Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבהת מיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ולחובבי המיני בפרט

יש ברשותי מיני , שהיא נמוכה (למרות המעבר לגלגלי 12") אני מעוניין להגביהה אותה מעט 2-3 ס"מ .

איך אני יכול לעשות זאת מבלי לפגוע ביציבות הרכב ?

חשוב לציין שעכשיו יש לי את הבולמים הרגילים של המיני

האם החלפתן של בולמים אלו תגרום לרכב להיות גבוהה יותר ?

אם כן איזה סוג בולמים ממולצים ?

תודה

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

פורסם

הגבהת רכב צריך לבצע ע"י מקצוען. יש להחליף בולמי זעזועים וגם את קפיצי הסליל וכן לשים לב אם הציריות לא יהיו בזוית חדה מדי ביציאתן מהגיר (למעשה מהדיפרנציאל שבגיר) דבר שיגרום לבעיות.

ראיתי סובארו לאונה סטיישן שעברה הגבהה ע"י מקצוען שגם ביצע חיתוך ציריות והוספת הארכה

(כמובן שהציריות אוזנו יפה) וזאת כדי שלא תיווצר הזוית החדה מדי. הגבהה זאת גם נרשמה ברשיון הרכב ע"י משרד הרישוי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מבלי לזלזל ברפי:

הגבהה, יכולה להתבצי עצמאית, ללא קשר לשום כלום.

קרא ציטוט מדיון שלי פה:

"קודם כל ישנם גומיות שנקראות SIM.

אלה גומיות מיוחדות עם תערובת גומי-עופרת, המצאה ישראלית של מישהו מבוגר בשם שמחה. (מכאן SIM).

את הגומיות האלה יש בכל מוסך מורשה, ובמיוחד בטויוטה , והם ממליצים בחום.

למה? כי הרכב ממש ממש ממש נמוך.

יש ברשותינו קורולה, מהדגמים הישנים (93-97, אחלה אוטו).חיסרון יחיד שמצאתי בו שהוא ברצפה.

החלפתי 4 בולמים מקוררים של טויוטה חדשים, וזה לא עזר גם לא במ"מ.

כל פס האטה מתככך באוטו וקורע את האגזוז. שלא נדבר על קפיצות במהירות 80, שפעם כמעט עף לי טמבון אחורי שפגע בכביש.

במוסך מורשה טויוטה הציעו לי את הגומיות האלה, לפני ששמתי אותם קראתי קצת ואז שמתי.

מדובר בגומי מיוחד, המוכנס בין 2 שלבים בקפיצים. כל קציץ יש 2 כאלה.

שמים אותם לבד, ע"י הרמה של הרכב עם ג'ק פשוט בחניה.

זה מרים את האוטו מעט, אך היתרון שזה מקשיח את הקפיץ וגורם לאוטו להיות יציב יותר. (אל תגידו שטויות!הרי למה אתם שמים קפיצים קשים?)

היה על זה מבחנים רבים בחו"ל (זה משוווק גם לשם) אז אין מה להתוכח.

מה שכן- אני שמתי 4 מאחורה (2 בכל צד), והאחיזה של האוטו השתפרה מאוד בסיבובים חדים (לא זורק היגוי יתר). תגידו שטויות, חבר שלי שם גם מקדימה וההתנהגות של האוטו שלו השתפרה פלאים, וממש לא פסיכולוגי.

מבחינת בלאי- נמצא כבר שנתיים וחצי ולא מראה שום סימן קטן של בלאי"

הינה השרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=90919&highlight=%E2%E5%EE%E9%E5%FA+%E4%E2%E1%E4%E4

קנה לבד, ותרכיב לבד עם גק.

הינה האתר שמוכר, יש הסברים:

http://www.sim.org.il/lang.htm

I30 CW

פורסם

שלום לכולם

ותודה לחברים שעוזרים

כמה נקודות חשובות : אני רוצה להגביה את הרכב באמת במעט , לא משהו רציני

אני יכול להתפשר אפילו על הגבהה של 1.5 - 2 ס"מ לא משהו שיהפוך את הרכב לגי'פ , וכמה שפחות לשנות במתלים או בחלקים בחלקים אחרים .

2 . חשבתי על הנושא של ה SIM אבל הבעיה היא שבמיני מסביב לבולם את את הקפיצים הללו שעליהם מורכבים ה SIM כך שאין מקום להוסיף אותם .

למישהו יש רעיונות חדשים ?

מינימן

פורסם

כן.

אני עשיתי הגבהה לרכב באמצעות ספייסרים (או אוקלונים - אותו דבר). הלכתי למכון פרונט, שם הם מדדו לי את גודל התושבת ואת קוטר הקפיץ מקדימה ומאחורה, וחרט ייצר ספייסרים בקטרים המתאימים לקפיצים.

הספייסר יושב בין הקפיץ לתושבת שלו בבולם. ניתן לקבל הגבהה באיזה גובה שתבחר.

אני לא אמליץ לך על המכון פרונט שביצע לי את העבודה, כי הוא פשוט עשה זאת בצורה חאפרית לתפארת.

אני ביצעתי הגבהה של 2.5 - 3 ס"מ.

כמו שטל אמר לפני - אין שום בעיות יציבות או אחיזה, וכבר יותר מ 40K שאין בעיות בעקבות ההגבהה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום שוב לחברים

אני מדגיש שוב את הנושא של ההגבה , ברוב הרכבים שאני מכיר

סביב הבולם ישנו קפיץ שעוטף אותו .

אך לצערי הרב במיני הישנות יש רק את הבולם ללא הקפיץ כך שאני לא יכול להוסיף את הרכיב שניקרא SIM , לקגי הספייסרים שצויינו אני לא יודע היכן מוסיפים אותם .

האם על הקפיץ או על הבולם עצמו ? אם זה על הבולם עצמו אשמח לצילום או הסבר היכן זה ממוקם ?

תודה

מינימן

פורסם

קודם כל, אם אני לא טועה, למיני אין ממש קפיצים, אלא מעין גומיות עליהן היא יושבת, בעבר קראתי על זה - ערוך חיפוש.

לגבי ספייסרים - לרב שמים אותם מתחת לקפיץ, לא כמו אותו SIM מדובר

אלא פשוט ספייסר מגומי או אוקולון [אצלי באוטו ביו מורכבים ספייסרים מגומי]

מה שהוא עושה זה פשוט מעלה את נקודת המושב של הקפיץ, כך שלמעשה הקפיץ יושב גבוה יותר ב1-2 ס"מ ולכן על האוטו עולה באותו אופן.

אם תחפוץ לנסות - יש לי זוג ספייסרים כאלה שישבו על האוטו שלי, אם אתה ממוקם במקום שאני חושב שאתה, זה אפילו יהיה קרוב למדי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...