Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לטעמי האליאנט של פייז הוא אחד הסאבים הטובים ששמעתי.

אגב, הוא דורש נפח קטן מאוד אתה יכול לעבוד איתו ללא כל בעיה של נפח.

ניר

מדובר על הסאבוופר הזה , נכון?

לדעתך , הוא הסאבוופר הטוב ביותר בתקציב הנוכחי שלי בהתאם לדרישות שלי?

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לעניות דעתי- כן.

אחד הסאבים הטובים שאני מכיר.

חזק,מאוד מדוייק(יש לו 7 אינטש סליל) יודע לרדת מאוד נמוך מאוד מהיר.

בקיצור - פשוט סאב מעולה.

ניר

under construction..

פורסם
תודה רבה על ההמלצות!

נכון , הכי טוב לשמוע .

אבל בלתי אפשרי לשמוע הכל , לכן לפני כן אני מתייעץ עמכם על מנת לדעת באילו דגמים להתמקד .

קוטר קונוס , תדרים נמוכים :

אני מסכים שקוטר קונוס נמוך מהווה ניגוד להפקת תדרים נמוכים .

עם זאת , מניסיוני זה אפשרי בהחלט גם בקוטר נמוך מ-8 אינץ' .אתה בטוח ? על איזה תדרים אתה מדבר ? כי גם בסאב להופעות מקצועי וגם סאבים ביתיים טובים אים הם 8" ומטה , אז גם עים הגברה כבידה הם בד"כ לא יורדים מ60HZ . סאבים טובים עים מגבלות המגבר ברכב נראה לי שירדו עוד פחות (אולי 80HZ) , ואני לא מדבר על נתונ יצרן.

בתודה ,

גלעד מנע .

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תודה רבה על התגובות עד כה , העיקר שלקחתי לתשומת ליבי הם ה-JL Audio וה-Phase אחד מהשטוחים .

יהודה ,

קודם כל , חשוב להבין , כשיצרן (מכובד , או אחד ששואף להיות) כותב שתגובת התדרים נעה בין 49Hz עד 18kHz , זה לא אומר שהרמקול אינו מפיק גלי קול בתדירויות שמחוץ לטווח הזה .

פשוט , הם יהיו בעוצמה נמוכה יותר .

דבר שני , שכחתי נקודה חשובה מאוד ואני מתנצל על כך , אני מתכוון לזוג רמקולים שקוטר הקונוס של הסאבוופר בהם הוא כ-8 אינץ' (או אפילו סאבוופרים בהם קיימים שני מתמרים בקוטר קונוס של 8 אינץ' כל אחד) .

בתחום ההופעות , סביר להניח שעל הסאבוופר יופעל HPF (מינימום 80Hz) , מה שמכונה "טופ"-Top-עליון (בעקבות העובדה שנוהגים למקם רמקולים כאלו בגובה האוזניים) , למשל Kappan , B52 ועוד כמה סיניים-איכותיים .

או לחילופין , שהוא מהווה מוניטור .

כשאנו עוברים לסביבה יותר ביתית , אמנם לא מדובר בתחום הסטריאו לבית , אבל מוניטורים אולפניים (לא דווקא דיינאודיו או ג'נלק , אפילו קיי אר קיי סיסטמס ודומיהם) .

אני חייב להודות , בכל פעם מחדש עולה לי הרעיון של לרכוש את המתמרים של KRK V6 ולעשות בהם שימוש ברכב .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני חובב אודיו ביתי כבר הרבה שנים , וכשיש לי כסף להשקיע אני בודק את הדברים הטובים ביותר שיש , היה לי בזמנו וורפדייל 412 דגם ניסיוני שבו וורפדייל ניסתה לתת סאבים נמוכים , היא השתמשה בוופר 12 ובמיד 8 ,שמעתי גם כמה רמקולים היי אנד אמיתי (דהיינו לא מחירי היי אנד שישמשו לפלצנים) השתמשו בתצורות שונות של 8" , וכמו כן הגעתי לכמה סאונדמנים שלמדו באנגליה באוניברסיטה של לונדון וניסיתי להשיג באס טוב מאלמנטים של רמקולים מקצועיים JBL ועוד כמה שמות שאני לא זוכר . התוצאה הסופית הייתה שבאס מרעיד יש רק ב12 או יותר ואז הוא לא כל כך פאנצ'י הפעמיים 8 אינץ היו הפשרה הכי טובה אבל עדיין הכי טובים שבהם עים מגברים חזקים מאוד לא יכלו להגיע למתחת 45HZ .

אני לא מכיר את המתמרים שאתה מדבר עליהם , יכול להיות שהם טובים , אבל אפילו IDMAX עים כול המומחים שלה לא אומרת שהיא יכולה להוציא מ8 אינץ תדרים כאלו

אז השאלה היא עד כמה חשוב לך לרדת

בברכה יהודה

עריכה

לשמוע מספיק חזק שתשמע ותרגיש בתדרים כאלו זה לא פשוט

ואת הפייז ראיתי שהוא עולה בצ'יפר 4600 ש"ח ,אז לא יודע אבל נראה לי שקרוב לזה משיגים IDMAX ועים כול הכבוד לפייז (ותאמין לי שיש) לא נראה לי שהם ברמה של IDMAX

בברכה יהודה

פורסם

כל עוד אנו נשארים בתחום ה-PA או אולפן , אני נמצא במגרש הביתי שלי .

אך כשאנו עוברים לתחום הרכב , מבחינתי זה שטח אויב .

סאונד הוא סאונד , הפיסיקה לא משתנה , אבל השמות משתנים .

IDMAX , חוץ מלקרוא את השם הזה מספר פעמים , אין לי מושג מהו , אפילו לא כיצד לבטאות אותו , בטח שלא כיצד הוא נשמע .

לכן , אני מתייעץ אתכם כל כך הרבה ומפרט ללא הפסקה .

פורסם
אני חובב אודיו ביתי כבר הרבה שנים , וכשיש לי כסף להשקיע אני בודק את הדברים הטובים ביותר שיש , היה לי בזמנו וורפדייל 412 דגם ניסיוני שבו וורפדייל ניסתה לתת סאבים נמוכים , היא השתמשה בוופר 12 ובמיד 8 ,שמעתי גם כמה רמקולים היי אנד אמיתי (דהיינו לא מחירי היי אנד שישמשו לפלצנים)?? מה הקשר??? השתמשו בתצורות שונות של 8" , וכמו כן הגעתי לכמה סאונדמנים שלמדו באנגליה באוניברסיטה של לונדון וניסיתי להשיג באס טוב מאלמנטים של רמקולים מקצועיים JBL ועוד כמה שמות שאני לא זוכר . התוצאה הסופית הייתה שבאס מרעיד יש רק ב12 או יותר ואז הוא לא כל כך פאנצ'י הפעמיים 8 אינץ היו הפשרה הכי טובה אבל עדיין הכי טובים שבהם עים מגברים חזקים מאוד לא יכלו להגיע למתחת 45HZ .

אני לא מכיר את המתמרים שאתה מדבר עליהם , יכול להיות שהם טובים , אבל אפילו IDMAX עים כול המומחים שלה לא אומרת שהיא יכולה להוציא מ8 אינץ תדרים כאלו

אז השאלה היא עד כמה חשוב לך לרדת

בברכה יהודה

עריכה

לשמוע מספיק חזק שתשמע ותרגיש בתדרים כאלו זה לא פשוט

ואת הפייז ראיתי שהוא עולה בצ'יפר 4600 ש"ח ,אז לא יודע אבל נראה לי שקרוב לזה משיגים IDMAX ועים כול הכבוד לפייז (ותאמין לי שיש) לא נראה לי שהם ברמה של IDMAX

קודם כל פייז נחשבת כאחת החברות שהסאבים שלהן הם מהטובים באירופה.

אין לזלזל בה כמו שאין לזלזל בIDMAX שמכבודם במקומם מונח.

אני מרגיש שאתה נותן לכמה דעות קדומות להכנס לך לשרשור וזה חבל.

אגב באס מרעיד הוא לא בהכרח מה שצריך וגם מאלמנט של 6.5 אפשר להוציא תוצאות נהדרות , השאלה היא ממה הוא עשוי , כמה החומר מסוגל לדחוף , התיבה חשובה מאוד.

יש הרבה סאבים של 6.5-8-10 אינץ' שמוציאים תוצאות נהדרות , הכל שאלה כמה אוויר אתה יכול לדחוף. תקשיב לסונאס פאברים , פארדיין , תראה וופרים(לא סאב וופרים) שטוחנים סבים של 12". כמו כן חברות כמו REL ו SUNFIRE משתמשות בהרבה סאבים שלהם באלמנטים של 10 ו 8 כיוון שרמת הדוק יותר גבוהה לרוב כיוון היחס בין הממברנה לסליל.

נחזור לנושא.

וכאן אגב מתבטא יתרונו של הפייז על הIDMAX סליל החוטים אשר מופיע בגרסת ה SI ב5 אינץ" ובגרסת ה LTD ב 6.75"!!! כמו כן לסאב ה 8 אינץ" יש סליל של 5" . תחשוב לבד כמה כוח וכמה דיוק יוצא מכזה דבר. סאב כזה ראיתי מותקן מתחת לכסאות בלי שום קושי.

לבחור הנחמד יש טנדר לפי מה שהבנתי והוא מחפש משהו איכותי ודק ושקל להתקין , IDMAX לא מתאים לכך.

פורסם
לבחור הנחמד יש טנדר לפי מה שהבנתי והוא מחפש משהו איכותי ודק ושקל להתקין , IDMAX לא מתאים לכך.
אני רק מקווה שאני לא הנחמד , היות ומדובר במיאטה , לא בטנדר .

כמו כן , קל? מי מחפש משהו קל? הסיבי-זכוכית צוברים עובש בינתיים בציפייה לסאבוופר החדש שימוקם עליהם .

לגבי השאר , אתה צודק , איכותי , מאוד איכותי .

פורסם

התכוונתי למיאטה סליחה. אלף סליחות.(גם אני רוצהמיאטה מה לעשות).

לגבי הקל הכוונה שנוח להתקנה , או ליתר דיוק לא צריך לשבור חצי אוטו בשבילו.

• תוכן חדש...