Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

כיום אני נוסע ברכב עם שמן 5W40 סינטטי מלא, כבר הרבה זמן שאני רוצה להחליף כי לפי דעתי המנוע רועש יותר מכיוון השסתומים והנה הגיע הזמן.

אבא שלי התחיל לעבוד עם סוכן של VALVOLINE וביקשתי ממנו שיביא לי שמן 10W40 חצי סינטטי,

הסוכן הביא לי 15W50 חצי סינטטי SL/CF בטענה שהשמן הזה יותר יתאים לי.

מכיוון שאני לא מומחה ואין חכם כבעל ניסיון, החלטתי להיתייעץ איתכם לפני ההחלטה, אז ככה:

1.המלצת היצרן היא 10W40.

2.אני נוסע בעיקר בעיקר נסיעות עירוניות קצרות (10-15 דקות)

מה אתם אומרים, מה עדיף לי?

(כרגע אגב יצא שקיבלתי שמן 15W50 חצי סינטטי+אנטי פריז של VALVOLINE במחיר של 90 ש"ח)

אל דאגה, אני משתמש בנוזל קירור המקורי של פיאט בילבד!

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

לא מספיק שהוא יותר צמיג במספר ראשון הוא גם בעל מספר שני גבוה ( למרות אותו דירוג הוא יהיה יותר צמיג מ10W50 לדוגמא ).

נסה תמיד להשתמש בדליל ביותר שאתה יכול.

פורסם

לא שחלילה אני רוצה להיתווכח וכנראה שאני אקנה 10W40, אבל שאלה לי:

האם שמן צמיגי יותר יגרום למנוע שלי לעבוד שקט יותר?

הרכב עבר 75,000 קילומטר מתוכם 15,000 עם שמן סינטטי מלא 5W40.

תודה על התשובה אגב,

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

פורסם

ידידי היקר,

מה הם המלצות היצרן או ציין את נפח המנוע ואיזה שנה הרכב ואני אתן לך תשובה.

לפי דעתי אתה מדמיין רעשים.

במידה והרכב שלך הוא החל משנתון 2000 , השמן 5W40 מתאים מאוד לרכב שלך.

שיקול הרעש אינו הפרמטר היחידי לקבוע האם השמן מתאים או לא מתאים לרכב שלך.

איזה כייף לי :)

פורסם

רציתי בבקשה אם אני אוכל להצטרף לשרשור..יש לי פיאט אונו שנת 91 מנוע 1400, s70 רציתי בבקשה המלצה על איזה שמן הכי טוב למנוע שלי..(דרך אגב אין לי את הספר של הרכב.. בגלל זה אני שואל)

אשמח אם מישהו ייתן לי המלצה

תודה ושבת שלום

טל

פורסם

חברה כמה פעמים צריך להגיד...צמיגות של שמן קשורה ישירות למצב המנוע...יש מה שמומלץ למנוע חדש ואחרי זה צריכים להתאים לפי הבלאי.

לפותח הדיון.

שמן צמיגי יותר יגרום ליותר בלאי בהנעה קרה אבל יבטל חופשים ( אתה אומר שאתה שומע רעש,כנראה מהשסתומים ) במערכות שונות.

במנוע שהרעש מגיע מהשסתומים, אם הוא לא נורא לדעתי לא להחליף לצמיגות יותר גבוהה בגלל הסיבה המוזכרת למעלה.

אם זה ממש נורא אז אפשר להעלות את הצמיגות או פשוט להחליף.

קודם כל תבדוק מקצועית מאיפה הרעש מגיע ואז נהיה יותר חכמים.

• תוכן חדש...