Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכות על הפורום המשובח...

שלא תבינו אותי לא נכון, אני מאוד שמח שלא חוויתי תקלה כלשהי עד היום, אבל גם תקלה לאחר 308,000 ק"מ זה מאוד מטריד. בכל אופן אני מקווה למצוא כאן הכוונה לפיתרון.

ראשית אציין שהרכב מדגם ניסן אלמרה שנת 2002, אוטומט, 1800 סמ"ק ובבעלותי מהיום הראשון.

הרכב מעולם לא עבר תאונה כלשהי שיכולה לגרום לתקלה ומטופל בצורה סדירה במוסך. מלבד החלפת נורות שרופות, החלפת צמיגים, ברקסים ואיזון גלגלים לא הייתה ברכב כל תקלה ולא הוחלף כל רכיב או חלק.

בשבועיים האחרונים, מפעם לפעם(50%) לאחר התנעת הרכב, הרכב נשאר קבוע על הילוך שלישי. רק לאחר כיבוי הרכב והתנעה מחודשת ההילוכים חוזרים לתפקד כרגיל.

מהמוסך המורשה נמסר לי שאין הם יכולים לאתר את התקלה במחשב הרכב מחוסר יכולת לתקשר איתו. הם ממליצים להחליף מחשב וע"פ הקילומטרז' הם גם ממליצים לשפץ את תיבת ההילוכים.

זה לא שאני לא מאמין במקצועיות המוסך, אבל אולי בכל זאת יש לכם רעיון ממה נובעת הבעיה, אני לא ממש שמח לרוץ ולהיפרד מאלפי שקלים. אולי מישהו נתקל בבעיה דומה בעבר?

כמו שצינתי כל הרכיבים ברכב עדין מקוריים וטרם הוחלפו, האם יש אפשרות שאולי אחד הרכיבים דורש החלפה, והמוסך שלא בכוונה פסח על חלק זה והדבר גורם לתקלה?

ביום שני אני שוקל לבקר במוסך מורשה נוסף, אולי הם יגלו משהו שבטעות פסחו עליו...

תודות,

יניב

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש למוסך בעיית תקשורת עם מחשבים, שישלח את עובדיו לקורס תקשור, במקום להפיל זאת עליך.

אם המוסך לא מסוגל לתקשר עם מחשב הרכב, תחליף מוסך.

מתיאורך נראה שהתיבה עוברת למצב Limp Home - מצב הגנה בו התיבה פועלת בהילוך אחד כדי למנוע נזק נוסף, ולאפשר לך "לדדות" חזרה הביתה ולמוסך.

זה קורה כשמחשב הבקרה של התיבה מקבל חיווי שגוי מאחד החיישנים שלה - בשל תקלה בתיבה, בחיישן או (פעמים רבות) בחיווט שבין החיישן למחשב.

כל עוד לא תמצא מוסך שמסוגל להתחבר למחשב, לקבל ממנו קוד תקלה מפורט, ולנמק מדוע הפרוצדורה שהוא מציע תפתור את התקלה בסבירות גבוהה, אל תסכים לשפוך אלפי שקלים כך סתם.

כאמור, תתחיל בזה שתחליף מוסך.

פורסם

כנס למוסך מורשה בעל מחשב דיאגנוסטיקה שיכול להתחבר לרכב שלך. המצב הראשוני זה לבצע בדיקת מחשב אז אם מנסים להציע לך חלופות אחרות תחשוב פעמיים לפני שאתה מסכים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

1. עד כמה הגיוני שלא הצליחו לקרוא מהמחשב עקב תקלה בו?

אם המחשב מתפקד באופן תקין חלק מהזמן (וזה אכן המצב) - לא סביר. הכל אפשרי, אך לא סביר.

2.האם מדובר גם ברכב זה ב AL4?

לא, ולו לאור העובדה שהיא הגיעה ל 308,000 ק"מ ללא שיפוץ... :wink:
פורסם

אני לא מבין את ההשתוממות של כולם...

יכול להיות שיש לו תקלה באחד המחשבים (אני לא מכיר את הרכב ולא יודע אם יש מחשב נפרד לגיר, אבל אם כן זה בטוח המחשב הבעייתי) מאחר ו-Bus התקשורת משורשר בין המחשבים תקלה באחד מהם עלולה לגרום לאי יכולת לתקשר עם כולם...

צריך לבחור במוסך רציני שיודע לאבחן דברים כאלו. לדעתי הפתרון הוא לעשות אלימינציה, ז"א להחליף את המחשב שחושדים בו ולראות אם הבעיות נפתרות. אני לא יודע עד כמה הפתרון ישים אבל אם כן אני מניח שזה רק במוסך המרכזי יסכימו לעשות ויש להם מחשבים חלופיים לצורך בדיקה כזאת. פשוט תהיה עם יד על הדופק ואל תיפול למצב בו יחליפו לך מחשב על עיוור, הבעיה לא תיפתר ואז יחייבו אותך גם על מחשב וגם על שאר הדברים.

אנשים בעלי יותר נסיון עם רכבים אלו (דני ודומיו) יוכלו להעיד האם הפתרון שהצעתי הגיוני.

פורסם

תודה על ההתייחסות.

עד כמה שהבנתי מהמוסך, קיימת בעיה במחשב(אם יש יותר מאחד, אז אני לא יודע איזה) שמקשה להתחבר לסקנר שבמוסך, ואין הם יכולים להבין מה התקלה מהמחשב.

אני לא ממש יודע איזו תיבת הילוכים יש שם, אם זה עוזר לכם אז יש לה 4 הילוכים.

שוחחתי טלפונית עם מכונאי מכפר דיר אל אסד שמנהל מוסך קטן בביתו, לדבריו זו בעיה חשמלית והוא יכל לאתר ולתקנה. האם לקחת סיכון ולגשת למוסך שעל פניו נראה לא ממש מוסדר?

כנראה שאפילו מחר אני אקפוץ למוסך מורשה נוסף לחוות דעת נוספת, אדווח בהמשך.

האם העובדה שכבר הייתי במוסך מורשה תזכה אותי באותה דיאגנוזה בגלל הרישום, או שהם יבדוק הכל מחדש?

ושוב תודה,

יניב

פורסם

אני לא פוסל בעיית מחשב אך דרך האלימינציה, כפי שהציעו כאן, בהחלט לא השיטה.

נשמע כמו תקלה חשמלית בסיסית, אפילו בעייה פשוטה כמו אספקת מתח למחשב בקרת תיבת הילוכים TCM(מינוסים, פיוזים, מחברים), מעבר לכך חבל על הדיבורים- חייבים להתחבר עם סורק תקלות לקרוא תקלות ונתונים, רצוי בזמן אמת של התקלה, ורק כך למקד את גורם התקלה.

פורסם

חזרתי הבוקר מהמוסך של היבואן וחוות דעת נוספת, ושוב נמסר לי שיש צורך להחליף מחשב ולחזור לבדיקה נוספת.

לפני שאני מתחיל להחליף מחשבים ולשפץ את הגיר, מסרתי את הרכב למכונאי לא מורשה שטוען שהוא יכל לפתור את הבעיה עד הצהריים.

פורסם

היי

צר לי על התקלה, ואכן זה תקלה בגיר כשהוא מתחמם קצת הוא ננעל על ההילוך הקיים באותו הרגע

תיקון כזה עולה כ5000-6000 ש"ח אבל אתה יכול להמשיך לנסוע בצורה ידנית ,כלומר להחליף הילוכים ידנית לפי מד הטורים או קול המנוע וזה עובד יפה ויכול להמשיך כך הרבה זמן עד שתחליט לשפץ גיר

בהצלחה

פורסם

כדאי גם ליצור קשר עם חבר הפורום ספי המומחה לגיר אוטומטי.

בכל מקרה, 308000 ק"מ בלי שיפוץ גורמים לי להרבה קנאה.

פורסם

308000 ק"מ ב 4 שנים באלמרה ללא תקלות?

כל הכבוד!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שאולי444, אני חושש שאנחנו מדברים על תקלות שונות. אין לי אפשרות לשלוט על הגיר בזמן תקלה.

אגב BEGIRA, הרכב בבעלותי 5 שנים ולא 4. וזו הסיבה שרכשתי אלמרה... אולי התרגלתי לחיות ללא תקלות. בכל מקרה, אני מקווה לתקלה קלה שלא מצריכה החלפת מחשב או שיפוץ, למרות שקשה לי להאמין שמוסך מורשה(בעצם שני מוסכים מורשים) לא היה מהבחן זאת.

פורסם

כשמדובר על קרסו הם יאבחנו לך מחשב תקול על פיוז שרוף.

נ.ב.

בתור באחד עם אלמרה בבית אני גם מתפלא לטובה מהקילומטראז'.

שלנו אמנם לא מראה כזאת אמינות - מצד שני היא כבר בת 8 :)

בכל מקרה, כבוד לאלמרה! :D

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש לי בעיה דומה בפיז'ו

קרא את ההודעה שלי (מספר 28) בשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=73978&highlight=%E2%E9%F8+%F1%F0%E9%F7

אם כאשר אין תקלה הגיר מתפקד טוב, אז קשה לי להאמין שיש לבצע שיפוץ. אתה תשלם 6000 שקל ותשאר עם אותה תקלה, שיכולה לנבוע מקורוזיה בחוט חשמל, חיישן בעיתי או סולונויד לא תקין.

אני החלפתי מחשב לנסיון עם רכב אחר והבעיה נשארה אצלי באוטו.

בכל מקרה לא קל למצוא איש דיאגנוזה טוב, שמאתר את הבעיה ולא מתחיל לעשות נסיונות שונים על חשבונך. (מצידי שיעשה ניסיונות, אבל לא לשלם אם זה לא עזר).

בהצלחה,

וזכור, גם שיפוץ מלא ב 8000 ש"ח נניח, לחלק ל 300,000 ק"מ ששירת אותך האוטו, זה מציאה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...