Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג בצבא! עזרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תיראה כפי שציינתי הפרופיל 45 אז אני לא כשיר לקרבי..
לא ציינתי את המילה קרבי בהודעה שלי.

תשאף לשירות שיקדם אותך בחיים, לא לשירות שישאיר אותך עם פער על חבריך לחיים.

קרבי יכול לעשות את זה.

שירות ביחידה טכנולוגית יכול לעשות את זה.

שירות כרל"ש יכול לעשות את זה.

שחרור מהצבא ולימודים אקדמאיים בשלוש השנים האלו יכול לעשות את זה.

ואתה יודע, לחלק מהאנשים, גם שירות כנהג יכול לעשות את זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תשאף לשירות שיקדם אותך בחיים, לא לשירות שישאיר אותך עם פער על חבריך לחיים.

מזאת אומרת פער?

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

פורסם

פער זה כשאתה משתחרר אחרי שלוש שנים של שירות צבאי, והולך לעבוד כמתדלק בתחנת דלק, כשכל החברים שלך עובדים בהיי-טק ומקבלים ליסינג-אלפששמאות-אוטומט.

פער זה כשאתה משתחרר אחרי שלוש שנים של שירות צבאי, וצריך להשלים בגרויות ופסיכומטרי במשך שנתיים, כשכל החברים שלך כבר בשנה השנייה לתואר מהנדס.

פער זה כשאתה משתחרר אחרי שלוש שנים של שירות צבאי, ונוסע על שארייד 92, כשכל החברים שלך כבל קנו סוויפט חדשה מודל 2010.

מספיק דוגמאות? :wink:

פורסם

אתם כל כך מבלבלים את המוח...

לחלק זה מתאים, לחלק זה לא.

לי אישית זה מ-א-ו-ד התאים.

אתה עייף? לא נורא. אין לך נהיגות כי המפקד יפחד לשלוח אותך לנהיגה כשאתה עייף. יש לך הרבה זמן מת שאתה יכול להשלים שעות שינה. אם אתה לא אחד כזה שאוהב לישון, לא נורא. תמיד יש נסיעות שתוכל לצאת אליהם.

לא יודע מה איתכם, אני מעדיף נסיעה לבאר שבע להביא איזה חפץ חשוב, ולחזור לבסיס ב3 מאשר להישאר במשרד מול המחשב ולהתחרפן.

חוץ מזה, מר צביקה פיק,

אני לא מבין על איזה פער אתה מדבר.

כל הג'ובניקים משתחררים מהצבא באותה הנקודה - סיימו שירות צבאי מלא. רל"ש, נהג, או כל תפקיד אחר שהוא לא תפקיד משמעותי עם קבע משתחרר עם אותם הנתונים. גם חיילי מודיעין, מאזינים למיניהם וכו' משתחררים באותו המצב בדיוק כמו נהג. מה אתה חושב, בגלל שהוא היהבמודיעין יש לו פתיחה לחיים האזרחיים טובים יותר?

שטויות.

אישית אני גם עושה משהו מהחיים שלי.

אמרתי לעצמי שגם ככה אני תורם לצבא 3 שנים. אז אני מחפש משהו שיועיל גם לי, לא רק לצבא...

בזכות שעות נוחות ומפקד תותח אני לומד לתואר ראשון בזמן הצבא.

אני מקווה כבר כשנה אחרי השיחרור מצה"ל להיות עם תואר ראשון ביד.

וזה בזכות מה? בזכות היותי חייל בצה"ל עם שעות נוחות, בלי משמרות ושמירות, שיכול לארגן לעצמו לימודים נוחים בערב.

שוב,

לחלק זה מתאים, לחלק לא.

אני הייתי משתגע להיות רל"ש. רל"שים למיניהם מישום מה חושבים שיש להם תפקיד משמעותי...כשבעצם הדבר היחידי שהם עושים זה לקבוע פגישות למפקד שלהם ובגלל זה נשארים בבסיס עד 7+ בערב. מצטער מאוד, אבל להיטחן ככה כג'ובניק? עם כל הכבוד - בשביל מה?! בשביל התחושה שרל"ש עושה יותר מנהג? תיהנה. אני אהנה להיות בבית עם חברה שלי מוקדם כל יום.

Back to the original - NC again.

פורסם
פער זה כשאתה משתחרר אחרי שלוש שנים של שירות צבאי, והולך לעבוד כמתדלק בתחנת דלק, כשכל החברים שלך עובדים בהיי-טק ומקבלים ליסינג-אלפששמאות-אוטומט.

פער זה כשאתה משתחרר אחרי שלוש שנים של שירות צבאי, וצריך להשלים בגרויות ופסיכומטרי במשך שנתיים, כשכל החברים שלך כבר בשנה השנייה לתואר מהנדס.

פער זה כשאתה משתחרר אחרי שלוש שנים של שירות צבאי, ונוסע על שארייד 92, כשכל החברים שלך כבל קנו סוויפט חדשה מודל 2010.

מספיק דוגמאות? :wink:

מספיק:-) אבל איזה פער יהייה ביני לבינם כשהם קרביים ואני ג'וב?

"בחיים כמו במהלך פניה אף פעם אל תעצור!"

פורסם

TB מה שאמרת לגבי המעמד של ג'ובניקים המסיימים שירות צבאי ללא קשר לתפקיד הוא שטות!

כן מי שיוצא מיחידות מודיעין מסוימות האופציות שלו וגם היחס אליו בשוק העבודה שונה לגמרי ממי שהיה מש"ק ממטרות ועשה שבוע שבוע כל השירות.

ואין קשר לקבע או לא!

שוב זה לא אומר שאי אפשר לצבור את הידע והניסיון הזה באזרחות, השאלה בכמה זמן...

פורסם

חוץ מזה, מר צביקה פיק,

אני לא מבין על איזה פער אתה מדבר.

כל הג'ובניקים משתחררים מהצבא באותה הנקודה - סיימו שירות צבאי מלא. רל"ש, נהג, או כל תפקיד אחר שהוא לא תפקיד משמעותי עם קבע משתחרר עם אותם הנתונים. גם חיילי מודיעין, מאזינים למיניהם וכו' משתחררים באותו המצב בדיוק כמו נהג. מה אתה חושב, בגלל שהוא היהבמודיעין יש לו פתיחה לחיים האזרחיים טובים יותר?

שטויות.

אני חושב שאתה טועה, ולא כל הג'ובניקים משתחררים עם אותם הנתונים.

וכן, מי שהשתחרר ממודיעין כמאזין מגיע עם נתוני פתיחה טובים יותר מאשר נהג.

זה מתחיל מדברים קטנים, כמו העובדה שהשם של יחידת מודיעין כזאת או אחרת מופיעה על קורות החיים שלך, ממשיך לדברים משמעותיים יותר כמו העבודה שאתה מגיע לאזרחות עם סיווג בטחוני גבוה ומסתיים במקומות שיפה השתיקה עליהם.

המאזין ממודיעין הוא רק דוגמא אחת.

תסתכל על טכנאי מהקשר, או על ממ"סניק וחמ"שניק מחה"א, למשל. הם טחנו את התחת כל השירות שלהם, אבל כשהם יצאו לאזרחות יהיו להם אופציות תעסוקתיות שלנהג לא יהיו.

אישית אני גם עושה משהו מהחיים שלי.

אמרתי לעצמי שגם ככה אני תורם לצבא 3 שנים. אז אני מחפש משהו שיועיל גם לי, לא רק לצבא...

בזכות שעות נוחות ומפקד תותח אני לומד לתואר ראשון בזמן הצבא.

אני מקווה כבר כשנה אחרי השיחרור מצה"ל להיות עם תואר ראשון ביד.

וזה בזכות מה? בזכות היותי חייל בצה"ל עם שעות נוחות, בלי משמרות ושמירות, שיכול לארגן לעצמו לימודים נוחים בערב.

נכון, אתה צודק.

אם אתה עם מספיק כוח רצון לשלב את השניים ביחד, והתמזל מזלך לקבל מפקד תותח שיאשר לך ללמוד בזמן הצבא (דבר שאינו חוקי, אגב) - תצא מהצבא עם נתוני פתיחה מדהימים.

אבל בוא ניהיה ריאליים לרגע. הסיכויים לעשות את זה קלושים. ולמה?

א. כי רוב האנשים יגיעו להיות נהגי יחידות או נהגים של בוס קצת פחות מתחשב.

ב. כי לימודים באוניברסיטה הפתוחה (שזה בערך מוסד הלימודים היחיד שיקבל אותך ללימודים בתנאי צבא) עולים המון כסף. ולכמה חיילים בסדיר יש עשרות אלפי שקלים להשקיע בשנה בזמן שבקושי יש להם כסף לאגוזי בשק"ם?

ג. כי תואר באוניברסיטה הפתוחה יקח בערך 4 שנים, וגם זה במשרת לימודים מלאה. בקצב סביר, בהתחשב בתורניות של הצבא, קצת חיי חברה לגיוון השיעמום וזמן פנוי בכמות סבירה, תואר יקח בערך 6 שנים.

אבל חכה רגע...

אם זה המצב, למה בכלל לעשות צבא?

תשתחרר, צא החוצה ותתחיל ללמוד במשרה מלאה במוסד אקדמאי נחשב מעט יותר (ויסלחו לי בוגרי האוניברסיטה הפתוחה :smile:).

בכל מקרה אתה לא עושה תפקיד משמעותי. :???:

פורסם

לדעתי אתם מדברים קצת שטויות...

אני, תומר הרל"ש, וחבר שלי, תמיר השייט, משתחררים מהצבא, בדיוק על אותו קו הזינוק(טוב,אולי לא בדיוק,מפני שהוא הולך לחתום קצת קבע).

העתיד שלכם תלוי בידיכם, ולא בידי אף אחד אחר.

סה"כ הוא יזיין קצת יותר בגלל שהשירות שלו הפך אותו לחמור רציני, ויקבל איזה ג'וב מהשב"כ, לא יותר.

וחוץ מזה, רל"ש הוא שירות הרבה יותר משמעותי מאשר נהג. יש קצת יותר סיפוק (עד כמה שאפשר מלהיות ג'ובניק שמחמם ת'כיסא). אני מכיר רל"שים שרק מזמנים דיונים, אבל אני מכיר גם כאלה שנכנסים לדיונים של בכירים, מסכמים דיונים, צמודים לאל"מ/תא"ל שלהם - ותכל'ס, זה תפקיד מאוד מהנה (אני מדבר על רל"ש של מפקד אוגדה/חטיבה), כי אתה נהנה מהתנאים (פחות או יותר כמובן) שהקצין הבכיר שלך נהנה מהם. יש לך סמכות. מאחורי כל מילה שלך עומדת מילה שלו, ואני אומר את זה מתוך ניסיון... חוץ מזה שהתפקיד הזה יכול לתרום לך המון בעתיד. אתה לומד על איך לארגן דברים, לנסח מכתבים רשמיים, ואולי פה ושם גם אפילו להכין איזה קפה טוב.

בקיצור, כשאתה מגיע ללשכת הגיוס, תנסה לבוא כבר מראש עם תפקיד שאתה חושב שיתאים לך, ואתה יודע עליו, ושאתה חושב שתוכל לתרום לצבא בהיותך משרת בו.

בד"כ, נהגי בוס עושים שוק, בסך הכל יש להם חיים יפים. ואני יודע שאפילו נהגים של מ"פ בסיירות עושים חיים - מסיעים למבצעים, ודברים בסגנון.

172

פורסם

בד"כ, נהגי בוס עושים שוק, בסך הכל יש להם חיים יפים. ואני יודע שאפילו נהגים של מ"פ בסיירות עושים חיים - מסיעים למבצעים, ודברים בסגנון.

אמרת את מה שאני מנסה להגיד, רק במילים אחרות.

תיהיה נהג בוס, תעשה שוק. נו, ואז?

שרפת שלוש שנים מדהימות מהחיים שלך בלעשות שוק, לא התקדמת לשום מקום בחיים, לא מקצועית ולא אישית. נכנסת ויצאת מהמערכת בלי לקחת כלום, למעט העובדה שהיה לך סבבה.

במקום זה - קח תרמיל וסע לשלוש שנים במזרח. תהנה יותר.

פורסם
אמרת את מה שאני מנסה להגיד, רק במילים אחרות.

תיהיה נהג בוס, תעשה שוק. נו, ואז?

שרפת שלוש שנים מדהימות מהחיים שלך בלעשות שוק, לא התקדמת לשום מקום בחיים, לא מקצועית ולא אישית. נכנסת ויצאת מהמערכת בלי לקחת כלום, למעט העובדה שהיה לך סבבה.

במקום זה - קח תרמיל וסע לשלוש שנים במזרח. תהנה יותר.

תשמע,אתה מציג את זה כאילו נהגים הם משתמטים.

הם עושים צבא - ופשוט לא מנצלים את השירות שלהם (אני לא מתייחס לאלה שהכריחו אותם להיות נהגים).

הם המפסידים.

אבל אתה טועה לחלוטין שאם יהיה רשום בקורות החיים שלך שהיית ב-8200 זה יועיל לך ממש, כי יבוא חבר שיהיה רשום לו שהיה בהנדסה קרבית וקיבל מצטיין גדודי, ואחריו יבוא עוד איזה מוצלח ששירת בסיירת יעל והוריד מחסן נשק בחאן יונס, ואחריו יגיע חבר ששירת במטכ"ל, ואחריו יבוא עוד אחד שקיבל עיטור העוז,המופת והחרטא.

זה אולי יקדם אותך במעט, אבל לא יסלול לך חיים של דבש.

אתה הוא האחראי לעתיד שלך, בלי שום קשר למה שעשית בצבא.

בשלוש שנים אפשר ללמוד המון (אני בשנה וחצי שלי כבר למדתי המון,אפילו מתפקיד משרדי בקריה,תתפלא), ואפשר לנצל.

172

פורסם
ב. כי לימודים באוניברסיטה הפתוחה (שזה בערך מוסד הלימודים היחיד שיקבל אותך ללימודים בתנאי צבא) עולים המון כסף. ולכמה חיילים בסדיר יש עשרות אלפי שקלים להשקיע בשנה בזמן שבקושי יש להם כסף לאגוזי בשק"ם?

ג. כי תואר באוניברסיטה הפתוחה יקח בערך 4 שנים, וגם זה במשרת לימודים מלאה. בקצב סביר, בהתחשב בתורניות של הצבא, קצת חיי חברה לגיוון השיעמום וזמן פנוי בכמות סבירה, תואר יקח בערך 6 שנים.

אבל חכה רגע...

אם זה המצב, למה בכלל לעשות צבא?

תשתחרר, צא החוצה ותתחיל ללמוד במשרה מלאה במוסד אקדמאי נחשב מעט יותר (ויסלחו לי בוגרי האוניברסיטה הפתוחה :smile:).

בכל מקרה אתה לא עושה תפקיד משמעותי. :???:

אתה תמיד מדבר לפני שאתה בודק את עצמך?

לימודים באוניברסיטה הפתוחה עולים כסף כמו באוניברסיטה רגילה. הנה העלות: כל קורס בהנחיה מוגברת (יקר יותר) עולה כ 1700 ש"ח. בשביל להשלים תואר אני צריך לעשות 25 קורסים. בחישוב מהיר זה 42,500 ש"ח. שזה עלות לתואר ראשון לא כזאת יקרה... בטח ובטל שלא ביחס למכללה.

לגבי זמן - מי שלוקח את הזמן באוניברסיטה הפתוחה יכול להיות ייכשל באוניברסיטה רגילה, או ליהפך, יצליח מאוד באוניברסיטה רגילה. כל אחד בהתאם לתנאי הלימוד שהוא רגיל אליהם.

אני לוקח 3 קורסים בסמסטר. עם סמסטר קיץ מקוצר בוא נניח שאני עושה 7 קורסים בשנה. בשביל להגיע ל 25 קורסים אני צריך 4 שנים.

יודע מה? ניקח מקדם טעויות של כישלון אחד פה, חופש אחד שם - 4.5 שנים לתואר ראשון.

אז מה הפסדתי? חצי שנה יותר מאשר באוניברסיטה רגילה?

עוד 8 אלף שקל מאוניברסיטה רגילה?

אבל אני, כשנה אחרי השיחרור (בע"), יהיה עם תואר ראשון ביד. רוב האנשים מסיימים תואר ראשון כ 4-5 שנים אחרי הצבא, במקרה הטוב.

לגבי איכות האוניברסיטה הפתוחה... אין לי כח להוכיח לך שאתה טועה בזה כמו שאתה טועה בשני הסעיפים הקודמים. פשוט לשם שינוי תברר קצת ותראה.

לגבי זה שאני לא עושה תפקיד משמעותי - נכון. אף פעם לא טענתי אחרת. אבל בהתאם למצבי (פרופיל לא קרבי, אין אפשרות למסלול איכותי כלשהו וכו') - כשבכל מקרה אני אהיה בתפקיד לא משמעותי, אז אני כבר רוצה לעשות שירות הכי נוח בשבילי, ולא הכי משמעותי. עד כמה משמעותי אני כבר יכול להגיע, לרל"ש?!

Back to the original - NC again.

פורסם

TB, הדיון כאן הוא לא על יתרונות האוניברסיטה הפתוחה מול כל אוניברסיטה או מכללה אחרת, ולכן, ברשותך, אני לא אכנס לטיעונים האלו.

כן, אני בודק את עצמי לפני שאני מדבר (או כותב הודעה, במקרה הזה).

לא כתבתי שהאוניברסיטה הפתוחה יקרה יותר מאוניברסיטה רגילה. כתבתי שהלימודים שם יקרים, זה הכל. מהמקום ממנו אני בא, 40000 ש"ח בזמן השירות הצבאי נראו כמו חלום ורוד, לא כמו מציאות. ואני בטוח שרוב המשפחות בארץ לא יכולות לממן לימודים יקרים כל כך (40000 ש"ח בעבור שכר לימודים, וזאת ההתחלה, כי יש הרבה מסביב) לחייל, וזה בנוסף לקיום השוטף שהמשפחה צריכה לתת לחייל (כי מ400 ש"ח אי אפשר הרי לחיות...).

ולגביך אישית - כתבתי, ואני אחזור על דברי. אתה מנצל את השירות שלך באופן מקסימלי, ומגיע לך כל הכבוד על כך. אבל זה דורש, ואני בוודאי לא צריך לספר לך, הרבה כוח רצון והרבה משמעת עצמית, וזה בנוסף למשאבים הכספיים הגדולים. לך יש את הכוח הזה - תנצל, תהנה, אתה עושה בשכל, לדעתי.

תשמע,אתה מציג את זה כאילו נהגים הם משתמטים.

הם עושים צבא - ופשוט לא מנצלים את השירות שלהם (אני לא מתייחס לאלה שהכריחו אותם להיות נהגים).

הם המפסידים.

חס ושלום משתמטים!

אני מתנצל אם זה מה שעלה מדבריי, זאת לא היתה כוונתי כלל!

אני מעריך מאוד את אלו שבוחרים לעשות צבא. גם כלוחמים ביחידות הכי נחשבות, גם כלוחמים ב"סתם גדודים" וגם כנהגי בוס בקרייה.

מגיע לכולם הרבה יותר ממה שהם מקבלים היום.

אבל אתה טועה לחלוטין שאם יהיה רשום בקורות החיים שלך שהיית ב-8200 זה יועיל לך ממש, כי יבוא חבר שיהיה רשום לו שהיה בהנדסה קרבית וקיבל מצטיין גדודי, ואחריו יבוא עוד איזה מוצלח ששירת בסיירת יעל והוריד מחסן נשק בחאן יונס, ואחריו יגיע חבר ששירת במטכ"ל, ואחריו יבוא עוד אחד שקיבל עיטור העוז,המופת והחרטא.

אז אני אומר לך כבוגר של יחידה מפורסמת כזאת או אחרת שזה פותח הרבה יותר דלתות ממה שאתה חושב. אני אומר את זה כאחד ששלח עד לא מזמן קורות חיים לכמה וכמה מקומות עבודה. שם מפוצץ (ו8200 הוא אחד כזה, לדוגמא) בקורות החיים פותח דלתות. אנשים קוראים את זה ומשהו מנצנץ להם במוח. לא יודע מה זה, אבל זה עובד.

בשלוש שנים אפשר ללמוד המון (אני בשנה וחצי שלי כבר למדתי המון,אפילו מתפקיד משרדי בקריה,תתפלא), ואפשר לנצל.

שוב אנחנו מסכימים :smile:

פורסם

שירתתי בצבא במשך 3 שנים בתור נהג רכב קל. התפקידים של נהגים הם מגוונים ורבים לכן אי אפשר לעשות הכללות בנושא. מהניסיון האישי שלי אני יכול לספר שלא הרגשתי בכלל שנשארתי מאחור לעומת החברים שלי או לעומת אף אחד אחר ששירת בצבא.

בהתחלה הייתי נהג של אלוף משנה אך עם הזמן (עניין של כמה חודשים) כאשר למדו להכיר אותי קיבלתי לנהל צי של 6 מכוניות שכורות (וזה אומר לעבוד הרבה מול חברות השכרה ומוסכים), הייתי אחראי על כל נושא הדלק, הציוד ולאט לאט קיבלתי תפקיד של קצין ניהול. בנוסף לכל האחריות היו לי הרבה נסיעות (חלקן מבצעיות) ובממוצע הייתי נוהג 350 ק"מ ביום ואין חור במדינה שלא הגעתי לשם. בשנה האחרונה של השירות כבר הייתי יוצא עם רכב הביתה ובנוסף שירתתי גם קצת מעבר לשירות סדיר.

השירות היה מספק ונהניתי מכל רגע. אני לא מסכים עם הטענה ששירות בתור נהג אתה נשאר מאחור או מבזבז זמן. זה בסופו של דבר קשור קצת למזל והרבה לאישיות של הבן אדם.

גם מישהו ששירת בצבא בתור רל"ש מתחיל את החיים באזרחות עם אותה תעודת שחרור כמו נהג. מה שאתה עושה אחר כך זה כבר תלוי בכישורים ובאיכויות שלך.

אסף

פורסם

zvika-pick:

לאנשים שלפני הצבא או בזמן הצבא יהיה קשה להבין על מה אתה מדבר...

אנשים כמוני מבינים אותך טוב מאוד... וכן, הייתי בשנה ה-3 נהג מג"ד קרבי וטחנתי אבל - בשנתיים הראשונות הגעתי למקום בו רכשתי תפקיד ומקצוע חשוב... להדגמה:

בזמן ההתנתקות קיבלתי על כל יום עבודה 550 ש"ח... להזכירכם, חייל משוחרר שעבד כעובד רגיל אצל קבלן שהצבא שכר למטרות מודיעין. מעבר לזה השתיקה תשלים.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...