Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

שכרתי רכב בחו"ל- רנו סיניק , 5 מושבים, חדשה כמובן. במהלך נסיעה נדלקה נורית שמן. עצרתי וראיתי שיש נזילה רצינית של שמן מנוע. נסעתי עוד כדקה עד לתחנת הדלק הקרובה ממנה הזעקתי את חברת ההשכרה.בזמן ההמתנה השמן המשיך לנזול עד להתרוקנות מוחלטת (לפחות ליטר נוסף).

הם טוענים שהמנוע נדפק עקב כך שלא עצרתי ודוממתי במקום, ברגע הדלקת הנורית .

שאלתי אליכם- כמה ליטר שמן יש במיכל הסיניק?

האם סביר שנסיעה של דקה/שתיים בחוסר שמן כנ"ל תדפוק את המנוע?

תודה!!!

פורסם

כמות שמן מנוע ברנו סניק.

4.2 ליטר במנועים 1.4\1.6

5.3 ליטר במנוע 1.8

4.6 ליטר במנוע 1.9D

כולל השמן במסנן.

אני לא בטוח שאתה מדייק במילים "דקה/שתיים",אבל עד 5 דקות עבודה של מנוע ללא שמן

יגרם נזק גדול.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תגיד שלא נסעת אחרי שהנורה של השמן נדלקה. הרכב שלהם עדיין באחריות שיפנו ליצרן או שילכו להז****.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תודה.

הסתבכתי עם חברת הביטוח. חברת ההשכרה ביוון טוענת שהנזק למנוע היה גדול (מבקשים לחייב אותי ב- 16,000 ש"ח!!) .

חברת הביטוח טוענת שהפוליסה לא מכסה "בעיה מכנית ברכב" ושנהגתי ברשלנות. הביטוח הנוסף שעשיתי לביטול השתתפות עצמית (450 יורו) טוען כנ"ל, ובקיצור, לא ברור מה הביטוחים האלה שווים בכלל...

הייתכן נזק כ"כ חמור עקב נסיעה כזו קצרה (נניח אפילו 2-5 דקות) כאשר הנזילה הדרגתית (סיימתי את ה"מסע" עם לפחות ליטר אחד במיכל)?!

פורסם

תודה!!!

בתחנת הדלק בדקנו שמן והיה עדיין נוכחות קטנה על המדיד , הייתכן שבתנאים כאלה כבר נגרם נזק למנוע של 16,000 ש"ח?! (לכל היותר נסענו כך 2-5 דקות)

פורסם

ידידי שתי טעויות קשות ביצעת,

הראשונה, כשנורת לחץ שמן נדלקת מדוממים מיד מנוע, כל שניה של עבודה במצב בו דולקת הנורה הינו נזק.

השניה, אמרת לחברת ההשכרה שהמשכת ליסוע עם נורת לחץ שמן דולקת, היית צריך להתעקש שכיבית את המנוע מיד עם הידלקות הנורה.

למיטב ידיעתי, הפוליסות מכסות נזק תאונתי וגניבה בלבד ולא תקלות מכניות שנגרמות עקב שימוש הנוגד הוראות שימוש מטעם היצרן.

התוצאה מבחינתך - סיכוי גבוהה לחיוב על נזק שלא היה מחוייב המציאות וחבל.

אני משוכנע שאת השיעור הזה ללא קשר לתוצאתו תפנים לשנים ארוכות.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• ספונסר פורום
פורסם

שלום.

ישנם כמה אי דיוקים בגרסתך

הראשון...אתה אומר שנורת לחץ שמן דלקה, כמובן שבמצב זה מדוממים מנוע מיד!!

אבל בוא נומר ולא ידעת והמשכת בנסיעה, אתה אומר שבתחנת הדלק בדקת שמן במדיד,והיה קו אחד?

זה לא ייתכן! נורת לחץ שמן נדלקת רק כאשר אין שמן באגן בכלל!! הרי המשאבה יונקת את השמן מתחתית האגן!

אנא הסבר.. ועוד דבר לא אמרת מהיכן הייתה הנזילה בסופו של דבר.

אורן

פורסם
נורת לחץ שמן נדלקת רק כאשר אין שמן באגן בכלל!! הרי המשאבה יונקת את השמן מתחתית האגן!

ESI TURBO, נורת לחץ שמן נדלקת כאשר לחץ השמן גבוהה או נמוך מדי, ולא כשישי או אין שמן, בסדר?

פורסם

BURZUM, טעות בידיך.

נורית לחץ השמן נדלקת בדגם הנ"ל (ואני מניח שגם ברכבים רבים נוספים) גם כאשר מפלס השמן נמוך ממפלס מינימום מסויים (אגב, ESI_TURBO, הנורית נדלקת עוד לפני שהשמן אוזל לחלוטין מאגן השמן).

כמו כן, בדגם הנ"ל ההתראה מלווה בציפצוף חזק ובהופעת חיווים נוספים (stop נדלק ומהבהב, מחשב דרך שמציג הודעת top up oil level על המסך), כך שאינני מבין מדוע בחרת להמשיך וליסוע, כשמופיעות לך מול העיניים הודעות חמורות על מצב הרכב.

אפי.

נ.ב.

אני שמח (כן, שמח) שהתקלה קרתה לך.

נחש למה?

כי אם זו הייתה תקלת בלמים, והיית ממשיך ליסוע "עוד 5 דקות עד לתחנת הדלק הקרובה", ייתכן שהשרשור הזה כלל לא היה נפתח על ידך בפורום.

אז כפי שכתב קודמי, למדת שיעור לחיים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

לא ברורה לי התלהמות הכותבים כלפי השואל.

הוא שכר רכב חדש, תקין, ונתקל במצב מפתיע ולא צפוי באמצע כביש בחו"ל.

זה לא כזה טריוויאלי לעצור באמצע שומקום, ויתכן מאוד שהמשך נסיעה איטית עד לתחנת הדלק הקרובה היא בבחינת התנהגות סבירה.

אין לו סיבה לצפות שתקלה כזו תקרה, ולמרות שחברת ההשכרה מנסה עליו את שיטת מצליח, היא (וחברת רנו) אחראיות לא פחות ממנו לתקלה קטסטרופלית כזו.

חברת ההשכרה יכולה בהחלט לתבוע את ההוצאה מרנו, אבל כנראה שמלקוח פרטי קל יותר לעשות זאת.

אני, במקומך, הייתי מתייעץ עם עו"ד.

אם זו חברה עם נציגות ישראלית, אולי תוכל לתבוע את הסכום חזרה בבית משפט ישראלי. בסך הכל נראה שנהגת באופן סביר. אולי לא אופטימלי, אבל בוודאי לא מופרך במידה כזו שרק אתה אשם, לא מכונאי חברת ההשכרה, ולא מהנדסי רנו.

פורסם

קודם כל חייב דו''ח שמאי שיקבע ממה נגרם הנזק הנ''ל. אם כל זה כנראה תצטרך לפנות לבית המשפט באותה המדינה, דרך עו''ד מקומי. לא נראה לי שזה רעיון מצליח להגרר למשפט אם נציגות ישראלית של החברה (אם יש כזאת), על פי מיטב הבנתי אין בינהם קשר של ממש, חוץ משמוש בשם. לפי מיטב הבנתי נציגות ישראלית היא חברה ישראלית בע''מ שלא יהיה לה קשר למקרים שקרו בארצות אחרות.

פורסם
ידידי שתי טעויות קשות ביצעת,

הראשונה, כשנורת לחץ שמן נדלקת מדוממים מיד מנוע, כל שניה של עבודה במצב בו דולקת הנורה הינו נזק.

השניה, אמרת לחברת ההשכרה שהמשכת ליסוע עם נורת לחץ שמן דולקת, היית צריך להתעקש שכיבית את המנוע מיד עם הידלקות הנורה.

למיטב ידיעתי, הפוליסות מכסות נזק תאונתי וגניבה בלבד ולא תקלות מכניות שנגרמות עקב שימוש הנוגד הוראות שימוש מטעם היצרן.

התוצאה מבחינתך - סיכוי גבוהה לחיוב על נזק שלא היה מחוייב המציאות וחבל.

אני משוכנע שאת השיעור הזה ללא קשר לתוצאתו תפנים לשנים ארוכות.

אשכרה. כל מילה אמת!

• ספונסר פורום
פורסם
ESI TURBO, נורת לחץ שמן נדלקת כאשר לחץ השמן גבוהה או נמוך מדי, ולא כשישי או אין שמן, בסדר?
הכוונה הייתה היא..שאין לחץ שמן כי גובה מפלס השמן אינו מגיע למשאבה.

ומעניין אותי לדעת באיזה רכב נורת לחץ שמן נדלקת כשהלחץ גבוה מידי?

אורן בן סימון

פורסם

ידידי,

3 עצות יש לי אליך:

1. קח עו"ד מיד ובדיעבד!

2. צור קשר מיידי עם חברת האשראי שאת פרטי כרטיסה יש לחברת ההשכרה.

הסבר להם את הבעיה ותן הוראה לא לכבד כל בקשת תשלום של חברת ההשכרה הזאת (פרוצידורה קיימת, מנסיון!).

עכשיו אם לחברת ההשכרה יש בעיה איתך, יואילו לשכור עו"ד ישראלי בארץ הקודש ולתבוע אותך.

בלי זה, הם פשוט ישלחו את ידם הארוכה והחמדנית לחשבון הבנק שלך וישלפו 16K ש"ח.

עשה זאת ללא דיחוי, מייד מחר בבוקר.

3. שכח מהסיפור הזה של 2-3 דקות נסיעה, זה לא קרה מעולם ולא אמרת את זה מעולם. האור נדלק ודוממת את האוטו. נקודה! תגיד שאתה לא מבין אנגלית במבטא יוני עם פה מלא סופלקי, תגיד שאתה לא מדבר אנגלית טובה והתכוונת להגיד שניות ןלא דקות, מצידי תגיד שאתה אוטיסט שסובל מתסמונת דאוון, רק אל תזכיר שוב את ה 2-3 דקות.

העו"ד שלך יודה לי.

בהצלחה.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...