Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדרוג מגבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם

אני מעונין לשדרג את הרוקפורד 450.5 שלי, שמגביר וופרים של אלייט בגישור.

הקומפוננט הקדמי מוגבר בבי אמפינג וכשחיברתי את האליט רגיל זה לא דגדג להם, כך שנאלצתי להגביר בגישור.

יש למשהו רעיון למגבר איכותי שלא אצתרך 2 מגברים 1 לוופרים ו-1 לטוויטרים?

טווח המחירים הינו כ3000 אולי טיפה יותר.

תודה מראש

אלי

פורסם

איזה דגם בדיוק הרוקפורד שלך ?

אם אתה רוצה לשדרג למגבר יותר חזק, אתה יכול לנסות 3 אפשרויות שמצאתי שהם בטווח התקציב שלך.

1. phase evolution RS 4 מגבר חזק והזול מבין האפשרויות (תבדוק יד שניה מאוד שווה)

2. orion 8004 SPL אחד המגברים העוצמתיים שיצא לי לשמוע ב 4 ערוצים, מתאים לך בול לתקציב.

3. rockford P8004 אומנם הוא קצת חורג מהתקציב (300-400 ש"ח יותר) אבל כוח לא חסר לו בכלל וגם מגבר מאוד איכותי.

אם אתה שואל אותי אישית, אני הייתי הולך על האוריון.

סלמאן.

פורסם

תודה, הבעיה היא שהאלייט הינו 200 RMS

המגברים האלו יצליחו להגביר אותו?

איך הנקאמיצי pa4001 גם הוא 4X100RMS?

אלי

פורסם

eli_i,

שלושת המגברים האלה ירימו אותם בצורה מאוד טובה, וגם הPA-4100 שציינת למרות שלא היה לי ניסיון איתו (בגלל זה לא רשמתי אותו). אני מציע לך לנסות לשמוע את המגברים האלה על סטים חזקים ואז להחליט.

מניסיון אישי האוריון והרוקפורד שהמלצתי עליהם הם מאוד עוצמתיים.

אם יש לך איזשהו חשש לגבי עוצמת המגברים יחסית לאלייט, ואתה יכול למתוח את התקציב לאיזור ה 4000 ש"ח אז תלך על ה OPUS. זאת תהיה הבחירה הכי טובה לדעתי.

סלמאן.

פורסם

כדי להגביר אותם באופן שיוכל לבטא את היכולות של הדרייברים אתה צריך מגבר "בריא וחזק".

האפשרויות הם או מגבר 2 ערוצים חזק מאוד או מגבר 4 ערוצים בינוני מגושר.

מגבר 4 ערוצים שמפיק, הספק אמיתי, באיזור ה 200 RMS לערוץ הוא נדיר ויקר מאוד.

בטווח מחירים של 1,250-1750 למגבר חדש אתה יכול לקנות מגברי 2 ערוצים חזקים כמו למשל מאק אודיו Z2200 או EARTHQUAKE 1000.2 (אני ממליץ על הEARTHQUAKE) ואז בתקציב שלך אתה יכול לקנות שני מגברים כאלה.

http://www.lanzar.co.il/Product.asp?Pid=PH1000&Cat2Cat1ID=4&Cat2ID=9&aff=Zap&lang=he

http://www.cheaper.co.il/product.asp?productid=560&CatCode=166

אפשרות טובה אחרת היא לעבוד עם גישורים מזוג מגברי 4 ערוצים איכותיים בעוצמה בינונית מיד שניה שיכנסו ללא בעיה בתקציב שלך.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מתוך עיון ב-cheaper ,ומהמלצה של סלמאן :

http://www.cheaper.co.il/product.asp?productid=626&CatCode=228

אני יודע שהוא הרבה יותר יקר אבל אחסוך עוד קצת עם הוא שווה.

יש למשהו מושג אם ניתן לקנות אותו ביותר זול? או אולי מגבר שמקביל לו?

דרך אגב אני מעונין יותר ב-SQ ופחות ב-SPL.

בתודה

אלי

פורסם
סלמאן תודה.

הבעיה היא שהטויוטרים הם MT22 שהוא רק 110RMS

הם לא ישרפו?

אלי

אתה יודע מה ייקרה אם הטוויטרים האלו יקבלו 110 RMS? אתה תפסיק לשמוע.

טוויטרים כאלו צריכים בסביבות ה 60 וואט.

עם כיוון נכון גם עם מגבר של 100 וואט RMS תוכל לעבוד איתם אבל זה לא אומר שתנצל 1/2 מהעוצמה שלו ולכן למה מגבר כ"כ חזק?

בכל מקרה אם זה סט של עלית, לפי מה שאני מכיר זה טוויטר טיפה שונה MT23 וגם התנגדותו היא 6 אוהם מה שאומר שצריך מגבר טיפה חזק יותר.

בכל אופן. מגבר של 4*100איכותי יספיק לך. הוופרים יכולים לקבל יותר אבל 100 וואט RMS נקי, יהיה בהחלט די והותר.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

תראה, ניסיון אישי עם המגבר הזה לא היה. אבל יצא לי לשמוע אותו עם סט של פוקל (K2P (100RMSשהיה מחובר אליו רגיל (לא בי אמפ) והרמקולים נשמעו פצצה.

עכשיו באופן כללי, אם אתה עושה את כל החיתוכים והכיוונים כמו שצריך ועובד עם גיין נמוך אין סיבה שהטוויטר ישרף. אופציה שניה היא לנסות לחפש קרוס יד שניה של הסט שיש לך (אם אין לך את הקרוס) ואז אתה יכול לחבר אותו רגיל.

אם אין לך ניסיון בכיוונים וחיתוכים של תדרים, מאוד ממליץ לך ללכת לבעל מקצוע שיעשה לך את זה.

סלמאן.

פורסם

הרוקפורד שלך מוציא בגישור 225W אם אנני טועה . המשמעות היא שאתה קונה נקאמיצ'י או מגבר אחר והוא נותן לך 4X100 שזה פחות ממה שאתה מקבל עכשיו.

בין המגברים שאוגי המליץ לך עליהם נמצא הרעידת אדמה , אם תסתכל בנתונים שלו תראה שהדמפינג פקטור שלו הוא מעל 800 , אז אולי בגישור זה יהיה פחות , אבל עדיין הוא ישלוט בוופרים שלך הרבה יותר טוב מכול מגבר אחר .

ולכן הייתי ממליץ לך ללכת על עצתו של אוגי של שניים כאלו , זה יעלה לך כ3000 ש"ח . אם אתה רוצה משהו חזק וטוב תנסה את הסדרה של זאפקו , יש להם מגברים חזקים ומאוד מעולים , והם הרבה יותר טובים מהנקאמיצי' והפייז , וכמובן שהם לא רואים ממטר לא את האוריון ולא את כול שאר השטויות

בברכה והצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
הרוקפורד שלך מוציא בגישור 225W אם אנני טועה . המשמעות היא שאתה קונה נקאמיצ'י או מגבר אחר והוא נותן לך 4X100 שזה פחות ממה שאתה מקבל עכשיו.

בין המגברים שאוגי המליץ לך עליהם נמצא הרעידת אדמה , אם תסתכל בנתונים שלו תראה שהדמפינג פקטור שלו הוא מעל 800 , אז אולי בגישור זה יהיה פחות , אבל עדיין הוא ישלוט בוופרים שלך הרבה יותר טוב מכול מגבר אחר .

ולכן הייתי ממליץ לך ללכת על עצתו של אוגי של שניים כאלו , זה יעלה לך כ3000 ש"ח . אם אתה רוצה משהו חזק וטוב תנסה את הסדרה של זאפקו , יש להם מגברים חזקים ומאוד מעולים , והם הרבה יותר טובים מהנקאמיצי' והפייז , וכמובן שהם לא רואים ממטר לא את האוריון ולא את כול שאר השטויות

בברכה והצלחה יהודה

תודה הסתכלתי אבל המטרה שלי היא גם לחסוך מקום בתא המטען גם ככה היום יש לי 3 מגברים והבלאגן חוגג.

יש ל-EARTHQUAKE גם מגבר 4 ערוצים עם נתונים דומים? והכי חשובעם מחיר סביר?

אלי

• תוכן חדש...