Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר אונו S70 מודל 95.

בהנחה שאני משתמש בפלאגים טובים ובשמן חצי סינטטי טוב, האם הרכב יסבול מזה?

עוד שאלה. האם כדאי להשתמש בפלאגים עם שתי אלקטרודות, או שמספיק עם אחת?

כרגע יש לי פלאגים של Bosh rc7d +8. אם אני לא טועה בדגם.

כבלי הצתה. אם האוטו נוסע טוב, יש טעם להחליף כבלי הצתה? פשוט אין לי מושג מתי הם הוחלפו בפעם האחרונה. אני עברתי על האוטו כבר 20 אלף, ובסך הכל הוא עבר 143 אלף.

שאלה אחרונה על שמן גיר ידני. כל כמה זמן מומלץ להחליף אותו?

תודה מראש

פורסם

לגבי הטיפול: טיפול 10K לפיאט אונו עושים כל 12 חודשים או כל 10,000 ק"מ- הקודם מבניהם.

אפשר למשוך את הטיפול אך לא מומלץ בכלל- יגרם נזק למנוע בטווח הארוך.

פורסם

בהמשך לתגובתו של גיא, יש להשתמש באלקטרודה אחת בלבד, ואין צורך וטעם לשדרג למצת בעל יותר מאלקטרודה אחת.(מומלץ בוש, אך אינני בטוח האם הקוד שהזכרת הוא הנכון)

חוטי הצתה יש להחליף כל 70 אלף בממוצע, או לפי הצורך(יובש, פריצת ניצוץ, חיתוכים בנסיעה}

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כל עוד אין לך בעיות במנוע אין צורך להחליף כבלי הצתה זאת סתם השקעה ובזבוז כסף.

ולגבי הפלאגים אם אני לא טועה ברכב שלך זה פלאגים צרים סטנדרטים עם אלקטרודה אחת ואין צורך לשים שתי אלקטרודות כי הם לא מותאמים לפעולת המנוע.

ואחרון חביב: שמן גיר מחליפים בערך כול 35-40 אלף אבל בכל מקרה ניתן לבקש מהמכונאי בכל טיפול שיבדוק לך את השמן גיר אם הוא "שרוף" ואם יש צורך בהחלפה.

:roll: החיים זה חפלה ואנחנו זה וופלה....:roll:

פורסם

תודה רבה על התגובות.

החלטתי שכל 10 אלף אני אחליף שמן + פילטר שמן ופילטר אוויר.

אחרי עוד 5 אלף אני אחליף פלאגים לפלאגים של בוש בעלי אלקטרודה אחת כמו עכשיו, ועשה איוורור בלמים.

פילטר דלק אני מחליף כל 20 אלף. כנראה שאני אחליף אותו כל 30 אלף כדי לא להיות יותר מדי במוסך, אלא אם אני אהיה במוסך בגלל תקלה.

בכבלי הצתה אז אני לא אגע.

יש באונו דרך קלה לבדוק שמן גיר באופן עצמאי?

פורסם

יש באונו דרך קלה לבדוק שמן גיר באופן עצמאי?

לא. אלא רק לזחול מתחת לרכב ולשחרר את בורג הניקוז, רק לפי זה תדע אם חסר לך שמן גיר. (תקנו אותי אם אני טועה).

פורסם
לא. אלא רק לזחול מתחת לרכב ולשחרר את בורג הניקוז, רק לפי זה תדע אם חסר לך שמן גיר. (תקנו אותי אם אני טועה).
לא את בורג הניקוז אלא את בורג המילוי, אשר נמצא שתים-שלוש ס"מ מעליו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בדיוק

אתה פותח את בורג המילוי, דוחף אצבע (אם יש מקום לא יודע איך זה בפיאט) ורואה מה מצב השמן.

כמו כן רצוי מאוד על ליפט ושהאוטו מאוזן לחלוטין ככה לא ישפך שמן גיר בגלל חוסר איזון וכמו כן אם יש יותר מדי ינזל מה שלא צריך להיות.

זאת גם אפשרות לבדוק אם חסר ולהוסיף.

פורסם

תוכלו בבקשה לתאר באיזה איזור עליי לחפש אותו בתחתית הרכב?

אני מבין שבורג המילוי נכנס בצידו של מיכל השמן (לעומת ריקון שנמצא בתחתיתו?) או שזה לא מיכל אלא קופסת הגיר עצמה?

לאחר שהכנסתי אצבע או קיסם דרך פתח המילוי, אני אמור להרגיש את השמן קצת מתחת לפתח המילוי, וצבע השמן אמור להיות צהוב?

פורסם

אם איננני טועה , בפיאט אונו היותר חדשות , החל משנת 94 , לפי המלצות היצרן יש לעשות טיפול כל 15 אלף ק"מ או שנה , כמובן התנאי שמשתמשים בשמן חצי סינטטי (10W-40) . בורג מילוי שמן גיר נמצא על הגיר עצמו , מפלס השמן אמור להיות בגובה פתח המליוי.

על מנת לפנוח את הבורג הנ"ל צריך מפתח אלן מיוחד , אותו מפתח שפותח את בורג ניקוז שמן מנוע.

פורסם

מצצתרף לשרשור !

איך ממלאים שמן גיר?

ראיתי במוסך שיש להם כמו משאבה מיוחדת שהם ממלאים איתה איך עושים את זה באופן עצמאי בלי המשאבה הזאת ?

ואם אפשר לקבל בבקשה כיוון או איזו תמונה המתארת את המיקום המדויק של שמן גיר ברנו קליאו (95)וגם המלצת יצרן לשמן מומלץ ע"י יצרן אני מתאר לעצמי שזה של חברת elf אבל איזה סוג צמיגות או איך שקוראים לזה!

תודה מראש

ישראל!

הכונו לביאת המשיח!

פורסם

מצאתי עכשיו את ספר הטיפול בפיאט אונו של היינס. הממצאים מדהימים.

לדגם שלי עבור כל המודלים מ 91 ומעלה הדברים הרשומים הם כאלה:

כל 15000 ק"מ להחליף שמן מנוע ופילטר

כל 30000 ק"מ להחליף פילטר אוויר, פלאגים, פילטר דלק, נוזל בלמים, נוזל קירור.

כל 105000 ק"מ להליף רצועת תיזמון.

הגיוני? שונה לגמרי ממה ששמעתי וידעתי עד עכשיו.

פורסם

היגיוני מאוד , אלו המלצות יצרן , כמו שאמרתי.

מתייחסות , כמובן, לשימוש בחלקים מקוריים ושמן חצי סינטטי ולא מינרלי. בוודאי שמת לב לכך , שהם ממליצים לקצר את מרווח הטיפולים אם השימוש ברכב נעשה באקלים חם , נסיעות עירוניות או הרריות ותנאים מכבידים אחרים.

לגבי רצועת תיזמון - אכן ההמלצה של פיאט מדברת על 105 אלף ק"מ ללא היתיחסות כלל לזמן בין החלפה להחלפה.

בפועל , על מנת לשמור על המנוע , נהוג להחליף כל 60 אלף ק"מ או 3 שנים , לפי הקודם.

• תוכן חדש...