Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המגבר שלי לאחר קצת מאמץ נכבה לשניה וחוזר לעבוד ושוב כול פעם שהוא קצת מתאמץ הוא נופל לשניה וחוזר השאלה האם יכול להיות שזה בעיית התחממות כי לפי מה שהבנתי אם זאת היית בעיה שהמגבר נכנס לפרוטקשן הוא לא היה מפסיק לשניה בלבד אלא לקצת יותר זמן. חברה תשובות לעניין בבקשה

המגבר מגביר דוטק וקומפ סי בגישור

HU-premier 770 AMP1-jbl gto 75.4

AMP2-lightning-audio 150.2 SUB-KICKER COMP 12

REAR- infinity refrence COMPONENT-morel dotek

פורסם

תנסה לבדוק את החיווט...

אם הוא רק מרים את ה c12 ודוטק לא צריכה להיות בעיה מיוחדת, אלא עם אתה מחבר עליו בנוסף את הריפרנס ככה שנשאר שתי אופציות או פגם ייצור או בעיה בחיווט...

פורסם

מישהו נתקל כבר בבעיה הזאת??? מישהו עם המגבר המדובר סובל גם מבעיות דומות???

והרפרנס מחוברים לHU

פורסם
המגבר שלי לאחר קצת מאמץ נכבה לשניה וחוזר לעבוד ושוב כול פעם שהוא קצת מתאמץ הוא נופל לשניה וחוזר השאלה האם יכול להיות שזה בעיית התחממות כי לפי מה שהבנתי אם זאת היית בעיה שהמגבר נכנס לפרוטקשן הוא לא היה מפסיק לשניה בלבד אלא לקצת יותר זמן. חברה תשובות לעניין בבקשה

המגבר מגביר דוטק וקומפ סי בגישור

ואתה עדיין חושב שמגבר שלך מעולה, ואתה עדיין חושב שאין שום דבר בעייתי עם ההתקנה שלך???.

או אחרי ששרפת 3 טוויטרים והמגבר שלך לא מפסיק להכנס לפרוטקשיין עוד לא הבנת את הרמז שמשהו לא בסדר?

הרי בתרד' אחר "קטלת" אותנו שהמערכת שלך מכוונת פיקס ואין שום בעיה, ואני אומר יש בעיה!.

וצריך לעבור על ההתקנה והכיוון מחדש ע"י "בעל מקצוע" ולא "בעל חנות" (מתקין בשבילך).

ולא אני לא אפרט פה מה יכול להיות לא בסדר, כי:

1. יש אלף ואחד דברים שיכולים לגרום לבעיות.

2. אי אפשר תמיד לאבחן עגב"י מסך המחשב, צריך לראות את הרכב ואת ההתקנה.

3. האמת שאחרי ההודעה הקודמת שלך , אני לא חושב שמישהו ירוץ לעזור לך...

ניר

under construction..

פורסם

נסה לנתק את הקומפ' מהמגבר, לפי התגובות שלך בתרד שלי (שנשרפו שלושה טוויטרים) זאת בהחלט יכולה להיות בעיה בקומפ'

בדוק מה קורה אז כשהמגבר מתאמץ, לא קורה כלום ? נסה לחבר לשני הערוצים הפנויים את האינפינטי רפרנס, קורה משהו ? זה מהמגבר, לא קורה ? זה כנראה מהקומפ'

הבאתי לך פה קו מחשבה, נסה לבדוק כל חלק המערכת בקפידות, זה יכולה להיות כל בעיה

אפילו החיווט כמו שאמרו לפני, אפילו בר"ד הבעיה יכולה להיות .. בקיצור, תבדוק את זה !

פורסם

תיקח זוג רמקולים נורמאלי ופשוט במקום הקומפוננט שלך ותנסה לחבר אותו ותראה אם התקלה חוזרת

לא חוזרת - בעיה בקומפוננט

חוזרת - תנתק את האחוריים ותחבר במקומם את הפשוטים

עד שתגיע לאותה צורת בדיקה עם הסאב

אם בכל המקרים התקלה חוזרת - תנמיך גיינים במגבר בצורה משמעותית ותראה אם חוזר

חוזר - תבדוק חיווט - לא מצאת קרע בחוטים, הכל מחובר היטב והתקלה חוזרת

תנסה לחבר HU אחר לרגע - אולי משהו לא בסדר בHU

אם אחרי כל זה הכל חוזר -

תיקח את המגבר המהולל שלך ותזרוק אותו לפח! או למעבדת שירות של JBL או ניופאן

לפני שטסתי לאוקראינה בערך לפני חודשיים חשבתי לקנות את המגבר הזה בדיוטי-פרי - בקושי יכלתי להחזיק את עצמי מבחינת איפוק - יומיים שלושה לפני זה התחילו להציף את הפורום הזה כל מיני ת'רדים של אנשים שהתחילו לחוות חוויות שונות עם המגברים האלה (יש לו גם אח תאום של אינפיניטי) - פתאום התחלתי לקרוא על זה שלאנשים נשרפים טוויטרים על ימין ועל שמאל בייחוד של דוטק ופולס ופתאום ראיתי שהמגברים האלה נכנסים לפרוטקשיין בסבבה שלהם.

חבר טוב שלי מהעבודה כמעט רצח מישהו בפומפה אחרי שהוא החליף אצלם שלוש פעמים 75.6 של JBL ואני לא חושב שאפשר להאשים מישהו בפומפה - השירות שלהם היה בסדר גמור.

התחלתי לקרוא על אחוזי העיוות שהמגבר הזה מכניס בגיינים גבוהים

בקיצור - תהליך שיווקי מדהים - בתכלס המגבר הזה חתול בשק - לא אומר שאין אנשים מרוצים ממנו - דווקא יש והרבה - אבל זה ציוד שצריך לדעת איך להתעסק איתו אם כבר רוכשים אותו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה ציוד שצריך לדעת איך להתעסק איתו אם כבר רוכשים אותו.

מכל הודעת ההפחדה הזאת זה המשפט הנכון היחידי, אבל רגע, זה לא נכון כמעט לגבי כל מגבר??

אני אומר, אתה לא יודע לכוון, אל תכוון. אתה חוסך על "מתקין" ב70 שקל, על תבכה בפורום.

המגבר הזה כמו כל מגבר שלא מכוון טוב גורם לנזקים. הסיבה היחידה שיש ריבוי הודעות בפורום, זה כי לכל אחד שרק מתחיל להתעסק עם סטריאו ברכב ממליצים עליו, ואז אנשים גורמים נזק. אותי מעניין לדעת לכמה אנשים שהשקיעו, הלכו ל"בעל מקצוע" והתקינו את המגבר כמו שצריך עם כיוונים ראויים נגרם נזק.

אם כמו שאתם אומרים, כל כך הרבה אנשים נפגעו מהמגבר הזה, תארגנו תובענה יצוגית ותעשו הרבה כסף (לפחות מי שיגיש אותה).

אריק

בשיפוצים

פורסם

מה שבפועל נאמר כאן שהמגבר הזה "חזק" על חשבון איכות צליל וברמקולים שהם מאוד עדינים אתה לא תוכל לקבל ממנו את התוצאות שעל הנייר הוא אמור לספק כי הוא אובר-רייטד בטירוף בגלל חוסר היכולת שלו להתמודד עם חום ואחוז העיוות הגבוה שהוא מייצר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מה שבפועל נאמר כאן שהמגבר הזה "חזק" על חשבון איכות צליל וברמקולים שהם מאוד עדינים אתה לא תוכל לקבל ממנו את התוצאות שעל הנייר הוא אמור לספק כי הוא אובר-רייטד בטירוף בגלל חוסר היכולת שלו להתמודד עם חום ואחוז העיוות הגבוה שהוא מייצר.

הייתי שמח לדעת על סמך מה אתה רושם את הדברים האלה, ואם אתה מתכוון לרשום "כי להרבה יש בעיה איתו" אז מבחינתי זה לא הסבר, זה רק דוגמא לרמת ההתקנות החאפריות בארץ, ולרשום שלמורל יש סטים "מאוד עדינים" זה עוד תירוץ לכיוונון לקוי.

שוב אני אומר, מגבר שמותקן טוב, סט שמכוון טוב ע"י בעל מקצוע טוב לא ישרוף טוויטרים לא משנה כמה הם "עדינים".

אריק.

בשיפוצים

פורסם

אני רואה שאיך שהוא מישהו העלה את המגבר אינפינטי 4 ערוצים שאמור להיות בדיוטי אז במקום לפתוח שרשור חדש אני אשאל את זה פה..

מישהו יודע אם הוא עדיין למכירה בדיוטי ואם יש אותו במלאי כי באתר שלהם בכלל

לא כתוב שהם מוכרים אותו אז איך כולם מגיעים לכך שהוא נמכר בדיוטי?..

http://www.sakaldutyfree.co.il/Index.asp?CategoryID=161

אלא רק את ה jbl ...

למישהו יש קישור אחר אולי שמוכרים את האינפינטי בדיוטי??

צילצלתי לשאול אין להם מושג על מה אני מדבר הם לא נראה לי יודעים מה זה מגבר.

פורסם

דבר ראשון אני כבר אמרתי שההמלצות שקיבלתי למערכת היו על הפנים(אין לי האשמות כלפי אף אחד או משהו בסגנון) המגבר הזה מסריח אף פעם לא אמרתי שהוא טוב הוא רק נכנס לפרוטקשן כל הזמן דבר שני ששמתי לב אחרי יום שישבתי על המערכת עם מתקין של גיל קאר מערכות זה שהמגבר אכן נכנס לפרוטקשן אחרי 10 דקות עבודה מרובה ושאני מתכוון לעבודה "מרובה" אז הכוונה להרים סאב של 150 RMS וקומפוננט אז הגעתי למסקנה שהמגבר לא עושה את העבודה וחברים תפסיקו להמליץ עליו דבר שני גם הדוטק לא משהו בכלל המידים אולי סבבה אבל הטויטרים על הפנים לפי מה שאמרו לי 2 מתקינים כנראה שהמגבר שורף אותם אבל זה עדיין לא לעניין שקומפוננט של 1000 ש"ח יהיו לו טויטרים כל כך עדינים דבר אחרון אני מצטער עם מישהו נפגע מדבריי אבל חלק מהאנשים פה ישר זורקים שטויות באוויר ללא שום קשר למציאות ישר מאשימים את X ו Y שהם בכלל לא יודעים את העובדות כי לא יכול להיות ששתי מתקינים תותחים שניהם טועים

תודה על התגובות בכול אופן

פורסם

תגידו?

משהו פעם הראה סימוכין לטענות המפלילות שהJBL/אינפיניטי הוא כזה מגבר מעוות/מזיק/קוטל דרייברים?

אם מישהו יכול לבסס את הטענות באופן כזה שיכול להוכיח ש:

א. קבוצת הרמן ביצעה הצגה מוטעית מהותית של הביצועים האובייקטיבים של המגבר המדובר והביצועים בפועל שונים באופן מובהק סטטיסטי מהחומר הפרסומי שהוציאה החברה.

ב. כתוצאה מכך שהביצועים של המגבר היו שונים מהצהרות החברה ניגרם נזק לרכוש (למשל טוויטרים) והסיבה לנזק היא חוסר ההתאמה בין הביצועים בפועל לבין ההצהרות באופן כזה שיכול לגרום למשתמש שפעל בתום לב להביא לנזק לציוד שבבעלותו.

אם משהו יכול לבסס את הטענות הללו באופן רציני אני מוכן לסייע בתהליך הגשת תביעה ייצוגית נגד קונצרן הרמן. משמעות של תביעה כזו שמצליחה היא מיליוני דולרים (הרבה מיליוני דולרים) ליוזמי התביעה.

אבל, זה אבל גדול מאוד, הסיכוי להוכיח את הטענות הללו קלוש כמו הסיכוי שתראו היום בחדשות את הילרי קלינטון רוקדת וולס עם אחמדי-נג'אד. ולמה זה? מסיבות כלכליות וחשבונאית פשוטות למדי.

מבחינה כלכלית גרידה, הנזק התמיתי ועלות ה- Crisis Management PR כדי להתמודד עם הפארסה הם כאלו שזול יותר לחברה להוסיף עוד 2-3 דולר לעלות הייצור של המגבר לצורך הביטחון שהוא יעמוד בהצהרות.

מבחינה חשבונאית:

כתוצאה מתקן חשבונאי אמריקאי FAS 5 (שקיים עוד משנת 1975)

http://www.fasb.org/pdf/fas5.pdf

מחוייבת כל חברה הנסחרת בבורסה אמריקאית לבצע הפרשה חשבונאית כנגד התחייבויות תלויות בין היתר בגין כל תביעה או איום בתביעה שיכול שתוצאותיה יכולים להביא להשפעה שלילית על הביצויים הכספיים של החברה (בלשון התקן - Pending or threatened litigation). מספיק שיוצג איום בתביעה כנגד החברה, (איום מבוסס - יש כללים בנוגע למתי הוא מבוסס) החברה תהייה חייבת לרשום הפרשה כנגד התחייבויות תלויות. המשמעות החשבונאית של ההפרשה היא כמו הוצאה ועל כן היא משפיעה מיידית על תוצאותיה של החברה.

כללים חשבונאים כאלו קיימים גם במסגרת תקן בין לאומי IAS 37 http://www.iasplus.com/standard/ias37.htm וכן בתקן ישראלי של המוסד לתקינה חשבונאית תקן 10.

בתור מי שיוצא לו (קצת) להתעסק בנושאים הללו במשגרת עבודתו אני יכול לומר לכם שחברות משקיעות סכומים לא מבוטלים כיום בQA ובמחלקות ניהול הסיכונים כדי לצמצם חבויות משפטיות. זול יותר לחברה להוסיף עוד MOSFET ועוד 10 ליפופים על השנאי כדאי להבטיח מעל לכל ספק שהיא לא תהיה חשופה לתביעות בגין מתן מידע מטעה שהיה מוטעה מהותית מיסודו.

אם בכל זאת מישהו מצליח להוכיח שאלו מגברים זדוניים אז אני אשמח לעזור בJACKPOT הזה. אבל, כמו שאמרתי קודם - כל עוד אף אחד לא מצליח להוכיח שאלו מגברי "דפוקים" (וככל הנראה לא יצליחו) אני נאלץ להתייחס לכל מי שקוטל את המגברים הללו כאל ליצנים שלא יודעים לכוון מגבר.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

תמיד אמרתי שהמגבר הנ"ל מעפאן , וטויטר של מורל דוטק עוד יותר מעפאן (סליחה על ההסבר הלא מקצועי) אבל זו האמת המרה, והשילוב ביניהם קטלני עבור טויטרים של דוטק.

מאז שאני בפורום ראיתי לפחות 5 פעמים שאנשים ביקשו המלצות למגבר וקומפוננט בתקציב של מסויים

וכולם פה אחד המליצו על הGTO 75.4 ומורל דוטק. ואחרי חודש אתה רואה פתאום הודעות בסגנון "נשרף לי הטויטר - מה עושים?" "המגבר מתחמם - מה עושים?"

לפי דעתי בתקציב של דותק ו 75.4 ניתן להביא דברים הרבה יותר עמידים ולא לקבל "פרוטקשן" אחרי 10 דקות עבודה...

אז אנא מכם - אלה שמאוהבים ב 75.4 ובדוטק שלהם - תחסכו מצעירים שבינינו את ההמלצות על מוצרים הנ"ל.

בברכה.

פורסם

תודה רבה ודבר אחרון האם יכול להיות שמגבר נכנס לפרוטקשן ולא בגלל חום

פורסם

להוכיח את זה אני גם לא מתכוון - אני לא מתמחה בזה מספיק כדי להוכיח כזה דבר - אני לא מתמחה בזה בכלל!

אבל לצערי, המציאות כאן מדברת - המציאות כאן צועקת "גוועלד" על השימוש במגבר הזה

אני רציתי לקנות את המגבר הזה מתוך ידיעה שאני יודע לכוון מערכת והשמיעה שלי לא סובלת טוויטרים חזקים ולכן הסבירות שלי לשרוף איתו טוויטר היא נמוכה מהרגיל - אבל - לאחר קריאת אין ספור ת'רדים על המגבר הזה ולאחר התייעצויות עם מתקינים מנוסים החלטתי לרדת ממנו ולנסות למצוא דיל יותר טוב - כרגע אני חם על מגברים של מק-אודיו (מק-צ'יקן בשפה שלי...)

האדם שנכנס לקרביים של המגבר הזה יותר מכולם כאן לדעתי הוא גרין מונסטר - וגם אני לא מאמין שהוא יתן תשובה מדעית, גם לא ינסה כי חבל על המאמץ - המציאות עושה את שלה עם המגבר הזה לצערי הרב מהסיבה הפשוטה שאני מאוד מעריך את קונצרן הרמן ויש לי לא מעט מוצרים שלהם ברכב שלי אם תשימו לב לחתימה... וגם בבית היו לי לא מעט מוצרים שלהם - תמיד הייתי מרוצה!

לגבי השאלה של הפרוטקשיין - כן זה יכול להיות - בחלק גדול מהמגברים משתמשים ברכיב שנקרא "בי-מטל" בתור מדחום - ברגע שהבי-מטל עובר טמפרטורה מסויימת הוא ניתק וככה נוצרת לה הגנה מהתחממות יתר של מגבר.

לאחרונה השתמשתי גם במגבר של JBL מדגם gtq200 ויום אחד, לפתע - הוא פשוט הפסיק לעבוד, ביחד עם אבא שלי פירקנו את המגבר, נדהמנו לדעת שאין לו פיוז כלל וכלל ומה שגילינו זה שה"בי-מטל" שלו מנתק בחום נמוך - אבא שלי שעובד בהנדסת רכיבים במחקר - הביא לי רכיב חליפי והמגבר חזר לחיים. - פרוטקשיין יכול לקרות גם מרכיב רגיש מידי או לא תקין.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...