Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זה מאושר מבחינה חוקית ותקנית - אז כן..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

טוב, זה מה שחשבתי. פשוט הציעו לי החלפה ותוספת על רכב מאוד מעניין, וזה מבעס כל הקטע הזה...

מעניין איך הרבה אנשים נוסעים ברכבים משופרים ללא ביטוח....

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע שזו שאלה מאוד מאוד בסיסית אבל אני פשוט לא מתמצא בזה כל כך.

הבנתי שמבחינה חוקית אסור לשפר רכב כאשר אחוז השיפור בכ"ס עולה על אחוז מסויים.

עכשיו מילא אנשים שיש להם טורבו ושמו צ'יפ ושטויות.

אבל שלוקחים רכב שאין לו טורבו ושמים לו אז זה פשוט לא חוקי נטו.

וזה בולט מאוד שרכב עבר הסבה כזאת וגם אם לא הסיכון הוא גדול.

אז מה הרעיון לנסוע בכזה רכב? בעצירה הראשונה של המשטרה אתה מקבל שלילה ,קנס

ומורידים לך את הרכב. האם מדובר פה במזל ושוחד או שהאנשים האלה מקומבנים מהתחת

ולכן הם לא מפחדים לשפוך עשרות אלפי שקלים על הרכב שלהם? האנשים האלה נוסעים בשלילות?

ולמה מישהו יירצה לקנות רכב שלא עובר טסט? (זה אולי אני יכול להבין שיש שוחד לטסטר).

אני אשמח אם מישהו יישפוך לי קצת אור על הנושא.

פורסם

אם תעשה חיפוש בפורום, תמצא שלא פעם ולא פעמיים אנשים כתבו שריכבם הורד מהכביש בגלל שיפורים.

מי שמתקין שיפורים לוקח על עצמו סיכון ידוע. לאף אחד אין תעודת ביטוח שלא יורד מהכביש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אני יודע שזו שאלה מאוד מאוד בסיסית אבל אני פשוט לא מתמצא בזה כל כך.

הבנתי שמבחינה חוקית אסור לשפר רכב כאשר אחוז השיפור בכ"ס עולה על אחוז מסויים.

עכשיו מילא אנשים שיש להם טורבו ושמו צ'יפ ושטויות.

אבל שלוקחים רכב שאין לו טורבו ושמים לו אז זה פשוט לא חוקי נטו.

וזה בולט מאוד שרכב עבר הסבה כזאת וגם אם לא הסיכון הוא גדול.

ומורידים לך את הרכב. האם מדובר פה במזל ושוחד או שהאנשים האלה מקומבנים מהתחת

ולכן הם לא מפחדים לשפוך עשרות אלפי שקלים על הרכב שלהם? האנשים האלה נוסעים בשלילות?

ולמה מישהו יירצה לקנות רכב שלא עובר טסט? (זה אולי אני יכול להבין שיש שוחד לטסטר).

אני אשמח אם מישהו יישפוך לי קצת אור על הנושא.

מאיפה הגעת למסכנה שמקבלים שלילה? במקרה הכי גרוע הרכב מורד מהכביש. היו מקרים שבטסט לא שמים לב לטורבו בכלל, ממש לא כל שוטר שעוצר אותך מוריד אותך מהכביש וגם אם מקבלים הורדה מהכביש אז ניתן להחזיר את הרכב בחזרה לכביש או בקומבינה או אם מפרקים הכל ומחזירים אחרי זה. למה לינסוע ברכב כזה אתה שואל? כי זה חוקי ומקובל בכל העולם וגם בארץ יש אנשים שהתחביב שלהם זה להתעסק עם הרכב וזה שכמה שרים החליטו לאסור את זה על כולנו לא אומר שזה מקובל עלינו. אני מכיר רכבים משופרים מכאנית שנוסעים 6-7 שנים וימשיכו לינסוע תמיד ואף אחד לא יעצור את זה.

פורסם
זה חוקי ומקובל בכל העולם

בעולם יש עוד כמה דברים חוקיים:

למשל - עונש מוות במדינות מסויימות בארה"ב, או להבדיל יושבים רק שליש מאסר ולא 2/3.

מה דעתך למשל שנאמץ את החוקים המקובלים בתיאלנד בענין סחר בסמים.

למה לרצות לאמץ רק במה שנוח לך.

למה לא מע"מ של 25 אחוז כמו בדנמרק או נורבגיה ?

אולי הגיע הזמן לרענן במשהו את החקיקה בנושא רכב, אבל עד שזה יקרה - חוק הוא חוק ויש לכבד אותו, אחרת נמצא עצמנו בתוהו ובוהו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ומורידים לך את הרכב.

עזוב קומץ שולי של משפרים, יש בארץ עשרות אלפי נהגים שבדעה צלולה ובידיעה מוחלטת עוברים מידי יום את המהירות המותרת.

הרי גם הם יודעים שהשוטר הראשון שיתפוס אותם דופק להם קנס+נקודות והעמדה לדין (במקרים מסוימים).

איך תסביר את זה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש חוקיים לא הגיונים שהציבור לא יכול לעמוד בהם. אצלי כמו אצל רבים רכב זה חלק גדול מהחיים ותחביב ואני לא מתכוון לחיות את החיים היחידים שיש לי עם ידיים כבולות ולא להנות מהתחביב הזה כמו שלכל אחד בעולם יש זכות לעשות.

בארץ פשוט אין תרבות מוטורית אבל בחול להמון אנשים יש איזה רכב משופר/אספנות שזרוק בגאראז' שיוצא פעם בשבוע לאיזה סיבוב.

מספיק להדליק את הערוץ ESPN וליראות איזה מפגש/תערוכה שאנשים בני 60+ באים עם איזה אמריקאית עם 600-700 כס סוס בנסיעה להציג את הבובה שלהם. בארץ לעומת זאת זה נחשב לתחביב של צעירים ערסים:roll: .

פורסם

הנה עוד תחביב שכנראה עוד כמה אנשים לא יכולים בלעדיו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4016673,00.html

גם זה כנראה תחביב של אנשים מסויימים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3988924,00.html

מי קובע מהו תחביב שבגינו מותר לעבור על החוק ?

.

פורסם

אמיר היקר, אתה קטנוני לחלוטין.

הרי ברור שיש חוקים שהם אינם הגיוניים ולא ברורים בשום מידה שהיא,

וההוכחה לכך, במיוחד במשרד התחבורה של מדינתנו הקטנה היא העלאת המהירות המותרת בכמה כבישים לאחרונה.

אין בכוונת כל המשפרים (ואין להכלילם בשום צורה כל שהיא) לנהוג בפראות בכבישי ישראל ולהוות מפגע תחבורתי

שעלול לסכן את אזרחי ישראל העוברים והשבים המשתמשים בכבישים, אלא ההפך הוא הנכון- ברגע שאתה מפתח ספורט

מוטורי בארץ (וכן, כמו כל דבר בעולם) הרי שאתה מייצר כל כך הרבה נהגים ואוהבי מוטוריקה בעלי הרגשה נפלאה,

מקומות עבודה, רווח למדינה ועיסוק שהמון אנשים היום לא נכנסים אליו למרות אהבתם כיוון שהוא לא חוקי- ובלבד

שאתה מרחיק את ה"סכנה" הזו של בעלי רכבים משופרים מהכבישים.

קח את הדברים בפרופורציות, מדובר בסך הכל בספורט מוטורי ולא עונש מוות וצריך להתייחס אל זה בצורה הזו.

לפותח השרשור, יש כל כך הרבה דברים לא חוקיים בארץ והם מתקיימים מתחת לאף שלנו בכל יום ובכל דקה.

מהמעשנים הלא חוקיים במועדונים, עד למעבר כביש במעבר חצייה (ובאור ירוק בלבד) ו80 אחוז מהמדינה

שבכל יום ויום עוברים את המהירות המותרת בכבישים. כל הסיפור הוא משוואה אחת פשוטה-

אם האהבה שלך לעניין הזה גדולה יותר מאשר ה"סיכון" שאתה לוקח, לך על זה- רק אל תעשה שטויות.

• תוכן חדש...