Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בנושא טורבו -> היילקס 99 2.4DT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה ללמוד קצת אני בדרך כלל הורס לפני שאני מבין את התפקוד של חלקים באופן כללי,

ברכב שלי מותקן טורבו, מיושן אני מניח אין מחשב או חוטים או כלום סהך הכול הטורבו מתחבר לאגזוז מתחבר לפילטר אויר ולמנוע, ונכנס לו 2 צינורות מיים שמקררים אותו אני מניח,

עכשיו יש גם לטורבו מצרעת, והיא מותקנת בחלק שמתחבר אליו האגזוז, עכשיו בשביל שאני יבין למה התפקיד שלה עשיתי ניסוי קטן, ושמתי לב שביציאה של הטורבו יש צינורית קטנה שהולכת למצרעת, מפה הבנתי שככול שהטורבו מוציא יותר אוייר בצינורית יוצא יותר אוייר שהולך למין בוכנה קטנה כזו בגודל אגס, שדוחפת את המצרעת שסוגרת את הכניסה של הגז פליטה מהאגזוז לטורבו, ממה שהבנתי בקיצור שזה מגביל את עוצמה של הטורבו ככול שהוא יוציא יותר ככה הוא המצרעת תסגר והוא כאילו מוגבל.

סיבבתי את המצרעת לבד עד הסוף, ותפסתי אותה כדי לראות את התפקוד של הרכב, והרכב בקושי הגיע ל80 קמ"ש.

החזרתי חזרה ושוב נסע רגיל (סוגר 135 גג).

אם אני מבטל את הצינורית שמגיע לבוכנה וסותם אותה, כאשר עוברים את ה3 אלף טורים (זה דיזל כן)

המנורה של הטורבו נדלקת, ? זאת אומרת ? אבל הוא עדיין עובד. אבל ההתנהגות זהה,

זאת אומרת לא הגבלתי אותו וככול שהסלד גבר ככה הטורבו הפיק יותר אני מניח, אבל ההתנהגות הייתה זהה !. תקין?

עוד שאלה, אינטרקולר מורכב אחרי הטורבו ואחריו למנוע, כדי לקרר את האויר שיהיה דחוס יותר ובלה בלה בלה המנוע יפעל יותר טוב אני מניח, הוא יעיל כשהרכב נוסע לאט? שאין ממש משהו שדוחף עליו אויר? וכמה אחוזים מתבטאת היעילות שלו באופן יחסי ?

תודה

תמיר

• ספונסר פורום
פורסם

תמיר. קבל עצה ידידותית, אם אתה לא רוצה לפתוח בקרוב שרשור"מחפש מנוע להיילקס" אל תשחק במערכת שאתה לא מכיר.

הצינורית שסתמת זוהי צינורית הפיקוד של הwestgate שתפקידו כמו שהסקת לבד היא להגביל את לחץ הגדישה ע"י פתיחת מעבר עוקף לגזי הפליטה, ככה שרק חלק מגזי הפליטה עוברים דרך מניפות הטורבו.

ברגע שהיא מנותקת כל גזי הפליטה עוברים דרך הטורבו, מאיצים אותו לסל"ד גבוה מידי, גורמים לחימומו,ובסופו של דבר להריסתו .

מהצד השני נוצר מצב של גדישת יתר בגלל סיבובי הטורבו הגבוהים, דבר שיכול להוביל להרס המנוע.

אורן

פורסם

כמה שאלות כדי להבין:

1. מהי מצרעת?

2. איפה היא ממוקמת?

3. האם היא מהתחלה היתה בגודל של אגס [בערך] או שהיא היתה קטנה פעם וגדלה לאט?

4. האם נדבקים בזה ממגע עם מכוניות אחרות?

אשמח אם תוכל להרחיב בנושא, כי נראה לי שגם הרכב שלי חולה בזה...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

נסיך יקר

אין לך ממה לחשוש

זה לא מידבק אם לא מעבירים את זה בכח.

ההוכחה כאן.

סיבבתי את המצרעת לבד עד הסוף, ותפסתי אותה כדי לראות את התפקוד של הרכב

...

עכשיו יש גם לטורבו מצרעת.

פורסם