Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבדיקה אקראית שעשיתי במדינות שונות ועדיין לא קיבלתי תשובות מלאות -

בארה"ב עובדים עם ספר דרך מוכן בדומה לנורבגיה כמו שזלמן אמר.

באוסטרליה עושים 2 סיבובי NOTES.

פינלנד למרבה ההפתעה עושים פעמיים.

ירדן עושים פעמיים .

ואני מדבר על נווטים שענו לי ומתחרים בשלל רמות הראלי - ממועדון ועד WRC .

ב-WRC כמובן עוברים פעמיים.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
מבדיקה אקראית שעשיתי במדינות שונות ועדיין לא קיבלתי תשובות מלאות -

בארה"ב עובדים עם ספר דרך מוכן בדומה לנורבגיה כמו שזלמן אמר.

באוסטרליה עושים 2 סיבובי NOTES.

פינלנד למרבה ההפתעה עושים פעמיים.

ירדן עושים פעמיים .

ואני מדבר על נווטים שענו לי ומתחרים בשלל רמות הראלי - ממועדון ועד WRC .

ב-WRC כמובן עוברים פעמיים.

דובי

שורה תחתונה...שווה ללמוד מהנסיון הרב בחו"ל ,כנראה 2 סיבובי NOTES זה הדבר הנכון ביותר!!!

בשיחה שערכתי עם גבי הוא אמר לי דבר נכון 'אם עושים את הNOTES ברכב המרוץ אז בסיבוב השני

אנשים ילחצו חזק אז גם לזה יש פיתרון קנסות חמורים ואף פסילה מכל המרוץ אחרי שתי התראות/הזהרות

למי שיחלחץ בסיבוב ההכרות השני

ודובי למה קליאו 1.6ליטר אם אפשר קליאו 2.0 ליטר או 306 GTI-6 ולנצל את הטופ של הקטגורית עד 2.0 כללית...איך אתה קובע שהיא לא תהיה חוקית בהמשך?

קובי

פורסם

קובי

קטונתי מלקבוע . החברה מחליטה לאיזה מכונית יש הומוליגציה ולאיזו לא ולאחר מכן ה-FIA הם אלו שמאשרים .

עובדתית - רנו כיום מתחרים בראלי רק עם הקליאו S-1600 .

ללא הומוליגציה אתה יכול להכין מה שתרצה כמעט , השמים הם הגבול או התקנון....

לגבי שיטת ה-NOTES

מישהו בדק עלויות כלליות , לנו כמשתתפים , כאשר עושים את ה-NOTES פעם אחת או שתיים ?

כי נניח שיהיה ראלי טיפה יותר ארוך מאשר בפעם הקודמת ואז לוח הזמנים נהיה לחוץ יותר , מה שאומר שיתכן ונצטרך להגיע לשטח פעמיים...מה שמיקר עלויות מבחינת דלק ובלאי של הרכב , שלא לדבר על יום עבודה...

דובי

פורסם

דובי

לפעמים אני תמה אם אתה שואל כדי לעורר תשובות ולמלא מלל בפורום?, או באמת אינך יודע?

כי אם באמת אינך יודע תשאל את חבריך בפורומים העולמיים ותספק לנו תשובות

בחזקת"מכל מלמדי השכלתי" ,או הגיון פשוט

בראלי אתה מקבל ספר דרך לפני המירוץ יורד לשטח וביום אחד רושם ובודק את ה"סטייגים"

וזהו פשוט זהו :sleeping:

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

אני שואל שאלות שעלו לי בראש בזמן שאני נמצא בבית בחופשה מאונס.

בראלי חוות-פיליפ , אמציה, לכיש ובראלי של בקעת הירדן שבוטל נסענו פעמיים לשטח האימון - יום אחד לרישום NOTES ויום אחד לראלי עצמו וזה אומר למשל - דלק .

בנוסף יש כאלו שעובדים בימי שישי ככה שזה פעמיים ימי עבודה , אז גם זה נספר ..לא ?

מה לא הגיוני בזה ?

דובי

פורסם

ראלי זה ראלי... עשינו כמה בארץ - אפילו עם 6 סטייג'ים ומעל 100 ק"מ.

יום אחד לנוטס- בדיקות טכניות התארגנות והכל...

ויום שני מרוץ...

ככה זה עובד ברוב העולם.

שאל אותי ברוך בשאלה פרטית מי כותב את הנוטס ובכן,

עם נווט חדש - שנינו ביחד כי...

לא כל מה שאצלי R3 אצלו R3. יש צורך לבדוק אחד את השני להתאים. פה הנווט כותב משהו לא רלוונטי לנהיגה ואני מתקן אותו ופה הוא מתקן אותי שלא צריך לרשום משהו שלא רלוונטי מבחינתו.

בקיצור תורה שלמה - לא אפרוש אותה פה על רגל אחת. אבל - אם באימון עסקינן - הייתי עובר על הנוטס אפילו 3 ו 4 פעמים אם היה אפשר. היות ואי אפשר - אז עושים פעמיים- כמו רוב העולם הנאור...

דעתי בלבד (אך כנראה שאני לא לבד),

אלון

פורסם

דובי

לא משנה, אם לא תהיה ברירה, נצטרך לרדת למסלול פעמיים !!

הנושא הוא בטיחותי - נקודה !

מי שלא מבין את זה, כנראה לא רוצה להבין את זה, אחרי כל הדיעות שנכתבו כאן !

אני חושב שאחד כמו זלמן,שלא מזוהה עם אף אחד, הביע את דעתו המקצועית , ואני חושב

שכולם מסכימים שהוא מקצוען בתחום עם אלפי שעות של ניסיון,יותר מכל אחד אחר !

לגבי רישום NOTES ברכב מירוץ-באימון הפרטי האחרון ,רשמנו ברכב מירוץ,ואני חייב לציין שזה לא היה נוח בכלל לכתוב כשכל הרכב קופץ,הכתב לא היה ברור כלל,והיינו חייבים לעצור פעמים רבות כדי לרשום ברור,כך שלדעתי לא שווה ה"חסכון".

קובי

הקטגוריה הקיימת היא עד 1600 סמ"ק ולא יותר !!

לעומת זאת אפשרו למכוניות הקיימות ,שבזכותם קם הספורט המוטורי בארץ,(הוויזות,ה-ZX,ה-205 של ישראל ועידן,האיביזה וכו'...) להמנות על הקבוצה הזאת(1600) ולהתחרות במסגרתה כשוות זכויות, אך לא תנתן אפשרות לאף רכב אחר חדש שיעלה על נפח גדול יותר מ-1600 סמ"ק

להצטרף לקטגוריה הזאת ! אני מקווה שזה כעת ברור !

מישל

פורסם
דובי

בראלי אתה מקבל ספר דרך לפני המירוץ יורד לשטח וביום אחד רושם ובודק את ה"סטייגים"

וזהו פשוט זהו :sleeping:

דני כמה פעמים עושים את ה-STAGE? באותו יום בראלי, ומה הן מגבלות הזמן? ועל איזה אורך מסלול S.S כללי בממוצע מדובר (לי התשובה ידועה)

לגבי האימון לשאר הכותבים בנושא זה

מועדון מרוצי ישראל מקבל רשות לצאת לאימון בלבד, ולכן גם אין גביעים

גם ה-NOTE הוא חלק מהאימון.

כל שאר הסבבים הם חלק מהקשר שצריך להתקיים בין נהג לנווט.

התוצאות נותנות אינדיקציה לגבי השיפור שחל בין כל סיבוב אימון אחד למשנהו.

חבל שהמשתתפים לוקחים את האימון למקום אחר "לא לזה התכוון המחוקק"

כל זמן שהחוק לא יצא לדרך כדאי לנצל את האימון בצורה אמיתית וכאשר אמרנו שגם לנו זה אימון של הצוותים התכוונו לכל מילה.

מי שמתאים לו ישתתף. וזה לא זיזול באף אחד תאמנו נהג משנה לפני שאתם מגיעים לאימון המועדון.

מי לדעתכם צריך לקחת NOTE נהג או נהג משנה בתחילת ההתקשרות ביניהם? (שאלה אמיתית)

איך נעשה קצה הקראת ה-NOTE בין שני חברי הצוות ? (צעד אחר צעד)

איך יודעים מהו עיקר וטפל?

מה הוא אימון רגיל ומה הוא אימון רטוב? האם הם נעשים באותו מועד?

התשובות לי ידועות האם התשובות ידועות גם לכם הצוותים

כמו לכל ספורט תחרותי יש ימי אימון עד שמגיעים לתחרות האמיתית כך גם אצלנו יתקיימו ימי אימון גם לאחר שיעבור החוק ולתחרויות האמיתיות יגיעו הצוותים בשיא הכושר והיכולת, אימון גם בר לבדוק פרטים נוספים כמו התנהגות והכרת רכב חדש תחת מגבלות שונות.

ולסיכום לאימון הקרב נירשמו רוב המשתתפים הפוטנציאלים, הבעת דעה זה מצויין, ותאמינו או לא הדברים נלקחו לתשומת ליבנו ובשלב זה הדברים נשארים כפי שהם, בראלי האמיתי שיצא לדרך בקרוב הכללים יהיו בדיוק כפי שנהוג במרוצי ראלי.

תודה לכולם על ההערות אני מיציתי את הנושא!

ברוך

פורסם

קובי

הקטגוריה הקיימת היא עד 1600 סמ"ק ולא יותר !!

לעומת זאת אפשרו למכוניות הקיימות ,שבזכותם קם הספורט המוטורי בארץ,(הוויזות,ה-ZX,ה-205 של ישראל ועידן,האיביזה וכו'...) להמנות על הקבוצה הזאת(1600) ולהתחרות במסגרתה כשוות זכויות, אך לא תנתן אפשרות לאף רכב אחר חדש שיעלה על נפח גדול יותר מ-1600 סמ"ק

להצטרף לקטגוריה הזאת ! אני מקווה שזה כעת ברור !

מישל

מישל עם עניין ה NOTES כנראה שאנחנו באותה דעה!!!

לגבי הקטגוריות ממש לא, מה קשור מיסדים לתחרות הוגנת???

אני לא מתכוון להתחרות באותה קטגוריה עד 1.6 סמ"ק

נגד ויזה 4X4 עם 700 ק"ג דריפנצילים מוגבלי החלקה ו140 או 150 כ"ס

או נגד 205 1.9 משופרת 130 כ"ס לפני שיפורים

או איביזה 1.8 140 כ"ס(היתה של נתן)

או ZX 2.0 16V עם 155 כ"ס

וזה בכלל לא משנה עם אני יכול להיות תחרותי נגדם, עם 106 או 205 1.3

עד החוק זה היה בסדר,בליגה מסודרת לאחר מעבר החוק ממש לא!!!

1.אני לא חושב שיש מגבלה לקטגוריה עד 1.6 ,ואם יש 5 רכבים או יותר עד 2000 סמ"ק

מישהו מונע קטגוריה כזו?

2.אם הרכבים של המיסדים נחשבים בקטגוריה עד 1.6...ומחר אני קונה את אחד הרכבים ,אני בקטגוריה של עד 1.6 ?

נ.ב.

דובי דברת על קבוצת 1.6S.... עם 160כ"ס רכב מקצועי לחלוטין ועלות מטורפת... עם בסכומים כאלו כבר עדיף לבנות אימפרזה גרופ N וישאר לי עוד הרבה עודף :wink:

קובי

פורסם

קובי

אתה בהחלט יכול לקנות את אחד הרכבים הותיקים ,זה בהחלט מותר,על זה ניתן אישור!

לשנת 2007 זה מה שנקבע , אתה יכול בהחלט להעלות הצעה הגיונית בנושא חלוקת הקטגוריה

לתת קבוצות שיספק אולי את כולם,זו נקודה למחשבה !

ברוך

הנושא הנדון הוא לא נחלת פרטית של זה או אחר ,מה בסך הכל העניין עוד 45 דקות

לבטחיות ולתיקון ה-NOTES !!!!! הסבר הגיוני "למה לא ?",זה מה שכולם בקשו !!!!

אתה לוקח את זה לפסים אישיים כשאין שום כוונה כזו לאף אחד , תכניס את זה טוב טוב לראש,

ג'יי בן ארי כתב בהתחלה שזה נעשה בגלל חוסר זמן, אתה בגלל בטיחות ,ושלישי (רמי לימון)שמסרב להתייחס לנושא אומר "תחליטו בניכם בעמותה ,לנו לא משנה".

כתבת לי בהודעה פרטית והתייחסת לשמות שעלו כאן לדיון והביעו דעתם, ושלפי דעתך הם לא רלוונטי משום שרובם לא נרשמו לאימון ! זאת אומרת שאם משהו צודק ,דבריו זה לא ראויים להתייחסות כי לא נרשם !!!! מה רצית שזלמן לא יביע דעתו כשהוא הכי מנוסה בתחום.כי הוא לא נרשם לאימון !!

לפני שאתה עונה לי, אנא ממך , הכוונות שלי בכל אופן ,הן נטו לטובת שיפור איכות האימון,ואני משוכנע שלאחרים כוונה דומה,ופתיחת הנושא בכלל עלה כאן בלית ברירה,משום שנבצר מאיתנו לדון בו באסיפה הכללית כפי שציינתי זאת בפתיח ..

ערב טוב לכולם

הנושא הנ"ל היה אמור לעלות לדיון באסיפה הכללית האחרונה, אולם בשל נושאים חשובים אחרים שנידונו באותה אסיפה לא נותר זמן ולכן אני מעלה את הנושא כאן להחלפת דיעות בין החברים.

אני מקדים ומציין ומקווה שהדיון יהיה ענייני ,כשהכוונה היא להסביר מה כל אחד חושב אם הוא בעד או נגד ומה הנימוקים!

מישל גדז'

לכל אורך הדיון בקשתי מהכותבים שלא לגלוש מהנושא אך אתה פה מנסה להוכיח לכולם שיש משהו משהו אחר שמניע אותי , ברוך , בפעם המי יודע כמה,תתייחס לעיקר, תקשיב ,ותחליט מה שאתה רוצה באמת,ללכת קדימה או שוב להתעסק במשהו שהוא כלל לא קיים !!!

בכינות רבה

מישל

פורסם

ברוך כתב

דני כמה פעמים עושים את ה-STAGE? באותו יום בראלי, ומה הן מגבלות הזמן? ועל איזה אורך מסלול S.S כללי בממוצע מדובר (לי התשובה ידועה)

ובאמת די

באותה תחרות מותר לעשות סטייג פעמיים (לא רצוף) במקרים בודדים אפשר 3 פעמים לא באותו יום (נדיר)

אורך הסטייגים הם בין 4 ק"מ ועד 33 ק"מ בערך. (רושמים פעם אחת, מוודאים פעם שנייה ) תחת כרטיס זמנים (אי אפשר לבלות על הסטייג)

זהו!!!!

כך עובד מירוץ ראלי, לא עטיפת ראלי ולא כאילו.

וזה מחזיר אותי לסוגייה הקודמת של שאלת השאלות שחוזרת על עצמה בכל שרשור

איזה רכב להכין?

המלצה אישית כבעל נסיון,

בישראל לדעתי ראלי אספלט לא יקום בזמן הקרוב ואנו נתמקד יותר בראלי עפר עם תנאי שטח משתנים

שום רכב 4X2 מסדרה N לא יחזיק מעמד לאורך זמן (לא משנה נפח מנוע) אלא אם כן ישנה חסות יצרן רכב.

מי שרוצה להתחרות במירוצי ראלי (לא כאילו ראלי) יצטרך לטובתו להעמיד מינימום רכב 4X4 סדרה N או רכב 4X2 גרופ A, אני מעז לאמר לכם שבחירה אחרת תכאיב לכולכם בכיס .

עכשיו בלי להתנגח ולהתלהם ,תבדקו במדינות שיש בהם ראלי עפר ברמות שטח קרובות אלינו

יוון,תורכייה,קפריסין,ירדן,קאטאר, ותבינו למה.

לקובי

אני הצעתי עוד בוועד הקודם וכתבתי זאת באתר ה"פרטי שלי" :lol: אז, שאם כמה משתתפים ירצו להקים קבוצה של כמה מכוניות (מינימום 5) בנפח זהה? תינתן להם האפשרות ובכיף למה לא?

ולברוך שליט

אם נכון הדבר שמישל מקבל ממועדון מירוצי ישראל 3 דיעות שונות לגבי סוג אירוע אימון שהספורט עדיין בחיתוליו, אז אנא דברו בקול אחד ובצורה רשמית ,אחרת "השכונה תחזור לשלוט"

ובכלל ספורטאים צריכים להתחרות, רק להתחרות לא יותר

איך אומר וכותב זלמן?

סעו בזהירות :-D

מירוצי מכוניות

פורסם

מישל ידידי

שאתה מצוטט מישהוא בפורום אנא דייק.

בתגובה שלי לנושא שהעלת אני אמרתי שעשינו ניסיון לאור בקשת הנהגים לצמצם את הארוע ליום אחד ולא הזכרתי מילה של חסרון בזמן.

רק אמרתי שזה מקשה עלינו את עבודת ההכנה כדי להעמיד לנהגים את מסלול מוכן באותו יום.

אתה מוזמן לקרוא את התגובה שלי שוב.

אז מישל אל תבלבל את הנהגים שלמועדון יש הרבה תשובות לבעיה אחת והם מבלבלים את הנהגים כפי שדני לוי כבר הסיק מסכנות

ג'י

פורסם

חברים, מה הבעיה לתת זמן מוגבל לנוטס. לדוגמה שעה, ובזמן הזה אפשרות

לעבור על המסלול פעמים למי שמספיק.

אפשרות נוספת (הנהג שלי ירצח אותי) צוותים מנוסים יעברו פעם אחת, וצוותים חדשים

יעברו פעמים להרגשת הביטחון.

חברים, יותר חשוב שנגיע לאימון עם הרגשה טובה וכיף מאשר ממורמרים. מה עוד, שהאפשרות

הנוספת שצינתי כאן, תגרום לצוותים ותיקים להיות מדויקים וממוקדים( על מנת לא לטעות). המצב

יאפשר, סוג של שויוניות בין הצותים החדשים לותיקים יותר ויאפשר בטחון לצוותים החדשים.

תחשבו על זה!

• תוכן חדש...