Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דגם האזעקה:Cobra 7777

7777.jpg

כבר שבוע שהאזעקה פשוט משגעת אותי.

אני נועל את האוטו, נכנס לבית ותוך דקה נשמעת אזעקת שב שנרגעת לאחר דקה.

לאחר כמה דקות האזעקה חוזרת להזעיק ונרגעת לאחר דקה.

בדקתי אם כל הדלתות סוגרות ואף אחת מהדלתות לא נשארה פתוחה, המכסה מנוע סגור והבגאז' סגור לחלוטין.

אני כבר מיואש לחלוטין... היא משגעת אותי.

למישהו יש רעיון מדוע זה קורה? ומה אפשר לעשות בנידון?

זה לא שלקחתי אותו למוסך או משהו שאיזה חאפר יכול להתחיל לשחק בה-זה משהו שקרה "פתאום", וזה התחיל להימאס עליי.....

*אני מקווה שתתנו לי הצעות לתקן את הבעיה- לא בקניה של אזעקה חדשה כי אני מאוד מרוצה ממנה(קליטה נחמדה, סוגרת את החלונות בנעילה ומתוחכמת יחסית)

תודה מראש לכל העוזרים...

פורסם

יש לך חיישני נפח?

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

יש לך חיישני תנועה?

מקדימה, מעל הדלתות, האם יש מין שניי חיישנים כאלה?

הייתי לי בעיה דומה, בסוף אחרי חקירה מעמיקה גיליתי שאצלי החלון הקידמי כל פעם נופל טיפה, והרוח שנושבת דרכו מפעילה את האזעקה...

פורסם

באזעקות של קוברה , אזעקות שווא נגרמות בדכ רק מאחד מ2 הסיבות הבאות:

בעיה בגלאי נפח

לחצן תא מנוע או תא מטען אינו מכוון כראוי, זז .

נתק את הלחצן בתא המנוע כשלב ראשון, ובדוד עם איזולירבנד/נייר דבק את המגע שלא יגע בגוף, ובדוק שנית.

בכל מקרה, לדעתי לא יהיה מצב שחייבים להחליף אזעקה, אלא אם לא תיגש למתקין מורשה קוברה ו/או צדיק.

איזה אוטו זה?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

האם אתה משתמש בסוכך שמש לשמשה הקדמית?

מנסיון, סוכך שזז ומחליק מעט מהשמשה, לאחר הצבתו, עלול להפעיל את האזעקה.

הדבר נכון גם לכל חפץ אחר שזז/נע ברכב, בזמן שהאזעקה דרוכה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
באזעקות של קוברה , אזעקות שווא נגרמות בדכ רק מאחד מ2 הסיבות הבאות:

בעיה בגלאי נפח

לחצן תא מנוע או תא מטען אינו מכוון כראוי, זז .

נתק את הלחצן בתא המנוע כשלב ראשון, ובדוד עם איזולירבנד/נייר דבק את המגע שלא יגע בגוף, ובדוק שנית.

בכל מקרה, לדעתי לא יהיה מצב שחייבים להחליף אזעקה, אלא אם לא תיגש למתקין מורשה קוברה ו/או צדיק.

איזה אוטו זה?

דני

הרכב הוא גולף דור 4...

דני, מהו לחצן תא המנוע\לחצן תא המטען?

*אפי: אכן יש לי סוכך שמש, אבל האזעקה מפעילה את עצמה "סתם"- כם כאשר אני לא משתמש בסוכך(לדוג' בערבים)

פורסם

לחצן תא מנוע הוא לחצן פשוט.. שכאשר המכסה מנוע סגור הוא לוחץ עליו(זה לחצן שפועל הפוך מלחצן רגיל, כשהוא לחוץ המעגל פתוח וכשהוא משוחרר המעגל סגור) יכול להיות שיש איתו איזה בעיה.. כמו שדני אמר..

פורסם

נתקלתי ברכב באזעקה שהופעלה בגלל הרטבה מסיבית של לחצן מכסה מנוע.

בדרך של הקש (לא טרחתי לבצע ניסוי ומדידה, אבל המסקנה ברורה גם ללא זה) הבנתי שכניסת האזעקה איננה זקוקה לקצר של ממש במתג ההגנה של המכסה כדי לפעול, מספיקה התנגדות יחסית נמוכה שתזרים זרם במעגל הכניסה שלה. הרטבה של הלחצן בסיוע טינופת שנשטפה וכסתה את המגע הספיקה למתן אות הפעלה, ע"י הקטנה מספקת של התנגדות המפסק.

ייבוש של המגע פתר את הבעיה, וכדי למנוע בעיות בעתיד הגדלתי את המרווח במגע (שהיה גבולי קודם לכן) וניקיתי ביסודיות את כל סביבת המתג.

העצה של דני לגבי ניתוק חוט החיבור ללחצן אחר בכל פעם יעילה ותסייע לך במיקוד הבעיה, אם היא אכן מאחד המפסקים.

יוסי

פורסם

דרך אגב וללא שום קשר למקרה המתואר, משהו על השפעותיו של לכלוך לגבי יצירת גשר קצר במקומות הדורשים בידוד.

החלק המסתובב במנועי חשמל (רוטור המנוע) נוטה לייצר חשמל סטטי בזמן סיבובו, ונוצר הפרש פוטנציאלים קטן מול החלק הנייח של המנוע (הסטטור וגוף המנוע). מטען חשמלי זה שואף להתפרק ולכן הוא מחפש לסגור מעגל מול הגוף הסטטי במנוע. במנועים תעשייתיים מקובל לבודד את אחד מבתי המיסב מהגוף כדי למנוע את סגירת המעגל ופריצת ניצוץ המתלווה לכך דרך המיסב, בתוצאות הרסניות.

במנוע תעשייתי ענק בן כ-4000 כ"ס ובעל בתי מיסב חיצוניים, נוצר במשך השנים גשר מוליך על פני פלטת הבידוד העבה שהורכבה בין רגל בית המיסב ובין הקרקע. התוצאה היתה איכול של קסוות המיסב (מיסב החלקה) עד לשקיעת הרוטור שבגינה נאלצו לשפץ את המנוע.

גם אנשי חברת חשמל נוהגים לשטוף מבודדים של עמודי מתח גבוה כדי למנוע פריצות מתח, דליפות ושאר תופעות מזיקות.

יוסי

פורסם

שני דברים שהייתי מציע לך לבדוק (מניסיון דומה...):

1. האם קורה שאתה שוכח את הפלאפון שלך באוטו ואז האזעקה מופעלת (עקב רטט שיחה למשל?)

2. מה מצב המצבר?

פורסם

הפלאפון זה משהו ש24 שעות עליי...

אין מצב שאני משאיר אותו באוטו.

והמצבר במצב טוב לדעתי... לא נתקלתי איתו בבעיות התנעה בזמן האחרון...

*יש לציין שאני נועל את הרכב עם המפתח, האזעקה לא מזעיקה סתם...

• תוכן חדש...