Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וויליס צבאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום בני.

כול מה שכתבתה ידוע לי ונכון +++.

זה רק מראה למה אנחנו מסוגלים וזו בושה וכלימה שהיום

לא מיצרים בארץ כלום. לפני כ45 שנה במדינה חדשה

עניה היה פרוספרתי ומכלום עשו הרבה דברים

לעומת היום עים כול הידע ואוכלוסיה שמחפשת עבודה

לא עושים כלום..

אגב האם אתה יודע שבצפת בשנות החמשים היה מיפעל ליצור

והרכבה של וספות מתוצרת פיאגו' האיטלקית?

זה לא בדיוק כך: לא היה פרוספריטי בשנות החמישים. היה צנע, המדינה היתה עניה ותושביה לא כל כך עשירים. על מנת להעסיק את העולים החדשים, הסכימו קברניטי המדינה לכל גחמה של מי שיקים מפעל ויעסיק אותם. למפעל אילין לא היתה הצדקה כלכלית ולכן הוא נסגר.

היום הכלכלה הרבה יותר בריאה כי היא מנצלת את המשאב הכי חשוב שלנו, הראש. ולכן תעשית ההיטק היא שמובילה ורמת החיים כאן הרבה יותר גבוהה.

לא מיצרים כאן כלום? נו, באמת. היצור היום הוא פי אלפי מונים מהיצור של אז. רק כיום מיצרים דברים שיש לנו בהם יתרון איכותי והצדקה כלכלית ולא כל גרוטאה על ארבע שאף אחד לא רוצה אותה בשום מקום אחר בעולם.

וכדי להעלות חיוך על פניך, הנה אבטיפוס "המכונית העממית" שאילין ניסה לפתח ב1961.

אפשר גם להוסיף שבאותה תקופה, כשבגרוש היה חור ורכבות נסעו על קיטור :lol: גם המכוניות היו פשוטות לתכנון, ייצור והרכבה, והסטנדרטים היו נמוכים יחסית להיום.

בימינו ייצור (ואפילו הרכבה בלבד) של רכב מודרני הוא תהליך ארוך מורכב ויקר. יש צורך בהשקעת ענק בתשתיות והכשרה מקצועית כדי לייצר רכב בישראל.

עם כל הכבוד ליכולת של ישראל בתחומי היי-טק, בתעשייה כבדה אנחנו לא מפותחים במיוחד. יתרוננו בטכנ' ולא בתיעוש.

שלום.

אתה צודק!!!

לדוגמא: מטוס הלביא עובד עם מנוע קיטור המונע בפחם

טנק המרכבה עובד בעזרת מנוע של מכסחת דשא מונע בעזרת חבל

וכלי הרכב הצבעים גיפים נ,נ וכול היתר עם מנועלה

צר לי לאכזב אותך ידידי אין לך כנראה מוסג על היכולות היצור

התעשיות של ישראל.

לידיעתך.

חלקי הגיר האוטומטי של הנגמשים מיוצרים בארץ כולל המוח של הגיר.

אתה לא מדמיין לך כמה מיפעלים מיצרים חלקים למטוסים.

וכו וכו וכו. :idea:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מנוע+גיר בטנק המרכבה הם מתוצרת ארה"ב,מנוע הלביא היה אמריקאי גם כן,וכנ"ל לגבי כל כלי הרכב הצה"ליים.אף אחד לא טען שאין יכולת בארץ,זה פשוט עיניינן לא כלכלי.ישנם שלושה דרכים לייצר מכוניות:דרך ראשונה היא להרכיב מכוניות עולם שלישי בהרכבה ידנית,כמו במדינות מתפתחות(הודו,רומנייה,איראן).הבעייה היא שכוח העבודה בארץ יקר,והשוק המקומי קטן מידי,וללא ייצוא מסיבי אין שום סיכוי.דרך שנייה היא להקים מפעל הרכבה מודרני(כמו טויוטה והונדה בטורקייה,למשל),הבעייה היא שהקמתו תעלה מיליארדים,ואמנם נכון שבמפעל מודרני אין צורך בעובדים רבים,אך שוב,השוק המקומי קטן מידי,וללא ייצוא,העסק פשוט לא כלכלי.האופצייה של פיתוח עצמי כלל לא קיימת,מפני שאין לישראל שום ידע או רקע בנושא,ואפילו מדינות כמו מיצריים(!)ואיראן מתקדמות מאיתנו בנקודה זו,וגם אם נפתח מכונית,אנו זקוקים במידה רבה לשימוש במכללים מיובאים.מה נשאר?-כלי רכב צבאיים,מערכות נשק והיי-טק,בזה ישראל טובה ומובילה.לייצר מכוניות בארץ-לא ריאלי ולא מציאותי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לגבי מטוס הלביא אתה צודק בהחלט. למעשה התעשייה האווירית לא עומדת בביקוש הגדול ולכן שוקלים למכור זכיונות ליצרני משנה כדי להדביק את פער ההזמנות. אכן, סיפור הצלחה!

לגבי טנק המרכבה, אינני יודע בוודאות מאחר ולשמחתי לא שירתתי כשיריונר, אבל הניחוש שלי הוא שמדובר במנוע אמריקאי.

לגבי הנ.נ, אפילו שכנראה גילי צעיר מהרבה משלך, אני יודע שמדובר בחלקי מנוע ותמסורת אמריקאים, וכך גם באביר המודרני יותר.

"חלקי גיר אוטומטים" וואו! ממש הישג! זה ממש כמו לייצר שעון קוקיה... ברגע שיש לך מפרט מסויים, כל חרט יכול לייצר אותם.

עם כל הכבוד לחלקי מטוסים, או טנקים או כל כלי משחית אחר, ייצור של רכב מעמיד דרישות מיוחדות: מצד אחד, המוצר לא נמכר במאות אלפי ומיליוני דולרים, אין ברז תקציבי שלא נגמר, ועדיין יש לעמוד באיכויות וסטנדרטים שאין בכלים צבאיים. הכלים הצבאיים ספרטנים וגסים. מכוניות מודרניות הן מופת של בנייה מדוייקת ואחידה.

אם רק היית יודע איזה פאקים ופאשלות מתרחשות מדי יום במפעלים הבטחוניים, כמה כסף ומשאבים מושחתים לריק בגלל גחמות של מנהלים... הכל מושתק בנימוקים שונים ומשונים. כל מפעל רכב אזרחי שהיה מתנהל כך היה פושט רגל מזמן.

ועוד דבר: אולי אין לי "מוסג", אבל יש לי כבוד לאחרים, לוותיקים ולמבינים ממני (שאתה כנראה כזה, לאור מעקב אחר הודעותייך בפורום זה), ולכן אני אמשיך לקרוא בהנאה את הערותיך והארותיך בנושאים אחרים, בהם אתה מתמצא.

בברכה ובידידות,

פורסם

שלום.

אתה צודק!!!

לדוגמא: מטוס הלביא עובד עם מנוע קיטור המונע בפחם

טנק המרכבה עובד בעזרת מנוע של מכסחת דשא מונע בעזרת חבל

וכלי הרכב הצבעים גיפים נ,נ וכול היתר עם מנועלה

צר לי לאכזב אותך ידידי אין לך כנראה מוסג על היכולות היצור

התעשיות של ישראל.

לידיעתך.

חלקי הגיר האוטומטי של הנגמשים מיוצרים בארץ כולל המוח של הגיר.

אתה לא מדמיין לך כמה מיפעלים מיצרים חלקים למטוסים.

וכו וכו וכו. :idea:

אני עובד בתעשית הייצור הישראלית כמעט שני עשורים, לכן אני מרשה לעצמי להביע דעה - המכנה המשותף ללביא, למרכבה, למצלמות הלייזר של אורבוטק, מכונות הדפוס של סאיטקס וכו' הוא שמדובר בייצור של ציוד מתוחכם מאד ובסדרות קטנות. אלו מפעלים שלא מייצרים מוצרי-צריכה (כמו מכוניות) אלא מוצרים מקצועיים לתעשיות שמסוגלות לשלם את המחירים הגבוהים. בכל מה שקשור למוצרי צריכה לישראל אין הצלחה גדולה - מקררי אמקור כבר לא מיוצרים בארץ, אלביט כבר מזמן לא מייצרת טלוויזיות ויש עוד המון דוגמאות. טכנית אין שום בעיה לייצר מכוניות בארץ, אבל כדי לייצר מכוניות בייצור המוני צריך להשקיע הון עתק בתשתית ואוטומציה, ואין לזה שום הצדקה לשוק קטן כמו ישראל. אפשר לוותר על האוטומציה אם יש כח אדם זול, אבל רמות השכר בארץ מורידות זאת מהפרק. בנוסף, עלויות ההובלה לחו"ל מורידות מעל הפרק ייצור מקומי לייצוא. יש בארץ די הרבה מפעלים (בעיקר בעיבוד-שבבי ופלסטיקה) שמייצרים רכיבים שונים לתעשית הרכב העולמית, אבל כאמור אין הצדקה להקמת תשתית להרכבה.

התחום המוטורי שבו ישראל יכולה להתחרות הוא בכלי רכב יעודיים, ובסדרות קטנות - ראה את ההצלחה היחסית של מפעל תומקאר. יתכן שגם מפעל קטן למכוניות אקזוטיות בסדרות קטנות היה אפשרי, אבל אני לא רואה הרבה מיליונרים בעולם שהיו מוכנים לשים את ה- 200,000 דולר שלהם על מכונית אקזוטית ישראלית, מתעשיה ללא מסורת. יותר פשוט לשרוף את הכסף על פרארי או למבורגיני, שגם הן כבר מזמן לא עצמאיות.

לכן, למרות שהייתי "מת" לעבוד במפעל כזה, אין לי אלא להסכים עם בני הספל. אנחנו צריכים להתרכז בתעשיות המתוחכמות, שבהן יש ערך מוסף ייחודי.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...