Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

 

אנחנו משפחה עם אוטוטו 3 ילדים בגילאי 5 וחצי ומטה. אשתי נוהגת בפג'ו 206, שנת 2000 עם 3 דלתות וגג נפתח שקנינו כשהיינו משפחה של 2... היום זה קצת בעייתי, בלשון המעטה. אנו צפויים בשנים הקרובות לתמרן בין סל-קל לכסא בטיחות לבוסטר ולכן חשבנו על רכב משפחתי גדול ומגוון מהסטנדרט שבבסיסו מקום ל-6, 7 מושבים. התקציב הוא עד 110 א"שח פלוס מינוס. מסיבוב בכמה חברות ליסינג מצאתי את האופציות הבאות:

  1. פג'ו 307 SW שנת 2004, מנוע 2000 עם 33K ק"מ בסביבות ה 105 א"שח
  2. מזדה MPV שנת 2003 עם 45K ק"מ בסביבות ה 115 א"שח
  3. שריטה עמוקה בראש שמנסה לשכנע אותי לקחת הלוואה עמוקה ולקנות מזדה 5 חדשה..

הרכב ישמש בעיקר את אישתי במהלך השבוע ואת כולנו בסופ"ש וטיולים. אנחנו גרים מחוץ לעיר ותמהיל הנסיעות יטה לכיוון הבינעירוני. קילומטראג' שנתי צפוי להיות ממוצע ומטה והרכב צפוי להשאר בידינו 4-5 שנים. הראש שלי חופר בין הדברים הבאים:

 

  • ה 307 נוחה לנהיגה, לא מאיימת בגודלה ועם עלויות אחזקה סבירות. הכסאות האחוריים מספקים לזאטוטים שלנו ועד שהם יגידו "אין מקום פה!" כבר נשקול להחליף. האמינות היא ? אך לאמא שלי יש כזו 50K ק"מ ואין תלונות ומצד שני זה מזל.
  • ה MPV זה ליגה אחרת, המכונית מציאה ותשרת אותנו נאמנה מספיק שנים. אבל עלויות האחזקה מאיימות למרות הקילומטראג' הנמוך הצפוי. לא בא לי לחשוב פעמיים אם לטייל בשבת עם ה MPV או הדובלו שלי.
  • המזדה 5 נהדרת ותפורה למידות שלנו, אבל ראבק, לקנות חדש?? למשכן את עצמנו עוד קצת בשביל זה? האם הראש השקט של לקנות אוטו חדש שווה את הכסף? חבל שאין אותה דגם או שניים אחורה..

בקיצור אני חייב את חוכמתכם ועצותיכם. אופציות נוספות יתקבלו בברכה (אבל בלי קאיה בבקשה ובלי פיאט מולטיפלה כי מספיק פיאט אחת בכל משפחה).

 

תודה מראש,

שגיא

פורסם

לצרכים שאתה מתאר ה- MPV תפורה, רכב אמין מאד, יקר בסעיף תצרוכת דלק וביטוח....

 

רק לידיעה בסעיף התחזוקה יש ל- MPV יתרון, שרשרת טיימינג שכמעט ולא מצריכה תחזוקה בניגוד לרצועת טיימינג.

 

אני שידכתי כזה רכב לחבר, הרכב אצלו מעל שנתיים והוא מרוצה עד הגג.

 

למד את אישתך נהיגה חסכונית מהיא והשד לא יהיה נורא כל כך.

 

בהצלחה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

 

פורסם

אני הייתי הולך עם ה-MPV אין מה להשוות אותה ל-307 בכלל ( גם מבחינת MTBF )

 

ה-MPV תהיה זולה יותר לאחזקה מהמאזדה 5 בעיקר בגלל ירידת ערך קטנה יותר.

(שלא לדבר שאינך צריך לקחת הלוואה כדי לקנות אותה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לMPV יש גם הנדסת אנוש מעולה וביצועים חזקים. צריכת הדלק שלה צרה צרורה. יש גם מי שלא יהנו מהגודל הגדול אם לא צריכים אותו.

 

מה לגבי ספייסוואגון?

אוטו מעולה ותפור היטב לצרכים שהזכרתם, צריכת דלק שפויה ודי מהנה לנהיגה.

פורסם

סתם לידיעתך, המאזדה מאד קטנה. אמנם אמרת בלי קאיה, אבל לקרובי משפחה החליפו את הקאיה לאחרונה למאזדה, והם מדווחים על צפיפות. ואני מתכוון לקאיה הקטנה ולא קרניבל. והם גם לא התרגשו מאיכות הנסיעה, למרות שהנהג אינו פראייר. יש לו גם אלפא בבית.



ועכשיו נעבור לעלות האחזקה. מחישובים שערכתי לגבי הרכב שלנו, גיליתי שההוצאה הכי כבדה היא שחיקת הערך, ובמקרה שנוסעים הרבה, זו ההוצאה הכי כבדה. עלות הטיפולים זניחה לגמרי. עכשיו עשינו טיימינג, וזה הוסיף עוד איזה 500 ש"ח. אז מה.

ולקינוח, אני ממליץ לחשוב גם על רכב "מנהלים" מודרני בגרסת האצ'בק (דלת חמישית) או סטיישן. אנו נוסעים בסי5 עם כסא תינוק וסל-קל מאחור, ויש מקום לעוד מבוגר באמצע. הרוחב של המכוניות האלו היום הוא פשוט אדיר. תא המטען מספיק תמיד, ויש לנו גם גגון למקרה הנדיר שהעגלה לא נכנסה, כי היינו גם עם כלב וציוד לשני לילות.

פורסם

תודה חבר'ה על כל התגובות עד עכשיו.

 

 

היום עשיתי סבב חברות ביטוח. התחלתי עם הסוכנת שלי שיש לה תמיד מחירים מצוינים וה MPV אצלה הוא 4700 ש"ח + איתוראן (עוד כ-800 ש"ח לשנה, שלא לדבר על ההתקנה הראשונית). לעומת זאת ה 307 SW רק 2800 ש"ח ובלי איתוראן. נבהלתי. אח"כ הייתי אצל לקוח שלי שיש לו MPV שנת 2005 והוא שלף והראה לי שהוא עושה מקיף ב 4000 ש"ח + איתוראן. לקראת אחה"צ קיבלתי טלפון מחברת הביטוח שעובדת עם הליסינג והם הציעו על MPV מקיף ב 3500 ש"ח וללא צורך באיתוראן. מדהים! עכשיו אני רק צריך חברת נפט שתשלח כמה קונטיינרים מוזלים של דלק ואני מסודר.

 

האמת, כל אחד שאני מדבר איתו אומר לי MPV וזה סימן טוב. מבחינת צרכים זה ממש מספיק לנו ולא איכפת לי שיש מיניוואנים אולי יותר מרווחים, נגיד קארניבל או וויאג'ר כי דווקא הגודל הכללי גם ככה גדול. לגבי רכב מנהלים גדול, חשבתי על זה גם, אבל אז אני יכול למצוא את עצמי מוגבל לפרקים כאשר נהיה חמישה באוטו ונרצה לצרף גם את הכלבה למשל. הסידור ב MPV הוא אחלה.

 

משנרגעתי עם מחירי הביטוח וההמלצות של הרוב, אני יכול להתקדם עם ה MPV. היא צריכה לצאת מההכנה של חברת הליסינג עוד כמה ימים ואז נוכל להתעמק בה יותר טוב ולעמוד על קנקנה. אח"כ צריך להוריד אותם טוב במחיר ונראה לי שהיא תהיה קניה טובה בסה"כ.

 

שגיא

פורסם

אם הרכב ללא תאונות במצב טוב וק"מ סביר כמעט ולא תוכל לקזז במחיר (אלא אם אתה מקושר טוב מאד לליסינג) מכיוון שהרכב מבוקש מאד בשוק המשומשות.

 

תקוה שהאקזמפלר בעל נתונים הגיוניים ושיצא טוב בבדיקה, בשביל פלוס מינוס 3000 ש"ח חבל יהיה להפסיד רכב במצב טוב (בתקוה שיצא טוב).

Never drive faster than your guardian angel can fly

 

פורסם

על הנייר האוטו מצוין - 45K ק"מ, שנת 2003. עוד יומיים אוכל לראות אותו כשיצא מהכנה ולקחת לבדיקה. כרגע הם מדברים על רק 4% הנחה מהמחירון כשעל קרניבל 2003 הם גם הציעו 10% ויותר. אשתדל להוריד אותם עוד קצת אך כמו שאמרת אני יחסית מוגבל ביכולת המיקוח בגלל הביקוש לרכב.

פורסם

לי נראה שלא כדאי לקנות מליסינג ב4% הנחה. כשתמכור זה לא יעניין אף אחד ויורידו לך 20%.

 

מקרניבל להתרחק כמו מאש. נקלעתי לפני כמה ימים למוסך קאיה (הם נותנים כרגע שרות גם במקום מוסך פיאט שנסגר בירושלים). המוסך היה בקרניבלים עם מנועים פתוחים! :shock3:

פורסם
לי נראה שלא כדאי לקנות מליסינג ב4% הנחה. כשתמכור זה לא יעניין אף אחד ויורידו לך 20%.

 

מקרניבל להתרחק כמו מאש. נקלעתי לפני כמה ימים למוסך קאיה (הם נותנים כרגע שרות גם במקום מוסך פיאט שנסגר בירושלים). המוסך היה בקרניבלים עם מנועים פתוחים! :shock3:

ה- MPV מאד מאד מבוקש, בתור רכב יד שניה אם הוא במצב טוב הוא ימכר בהורדות לא משמעותיות ממחיר המחירון גם אם בעברו היה בליסינג.

אני יכול לספר על שתי חברות ליסינג עם רשימות המתנה ל- MPV שמסיימים עיסקה....

Never drive faster than your guardian angel can fly

 

פורסם

האמת כשנכנסתי לאותה חברה לא ממש חיפשתי MPV, בעיקר כי הייתי בטוח שהמחיר שלה משנתון סביר הוא הרבה מעל התקציב שלי, אבל במקרה המוכר הסתכל במחשב ונכנסה באותו בוקר ה MPV הזאת. היא נכנסה להכנה שעורכת כמה ימים אז אמרתי לו "סבבה, נראה אותה כשהיא תצא מההכנה". הוא אמר לי שהרכב יימכר עוד בהכנה, לדעתו, והראה ליבמחשב 2 MPV נוספות בהכנה (עם 80K ק"מ) שנמכרו כבר ועוד לא יצאו מההכנה. אז שריינתי אותה לקניה... (עולה 200 ש"ח אבל מוחזר אם אתה לא קונה בסוף את האוטו... גם דרך לעשות כסף :roll: ).

 

אני גם מוטרד מנושא ההנחה הזניחה אבל אעשה מאמץ להוריד יותר. אם באמת הרכב טוב כ"כ אז ניחא, הוא יהיה אצלי כמה שנים טובות ועדיף לי רכב מעולה מאשר הנחה גבוהה יותר.

פורסם

תאמינו או לא אבל 4% הנחה לרכב שציינת זה מחיר טוב למדי,אני עד לאחרונה עבדתי בחברת השכרה וליסנג ועל רכבים מהסוג הזה אפילו עם יותר ק"מ היינו דורשים מחירון וגם מקבלים.

בכל אופן אני ממליץ לך באופן אישי לקחת לבדיקה את הרכב,מפני שאם יהיו ליקויים ברכב תוכל לדרוש שיתקנו אותם,וזה כולל צמיגים,נזילות למיניהם וכו'......

מקווה שעזרתי במשהו.

מאור

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

נחמד לשמוע שמצבי לא רע כ"כ כמו שחשבתי. כל הרכבים האחרים שהציעו לי היו עם הנחות של 10% ומעלה... כנראה שהרכב הזה ממש ממש מבוקש.

 

לגבי הבדיקה, אני מסכים איתך 100%.

  • שנתיים מאוחר יותר...
×
×
  • תוכן חדש...