע בתחום מכונאות הרכב, אך לשפוט עבודה מקצועית אין לי שום בעיה.

כאחד שכבר בגיל 18 פירקתי והרכבתי רכבים (סימקה 1000, פיאט 127 , גולף דור 2 בעזרת ספרות של היינס) אני חושב שיש בידי מספיק כלים לשפוט מי מכונאי טוב או רמת העבודה של המכונאי.

הקטע הזה ממש מיותר

"ואני אגיד לך משהו בוטה, זה שיש לך PDF לכל דבר ואתה מתקן בעצמך את רכבך, לא עושה אותך בעל מקצוע ואתה עוד רחוק מכך. ומרגיז אותי אישית, כבעל מקצוע שהדריך מכונאים וגם אנשי אבחון, האמירות הפסקניות שלך, וכמו שטענתי פעם, רק בעל מיקצוע יכול לשפוט בעל מקצוע אחר באופן אמיתי, וכבר אמרתי לך מה אני חושב על המקצועיות שלך בתחום הזה"

אני מעדיף לשתוק...

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק וחנן,

אני אנסה לחדד רגע את ההבדלים.

אתם פשוט מנסים לקחת לקיצוניות את החאפריות של בעלי המקצוע שישבו ולמדו X שנים, וכעת מסרבים לשמוע דבר נוסף, בעודם מתנהגים כאילו ראו ושמעו הכל.

הרי בסה"כ- מה ההבדל בין בעל מקצוע כלשהו (ואני מניח כרגע שאותו בעל מקצוע אינו חאפר מלידה, אלא אחד שראשו עדיין פתוח לקלוט וללמוד), לבין חובב שעובד עם ספרים ?

דבר אחד בודד. הנסיון. זהו. לא מנת משכל, לא חוש שישי, לא יצירתיות ולא נעליים.

החובב יילך לפי הספר, ועליו ייפול או יקום. עם היד על הלב - כמה פעמים יצא לכם לבצע עבודה יותר מפעם אחת - כי התקלה שנתקלתם בה לא הופיעה בספר?

כמה חלקים החלפתם ללא צורך? כמה שעות עבודה בזבזתם לחינם?

בעל המקצוע (שוב, אחד שעדיין עובד לפי אותו ספר) כבר היה בסרט הזה. פעם, פעמיים ואפילו מאה. הוא כבר יידע לא ליפול שם.

בעל מקצוע, להבדיל מאחד שעובד בבית - חייב לעבוד טוב כבר בפעם הראשונה. כל תיקון חוזר אצלו הוא הפסד זמן וכסף, ואחד כזה ייפול עם העסק שלו במוקדם או במאוחר.

שוב, כמובן שהדברים אינם שחור ולבן, והרבה "בעלי מקצוע" (הגרשיים מכוונים) אינם אלא רמאים ונוכלים, שינצלו את חוסר ההבנה של הלקוח הממוצע, וימכרו לו אלף סיפורים כדי לטאטא מעליהם את האשמה - אבל לדעתי חלון ההזדמנויות שלהם הולך ונעלם - עקב התחכום היחסי של מערכות הרכב דהיום. אם בעבר יכולת לתת שתי מכות עם פטיש ולהגיד ש"ככה זה צריך להיות" - הרי שהיום מערכות העזר מהוות גם מערכות מדידה (מחשב וכו') , וקשה יותר ויותר לשקר.

למנוע מעשי רמייה כאלה אי אפשר, ואחד הדברים שאני שמח עליהם בכל פעם הוא לראות את הפורום הזה עוזר לאנשים לחסוך מכספם כשהם מגיעים לכאן חסרי אונים או בכיוון בכלל לא נכון- אבל אין באמת קשר בין אדם רמאי שהוא גם מכונאי, לבין העובדה שבעל מקצוע יאבחן לא פעם טוב ומהר מכל ספר את התקלה ואת אופן תיקונה.

• תוכן חדש...