Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1300 ש"ח לטיפול 75,000 ?! בפוקוס ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכנסתי אתמול את הפוקוס (2004, 2 ליטר אוט') למוסך מורשה "רכב דוד" שברחוב נירים בת"א, לטיפול 75,000. צריך להחליף בטיפול הזה שמן מנוע, מסנן שמן ומסנן דלק.

מסתבר שבמוסך "רכב דוד" החליטו שזה עולה 1325 שקל. נוריד את המע"מ וזה יוצא 1150 ש"ח. הם גם הכניסו למחיר דיסקיות בלם אחוריות למרות שלא שאלו אותנו אם אנחנו מעוניינים. מילא.

איך זה יכול להיות שזה עולה כל כך הרבה כסף ?

למישהו יש הצעות למוסך טוב,אמין ו-זול- באיזור ת"א לפוקוס ?

focusforumwz5.th.jpg

אה, מה זה "תוסף מזדה" ? עולה 65 שקל ושילמתי על שניים.

תודה...

פורסם

חצי שעה להחליף פילטר דלק , כל הכבוד, עובדים מהר שם.

שמן מנוע 160 שקל - איזה שמן זה? תוכל לומר בבקשה....

תוסף מזדה - מי צריך אותו בכלל ...? כתוב בספר רכב שצריך תוסף? ועוד שילמת על 2?

ממש לא מפתיע לאור מצב המוסכים המורשים בארץ, לדאבוני, אתה ועוד רבים, תמשיכו ללכת למוסכים האלה ותמשיכו לשלם כספים על מה בכך.

זו דרכו של עולם , לפחות בארץ שלנו.

פורסם
חצי שעה להחליף פילטר דלק , כל הכבוד, עובדים מהר שם.

הם לא מודדים כמה זמן לוקח להם, יש שעתון של היצרן על כל עבודה ברכב!

פורסם

זה לא חצי שעה, זה עשרים דקות, וכנראה שזה לפי שעתון יצרן - כמו כל דבר.

בנוגע למחיר - זה לא סוד שמוסכי יבואן המשתמשים בחלפים מקוריים שוחטים במחיר. גם אני ראיתי קבלה לטיפול גדול ליאריס של אמא שלי ודי נדהמתי - 1700 שקלים, כאשר עלות כל רכיב גבוהה בעשרות אחוזים ממה שהייתי מצפה. זה המחיר על הטיפול במוסך מורשה יבואן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עדיף פעם הבאה לבקש קודם כל הצעות מחיר לטיפול בכמה מקומות ואחר כך לעשות את הטיפול. כמו כן עדיף לעלות את הצעת המחיר פה בפורום לפני שאתה עושה את הטיפול ומשלם הרבה כסף.

ולשאול את חלק מחברי הפורום שיש להם נסיון רב

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

פורסם

אהלן

החלפת גם רפידות בלם אחוריות- קח בחשבון שזה ייקר את הטיפול בכעוד 320 ש"ח.

לפחות לא לקחו לך כסף על חיבור לסורק תקלות שזה נחמד מצידם (לחברינו עוז לקחו בצ'מפיון 84 ש"ח ללא מע"מ על בדיקת מחשב בעוד שבמוסכים אחרים של צ'מפיון לא לוקחים תשלום על הבדיקה).

המחיר יקר מעט לדעתי עקב העלות הגבוהה של מסנן הדלק. המחיר של השמן ופילטר השמן סבירים יחסית למוסך מורשה וגם של הבלמים+העבודה.

תוסף עולה 129? תוסף של פולקסוואגן עולה 47 ש"ח ו-K44 במוסכים עולה בסביבות 80 ש"ח.

על החלפים אין מה להתווכח כי זה מחיר שקבוע לכל הרשת, על העבודה כן כי כל מוסך יכול לקחת מחיר אחר בעבודה.

אם למשל לא היה צורך להחליף ברקסים ולא היית שם תוסף אז היית חוסך עוד 450 ש"ח.

(אבל ברקסים זו חובה להחליף אפילו לפני הטיפול)

זה ממש לא זול יחסית למוסך מורשה אבל בפעם הבאה דע לחפש מוסכים אחרים של הרשת ולהתווכח איתם על המחיר!

למשל: אני כבר ציינתי זאת בעבר המון פעמים- במוסך R' של צ'מפיון, ובמוסך B' של צ'מפיון המחירים לטיימינג לפולו 16V שונים: במוסך R' הטיימינג עולה 2000 ש"ח כולל מע"מ ועבודה, ובמוסך B' 1600 ש"ח כולל מע"מ ועבודה וכוללת בשתי המוסכים החלפה של 2 רצועות התזמון+3 מותחנים (2 המוסכים נמצאים בבאר שבע ושתיהם מורשים צ'מפיון).

אז למי שרוצה לעשות טיפולים בחברה, קודם כל תעשו סקרים ותבקשו הצעות מחיר כתובות ואיתם תלכו להתווכח במוסכים אחרים. רוצים לחסוך עוד יותר? תטפלו ברכב לבד (למי שיש ידע ויכולת פיזית)

איתמר ג'ורג'

פורסם

שחיטה לאור היום. את כל זה במוסך לא מורשה ובקניה עצמית של חלקים מקוריים היתה יכול לעשות בקצת יותר מחצי ממה ששילמתה.

הטיפול הוא סטנדרטי בכל הרכבים ואין פה שום סודות שמוסך רגיל לא יוכל לעשות.

פורסם

תודה על התגובות !

כמה יעלו החלפים האלו אצל הפרסי או מקום זול אחר לדוגמא ? יש מוסכים שמוכנים להרכיב לי חלקים שאני מביא להם (תמורת תשלום כמובן, אך לא יקר בטירוף - 220 ש"ח לשעת עבודה זה פשוט שחיטה) ? אם כן, אפשר טלפונים והמלצות ?

יש המלצות למוסכים מורשים/לא מורשים לפוקוס מומלצים שלא שוחטים במחיר באיזור גוש דן ?

פורסם

220 ש"ח לשעת עבודה זה לא שחיטה.

0.30 של שעה זה רק 18 דקות כי כל 0.10 שעה זה 6 דקות (יש 60 דקות בשעה).

עם חלקים חליפיים ולא במוסך מורשה היבואן ניתן כמובן לבצע טיפול כזה בזול יותר.

ברר בדיוק מה זה "תוסף מזדה" ולמה הוא מיועד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לא אישרנו תוסף מזדה וגם לא אישרנו החלפת דיסקיות בלם.

איך יכול להיות שלקחו מאיתנו כל כך הרבה כסף כשכל מה שביקשנו זה טיפול 75 אלף ?

רפי, צר לי, אבל 1300 ש"ח להחלפת 2 מסננים ושמן מנוע זה ה-מ-ו-ן כסף.

יש המלצות למוסכים לא מורשים זולים ואיכותיים באיזור ת"א ? שאלתי כבר המון פעמים במספר החודשים האחרונים ולא ענו לי. תודה :)

פורסם

אני לא מבין מדוע פירוק והרכבה של מסנן דלק אינו נכלל תחת ההגדרה של טיפול 75K? ואם זה לא חלק מהטיפול אז למה ביצעו את ההחלפה ללא אישור?

גם אני עשיתי את הטעות והלכתי למוסך המורשה הקרוב אלי לביצוע יישור קו (כשקניתי את האוטו). את הלקח שלי למדתי, מעכשיו כל דבר שאני מסוגל לבצע לבד ייעשה בבית. ובשביל דברים שלא, אני אבצע סקר שוק ולא אהיה מקובע על מוסך מסויים וזאת ההמלצה שלי לפותח השירשור.

בריאות לכולם!

פורסם

המחירים די גבוהוים אבל די סביר למוסך מורשה.

בוא נגיד הייתי קונה אצל צנטרל הייתי חוסך מינימום 250 שקל מהחלקים.

מיכאל.

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

פורסם

לא שלמתם 1300 ש"ח עבור החלפת 2 מסננים ושמן אלא גם עבור בלמים "ותוסף מזדה".

המוסך היה צריך לקבל את אישורכם להחלפת בלמים, כי זה דבר חריג מהטיפול הרגיל ולכם יש הזכות לקבל קודם נתונים כגון מה עובי שעדיין נותר והמשך אורך חיים צפוי וכו' ואולי הייתם באים לראות קודם את מצב הבלמים - זאת טעות גדולה שביצע המוסך כשלא ביקש אישורכם.

כבר כתבתי שלא ברור כלל מה זה "תוסף מזדה" ודרוש מהם הסבר מה זה ולמה זה נחוץ וכו'.

אם היצרן לא קבע שחובה להוסיף תוסף זה אז היה צריך גם לגביו ליידע אתכם ולקבל אישורכם.

כלקוח, דאג תמיד לקבל הצעת מחיר כתובה לתיקון/טיפול שאתה עומד לבצע ודרוש עדכונך על כל דבר חריג שמתגלה כדי לקבל אישורך (או לא) ואז השליטה תהיה בידיך להחליט.

פורסם

רפי - האם תוכל להסביר איך יודעים שהבלמים כבר לא תקינים?

תמיד שאני אמור להחליף המוסכניק מראה לי את הדיסק, אני במבט מלא הבנה מסכים איתו מייד, אפילו שאין לי מושג אם צריך להחליף דיסקים או לא...

פורסם

תבינו משהו

המוסכניק אמור לתת לכם את הרכב תקין לתקופה ארוכה של ק"מ (למשל בפולקסוואגן ל-15 אלף ק"מ, בפונטו ספייס ל- 20 אלף ק"מ, ולפיז'ו ל- 30 אלף ק"מ). יכול להיות שהרפידות בתחום התקין ולנהיגה רגילה הן יחזיקו עד הטיפול הבא או עוד 5, 6 או 7 אלף ק"מ, אפילו 10, אבל המוסכניק צריך לקחת בחשבון את הגרוע מכל- שתסעו ותיקרעו את האוטו במשך התקופה הזו. הוא לא יגיד לכם תבוא עוד 5 אלף ק"מ להחליף רפידות כי הוא לא ייקח סיכון. למה שהוא ייקח על המצפון שלו אם ייקרה משהו ויגלו שהייתה תקלה בבלמים? ומאיפה לו לדעת שתחזרו בדיוק במועד הטיפול ולא תמשכו את ההחלפה? (הרי עמישראל ידוע בכך שהוא אוהב למשוך טיפולים). לכן, הם צודקים בהחלטתם להחמיר בהחלפת הבלמים.

רק שתהיו בעניין, יש כאלה שמחליפים רפידות כל 6-7 אלף ק"מ כי הרפידות כבר גמורות! (סגנון נהיגה עצבני ונסיעות עירוניות).

איתמר ג'ורג'.

• תוכן חדש...