Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לאחר שהתלבטתי, חיפשתי וכיוונתי את עצמי ליפנאומטית כמו כל ישראלי מצוי (הגדרה שבד"כ לא מתאימה לי) הגעתי בסופו של דבר...... לצרפתיה נותנת. השאלה שלי היא מה היא מסוגלת לתת. עד לא מכבר נהגתי על סטרואן zx 1800 ידנית שהיתה מדהימה מבחינת תחושת הנהיגה בעיקר כח ואחיזת כביש מצויינים.

הפעם עליתי שנתון (2001) אבל ירדתי חזק בנפח - 1400 סמ"ק ידני. ביומי הראשון איתה למדתי שצריך לתת יותר גז בזינוקים ושרכות הנסיעה לעומת מנוע ה 1800, לוקה בחסר. את מנוע ה 1400 סמ"ק אני מכיר מגרסת הקרבורטור ב c15 שהיתה לי ושם הוא באמת הקרין תחושה של עוצמה אך הרכב עצמו היה קל מאוד במשקלו העצמי (כ 850 ק"ג אם אני זוכר נכון). אז הנה כמה שאלות למומחים: האם ה 306 בגרסת הסדאן כבדה מדי למנוע? האם יש הבדל במספר כוחות הסוס שנותן ה 1400 בגרסת ההזרקה לעומת זה של שנת 92 שהיה לי?

כמה שסתומים יש ב 1400 הזה, 8 או 16?

פורסם

ראש המנוע מצויד ב-8 שסתומים.

אמנם ההספק המירבי הוא 75 כ"ס, אךא המנוע מרגיש גמיש בסל"ד נמוך.

אל תצפה להאצות מדהימות עם מרכב הסדאן (לא שעם ההאצ'בק אפשר להגיע להאצות כאלו), אך מצד שני, המנוע יספק התנהלות יומיומית נעימה וגמישה.

מעבר לכך, ההשואה למנוע ה-1800 חסרת טעם.

היה ברשותי את הדגם הנ"ל 3 שנים וגמעתי איתו עשרות אלפי קילומטרים בכל הארץ.

אם תזדקק לטיפים בתחזוקה ובכלל - בשמחה.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
עד לא מכבר נהגתי על סטרואן zx 1800 ידנית שהיתה מדהימה מבחינת תחושת הנהיגה בעיקר כח ואחיזת כביש מצויינים.

הפעם עליתי שנתון (2001) אבל ירדתי חזק בנפח - 1400 סמ"ק ידני. ביומי הראשון איתה למדתי שצריך לתת יותר גז בזינוקים ושרכות הנסיעה לעומת מנוע ה 1800, לוקה בחסר.

לא יודע עד כמה נדהמת מה-ZX 1.8 , שהינו מנוע עגלתי למדי באופן יחסי , אבל ה-1.4 בפירוש יותר חלש (גם על סקסו הוא מרגיש סביר ותו לא , והפז'ו סדאן מכבידה בהרבה על המנוע הזהה). עם זאת , יחסי ההעברה הקרובים מחפים במשהו על חוסר ההספק - והרכב מתנייע בצורה סבירה יחסית (לא יותר).

לא הבנתי מה הקשר בין רכות הנסיעה לנפח המנוע. אם הייתי מתייחס לשילדה,בולמים ,מתלים וכו' הייתי מבין.

אגב - בפעם הבאה. קנית כבר את הרכב - אין לך מה לחפש איתו בפורום ייעוץ רכישת רכב.שים לב להבא בבקשה. הפעם העברתי.

אפי, גומאים קילומטרים. גומעים מים. או מיץ. או קולה.

• תוכן חדש...