Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהם, אהם.

לא האמתי שזה יכול להועיל אבל בכל זאת ניסיתי ו....

סט פלאגים של Denso Iridium הורכב באוטו שלי.

יקר, מאוד יקר (למרות שהם אמורים להחזיק כ- 80K ק"מ)

אבל המנוע עובד יותר חלק, נעלמו כל מיני דברים שהפריעו לי ואני ממש חייב לציין שכבר בהתחלה הרגשתי שינוי כלשהו. כמובן שזה לא הוסיף בהספק אבל התנהגות המנוע טובה יותר. עם הזמן אוכל לתת ביקורת יותר טובה היות והם ממש חדשים.

אגב, אני עם כל הבראנג'ה, קודם ליישר קו ורק אח"כ להתחיל לחשוב מה הלאה. אהה, כן, ולא להחפז. תשקול כל שיפור שאתה עושה לפני שאתה רץ לשפוך על זה כסף.

תלמדו ממני...

אם יש לכם שאלות - תציקו לגידי...

רק תזהרו, הוא גר בשטחים...

לגבי הפלאגים, אני מרוצה מאוד מהBOSCH SUPER4 שלי...

:-)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז ככה מחר האוטו במוסך ויהיה סוף סוף יישור קו(לא משהו רציני אבל בכל זאת)

אחר כך נבדוק איך אנחנו מתקדמים בנושא השיפורים

שאלה לי אליכם ראיתי באתר של ספרקו שיש להם סעפות פליטה כמה אמורה לעלות אחת כזאת והאם מישהו יודע איך היא???????

תודה

RSi

פורסם

אוקיי אין בעיה אבל סעפת פליטה זה רק לרעש(אלא אם כן מתקינים סעפת מלאה אבל אני רוצה רק דוד אחורי בשלב הזה)

לכן השאלה בעינה מישהו יודע כמה עולה אגזוז של ספרקו ואיך הוא????

RSi

פורסם
אוקיי אין בעיה אבל סעפת פליטה זה רק לרעש(אלא אם כן מתקינים סעפת מלאה אבל אני רוצה רק דוד אחורי בשלב הזה)

לכן השאלה בעינה מישהו יודע כמה עולה אגזוז של ספרקו ואיך הוא????

אתה שוגה במינוחים. זאת לדוגמה סעפת פליטה

אני מניח שהכוונה לדוד אחורי וההתיחסות ל"מלאה" היא לכל המערכת פליטה.

manifold.jpg

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
אז ככה מחר האוטו במוסך ויהיה סוף סוף יישור קו(לא משהו רציני אבל בכל זאת)

אחר כך נבדוק איך אנחנו מתקדמים בנושא השיפורים

שאלה לי אליכם ראיתי באתר של ספרקו שיש להם סעפות פליטה כמה אמורה לעלות אחת כזאת והאם מישהו יודע איך היא???????

תודה

מה בדיוק אתה הולך לתקן?

פורסם

אז ככה היום עשיתי טיפול 10 וגם החלפתי בלמים מלבד זה אמרו לי שהאוטו במצב פגז ואני רוצה להגיד שאחרי נסיעה קצרה כבר הרגשתי בשינוי קל....

עכשיו יש לי שאלה בקשר לפילטר מה ההבדל בין ראם אייר לבין אינבוקס ומה מבין שניהם עדיפים לאוטו(כמו כן מחירים מקומות ושאר ירקות)

וגם רציתי לשאול אם מישהו מכיר את הדודים של ספרקו ואם כן שיגיד איך הם????

תודה

RSi

פורסם
אז ככה היום עשיתי טיפול 10 וגם החלפתי בלמים מלבד זה אמרו לי שהאוטו במצב פגז ואני רוצה להגיד שאחרי נסיעה קצרה כבר הרגשתי בשינוי קל....

עכשיו יש לי שאלה בקשר לפילטר מה ההבדל בין ראם אייר לבין אינבוקס ומה מבין שניהם עדיפים לאוטו(כמו כן מחירים מקומות ושאר ירקות)

וגם רציתי לשאול אם מישהו מכיר את הדודים של ספרקו ואם כן שיגיד איך הם????

תודה

לגבי הדודים אין לי מושג... אני הייתי הולך על דוד ייעודי של ANSA\סופרספרינט ודומיהם אם אתה ממש רוצה להחליף...

לגבי הפילטר - לקליאו אין ראם איר לצערינו ופילור פתוח רגיל המיקום של הפילטר היום זו טעות גדולה כי הוא ישב בדיוק מאחורי המאוורר מה שיתן לו אויר חם מאוד ויפגע בביצועים.

כמו שכתבתי בהתחלה - או פילטר תחליפי INBOX שיישב בקופסה המקורית או פילטר יקר יותר(סביב 1200-1400 ש"ח) כמו שיש לתומר בראלי מסוג VIPER PIPERCROSS...

פורסם

הוייפר קרוס הזה כזה יקר הוא מצדיק את המחיר????

במה הוא שונה מהאינבוקס ומי עדיף מבינהם???

אפשר לשים אותו על האר אס איי???

RSi

פורסם
הוייפר קרוס הזה כזה יקר הוא מצדיק את המחיר????

במה הוא שונה מהאינבוקס ומי עדיף מבינהם???

אפשר לשים אותו על האר אס איי???

איזה שאלות, תהיה בריא...

אם אי אפשר היה לשים אותו בRSI הייתי כותב לך שזו אופציה?????? :roll:

tomer04.jpg

זו תמונה של הVIPER, אני מעריך שתצליח לראות מה ההבדל...

לגבי המחיר, לך זה יקר... לאחרים זה זול... קשה לקבוע עם הוא מצדיק כי אני לא מכיר מישהו ששם אותו על RSI אז קשה לקבוע מה הוא בדיוק יתן לך.

פורסם

1 אני שמח שיש תמונות של הפילטר שלי באינטרנט....

2 ב RSI ,כדי להתקין וייפר,צריך למקם את המצבר מאחור,כלומר בתא המטען.

בכנף ,ליד המצבר,תמצא חור.

מהחור הזה האיירבוקס המקורי יונק את האוויר הקר.

המצבר והאיירבוקס המקוריים חוסמים את נתיב הגישה לוייפר ואחרי הסרתם יווצר מקום רב בתא המנוע,מה שגם ייקל על נוחיות טיפול.

אחרי שהסרת את הנ"ל,מקם את הוייפר כך שישב על המיצערת וצינור ההולכה שלו ייכנס אל תוך החור שמוביל אל בית הגלגל.

ד"א - וודא שמגיני הבוץ של הרכב עדיין במקום,כי משם האוויר הקר נמשך-ואתה לא רוצה להכניס למנוע בוץ ואבק.

ד"א- בRSI ,לדעתי,עדיף לך לשים אינבוקס-מדובר בפילטר בעל שטח פנים גדול עם יניקה טובה והצנרת המקורית תספיק.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
ד"א- בRSI ,לדעתי,עדיף לך לשים אינבוקס-מדובר בפילטר בעל שטח פנים גדול עם יניקה טובה והצנרת המקורית תספיק.

אמת !

בעלות (המטורפת אגב) של הווייפר תוכל להשקיע בתחומים אחרים שם התמורה להשקעה תהיה גדולה יותר משמעותית.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

ד"א -

משום מה,את השיפור המשמעותי ביותר בRSI אף אחד לא ראה לנכון לפרט.

מנועי קליאו RSI הם מנועים "רגועים" מטיבעם.

מה הכוונה ב"רגועים"? - מדובר במנוע של רנו 19 אשר צוייד בהזרקה רב נקודתית.

מכיוון שהמנוע משמש לאפליקציות משפחתיות,יחס הדחיסה שלו נמוך יחסית וההשקעה התיכנונית בראש המנוע (ע"ע מעברים) מינימאלית.

בכל ראשי המנוע של RSI שזכיתי לראות,מעברי התערובת צרים להפליא ורמת החיספוס גבוהה ביותר-אך השסתומים גדולים!! -כלומר - לראש המנוע יש פוטנציאל זרימה גבוה בהרבה מהקיים בצורתו הסטנדרטית.

בגלל הפחד הטיבעי מהבלתי מוכר ובגלל חוסר מקצועיות כללי בארץ,מעטים מבצעים בישראל עבודות "פורטינג"-אך בשתי רנו קליאו RSI ששייכות לחברים שלי,עבודות פורטינג הניבו תוצאות אשר גורמות לשילוב ה"פילטר צ'יפ אגזוז" להחוויר.

גם העלאה של יחס הדחיסה תורמת בהרבה-אך אם תבוצע לא נכון תגרום להזעה מסתם מכסה השסתומים.

לא כל המכוניות מגיבות היטב לפורטינג כמו הRSI - הדבר נובע מהפוטנציאל הגדול והבלתי ממומש אשר טמון בראש המנוע הנ"ל.

אפילו ברכב שלי,שנהנה במקור ממעברים מוגדלים ויחס דחיסה גבוה,נתנה עבודת פורטינג תוצאות משמעותיות.

אבל!!!

בגלל חוסר מקצועיות ,דעות קדומות וחוסר הבנה,ישנם בישראל בעלי מקצוע רבים אשר יבטיחו "עבודת פורטינג" ובמציאות יסתפקו בשיוף המעברים ללא כל מדידות ויראו לך ש"זה חלק".

אז אם בכוונתך לעשות דבר כזה-התייעץ קודם עם גורמים בחו"ל - אשר יוכלו גם לשלוח לך תמונות של ראשים מוכנים,ע"מ שתוכל לקבל רעיון על ביצוע מדוייק ואופן ההחלקה.

התוצאות ב RSI מפתיעות.קומבינציית פילטר,צ'יפ ומע' פליטה תיתן בRSI כ 10 כ"ס בעוד שעל פי אתרים בחו"ל עבודת פורטינג ויחס דחיסה מקצועים עשויה להניב עד 20 כ"ס.

(יעיד אריאל עם הRSI הלבנה שנוסע ללא אגזוז,ללא צ'יפ,עם פורטינג בלבד - שמסוגל לעמוד עם 106 GTI ולעיתים עם וי אר ששים).

(עלות משוערת,כ4000 ש"ח).

בהצלחה!

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
אפילו ברכב שלי,שנהנה במקור ממעברים מוגדלים ויחס דחיסה גבוה,נתנה עבודת פורטינג תוצאות משמעותיות.

אגב, אני חייב להגיד, שבייחס לרכב שאת יומו הראשון התחיל ללא שני הגלגלים האחוריים, :lol::twisted: התקדמת ממש יפה עם האוטו :D

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

• תוכן חדש...