Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מתכוון למצנני שמן ת"ה שמותקנים בתוך הרדיאטור?

בכל אופן, רוב בעיות המצננים שאני מכיר, ולרוב הם נגרמים בק"מ די מתקדם הם תוצר של תופעת הקוויטצייה, בועות אויר בתוך הנוזל שגורמים לרתיחת הנוזל באופן נקודתי מאוד וזה גורם לאיכול מאוד חזק לחלקי מתכת.

מכיר משאבות מים שמפרקים מהמנוע והאימפלר אכול כאילו עכבר כרסם אותו? --- קוויטצייה!

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דניאל,

המידע שאתה מדבר עליו פורסם עד לפני 3 שנים באתר של VW-USA ומשום מה הוחלט להוריד אותו.

דוגמא מצורפת (האם לזה התכוונת).

בעיה בתיבת הילוכים אוטומטית AG4.

לא, לא למידע הזה התכוונתי. אבל נחמד שניתן למצוא דברים כאלו באינטרנט.

פורסם

החליל צינור מתכת אשר עבר בתוך דוד הרדיאטור ,ודרכו עבר שמן גיר או שמן מנוע

תופעת הקוויטציה מוכרת גם מוכרת מהענף הימי,העלת נקודה מעניינת יתכן שיש בלאי מואץ ,אך מדוע זה לא קורה ברדיאטור?

לגבי אימפלר משאבת המים האכילה נגרמת משאיבת אויר בשעת התקררות נוזל הקירור דרך מיסב המשאבה וכך נגרמת הקויטציה

התופעה מזכירה לי יצרן דודי שמש( אור הטבע) שהתהדר במיכל עשוי פלדת אל חלד(נירוסטה)בעל גוף חימום מהיר מנחושת מסתבר ששתי המתכות כאשר הן טבולות ביחד במים בתוספת חשמל גרמה לראקציה ולקורוזיה, ולבסוף לפירוק הנירוסטה, והחלו דליפות שנה לאחר ההתקנה מיכל בעל עובי דופן של 4 ממ

יגאל

פורסם

רון,

קראתי שוב פעם את מה שכתבת בהתחלה לגבי החלפת קולר שמן ברכבים שעברו בקושי 20K ולאחר מכן רשמת שברכבים מסויימים החלפת קולר שמן אחרי 60K-70K לי נראה שאתה פשוט לא מדייק במידע.

אני ממליץ לך לבצע מעקב מפורט שבו תרשום את סוג הרכב/קילומטר/גיר ועוד פרטים על-פי טבלה שאני אשלח לך במייל ואז נוכל לדון בבעיה.

כי כרגע הפרטים שמסרת לא מדוייקים לפי דעתי.

אני אשמח לקפוץ למוסך שלך על-מנת שתוכל להראות לי קולר שמן מקורי בגולף/בורה שהלך אחרי 20K.

מראה עיניים טוב מאלפי מילים.

לפי דעתי הדיון הזה לא התחיל בצורה טובה.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

כשציינתי החלפה ב 20K תיארתי מקרים קיצוניים שנתקלתי בהם פעמיים וכמו שציינת אני לא מוסך

חברה ואני מניח ששם נתקלו בזה יותר

כשכתבתי 60 70 80 זה הסטנדרט וגם זה נראה לי מוקדם מידי

היום הגיע אלי למוסך רכב מסוג בורה אמנם עם 170K עם קולר גיר גמור אתה מוזמן להציץ -עובדים

על זה ברגעים אלו

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם
רון תודה על ההזמנה, מה שמסקרן אותי זה לראות קולר שמן שהחזיר את נשמתו לבורא לאחר 20K.
אתה מוזמן להגיע אלי מתי שתרצה:-D ולראות קולר שמן מנוע של גולף GTI 2002 שהחזיר נשמתו לבורא לאחר כ40 אלף ק"מ ללא סיבה נראית לעין,נוזל קירור מקורי שעדיין לא הוחלף ושמן מנוע איכותי ביותר.

אורן

פורסם

יש לפתוח בחקירה ולמצות את הדין עם האחראים.

צבע נוזל הקירור לא ממש מעיד שהוא אכן בריכוז הנכון כלומר ייתכן שהרוב זה מים והשאר 'צבע מאכל' של נוזל הקירור.

יש לבדוק בעזרת מכשיר מיוחד של היצרן על מנת לבדוק את ריכוז הנוזל אסור לרדת מתחת ליחס של 40 אחוז נוזל קירור אחרת נזק יגרם למכלולי מערכת הקירור.

אורן ניתקלתי במספר לא מועט של גולפים של אנשים שאף פעם לא פתחו מכסה מנוע וחשבו שעדיין הם נוסעים עם הנוזל המקורי.

פורסם
החליל צינור מתכת אשר עבר בתוך דוד הרדיאטור ,ודרכו עבר שמן גיר או שמן מנוע

תופעת הקוויטציה מוכרת גם מוכרת מהענף הימי,העלת נקודה מעניינת יתכן שיש בלאי מואץ ,אך מדוע זה לא קורה ברדיאטור?

לגבי אימפלר משאבת המים האכילה נגרמת משאיבת אויר בשעת התקררות נוזל הקירור דרך מיסב המשאבה וכך נגרמת הקויטציה

התופעה מזכירה לי יצרן דודי שמש( אור הטבע) שהתהדר במיכל עשוי פלדת אל חלד(נירוסטה)בעל גוף חימום מהיר מנחושת מסתבר ששתי המתכות כאשר הן טבולות ביחד במים בתוספת חשמל גרמה לראקציה ולקורוזיה, ולבסוף לפירוק הנירוסטה, והחלו דליפות שנה לאחר ההתקנה מיכל בעל עובי דופן של 4 ממ

יגאל

קוויטצייה של משאבת המים נגרמת עליית טמפ' המים ונפילת הלחץ שגורמת יניקה המשאבה. שילוב שני האלמנטים גורמים לבועות קיטור קטנות שמפרקות את אימפלר המשאבה לאורך זמן.

ככל שמשאבת המים תסתובב יותר מהר כך התופעה תחמיר, כמו כן מנוע שעובד חם מהדרוש גם יחמיר את התופעה.

נוזל קירור אכותי מגיע מתוסף בנוגד קוויטצייה, שמקטין משמעותית את התופעה המזיקה.

פורסם

הדוגמא של דודי השמש ,באה לחזק את עניין ראקציית המתכות ולא הקויטציה טעות תחבירית שלי

בכל אופן נוזל הקירור מכיל זרחן(אשר מעלה את טמפ רתיחת הנוזל) בנוסף לגליקול ,אשר עם הזמן הופך לקורוזיבי ,ולכן אני לא ממליץ על פרסטון מכיון שאם הוספת מי ברז למערכת כל הנוזל הופך חומצי יותר

אולי אפשר כמו המנועים ימיים להוסיף גוש אבץ צמוד לבלוק או באחד מעברי המים הפנימיים ובכך להאריך את חיי מערכת הקירור ובמיוחד את הקולרים

יגאל

פורסם

יצא לי להתקל בפרסומות לפקקי (אבץ?) כאלו לרכבים פרטיים. לא זוכר פרטים כרגע.

בכל מקרה, גם אני נתקלתי במוסך של חבר בשנה האחרונה בכמה גולפים שסבלו מבעיות במחליף חום של הגיר האוטומטי שגרמו לכניסת מים לגיר. התחושה האישית שלי היא שסטטיסטית מדובר בקצת יותר ממה שאפשר לצפות באופן טבעי.

בכל מקרה - ברכב של המשפחה שיש בו תיבה אוטומטית של VW, הוחלף מחליף החום המקורי בקיט מקרן חיצוני במטרה לנתק לחלוטין את הגיר ממערכת הקירור של הרכב וזאת כצעד מונע!

• ספונסר פורום
פורסם

אורן ניתקלתי במספר לא מועט של גולפים של אנשים שאף פעם לא פתחו מכסה מנוע וחשבו שעדיין הם נוסעים עם הנוזל המקורי.

מרק,הרכב המדובר הוא רכב שלי אישי...

שמיום יציאותו משערי היבואן ועד החלפת הקולר לא הוחלף בו נוזל קירור.

שאלתי חבר שעובד במוסך המרכזי של צ'מפיון ברמת החייל והוא גם כן אומר שהחלפת מצננים לרכבים בעלי ק"מ נמוך יחסית היא לא דבר נדיר.

אורן בן סימון

פורסם

לא יצא לי להתקל במקרים כאלו בכלי רכב אחרים, לכן סביר להניח שמדובר בפגם יצור.

וסביר להניח שהיצרן יודע על כך וביצע את השינויים הדרושים.

לנו, (בעלי הרכבים והמוסכים) כמובן שלא יספרו שום דבר.

פורסם

דניאל,

ייתכן שהיה פגם בייצור בקולרים מסויימים, אבל ממש לא ניתן להתייחס ברצינות למידע שמספר אנשים פירסמו באשכול למה ?

אחד כתב ראיתי במוסך מספר גולפים שהחליפו להם קולרים, השני כותב שהחלפתי מספר קולרים ברכבים שנסעו 20K ולאחר מכן תיקן את דבריו.

ייתכן כפי שציינתי קודם אי ציות להוראות היצרן ושימוש במי-ברז בלבד או יחס מהילה לא נכון עלול לגרום לחלק מהבעיות של קולרים שהתקלקלו טרם זמנם.

לי בכול מקרה זה נשמע ונראה לא מבוסס מכיוון שבפורומים בחו"ל שעיקר עיסוקם ברכבי VW ותיבות הילוכים אוטומטיות לא נשמע דבר כזה.

http://forums.vwvortex.com/zeroforum?id=574

שכחתי גם לציין למי שכבר יש בעיה בתיבה אז זה בדרך כלל בקילומטרא'ז גבוה יחסית ומתחיל ב-150K או אפילו 200K.

אתה מוזמן בזמנך החופשי לשוטט בקישור.

• תוכן חדש...