Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידית איתות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר מפעלים איתות שמאלה, לעתים האיתות לא פועל ונשמע מעין "קחחחחח" צורם. אם משחקים מעט עם הידית, הרעש מפסיק והאיתות חוזר לפעול.

הרעש הצורם מגיע מממסר האיתות וכנראה נובע מקצר כלשהו. מה ניתן לבדוק או לתקן? הרבה ספריי מגעים יעזור (קצת לא עוזר...)? :roll:

תודה,

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

בוקר!!

אני בדרך כלל נוטה לא לנחש אך..

כנראה שמדובר לא בממסר של האיתות אלה בידית עצמה!!

להת איל

פורסם

לאון: כן, מדובר ברכב ישן יחסית (לנצ'יה תמא 93'). מה הכוונה ב"דופק שעון"? החלק שמשמיע את הנקישות כאשר האיתות פועל? אם כך, מדוע הוא עובד מצויין באיתות לצד השני ולפעמים עובד גם באיתות לצד שמאל...

איל: גם אני לא סבור שהבעיה בממסר, אלא יש קצר בידית עצמה. האם ניתן לתקן את הידית? מנגנון חדש יעלה המון כסף (200 יורו באירופה).

תודה,

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אם אני לא טועה יש לך את אותו מנגנון כמו בלנצ'יה שלי - שתי ידיות מצד שמאל, קצרה לאיתותים וארוכה לאורות. נכון?

אם כן - אז יצא לי כבר לפרק ולהרכיב את הבפנוכו של המנגנון המעצבן הזה.

לא כל כך הבנתי את הקחחחחחחח.

אם זה רעש שנשמע חשמלי (זמזום) והוא רצוף ומגיע ישר מתוך המנגנון והמנגנון מתחמם - זה יכול להיות קצר שיסתיים בשריפה של כל המנגנון.

אבל אם (וזה נראה לי יותר הגיוני) זה קחחחחח קצר (משהו יותר כמו פחחחקקק...) כשאתה מסובב את ההגה - אז השן שתפקידה לכבות את האיתות בתום הסיבוב זזה או נשחקה.

בכל מקרה - אל תזמין מנגנון חדש מאירופה! חבל על הלירטות!

תעשה כמה טלפונים לפירוקיות ופשוט תחליף אותו.

אגב - המנגנון של מוט האיתותים הוא נפרד ואפשר להחליף רק אותו (או רק לפתוח ולהחליף את תוכנו) ולא את כל מנגנון מוטות האיתותים/תאורה/וישרים. כך זה לפחות בלנצ'יה שלי - לדעתי גם בתמא זה אותו סיפור.

פורסם
אם אני לא טועה יש לך את אותו מנגנון כמו בלנצ'יה שלי - שתי ידיות מצד שמאל, קצרה לאיתותים וארוכה לאורות. נכון?

אם כן - אז יצא לי כבר לפרק ולהרכיב את הבפנוכו של המנגנון המעצבן הזה.

לא כל כך הבנתי את הקחחחחחחח.

אם זה רעש שנשמע חשמלי (זמזום) והוא רצוף ומגיע ישר מתוך המנגנון והמנגנון מתחמם - זה יכול להיות קצר שיסתיים בשריפה של כל המנגנון.

אבל אם (וזה נראה לי יותר הגיוני) זה קחחחחח קצר (משהו יותר כמו פחחחקקק...) כשאתה מסובב את ההגה - אז השן שתפקידה לכבות את האיתות בתום הסיבוב זזה או נשחקה.

בכל מקרה - אל תזמין מנגנון חדש מאירופה! חבל על הלירטות!

תעשה כמה טלפונים לפירוקיות ופשוט תחליף אותו.

אגב - המנגנון של מוט האיתותים הוא נפרד ואפשר להחליף רק אותו (או רק לפתוח ולהחליף את תוכנו) ולא את כל מנגנון מוטות האיתותים/תאורה/וישרים. כך זה לפחות בלנצ'יה שלי - לדעתי גם בתמא זה אותו סיפור.

אכן, ישנן שתי ידיות מצד שמאל, אך המנגנון כולל אצלי גם את ידית המגבים מצד ימין. לפי דיסק החלפים של לנצ'יה, כל העסק הוא חלק אחד. כפי שזה נראה לי, בכדי לפרק את העסק צריך להוריד את ההגה, אך יתכן ואני טועה.

הרעש אכן נשמע רק תוך כדי שההגה מסובב והוא מגיע מהריליי שבבית הפיוזים (הריליי רוטט בתוך הבית שלו). גם אם הרעש נשמע, דחיפה עדינה של הידית פנימה או החוצה יכולה לגרום לרעש להפסיק ולאיתות לחזור.

מנסיוני עם פירוקיות, הם בד"כ יודעים כמה נדיר החלק ותוקעים מחיר מפולפל. מה גם, שהתמא החדשה ביותר היא כבר בת 10 ואין סיבה שהתקלה לא תופיע גם שם בקרוב...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

כדרכי ראשית שלום1

ניתן להשיג את כל מה שתזדקק לרכב במחיר סביר מאד אני מעריך..

שלח לי את מה שאתה זקוק שנת דגם סוג רכב ורכיב מבוקש.

להת

איל

055553787

פורסם
אכן, ישנן שתי ידיות מצד שמאל, אך המנגנון כולל אצלי גם את ידית המגבים מצד ימין. לפי דיסק החלפים של לנצ'יה, כל העסק הוא חלק אחד. כפי שזה נראה לי, בכדי לפרק את העסק צריך להוריד את ההגה, אך יתכן ואני טועה.

הרעש אכן נשמע רק תוך כדי שההגה מסובב והוא מגיע מהריליי שבבית הפיוזים (הריליי רוטט בתוך הבית שלו). גם אם הרעש נשמע, דחיפה עדינה של הידית פנימה או החוצה יכולה לגרום לרעש להפסיק ולאיתות לחזור.

כן, אני מדבר על 3 ידיות סה"כ. וזה באמת חלק אחד - אבל הוא ניתן לפתיחה ופירוק של תתי מכלולים - וביניהם המכלול של מוט האיתות.

כדי להוציא אותו צריך לפרק את ההגה. אצלי זה לא סיפור אבל אם יש לך כרית אויר בהגה צריך לדעת איך עושים את זה. בעקרון מוציאים את ההגה (אצלי זה 4 ברגים שמחזיקים את הצפצפה ואום גדול שמחזיק את ההגה), מפרקים שלושה ארבעה ברגים שמחזיקים את מנגנון האיתותים על מוט ההגה, מנתקים 3 קונקטורים של הצמות שיוצאות מהמנגנון - והופ הוא נשלף.

אבל אם הרעש בא לך מהריליי - אולי תחליף ריליי? ריליי זה מנגנון אלקטרו מכני שבהחלט יכול להדפק. תנסה להחליף בין הריליי הזה לריליי אחר בעל אותו סיווג אמפר ותראה אם זה פותר את הבעיה. אם כן - אז ריליי זה דבר אוניברסלי לא יקר כל כך.

אבל זה שמשחק עם הידית מסדר את הבעיה גורם לי לחשוד שזה לא זה. נשמע יותר כמו בעיה בפלטינות במנגנון הידית.

פורסם

אישפוז-אין לי כרית אוויר. האם זה מסובך לפרק את המנגנון ולהחזירו לאותו מצב? מה הכוונה בפלטינות? האם זה משהו בר-תיקון?

איל-תודה על ההצעה. במידה ואתייאש מלתקן, אפנה אליך בה"פ.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אם אין לך כרית אויר זה מאוד מאוד פשוט לפרק את ההגה. הדבר היחיד הלא צפוי שיכול לקרות לך זה שבטעות תפעיל את הצפצפה פעם פעמיים במהלך הפירוק.

הפלטינות זה הקצוות של המגעים במנגנון. כל המנגנון של הזרועות האלו זה בליטות פלסטיק קטנות, שכאשר אתה מסובב/מזיז את הזרוע דוחפות מעין פחית שסוגרת מעגל חשמלי. בקצה הפחיות האלו יש נקודות שעמידות יותר לשחיקה והן נקראות פלטינות. לא יודע אם הן באמת מפלטינה...

מה שקורה לפעמים זה שהפלטינות האלו נשחקות, או שהפחית מתכופפת מעט, ואז אין סגירת מעגל מושלמת. מה שאפשר לעשות זה לכופף את הפחית מעט כדי שיהיה מגע טוב.

אבל תדע רק שאמנם לפרק את ההגה ולהוציא את המנגנון זה סיפור של עשר דקות גג, אבל לפתוח את המנגנון של הזרועות זה כבר סיפור יותר מסובך - מדובר במנגנון די עדין עם כל מיני קפיצים, בליטות וצ'יקמוקונים קטנטנים.

איפה אתה גר? אולי אני אוכל לעזור לך.

פורסם

אם זה טבעי אני לא יודע, אבל בוא נגיד ככה:

אצלי יצא לי לשמוע גם רעש כזה (טויוטה קורולה 93), וגם בסופר לנסר הקודמת שהייתה אז ,היו גם אותם רעשים. אולי הידית הלכה לעולמה.

אני יעלה את התרד וישאל שאלה:

פתאום (עד לפני שבוע זה לא היה), כשאני מאותת שמאלה, הידית איתות לא חוזרת למקומה ומפסיקה לאחר יישור של ההגה. (מדי פעם היא כן חוזרת, אבל הרוב לא).

ימינה זה בסדר. מישהו יודע למה?

אולי לכלוך ?

I30 CW

פורסם
כשאני מאותת שמאלה, הידית איתות לא חוזרת למקומה ומפסיקה לאחר יישור של ההגה. (מדי פעם היא כן חוזרת, אבל הרוב לא).

ימינה זה בסדר. מישהו יודע למה?

אולי לכלוך ?

כמעט בוודאות החלשות של הקפיץ או שחיקה של השיניים.

המנגנון מורכב מקפיץ שדואג להחזיר אותו למרכז ושיניים שתופסות אותו למעלה/למטה. במוט ההגה ישנן שתי בליטות שנוגעות בשיניים ומקפיצות את המוט חזרה לאמצע.

משהו שם התעייף.

ולמה ימינה זה עובד? כי כאשר אתה מאותת ימינה אתה מרים את המוט, ומלמעלה יותר קל לו ליפול חזרה לאמצע. כאשר אתה מאותת שמאלה הוא למטה, ויותר קשה למנגנון להרים אותו חזרה.

אם אתם רוצים עוד הסבר - אז הנה:

http://auto.howstuffworks.com/turn-signal3.htm

.

פורסם
אם אין לך כרית אויר זה מאוד מאוד פשוט לפרק את ההגה. הדבר היחיד הלא צפוי שיכול לקרות לך זה שבטעות תפעיל את הצפצפה פעם פעמיים במהלך הפירוק.

הפלטינות זה הקצוות של המגעים במנגנון. כל המנגנון של הזרועות האלו זה בליטות פלסטיק קטנות, שכאשר אתה מסובב/מזיז את הזרוע דוחפות מעין פחית שסוגרת מעגל חשמלי. בקצה הפחיות האלו יש נקודות שעמידות יותר לשחיקה והן נקראות פלטינות. לא יודע אם הן באמת מפלטינה...

מה שקורה לפעמים זה שהפלטינות האלו נשחקות, או שהפחית מתכופפת מעט, ואז אין סגירת מעגל מושלמת. מה שאפשר לעשות זה לכופף את הפחית מעט כדי שיהיה מגע טוב.

אבל תדע רק שאמנם לפרק את ההגה ולהוציא את המנגנון זה סיפור של עשר דקות גג, אבל לפתוח את המנגנון של הזרועות זה כבר סיפור יותר מסובך - מדובר במנגנון די עדין עם כל מיני קפיצים, בליטות וצ'יקמוקונים קטנטנים.

איפה אתה גר? אולי אני אוכל לעזור לך.

תודה,

התחלתי לפרק את ונתקעתי בשלב שליפת ההגה. שיחררתי את הבוקסה המרכזית (24 מ"מ) ואת האום , אבל עדיין ההגה מסרב לצאת, למרות שימוש בכח סביר. במרכז גלגל ההגה ישנה בליטה מתכתית שאולי הינה אום אבטחה כלשהו, אבל איני מוצא דרך לשחרר אותה.

אני כפר-סבאי, חבל להטריח אותך הנה עבור עניין זניח, אבל תודה בכל אופן!

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

היתה לי את אותה בעיה בפורד שלי...

חודש האוטו אצלי והאיתות לצד ימין נראה לי לא עובד.... הקיצר הלכתי לחשמלאי 150 שקל הוא לקח לי וסידר לי את הבעיה .. אפילו עשה לי את זה שחור בלי חשבונית... הוא אומר לי שאם הוא היה מחליף ידית היה עולה לי 430 שקל...

אז לך לחשמלאי ונראה מה הוא יסדר לך שם... אני ממש לא זוכר מה הוא עשה כי זה בהתחלה שהיה לי את האוטו ואני עוד לא הכרתי אותו.

1.6 206

פורסם

עידכון: יש חדשות טובות וחדשות רעות.

החדשות הטובות הן שהצלחתי איכשהו לפרק את הכל

החדשות הרעות הן שעכשיו האיתות עובד הרבה יותר טוב, אבל משום מה אי אפשר להבהב באור גדול...

ברוב יאושי התקשרתי לפיאט וגיליתי שחלק חדש עולה רק 340 ש"ח לפני מע"מ (די מפתיע לאור העובדה שרוברטו מספרד רוצה 150 יורו ובד"כ המחירים שלו הם חצי-שליש מסמל"ת), אבל אין כזה בארץ כרגע...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...