Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 106 XSI - לראלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מגיע מתחום הראליקרוס ומירוצי הספרינט , כך שיש לי באמת מה ללמוד בתחום הראלי, ואם הכתבה שלך תוסיף לי תבורך.!

זה די היה בצחוק, אבל בטח הבנת את זה...

ד"א, למה לא להכין משהו אמין יותר ועם יותר חלקים ייעודיים מ-106? למשל סיוויק האצ'בק או יאריס TS?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ליאור יקירי !

הייתי בכיף חובר אליך לבניית רכב , אולם יש לי כבר 2 שותפים פוטנציאלים "המאיימים" עלי -גל ועומר,

הילדים שלי שאותם הכרת כילדים צעירים עוד בימי אשקלון !

אשמח לסייע לך במציאת שותף לנושא .

מישל

פורסם

רוני

לגבי בחירת הרכב - זה הימור !

מה שמנחה אותי זה חלפים זמינים וללמוד מטעויות וניסיון של אחרים, כך שאים אעבור לרכב

מסוג שלא התחרה עדיין אצלנו אני עלול לקחת סיכון מסוים.

לעומת זאת , כמות רכבים זהים המתחרים באותה קבוצה , מגבירה את עניין התחרות בין הנהגים!

מישל

פורסם

נדב ודובי - סחתיין עליכם.

אני דיי מקנא בכם , אין כמו לבנות רכב במו ידייך!

אפילו שהעבודה קשה ולפעמים אף מטישה התוצאה היא תמיד תוערך יותר מאשר רכב מוכן!

כל הכבוד והלואי ותיתנו פודיום בהשקה!

מיכאל - מה קרה? הגיל? כבר לא מספיק זריז בשביל יפנית עם 200+ כ"ס ? :wink:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

מי כמוני רוצה שהקבוצות של 4X2 יפרחו ויעלו קדימה

אבל רציתי להסב את תשומת לבכם לדבר אחד

בכל מדינות המזרח התיכון שבהם ראלי עפר הוא דומיננטי (ירדן,קפריסין,סוריה,תורכיה,קטאר,דובאי,)

ותנאי השטח קשוחים, הרוב השולט באירועים אלה הן מכוניות 4X4.למעט קצת מכוניות 4X2 גרופ A

בראלי אספלט לעומת זאת יש המון מתחרים במכוניות הנעה קדמית (צרפת,אנגליה גרמניה)

לעניות דעתי בישראל הסקטור של 4X2 יפרח יותר במירוצי ספרינט עפר, גרופ N או S.

במירוץ ראלי אמיתי? (MULTI STAGE RALLY ) קשה לי להאמין שהן יחזיקו מעמד מבחינה תקציבית.

כי אם להשקיע בגרופ ,A , עדיף כבר 4X4 גרופ N ,יותר זול.

חומר למחשבה!!

באמת מתוך אהבה לתחום ,לא על מנת להרפות ידיים.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

מבחינת הכנת הרכב המרחק בין קבוצה-N לקבוצה-A , לפחות במגבלות תקציביות כמו שיש לרובנו , זה הכנת המתלים של הרכב , בהתאמה לעפר , אין צורך להתעסק במנוע יותר מדי - קאמשפט או כל תוספות אחרות - זה כבר כסף גדול .

לעומת זאת במחיר של הכנת מכונית לקבוצה-N 4X4 אפשר להכין 2 מכוניות "קטנות" לפחות .

היתרון הגדול של המכוניות "הקטנות" הוא גם צבירת הניסיון , בקצב יותר איטי וזה שווה הכל .

גם באליפות המזרח-התיכון בראלי וגם בקפריסין או טורקיה יש קטגוריות 1600 והנעה דו-גלגלית , עם עדיפות ברורה לקבוצה-A .

הפתרון "הישראלי" צריך להיות , לדעתי , קבוצה-N עם שיפורי מתלים נרחבים יותר .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי

יש להפריד בין מגמה למציאות

מתלים לראלי עפר (סוג המזרח התיכון ) עולה יותר מהכנת רכב בסיסי להנאה, וכמו שאמרתי קודם

רכב בסיסי מהסוג שאתה מדבר עליו לא ישרוד ראלי ,נקודה.

להכניס מערכת מתלים משוכללת וברמה לרכב הזה זה בזבוז כסף , לכן עדיף כבר לקנות גרסה בסיסית של 4X4 .

אתה יודע לפחות כמוני שאין ראלי עפר רציני עם 4X2 גרופ N ,הם פשוט לא מסיימים אירוע, אז מה הואילו חכמים?

רוצה מספרים?

4 בולמי "פרופלקס" בממוצע 1300 יורו אחד, חצי ממחיר הרכב שבנית ,הגיוני?

לכן שוב, יש להתמקד ביכולות הכספיות של המתחרים ובנסיבות האלה? ההנאה הכי גדולה?

ספרינט כזה או אחר

ועוד, איפה הלוגיסטיקה? צוות,רכב שירות, דלק,מכונאים,חלקי חילוף, איזה הגיון יש להכין רכב 4X2

גרופ חובבים ל10 סטייגים עפר במסלול קשה? הבכי יהיה גדול,.

הרי לא תמיד נוכל לבחור מסלולי סטייג חלקים לגמרי,

אינני מכיר מנסיוני מכוניות 1600 גרופ N שמתחרות בראלי עפר סטייל מזרח התיכון ושורדות .

מירוצי מכוניות

פורסם

לא חייבים להשתמש ב-PROPLEX , אפשרי גם קוני או בילשטיין אבל זו לא הנקודה .

רכב מקבוצה-N זה רכב מקבוצה-N מה זה משנה אם הוא 1600 4X2 או 4X4 ?

רמת השיפורים היא זהה או האיסורים יותר נכון ?

גם בתוך הקבוצה-N לא כולם יכולים להעמיד אימפרזה כמו של יובל או שלך , דני ...ואז איפה התחרות ?

בכל מקרה , גם רכב קבוצה-N "קטן" יסיים ראלי , בהנחה שיהיה לו נהג טוב וחכם ...

דובי

פורסם

דובי

תגובתך מה זה משנה 4X4 או 4X2 גרופ N מראה את חוסר נסיונך המשווע בנושא

עבירות, שמעת פעם? כשהעבירות מתחלקת ל4 גלגלים יש פחות בלאי, כשהמנוע גדול וחזק יותר

יש פחות בלאי, בקיצור שאתה נוסע בסוברו GT או ב106 שלך יש הבדל תהומי בין המכוניות ושתיהן

גרופ N', על דרכי עפר קשים(לא לשכוח משם התחלנו)

אם המטרה שלך היא לנסוע כמו מונית והעיקר לסיים יבושם לך אתה לא תחרותי, אם אתה מתחיל לשפר את המתלים של ה106 שלך עדיף שתעבור לרכב בסיסי 4X4 זה מה שהתכוונתי

בולם בילשטיין לעפר ברמה גבוהה עולה לא פחות מפרופלקס, קוני סתם להשכלה הוא בולם אספלט

גרוע לעפר(במכוניות מירוץ לא גיפים).

חוץ מזה אל תכניס דברים אישיים ,יובל ודני לא רלוונטים, דרך אגב כולנו התחלנו פעם במכוניות חלשות יותר ,אבל זה לא הנושא ואל תסיט אותו לשם.

תחרות? שם המשחק הוא כסף, לא מושכים אחורה את הספורט אלא רק קדימה ,שוויוניות? כן יש בקאפ.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

קראתי את כל מה שכתבתם (דובי ודני) ובא לי לעשות קצת סדר בדברים...

קודם כל, ה106 האדומה שהייתה לי נבנתה בקפידה והראתה אמינות גבוהה יחסית במרוצים, כזכור מרוץ אחד בלבד לא סיימתי עקב תקלה, וזו הייתה שבירת צירייה, הצירייה הוחלפה בחדשה (לא משופצת). נשים את הרכב שלי בצד לרגע, אינני זוכר מתי בפעם האחרונה ניר בורנשטיין לא סיים מרוץ... גם הרכב שלו נבנה בקפידה (יותר משלי) ומראה אמינות יפה...

ועכשיו ניגש לעלויות

הרכב הכי בסיסי שיש ל4X4 הוא רכב כדוגמתו של מש' גמליאל. ולהזכירכם בלי שום כוונה לפגוע, בד"כ הוא מגיע שני או שלישי בקטגוריה של ה2X4, תחרותי??? לא נראה לי, אני חושב שה106 האדומה הייתה קצת יותר תחרותית... לבנות רכב כזה עולה כמעט כפול מהרכב שלי(!)

סט בולמ"ז ל106 עולה כ5000-7000 ש"ח לפיזו ספורט, שהם מספקים בהחלט!

בולמ"ז בסיסיים ביותר לאימפרזה (אפילו לא פרופלקס) עולים כ20-25K פי 4-5

תקלות, אם הולך לי מנוע ב106 אני משיג חדש מיבוא ב4K

כמה עולה רק הטורבו באימפרזה??? כמה עולה מנוע, ומנועים באימפרזות הולכים!

ישנה תקלה נפוצה באמפרזות שהיא שבירת הילוך בגיר, מינימום תיקון 3K מינימום!

בולם לאוטו שלי עולה 110 אירו בצרפת אם הולך, פרופלקס כמו שאומר יובל לא הולך אף פעם אבל דורש שיפוץ כל איזה 500-1000 ק"מ...

בקיצור ולעניין, בעלות של יותר מכפול מרכב 2X4 אפשר לבנות אימפרזה 4X4 בסיסית אשר עלויות התפעול שלה גבוהות ב-ה-ר-ב-ה! על פודיום אין בכלל על מה לדבר!!! לא לדבר, לפנטז אי אפשר, אלא אם כן יש רק 3 רכבים במרוץ.

בקשר לסרוויס אותו הזכרת, לכמה מהמתחרים בקטגוריה 4X4 יש סרוויס מלא או חלקי, עם יכולת להחליף צירייה או רכיבי מתלה בשטח????

צריך גם לבדוק בקשר לראלי האחרון באמציה, כמה תקלות היו לרכבים בכל קטגוריה לעומת מס' המשתתפים, אם אינני טועה הסטטיסטיקה של ה2X4 יותר טובה מעט (נחמה קטנה).

בכל ההודעה ה-א-ר-ו-כ-ה הזו אני מגיע לעיקר.

דני, אתה מדבר על ראלי עם 10 סטייג'ים???

בנתיים ראלי של 3 חזרות על אותו סטייג' מסכן של 9 ק"מ אין לנו כמו שצריך. מרוץ מאורגן מסתיים באירוע של ארגז חול... ואני לא רואה את הדבר משתנה בזמן הקרוב לצערי הרב! מה לעשות לוקח זמן לקדם דברים פה בארץ מי כמוך יודע...

ועכשיו בכנות, מה שאני יכול להרשות לעצמי זה מה שאני עושה, ואני חייב לציין שאני נהנה מכל רגע ורגע של נהיגה ברכב 2X4 ה"מסכנה" שלי, ונהנה מכל ניצחון במרוץ! היה עדיף לשבת בצד לא להכין רכב ולבכות, לחסוך שנה יותר ולבנות רכב 4X4 בסיסי שאי אפשר לנצח איתו ושאין לי כסף לנסוע בו כי האחזקה יקרה מדי... לדעתי לא!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

דני

הויכוח שלנו סוטה מהכיוון שאליו התכוונתי מלכתחילה , אבל בזמן שראיתי את הצפרדעים מנצחים בכדורגל נדב כבר ענה בדיוק לאן שכיוונתי .

בכל מקרה , אין ספק שאין לי ניסיון או ידע בתחום וכולי תקווה לצבור את הידע הזה , והניסיון...זנ יבוא עם הזמן .

לילה טוב

דובי

פורסם

מכובדי

סט Bilstein Group N Gravel עולה פחות מ 15 אלף שקל

נזרוק עוד דיפרנציאל מוגבל החלקה ויש לנו מכונה סופר-כייפית עם יחס תמורה/תועלת גבוה שתביא גם תוצאות וגם הנאה צרופה.

יש מקום לכולם בספורט הזה, לשם כך המציאו את הקטגוריות השונות.

וכמו שאמר נדב, עידן עשרת הסטיג'ים עוד רחוק..

מברוק על הפרויקט, כן ירבו.

דודי

פורסם

קבל את התשובה שלי בכיף אני לא רוצה להתנגח או לפגוע

אף על פי שזה נשמע קצת תקיף

הרכב הכי בסיסי שיש ל4X4 הוא רכב כדוגמתו של מש' גמליאל. ולהזכירכם בלי שום כוונה לפגוע, בד"כ הוא מגיע שני או שלישי בקטגוריה של ה2X4, תחרותי??? לא נראה לי, אני חושב שה106 האדומה הייתה קצת יותר תחרותית... לבנות רכב כזה עולה כמעט כפול מהרכב שלי(!)

בברכה נדב

חיכיתי שזה יבוא,לא פגעת נדב.

והתשובה שלי היא בשורש הדוגמא שהבאת נדב,

הרכב הכי בסיסי ב-4X4.

בוא נעלה כאן כמה דברים לשם הסדר הטוב:

א.הרכב שלנו הוא הכי אבל סטנדרטי מכל ה-4X4 איך שלא תסתכל על זה.(ספונסרים?)

ב.הנהג (אני) ואני מודה באשמה , לא הכי הרבה מתאמן ,אומנם את הרכב אימפרזה אני מכיר מא עד ת,אבל מה שחסר לי זה את הזמן לאימונים לצערי.

ג.נווט-תשעים אחוז מהנווטים הם מקצועיים ,עד לפני 2 אירועים לא היינו מכינים נוטס מלאים,טעויות עקב חובבניות,אבל תודות לענבל,דני לוי,מלמד,איזי ארגמן התותח אנחנו ,גם אני ואבי לומדים את נושא הנוטס.

אומנם אנחנו עדיין חובבנים אבל לאט לאט לומדים.

ג.בולמים-מי לא יודע שאני כרגע (מההתחלה ועד עכשיו) על בולמים רגילים של כביש.

למה?כי אין תקציב לבולמים.אבל עוד מעט יהיה ואז נראה:)

וכתשובה לזה שאני מסיים מקום שני שלישי ב-2X4 היא רק בגלל שאת רוב האימונים לא סיימנו בגלל בולמים שבורים .

בקיצור לעניין,

אני מאמין יותר ב-4X4 ולפי דעתי אין מה להשוות בכלל אבל זאת רק דעה כמובן.

כבודה של קטגוריית 2X4 במקומה מונח ,ויש שם נהגים מצויינים.

אגב נדב,אני מוכר את הגי טי הישנה שלי ,

בוא תקנה ותכנס ל4X4:)

בקיצור ולעניין 2 ,

שיהיה לכם במזל טוב על הרכב החדש,ושתחזרו כבר מהפגרה.

בקיצור ולעניין 3 ,

עוף זה ציפור , פרה זה חיה ,וארנבת זה שפן...

קבוצת ראלי גמליאל GRT

• תוכן חדש...