Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבאתי וונטה של רדיאטור של פיאט אונו.

אני רוצה לחבר אותו שישמש לי כקירור למגבר, אני רוצה שהוא יפעל לי ביחד עם הפעלת המערכת.

איך עושים דבר כזה?

בהתחלה חשבתי על שלחבר את הרימוט לפלוס ואת המינוס לכל מינוס...

אבל זה מאוורר שזולל הרבה, אני מפחד לדפוק משהו.

מה אפשר לעשות?

Guest תמיר .א.
פורסם

מה נסגר איתך? זה הרעיון הכי מטופש ששמעתי.

אם כבר מאוור לקרור אז מספיק מאוור של מחשב 12V לא צריך יותר מיזה, ואם אתה ממש מתעקש תחבר 2.

תמיר

פורסם
זה מיש...טפשי לא טפשי...

יש מאוורר אני אנצל אותו...

?

אם אתה לא מתכוון לקבל המלצות מאנשים שמבינים בנושא הזה יותר ממך כמו תמיר.א לדוגמא.

אז למה מלחתחילה פתחת תרד' ושאלה בנושא??

אומרים לך שזה מיותר ומספיק מאוורר של מחשב או במקרה ה"גרוע" 2 מאוררים אבל אתה בשלך...

בהצלחה,

אגב, שכן שלי זרק היום מאוורר תקרה, אולי אתה מעוניין בו??

תשים ממיר ל220V ויהיה לך קירור מטורף למגברים...

under construction..

פורסם

תראה...זה לא וונטה כזאת "ענקית" זה משהו קטן קומפקטי...

אני לא מבין מה הבעיה שלכם לעזור....?

מה שיהיה זה כבר בעיה שלי

אני רק רוצה לדעת איך מחברים אותו כמו שצריך

פורסם

אני מצטרף לדעת קודמי שמדובר ברעיון קצת מטורף, אבל ננסה לעזור לך.

"ריליי" (או ממסר בעברית תקינה) בעצם יגרום למאוורר לעבוד רק בעת פעולת המערכת. הריליי יקבל את אותה פקודת ההפעלה שמקבלים המגברים כשאתה מדליק את המערכת.

ממסר כזה עולה כמה שקלים, אך הייתי ממליץ לך לעשות את כל העבודה אצל חשמלאי רכב מאחר ואני לא יודע מה הצריכת זרם של המאוורר (מאוורר מחשב קטן כמעט ולא משפיע, מאוורר גדול יותר יכול להיות שיצטרך חיווט עבה יותר).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממסר טוב של 30 אמפר יעלה לך גג 30 שקל

אתה צריך לבדוק מה צריכת הזרם של המאוורר הזה - רצוי לקחת לוך עץ - לחתוך בו חור למאוורר - להצמיד את המאוורר ללוח העץ ואת לוח העץ להצמיד בצורה כלשהיא מעל המגברים.

תמתח חוט מתח מספיק עבה מהמצבר ותחבר עליו את הממסר ואליו את הרימוט - המגברים + המאוורר ישלטו ע"י הממסר שעשית לכבל הרימוט.

לדעתי - זה ממש לא נחוץ.

אתה יכול גם להתעניין באותה המידה במערכות קירור על בסיס נוזלים - מערכת קירור במים למשל...

זה קיים בתחום האודיו לרכב והעקרון הוא די פשוט - משאבת מים בתוך מיכל סגור ואטום שיוצאים ממנו צינורות מים שעוברים על גבי גופי המגברים - וממיר מתח 220 וולט כדי להפעיל את המשאבה... נשמע מצחיק - אבל במערכות SPL מטורפות אפשר למצוא שימוש בכאלה מערכות.

ראיתי פעם מערכת במיני חדשה שמבוססת על קירור נוזלים - זאת גם היתה הפעם היחידה שממש יצא לי להתקל בכזה דבר.

יש גם מערכות קירור עם חומרים אחרים...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תגיד בבקשה, אילו מגברים יש לך?

התשובה:

יש לי מגבר 75.4 jbl מחוברים אליו 9*6 אינפיניטי 9613i, וסאב פיוניר 1000, 400 אר אם אס דגם 306 dvr (אטום) עם השני סלילים.

עכשיו הוא מתחמם לי בצורה מטורפת קשה לשים עליו את היד יותר מ-3 שניות, בלי הגזמה!

מה עושים במצב כזה?

ההמשך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118281

ההסבר:

גוף המגבר בנוי מחומרים מיוחדים בעלי תכונות מוליכות חום. לכן לדוגמא גם כאשר המגבר לא יעבוד כלל ברכב ביום חם גופו יהיה מאד חם, כ"כ חם שלא תוכל לגעת בו. המהנדסים שתכננו נתנו לכל מגבר ספציפי מערכת קירור לדוגמת גוף המגבר, צלעות קירור ומאוורר פנימי. אין כל צורך שהמגבר יהיה בטמפ' החדר, הוא מיועד לעבוד בטמפ' גבוהות מהנ"ל.

לכן תפסיק לבזבז את האנרגיה שלך על עניינים שוליים, חסרי משמעות וטעם לפי דעתי.

וכמובן ראשית ההמלצה של מידן:

או שתקנה מונו לסאב.

או שתיגש למישהו מקצועי שיבדוק לך את החיווט בתוך הסאב.

רמז: לא לחנות שהתקינה לך, הם כבר עשו את הפדיחה שלהם.

פורסם

שניה שאני יבין

למה אתה רוצה לשים מאוורר כזה גדול ?

המגבר ניכנס להגנה בגלל התחממות ?

או כי הוא חם ?

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

MJ01

החיווט בתוך הסאב עכשיו טוב...סידרתי את הקטע הזה...הוא עדיין מתחמם.

lanosforce

אין לי מושג כמה אמפר הוא המאוורר גם לא אצלי עכשיו. לא ניראה לי שגם כתוב עכשיו משהו. יש איזה דרך לדעת כמה הוא?

ושוב לכולם פה...חאלס עם "הגודל" של המאוורר...הוא לא כזה ענק כמו שאתם מתארים! וגם אם הוא כן, מה הבעיה שלכם?!

אם אתם לא יכולים לעזור אז דיי עם כל התגובות המיותרות האלה. חבל על הספאם.

פורסם

רשמת:

תראה...זה לא וונטה כזאת "ענקית" זה משהו קטן קומפקטי...

לא, מאוורר כזה הוא לא נחשב קומפקטי, אלא אם המגבר שלך בגודל של מקרר.

אני לא מבין מה הבעיה שלכם לעזור....?

מנסים לעזור לך, אתה נשאר בשלך, ואתה תקוע עמוק, וזה בלי קשר לסאונד ברכב, שווה שתתייחס להערות שמעירים לך, זה עלול לעזור לך בעתיד גם בתחומים אחרים.

מה שיהיה זה כבר בעיה שלי

בדיוק, אז אל תבקש מאיתנו להיות שותפים להחלטות שאין להם מקום מבחינה מקצועית.

אני רק רוצה לדעת איך מחברים אותו כמו שצריך

כמו שצריך, זה למקומו הייעודי, שזה לרדיאטור, ולא למגבר.

מה שרשמתי, אינו כדי ל"עקוץ" אותך, זו תשובה לעניין (לדעתי) ויש מקום שתתיחס אליה.

לחילופין, אתה יכול להתעלם מהודעתי והודעות החברים, אבל שותפות לרעיון , לא נראה לי שתמצא כאן.

לגבי בדיקת צריכת זרם של המאורר הנ"ל, יש לחברו למקום זרם ולבדוק דרך מד זרם טורי (שיודע ל"החזיק" 20A , או לחילופין , מד זרם השראתי לבדוק צריכת זרם בזמן פעולתו.)

לאחר החיבור לרכב , אם תחליט לעשות זאת, מה שפסול גם בעיני, יש להתקין נתיך לביטחון, בערך של 5 אמפר גבוה יותר מערך צריכת הזרם הנומינלית כפי שתבדוק באם תבדוק בפועל בעת פעולותו כפי שציינתי להלן.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אתה רוצה לדעת כמה זרם הוא צורך?

תביט בקופסת הפיוזים של הרכב ותחפש פיוזים שרשום עליהם FAN... זה כבר יכול לתת לך תחום ראשוני - בשביל הסבירות הבטוחה יותר תיקח את הזרם הנמוך מבין כולם - משום מה, אם זה לא כזה מאוורר גדול אני מאמין שזה יספיק.

ממסר בכל מקרה תקנה 30 אמפר, תדאג לשים כבל מספיק עבה - 6 גייג' לפחות 8 גייג' כבר בטוח יספיק - תשים פיוז הגנה בתחילת הכבל כדי להגן על הכבל - פיוז של 30 אמפר...

ותשים פיוז לפני המאוורר לפי הזרם המינימלי שהיה רשום בתיבת הפיוזים.

למה אני סולד מהרעיון???

לא כי אני לא רוצה לעזור לך, כי זה יכול להיות מאוד לא בטיחותי.

אני התחלתי במקצועי כטכנאי PC - הידעת שמאוורר של CPU נורמלי (מעבד) של פנטיום 4 כיום יכול לגרום לחתך עמוק באצבע אם נוגעים בו בזמן העבודה - ואני מתכוון חתך עמוק!

מאוורר או יותר נכון וונטה קטנה כמו שאתה רוצה לשים - ותאמין לי - הוונטות האלה חזקות לאללא - אתה יכול לאבד את האצבע או להחתך עד העצם.

אם אתה כן מתכוון לשים את המאוורר - ושוב - זה לחלוטין מיותר!!! כי זה יקרר את המגבר אולי ב2 עד 5 מעלות בהגזמה... לפחות תתקין אותו מאחורי רשת נגד אצבעות!!!!!!!

אז בסדר - תקרר את המגבר ותמצוץ ממנו עוד 5 RMS (לא שאתה תשמע את ההבדל...) - זה לא שווה את המאמץ.

אני מאוד בעד לתת לבן אדם להתבטא חופשי ואני מאוד אוהב לעשות דברים לא מקובלים - אבל אני תמיד דואג לשאול את עצמי - למה זה טוב? במה זה תורם לי? האם זה משתלם?...

תשאל את עצמך את השאלות האלה - לדעתי, דני צודק בתשובה שלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...