Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, כידוע לרוב, אני מחזיק ברשותי ZX מנוע 1400 עם קרבורטור, בציר 93, הרכב כיום עושה 1:16 - 1:17 צריכת דלק בכבישים בין עירונים כמעט לחלוטין (הנסיעות הן 85% אזור-ראש העין-אזור, יש ממש מעט רמזורים בדרך).

הרכב נרכש לא מזמן, אין לי מושג מה הטיפול האחרון שנעשה, כלומר, לא יודע מתי הוחלפו מצתים, לא יודע מתי נוקה הקרבורטור, לא יודע מתי הוחלפו חוטי הצתה...

שאלתי את צביקה ידידנו המלומד האם אני אוכל לשפר את הצריכה עם תוספת של עוד 2 ק"מ לכל ליטר, באמצעות ניקוי קרבורטור, החלפת מצתים חוטי הצתה וטיפול 10, הוא אומר שהצריכה יפה מאוד, למרות שאני לא בדיוק נוסע רגוע (4000-4500 סל"ד החלפת הילוכים בדר"כ)...

אני אישית חושב שאפשר לשפר עוד קצת.

מה דעתכם בנושא ?

יש מישהו שהגיע לצריכת דלק בסביבות 1:19 ללא מזגן בנסיעה סבירה ?

תודה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לאיש אחד היה סוס והוא רצה יותר ק"מ שיעשה הסוס עם פחות אוכל, אז כל יום הוא הפחית לסוס את כמות המספוא.

לאחר כמה ימים מת הסוס מאפיסת כוחות ואז יבב בעליו "בדיוק כשהסוס כבר התחיל להתרגל לחיות עם מעט אוכל אז הוא מת לי".

הרמז מובן ונראה לי שצביקה צודק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי, לא ביקשתי לכוון את הרכב לתערובת עניה

סה"כ לעשות את מה שצריך לעשות, כלומר ניקוי קרבורטור החלפת מצתים וכל דבר אחר שיכול להשפיע על צריכת דלק ופעולה בריאה של המנוע.

האם יש מצב שזה יעזור ?

(הטיפול בכל מקרה יבוצע, אני לא רוצה להתקע עם פלאג שלא מוציא ניצוץ...)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

השיפור הכי גדול בצריכת הדלק יגיע ממך ולא ידרוש ממך להשקיע גרוש באוטו. התאם את צורת הנהיגה שלך לכזו שחוסכת בדלק: החלף הילוכים מוקדם יותר, תכנן טוב יותר את קצב הנסיעה (כמה שפחות האצות ובלימות), רוקן את הרכב מחפצים לא נחוצים (משקל) והקפד על לחץ אויר אופטימלי בצמיגים.

סע לשלום ואל תתעסק עם מה שעובד טוב.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אם לא קרבורטור, אז תמיד כדאי להחליף חוטי הצתה.

יש לך אחלה צריכת דלק, סע רגוע יותר וזהו.

אם בא לך להשקיע בדוק תערובת ותראה איפה אתה עומד בערך.

פורסם

עם צריכה של 16-17 קמ לליטר - בחיים לא הייתי נוגע במשהו או "מנסה לשפר", אתה רק תכניס את עצמך לצרות ויש סיכוי טוב מאוד שהצריכת דלק אפילו תהיה גרועה יותר.

לחבר שלי יש ZX 1.4 (קרבורטור, גם כן מודל 93) שעברה ניקוי קרבורטור יסודי וכיוון - והוא מגרד 10 ק"מ לליטר בנסיעות עירוניות כבדות (הרכב לא מעשן עשן שחור, מניע נהדר, סוחב נהדר, מאיץ נהדר ולא אוכל גרם שמן). מצב המנוע, אם אתה שואל, מדהים (והרכב עם קרוב ל 200K ק"מ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הוא יכול לחסוך הרבה דלק.

פשוט שיוריד 2 גלגלים ויחתוך את האוטו לעובי של אופנוע, ותהיה צריכת דלק נמוכה יותר.

בינתיים עד שיעשה זאת, הוא יכול לפרק את הכסאות מאחור, ואת הכיסוי גג, ואת כל הפלסטיקים, וגם את הדשבורד, וגם השטיח ברצפה, וגם חגורת של כסאות אחוריים ופנסי אור פנים את המגיני שמשמ, ועוד, וזה יחסוך דלק.

נו באמת....

1:16 ויש טענות?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

נראה לי שהרכב שלך צורך פחות מהוראות היצרן.

בכל אופן,אתה תמיד יכול לנסוע יום אחד באוטובוס או ברכבת וככה בחישוב כספי תעבור את ה 1 ל 20 אפילו.

פורסם

לי יש 306' 2001 1400 ידני עם הזרקה ואני חייב לומר לך שאני מקנא. אני נוהג רגוע, בעיקר בינעירוני ואני מגיע לממוצע של 15 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת ו 16 בבינעירוני מלא. התצרוכת שלך בהתחשב בעובדה שזה קרבורטור היא מצויינת. אל תיגע במה שעובד טוב.

פורסם

העניין באמת נשמע מעט משונה, צריכת דלק חלומית גם למנוע 1.4.

אפילו ב 205 שאצל גיסי שנוסע על 70-90 קמ"ש באופן קבוע הוא בקושי מגרד את ה 16 ק"מ לליטר.

אולי תספר לנו איך אתה מודד צריכת דלק?

בריאות לכולם!

פורסם

תתקין מפרש רוח... בטוח תוכל להגיע לפחות ל- 1:30.:lol:

וברצינות - רוב חברי הפורום חולמים על צריכת דלק כמו שלך...:wink:

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...