Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים!

ברצוני לקבל המלצות בכלליות (שמות ו\או קישורים , מבלי צורך טרוח ולפרט בשלב זה) עבור סאבוופרים קטני מידות (מיועדים עבור תא מטען של מאזדה MX-5) והאיכותיים ביותר שניתן לרכוש בתקציב של עד עשיריה לאחד(לא חובה בכל התקציב כמובן) .

נדרש להפיק גם תדרים שמרגישים וכבר לא שומעים , בעל רמת לחץ קול ממוצעת העולה על 120dB (עם שאיפה ללפחות 126dB לפני רזוננס תיבה) , אני גם אוהב הרבה כח (ערכים גבוהים עבור ה-XMAX , BL וכו') .

תודה מראש ,

גלעד מנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התדרים שמרגישים ולא שומעים - אתה תתקשה להפיק מסאב קטן מידות...

אז או שתיאלץ להביא סאב גדול יותר, או שתיאלץ לשים מספר סאבים (2 ויותר), או שתיאלץ לוותר על הצלילים ה"מורגשים"...

אני אישית מאוד ממליץ על הXLS/XXLS של פירלס/זטק/ג'נסיס... שזה פחות או יותר נחשב אותו סאב עם שינויים קלים במבנה, ואולי גם בצליל.

לי אישית יש 12" XXLS של פירלס - ואני לא חושב שיצא לי לשמוע סאב שהיה יותר מדוייק ממנו, גם במאמצים גבוהים (ויצא לי לבדוק איזה 10-15 סאבים שונים כשקניתי את שלי). סאב SQ משובח.

בכל מקרה אל תצפה לפלאים מסאב 8"... אם אתה רוצה "להרגיש" משהו - זה 10" ומעלה בלבד. או כפילויות של סאבים קטנים.

בברכה!

יונתן.

פורסם

שלום גלעד.

למה שניים ולמה יי8? אני חושב שבכמעט כל תא מטען ניתן להכניס סאב ''10.

במקרה הזה אתה יכול ללכת על:

10W7 של JL

IDMAX של IMAGE DYNAMICS

RFR3110 של ROCKFORD

לפי סדרי העדיפויות פחות או יותר. כולם סאבים שעומדים בהספק גבוה מאוד (סביב ה 1000 וואט RMS).

אחד כזה, שובר לך את האוטו וגם איכותי ומדוייק. ממש חלומו של כל חובב באס.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

גלעד,

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שחשובים לך נתונים כמו XMAX או 126 DB אחרי רזוננס של התיבה (WTF?? :shock:).

ההצעה הכי טובה שיש לי אליך זה לגשת למתקין רציני \ מפגש פורום ולשמוע כמה שיותר סאבים. יכולים להמליץ לך המלצות מהיום עד מחר, אבל לא בטוח שאף אחת מהממלצות האלה תתאים לך.

תשמע תבדוק ותראה שאין בעיות עם תא המטען של המיאטה. רשום כמה דגמים שאהבת וחזור אלינו.

רק קח בחשבון שאין חיה כזאת סאב קטן (הכל יחסי) ועוצמתי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על ההמלצות!

נכון , הכי טוב לשמוע .

אבל בלתי אפשרי לשמוע הכל , לכן לפני כן אני מתייעץ עמכם על מנת לדעת באילו דגמים להתמקד .

קוטר קונוס , תדרים נמוכים :

אני מסכים שקוטר קונוס נמוך מהווה ניגוד להפקת תדרים נמוכים .

עם זאת , מניסיוני זה אפשרי בהחלט גם בקוטר נמוך מ-8 אינץ' .

רמת לחץ קול , XMAX וכדומה :

Starlet16v , שאלתך מעט תמוהה - כמו לשאול אדם "מאיפה הביא שחשוב לו מכונית המאיצה מ-0 ל-100 בפחות מ-7 שניות ושמגבלת המהירות שלה תהיה 250 קמ"ש אלקטרונית" .

היות ואני מתפשר רבות על הקוטר , חשוב לי לא להתפשר על נתונים אחרים כגון ה-XMAX , BL , SPL וכדומה .

בתודה ,

גלעד מנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

שמעתי במפגש צפון שני הרצים 8 אינץ ברנו 19 שחורה... נשמעו מאוד טוב... אתה יכול לראות אותם בתמונות שפירסמתי בתרד על מפגש צפון...

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

תקח בחשבון שסאבים קטנים גם בקופסה סגורה יתכן וסה"כ נפח יהיה בין סאב 10" לסאב 12" הם יותר מהירים ופאנצ'ים (מאותו דגם) אבל אתה לא יכול להגיע לתדרים שמרגישים אותם . יש הרבה סאבים חזקים ברמות של ה12 אינטש שיתנו לך גם להרגיש וגם עוצמה גדולה ועם יכולת פאנצ'ית די טובה . למשל הקאפה פרפקט או הXXLS . תבדוק אותם לפני שתחליט סופית

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

מציע לך לבדוק את הXXLS/XLS של פירלס או זטק - בגרסת ה10" שלהם...

אני לא יודע אם הם יורדים מספיק נמוך לטעמך - אבל אני יכול להגיד לך שה10" דורש תיבה מיזערית של כ14 ליטר... ונותנים פאנצ' דיי חזק יחסית לגודלם! (צליל נקי ומדוייק בטירוף! נשמע כמעט כמו רמקול 6", רק בעוצמות של סאב! לי יש 12" XXLS, ואני יכול להגיד שה10" טיפ טיפה יותר מדוייק, ושלי גם ככה אחד המדוייקים ששמעתי!)

השאלה הסופית היא - מה אתה יותר מחפש - צליל נקי, ומדוייק? או סתם הרבה צליל ותדרים נמוכים תוך וויתור על דיוק? (כי בד"כ, הם מתקשים לבוא יחד... ותמיד נאלצים לוותר קצת לאחד הכיוונים)

בברכה!

יונתן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הרכב כבר ברשותי , גובה תא המטען נע סביב ה-25 ס"מ והנפח אם זכור לי נכון סביב ה-150 ליטרים .

מתגבשים לי כמה כיוונים , הייעוץ היקר שלכם , חברי הפורום , נדרש :

1. Focal Utopia 27WX - רק 250W וואט אר אמ אס (הם מודדים בתקנים המקובלים? או שהם פאסימיים ביותר?) ורגישות של 90dB .

2. Focal K2P 27KX - כנ"ל , 300WRMS , 88dB .

3. PHASE EVOLUTION - אממ... טוב , אתם חייבים להודות , מאוד מסקרן . זו האפשרות היחידה שלי לעשות שימוש בקונוס של 12 אינץ' (כך שהקונוס פונה כלפי מכסה תא המטען) . השאלה היא , ביצועים , יש דעות? נראה שמהלך-הקונוס יהיה ממש נמוך , כלומר הסאב לא ירד לנמוכים .

• תוכן חדש...