Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום למשתמשי הפורום וחג שמח :-P

אני מחפש מנורות לדים ללוח השעונים, שוטטתי באינטרנט וראיתי שנמכרים לדים עם התקע ללוח השעונים, משהו כזה:

PNP_small_2a.jpg

רציתי לדעת האם ניתן להשיג את הלדים בצורה כזאת בארץ, עם התקע מוכנים?

ואם לא אז איזה לד אני אמור לקנות? והאם חייבים לעשות שימוש בנגד כמו בתמונה?

להלחים את הלד והנגד לתקע אני מאמין שאצליח.. למרות שקניה של התקע עם הלדים מוכן תחסוך הרבה כאב ראש :roll:

תודה מראש

אורי

פורסם

העניין כבר נשקל על ידי פעם ויש כל מיניי בעיות בעניין. בעיקרון אין בעיה לקנות מנורות, לפרק אותן ולהשתמש בתושבת. הבעיות הן חשמליות. באיזה רכב מדובר?

פורסם

מדובר בהונדה אקורד שנת 2000 של חבר.

כעקרון אין בעיה לקנות מנורות ולעשות 'קומבינה', אבל אנחנו מעוניינים ליצור צבע מסויים..

אפשר גם להתאים מנורה מסויימת ללא הבית אבל הוא רוצה לשמור על הרכב מקורי במקרה ואחרי כמה זמן העניין יימאס עליו או ירצה למכור אותו.

מצאתי מקום שמוכר כיסוי למנורות, מעין 'קונדום' בצבע המבוקש, אבל המנורה מאבדת מעוצמת האור שלה.. לכן לד יהיה לדעתי הכי מתאים כאן ליצור תאורה בצבע מסוים מבלי לאבד עוצמת אור, ו-2 לדים אפילו עדיף.

פורסם

אני מניח שלרכב יש כפתור דימר לתאורת הפנל, תקן אותי אם אני טועה.

לצערי משיקולים כלכליים יצרני הרכב בונים את מעגל התאורה כך שהתנגדות הנורות הינה מרכיב אינטגרלי ממעגל הדימר. למעשה הנורות מחוברות בטור לפוטנציומטר. ואז כשתחליף את הנורות למשהו אחר שלא תוכנן אפשר שלא תקבל מספיק מתח להדלקת הלדים בכלל.

לצערי אני לא יודע להגיד אם זה בדיוק כך בהונדה, את זה צריך לבדוק. תשים לב שאם תחליף אחת הנורות בנורה בעלת גוף בצבע שונה (מסמן הספק אחר) כל הנורות יאירו בעוצמה שונה.

לכן ממה שאני מכיר אין מנוס מלהזין את הנורות במתח חיצוני ולהשתמש במתח המקורי רק עבור בקרת תאורה (דורש מעגל מתאים).

אם אתם מתעקשים על העניין, שווה לבדוק, יכול להיות שהרכב הספציפי אין בעיה או שאפשר להשתמש בדימר כחלק מההתנגדות הטורית. אם לא אני מציע לרדת מהעניין ולחפש פתרונות תחליפיים כגון קונדומים או גלולות :-)

פורסם

מרק הצלחת או ניסית להרכיב את זה לדש בורד של VW?

לפי ידיעתי וממה שאני זוכר לא ניתן להשתמש בהזנת מתח של הנורות הקיימות בדש בגלל הפוטנציומטר הקיים, אלא חייבים לבצע התאמה כלשהי ע"י רכיבים אקטיביים.

אלא אם כל הנורות מחוברות במקביל, ההזנה שלהן היא טורית לפוטנציומטר, וערכו של הפוטנציומטר מתאים ללדים כשהם במקביל- סיכוי נמוך מאד להערכתי.

פורסם

לא ניסיתי לחבר לדים לדימר של הרכב שלי אבל נראה לי שזה יעבוד ללא מעגל נוסף מכיוון שתצוגה בלוח השעונים וגם הכפתורים של המזגן מוארים בעזרת לדים (אני אנסה מחר בכול זאת).

הפיתרון לבעלי רכב ללא דימר מתאים במעגל המצורף.

30-mA LED Dimmer.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
לא ניסיתי לחבר לדים לדימר של הרכב שלי אבל נראה לי שזה יעבוד ללא מעגל נוסף מכיוון שתצוגה בלוח השעונים וגם הכפתורים של המזגן מוארים בעזרת לדים (אני אנסה מחר בכול זאת).

הפיתרון לבעלי רכב ללא דימר מתאים במעגל המצורף.

מרק לא הבנתי מה אתה מתכוונן לנסות אם אתה אומר שכבר יש שם לדים.

בכל מקרה מעגל נחמד, אפשר לעשות את זה הרבה יותר פשוט אבל גם זה דיי פשוט. אם בהונדה כמו ב-VW העסק עובד לא יהיה ניתן לחבר לדים ישירות למעגל של הדש.

• תוכן חדש...