Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך נסיעה רגילה כשמעבירים הילוכים, נכבה הרכב מדי פעם.

בניוטרל אין בעיה וגם לא בהנעה, הרכב אינו מגמגם.

מה יכול להיות מקור הבעיה?

בריאות לכולם!

פורסם

חשד בלבד, לאור הנתונים הצנועים שנתת: הספקת דלק לקוייה בגלל מסנן דלק סתו/משאבת דלק המספקת לחץ חלקי הלא מספיק למהירות גבוהה אך המספיק לסלד סרק.

התחל בהחלפת מסנן דלק, בדיקת לחץ דלק, ובהתאם לממצאים תמשיך הלאה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

תעשה נסיון לפני שתיגש לצביקה לסדר את הקרבורטור [אגב ממליץ בחום].

תניע את הרכב ובלי לנסוע במקום תילחץ על דוושת המצמד ותראה אם המנוע ניבלם או מקרטע או ניכבה ותחזור למחשב.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

תעשה נסיון לפני שתיגש לצביקה לסדר את הקרבורטור [אגב ממליץ בחום].

תניע את הרכב ובלי לנסוע במקום תילחץ על דוושת המצמד ותראה אם המנוע ניבלם או מקרטע או ניכבה ותחזור למחשב.

בברכה בני ל.

מה שבני חברי רומז שיתכן ואין הצמדה מלאה של המצמד[הקלאץ], מה שגורם לכבוי הרכב בעת שההילוך משולב משום שאין חיבור מלא בין המנוע לתיבת ההילוכים.

לגבי הסידור קרבורטור אצלי, הבחור אכזב אותי פעמים, פעם אחת בדרכן מירושלים לביתו ברמת הגולן, הוא היה אמור לשפץ קרבורטור בסיטרואן BX, שהיה מורכב בו קרבורטור של סובארו, והיה אמור להרכיב קרבורטור וויבר מקורי של סיטרואן של סיטרואן BX, אך הוא לא עשה זאת ודילג על נתניה.

בפעם השניה עם סיטרואן סקסו, ניקרא לו בכביש החוף ליד נתניה, כבל המצמד, [הקלאץ], התקשר אלי לתיקון ועצה לעזרה ראשונה, אך כמובן לא יכולתי לעזור לו טלפונית, והבחור גרר אות לחדרה.

בפעם השלישית אני אומנם לא פוסל זאת על הסף, והיו דברים מעולם, אך אני בפק אם הוא יגיע לנתניה בגלל קרבורטור.

בברכה

צביקה

פורסם
מה שבני חברי רומז שיתכן ואין הצמדה מלאה של המצמד[הקלאץ], מה שגורם לכבוי הרכב בעת שההילוך משולב משום שאין חיבור מלא בין המנוע לתיבת ההילוכים.

בדקתי ואין בעיה בקלאצ'.

לגבי הסידור קרבורטור אצלי, הבחור אכזב אותי פעמים, פעם אחת בדרכן מירושלים לביתו ברמת הגולן, הוא היה אמור לשפץ קרבורטור בסיטרואן BX, שהיה מורכב בו קרבורטור של סובארו, והיה אמור להרכיב קרבורטור וויבר מקורי של סיטרואן של סיטרואן BX, אך הוא לא עשה זאת ודילג על נתניה.

אמנם דילגתי על נתניה אבל בעזרתך האדיבה עשיתי זאת בביתי בהצלחה מרובה - הקרבורטור עובד עד היום ללא דופי.

בפעם השניה עם סיטרואן סקסו, (קסנטיה!) ניקרא לו בכביש החוף ליד נתניה, לא בכביש החוף אלא צמוד לאיקאה. כבל המצמד, [הקלאץ], התקשר אלי לתיקון ועצה לעזרה ראשונה, אך כמובן לא יכולתי לעזור לו טלפונית, והבחור גרר אות לחדרה. ולמחרת הזמין חלק והחליף בעצמו.

בפעם השלישית אני אומנם לא פוסל זאת על הסף, והיו דברים מעולם, אך אני בפק אם הוא יגיע לנתניה בגלל קרבורטור.

בברכה

צביקה

מתנצל לאכזב צביקה, אבל הרכב אינו שלי וקשה לי להאמין שיבואו עד אליך בלי לדעת שזהו אכן הקרבורטור. בכל מקרה אני אנסה מחר להחליף את פילטר הדלק ולנקות את הקרבורטור בעזרת ספריי.

תודה לכם בינתיים.

בריאות לכולם!

פורסם

בקיצור ולעניין, לא עוזר ספריי קרבורטורים.

לא עוזר גם להחליף את פילטר הדלק.

התופעה לא קיימת באופן קבוע, אלא רק מדי פעם ובסיבובים בירידות בעיקר.

אילו עוד דברים צריך לבדוק? יכול להיות צינור וואקום משוחרר/קרוע?

בריאות לכולם!

פורסם

משום מה לא נראה לי שהבעייה בקרב' , כיוון שבניוטרל אין בעייה (לדברי פותח השרשור). האם בעמידה במקום , בלחיצה על הגז - המנוע עולה בסל"ד בצורה "נקייה" ? אם כן , ספק רב לגבי הקרב'.

מכיוון שכך , הייתי מנסה לבדוק את אספקת המתח למשאבת הדלק (חשמלית למיטב זכרוני). האם המתח תקין ואין חוטים רופפים ? אם אני זוכר נכון , יש מערכת שמנתקת את אספקת המתח במקרה התהפכות (מעין מפסק , נידון בפורום בעבר). האם המערכת תקינה? בדוק אם המשאבה מספקת לחץ דלק כנדרש.

פורסם

אכן כן, אין בעיה בניטרל בעמידה או בנסיעה.

האם יכול להיות שכפתור הניתוק של הדלק גורם לבעיה? אני אבדוק ואחזור לכאן.

בריאות לכולם!

פורסם
חשד בלבד, לאור הנתונים הצנועים שנתת: הספקת דלק לקוייה בגלל מסנן דלק סתו/משאבת דלק המספקת לחץ חלקי הלא מספיק למהירות גבוהה אך המספיק לסלד סרק.

התחל בהחלפת מסנן דלק, בדיקת לחץ דלק, ובהתאם לממצאים תמשיך הלאה.

בברכה

צביקה

אלעד לא עשית את הבדיקה הפשוטה ביותר, שליפת צינור דלק בחיבור לקרבורטור ובדיקת לחץ דלק.

נתק א את הצינור דלק בכניסה לקרבורטור, החדר את קצהו לכלי/ בקבוק פלסטיק שקוף והתנע את הרכב, לחץ הדלק שיזרום בבקבוק, וימלא אותו תוך שניות מספר, יאשר או יפסול את האפשרות של משאבת הדלק, ובהתאם לכך יש לבדוק הלאה, ובלי לפסול על הסף בעייה של קרבורטור.

בדוק וחזור לדווח

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, לצערי אין קשר בין "אין הצמדה מלאה" לבין כיבוי המנוע.אני לא מאמין שבני רמז לכך.

קראתי מס' פעמים את התגובה שלו,ואין שום רמז לכך.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
שלום.

תניע את הרכב ובלי לנסוע במקום ,תילחץ על דוושת המצמד ,ותראה אם המנוע נבלם או מקרטע או ניכבה ותחזור למחשב.

בברכה בני ל.

דוד ידידי, אשמח לשמוע ממך, למה התכוון המשורר(בני ל.)?!

אם לחיצה על המצמד בהילוך סרק, גורמת לקירטוע, או לכבוי הרכב, מה הסיבה לדעתך?

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה בכיוון של מנגנון זינוק בעליה של סובארו

נראה לי שהמצוף בקרבורטור עקום או תפוס (בשעת סיבובים או פניות כתב הבחור) או קרה כבר הרכיב קרבוטור הפוך כשהאמבטיה מאחורנית

יגאל

• תוכן חדש...