Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אין לי מושג איך, אישית, מפחיד אותי אפילו לדעת, אבל היום בבוקר כאשר אבא שלי תידלק את הבורה 2001 TDI אוטומט שלנו, במקום לשלוף את אקדח הסולר, הוא תקע בה את אקדח הבנזין 96 ומילא 16 ליטר עד שדווקא אימא שלי היא זו שצרחה עליו מה הוא עושה.

בכל מקרה, מכיוון שבנזין יותר קל מסולר, וסולר נשאר עדיין קצת במיכל, הוא החליט להמשיך לסוע עד העבודה, שם הוא החל להוציא קרוב ל-20 ליטר בעזרת הפה וצינור (כישרון.. פשוט כישרון).

בכל מקרה, הבנתי שנעשה ניקוי פילטרים או החלפה, לא הבנתי בידיוק מדברי אבי, אבל יש חשש להתערבות של הבנזין בסולר - מה ניתן לעשות?

האם יש דרך לנקז את כל מיכל הדלק ללא פירוק? כולל ה-5 ליטר שנשארים להם ברזרווה בתוך המערכת עצמה?

מה עוד כדאי לעשות כדאי לצמצם את הנזקים?

המוסכניק הציע לאבא לשים K44 במהלך הטיפול שהיה, מזל שהייתי בטלפון וצעקתי "לא!!!" בצורה חזקה וברורה. עשיתי החלטה נבונה? משום מה סבטוחה של תוסף+בנזין+סולר לא נראה לי הכי בריא, בעיקר שאני לא מאמין בתוספים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

למה להמשיך לנסוע ? גרר מהביטוח למוסך שפותח את מיכל הדלק ומוציא את כל הבנזין.

חבל, להתקמצן על גרר (גם אם משלמים לבד) ואח"כ לשלם פי 3 על ניקוי ובעיות שיכולות להתעורר.

Veni Vidi Vici

פורסם

אין לי מושג למה המשיך לסוע, אותי יותר עיצבן שהוא סיפר לי על המקרה רק בצהרים, ולא בבוקר כשזה קרה, הייתי אומר לו בידיוק אותו דבר.

פורסם

ערב טוב לכולם,

- מה ניתן לעשות?

האם יש דרך לנקז את כל מיכל הדלק ללא פירוק? כולל ה-5 ליטר שנשארים להם ברזרווה בתוך המערכת עצמה?

מה עוד כדאי לעשות כדאי לצמצם את הנזקים?

המוסכניק הציע לאבא לשים K44 במהלך הטיפול שהיה, מזל שהייתי בטלפון וצעקתי "לא!!!" בצורה חזקה וברורה. עשיתי החלטה נבונה? משום מה סבטוחה של תוסף+בנזין+סולר לא נראה לי הכי בריא, בעיקר שאני לא מאמין בתוספים.

שלום רב!

המשפט המודגש, הוא המשפט החכם ביותר ששמעתי בפורום לאחרונה!

ולעצם בעייתך, מה ניתן לעשות?

תחילה יש לגרור את הרכב למוסך מורשה פולצמעצבן!

שם תן להם לנקז בצורה מקצועית, את הקוקטיל סולר/ בנזין, ולמזער נזקים על ידי מלוי סולר חדש וניקוז אוויר במערכת.

ולסיום לגשת למדפסת המחשב, ולהדפיס בגדול שלט בגודל הדלת של הטנק דלק, ולכתוב בגדול ,אבא , סולר בלבד!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובה צביקה.

אני שוקל לקנות בשבילו את השטות שג'רמי קלרקסון הראה ב-TopGear בפרק חג המולד, הדבר המעצבן הזה שמצפצף כל פעם שפותחים את תא מחסה הדלק וצועק "This vehicle runs on diesel fuel", אולי יעזור לו... אולי.

פורסם

חובה לרוקן את מיכל הדלק ולנקות אותו בצורה יסודית.

בנזין,אפילו בכמות קטנה,עשוי לגרום לנזקים כבדים למשאבת ההזרקה.

למעט ניקוי המיכל,אין שום צורך בפעולה נוספת,גם בשל הסיבה שהרכב נסע ללא בעיות עד המוסך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אוקי, יש לי את כל הפרטים.

אחרי שאבא הכניס את ה-16 ליטר בנזין, הוא מילא אח"כ את שאר המיכל בסולר, שכן סולר יותר כבד מבנזין ובכך יצר מצב שהבנזין צף לו מעל הסולר ומעל הכניסה למשאבת הדלק. אח"כ הוא שאב 20 ליטר מהמיכל, וכולם היו בצבע ירוק, כך שהוא שאב אך ורק את הבנזין (או בעיקר). מחר או מחרתיים מגיעה לעבודה לו משאבת דלק ידנית, ואיתה אנחנו נמשיך לשאוב את שאר הבנזין, עד שייצא לנו נוזל שקוף (סולר).

לבנתיים הרכב נוסע מצויין, אין שום בעיות.

פורסם

הוא החליט להמשיך לסוע עד העבודה, שם הוא החל להוציא קרוב ל-20 ליטר בעזרת הפה וצינור (כישרון.. פשוט כישרון).

א. תמיד לבדוק איזה פיה אתם מושכים- החיפזון מן השטן.

ב. תמיד לתדלק עם מנוע כבוי- כי אם קורה מקרה כזה עוד אפשר לצמצם נזקים.

ג. במידה שקרה 'קוקטייל' (=ערבוב סוגי דלק) לא נוסעים!!! עומדים במקום!!!

הסבר-

במידה והמנוע היה כבוי בשעת התדלוק ולאחר מכן לא הופעל ניתן לשאוב את הבנזין מהסולר ולהיפך.

אחר-כך מתדלקים עוד ליטרים ספורים ושואבים גם אותם (כדי לנקות כמה שיותר את השאריות).

לאחר מכן אתה יכול לתדלק כרגיל (רצוי אם הפייה הנכונה...) ולא צפויה לך בעייה כלשהיא.

בחלק מתחנות הדלק יש משאבה (מה שחוסך לך עליות אפילו עוד יותר ואתה יוצא רק עם הנזק של תדלוק הבנזין במקרה הזה).

לכל סוג דלק יש פיה בצבע שונה וגם כיתוב על סוגו.

טיפה של תשומת-לב יכולה לחסוך הרבה בעיות.

י.

CRAZY - JUDE

I'm not your angel

פורסם

יש רכבים עם פקק ריקון בתחתית מיכל הדלק.

אם אין פקק - ניתן לנתק את צינור הולכת הדלק מהמיכל למנוע ולנקז את הדלק לכלי קיבול גדול.

למה לשאוב ולקחת את הסיכון שיישאר משהו במיכל?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
[/right]

א. תמיד לבדוק איזה פיה אתם מושכים- החיפזון מן השטן.

ב. תמיד לתדלק עם מנוע כבוי- כי אם קורה מקרה כזה עוד אפשר לצמצם נזקים.

ג. במידה שקרה 'קוקטייל' (=ערבוב סוגי דלק) לא נוסעים!!! עומדים במקום!!!

הסבר-

במידה והמנוע היה כבוי בשעת התדלוק ולאחר מכן לא הופעל ניתן לשאוב את הבנזין מהסולר ולהיפך.

אחר-כך מתדלקים עוד ליטרים ספורים ושואבים גם אותם (כדי לנקות כמה שיותר את השאריות).

לאחר מכן אתה יכול לתדלק כרגיל (רצוי אם הפייה הנכונה...) ולא צפויה לך בעייה כלשהיא.

בחלק מתחנות הדלק יש משאבה (מה שחוסך לך עליות אפילו עוד יותר ואתה יוצא רק עם הנזק של תדלוק הבנזין במקרה הזה).

לכל סוג דלק יש פיה בצבע שונה וגם כיתוב על סוגו.

טיפה של תשומת-לב יכולה לחסוך הרבה בעיות.

י.

במשך 20 שנה כמעט זו פעם ראשונה שזה קרה, תמיד יש פעם ראשונה.

בכל מקרה עידכון מצב: הרכב נוסע מצויין. הבנזין לא התקרב למשאבה כנראה, ומחר אנחנו שואבים את מה שצף לו למעלה.

• תוכן חדש...