Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני מקווה שמישהו יכול לעזור לי למצוא סאב עד 500 ש"ח שישב על מגבר 4 ערוצים של 150רמס ויש אפשרות של ברידג'

ואין לי בעיה שכל המגבר הזה ילך רק על הגברת הסאב

תודה לעוזרים

ועוד שאלה מה זה אומר שיוצא מהסאב 4 יציאות 2 מינוסים ו 2 פלוסים מה זה נותן? עושה?

פורסם

ועוד שאלה מה זה אומר שיוצא מהסאב 4 יציאות 2 מינוסים ו 2 פלוסים מה זה נותן? עושה?

זה אומר שלסאב יש שני סלילים ניפרדים, לכל סליל יש חיבור + וחיבור - בניפרד, לכן יש לסאב 4 חיבורים. כאשר מחברים את 2 הסלילים ביחד מגדילים את ההספק של הסאב.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

זה אומר שלדוגמה אני יכול לנצל את כל ה 4 ערוצים בסאב כזה ?

ויש לך המלצה על סאב עד 500 ש"ח?

פורסם

כן, לחבר כל 2 ערוצים של המגבר בגישור, לסליל אחד של הסאב. בחיבור כזה, כאשר כל סליל של הסאב מקבל הגברה בניפרד, חשוב מאוד לאזן את המגברים, על מנת שלא ליגרום נזק לסאב.

שלו.

Guest תמיר .א.
פורסם

שיהיה חזק זול ו2 סלילים?

Pioneer TS-W306DVC

תמיר

פורסם

אם אתה באמת הולך לספק לו הזנה מגישור בודד של עד 150RMS

אני ממליץ לך על KICKER COMP C12 סאב מעולה לא עוצמתי במיוחד אבל מעולה ל150RMS.

אם אתה רוצה משהו עוצמתי מאד זול ונגיש [בהנחה וכבר דאגת מראש לאופן ההגברה שלו בין אם הסאב DVC או SVC ]אז אני מניסיון ימליץ לך על סאב מאד חביב בשם:LANZAR MAX 12 D[DUAL VOICE COIL]1000W/500RMS

עולה כ400 שקלים [אולי טיפה פחות] בזמנו בתחנה מרכזים בת"א..סאב מעולה יתחיל לזוז ולהפציץ החל מ250RMS ומעלה.

כאשר מחברים את 2 הסלילים ביחד מגדילים את ההספק של הסאב.

שלו.

לא נכון, ההספק P נישאר קבוע באלמנט.אם הסאב הוא 500RMS ז"א שכל סליל שלו שווה ל250RMS .כל עניין בסאב DVC הוא להגיע להתנגדויות נמוכות על מנת להפיק את מירב העוצמה מהמגברים.

כאשר אתה מחבר את הסליל בוריאציה של חיבור מקבילי אתה פשוט מקטין את העכבה של הסלילים משמע אתה "עוזר" פשוט למגבר[לצורך העניין מונו] לעבוד בעכבה נמוכה יותר ולכפיל את עוצמתו במוצא ומכאן לפי המשוואה:

P=(V^2)/R. הספק המגבר במוצא יעלה כתלות ביחס להיתנגדות האלמנט[צרכן] המחובר אליו במוצא.

לסיום לסאב DVC אינו יכול להגדיל את הספקו ,ההספק שלו נישאר קבוע, מה שמישתנה הינה העכבתו , דבר שמשפיע על יכולות ההגברה והניצול של אותו מגבר על הסאב עצמו.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
לא נכון, ההספק P נישאר קבוע באלמנט.אם הסאב הוא 500RMS ז"א שכל סליל שלו שווה ל250RMS .
אסף,

גם אתה טוען שאם כל סליל של הסאב שווה 250Wrms, ביחד ההספק הכללי של הסאב, כאשר 2 הסלילים מחוברים במקביל, יהיה 500Wrms. אם תחבר רק סליל אחד של הסאב למגבר, (ואת הסליל השני לא תחבר ביכלל) ההספק של הסאב יהיה 250Wrms בלבד. רק בחיבור של 2 הסלילים ביחד, ההספק של הסאב הוא 500Wrms. אם כך, אולי תסביר לי מה לא נכון במה שכתבתי?

שלו.

פורסם

אני הבנתי שהתכוונת בכללי על חיבור הסלילים לדוגמא במקביל [גם בטור]שהספק הסאב עולה[כמוסכם על שנינו דבר כזה לא נכון]ולא יחסתי חשיבות להזנת האלמנט[בין אם מ2 גישורים ,עבודה עם סליל בודד וכדומה..] כניראה שלא הבנתי אותך נכון אך ע"פ התגובה האחרונה שלך אני מסיק ששנינו יודעים את אותה המסקנה. לכן אני חוזר בי .

כאמור, שנינו בתגובותינו הראשונות התייחסנו למצבים שונים בעלי תוכן דומה.

פורסם
אני הבנתי שהתכוונת בכללי על חיבור הסלילים לדוגמא במקביל [גם בטור]שהספק הסאב עולה[כמוסכם על שנינו דבר כזה לא נכון] אולי עליך מוסכם, עליי לא בדיוק מוסכם.
אסף,

גם כאשר מחברים 2 סלילים זהים של סאב (שההתנגדות וההספק זהים לכל סליל) בחיבור טורי, כל סליל יקבל עליו חצי מההספק הכללי. לסיכום: גם בחיבור של 2 סלילים זהים במקביל וגם בחיבור של 2 סלילים זהים בטור, ההספק הכללי של הסאב יהיה גבוה פי 2 מההספק של כל סליל בניפרד.

שלו.

פורסם
אסף,

גם כאשר מחברים 2 סלילים זהים של סאב (שההתנגדות וההספק זהים לכל סליל) בחיבור טורי, כל סליל יקבל עליו חצי מההספק הכללי. לסיכום: גם בחיבור של 2 סלילים זהים במקביל וגם בחיבור של 2 סלילים זהים בטור, ההספק הכללי של הסאב יהיה גבוה פי 2 מההספק של כל סליל בניפרד.

שלו.

אני בדבריי לא התייחסתי להספק בניפרד של כל סליל , הדבר הבולט בדבריי הייתה העובדה שהספק כללי של סאב לא עולה [ובטח שלא יורד] כתוצאה מחיבור מקבילי או טורי של סליליו , שים לב גם שאתה קונה סאב DVC אתה מקבל מהיצרן הצהרה על ההספק הכללי של הסאב [ולא הספק בניפרד של כל סליל] מה שאתה טוען זה מובן מאיליו אין בכלל צורך להזכיר זאת. כשאני קונה סאבים אני בכלל לא מיחס חשיבות להספק כל סליל[אני עובד עם מונו ולא מקדיש לסאב כזה 2 גישורים שבמצב כזה חשוב לי לדעת מה גבולות ההספק של כל סליל שפשוט מחלקים את ההספק הכללי ל2 כיוון ש2 העכבות של הסלילים זהות ולכן ההספק הנופל על כל סליל יהיה זהה] אני מתסכל ומתייחס להספק הכללי של הסאב כאלמנט בפני עצמו [כך גם היצרן עושהכשהוא מצהיר הספק מקסימאלי ונומינאלי של הדרייבר]כל דבריי התייחסו למה בעצם מאפשר לנו סאב בתצורה של DVC [דייהנו הגדלת הספק מהמגבר כתוצאה מירידה בעכבה ובכך ניצול מירבי גם של הסאב שיקבל הזנה בריאה יותר ]

ופה מוטב שנסיים .

פורסם

באינטרנט הוא נימכר באיזור ה450-500[כנס ותראה בZAP]

עד לא מיזמן הוא היה נימכר בכמויות בתחנה מרכזית בת"א גם בחדשה וגם בישנה.באיזור ה350-400

היה לי אותו אחלה סאב ,הוא קיים ב2 גירסאות שים לב בגירסת הD שזה DVC [2סלילים]

ובגירסה הרגילה של סליל בודד ,שים לב מה מוכרים לך והאם זה מתאים לך[כאמור בגירסת ה2 סלילים תהיה מחוייב או למונו או להקדיש לו 2 גישורים ממגבר 4 ערוצים כדי לעבוד עם 2 סליליו ולקבל תפוקה מלאה ליכולתיו והספקו המלא.

אגב הינה סירטון קצרצר להורדה המציג את הסאב הנ"ל בפעולה

http://www.realmofexcursion.com/videos/Lanzar/max12.2.wmv

אגב אם אתה לא מכיר אותו ככה הוא ניראה:

http://carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=36049

http://carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=36048

http://carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=36050

תיבה מותאמת עבורו [MDF 17mm] בנפח של 67 ליטר פתוחה ,כזו בזמנו אני בניתי קצת נוסטליגה:

http://carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=36370

http://carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=36369

http://carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=36368

כללי סאב שמתפקד מעולה גם עוצמתי ויותר איכותי מפיוניר לטעמי.

פורסם

וואי תודה רבה אסף ושלו עזרתם לי נורא :) ובאופן מיקצועי ביותר

מומלץ לקנות תגרסת סליל אחד ולחבר אותו למגבר של ה 2 ערוצים

או לקנות גרסה של 2 סלילים ולחבר אותו ל 2 גישורים מה יותר מומלץ ומה יהיה יותר עוצמתי?

ואתה אולי מכיר אתר שמוכר את גרסת ה 2 סלילים?

פורסם

ככה:

ראשית באיזה מגבר/ים מדובר[יש ברשותך אשר יארחו חברה לסאב העתידי?]

תלוי מה הספקו של המגבר 2 ערוצים שלך בגישור לעומת המגבר 4 ערוצים שלך [שגם בו יש לדעת את ההספק על כל גישור] מי שמבניהם יצטיין בהספק RMS כללי גבוהה יותר אז על פיו תקנה בהתאמה את הסאב בגירסה המתאימה עבורו.

לגבי סאב כזה יד שניה יצא הלי לראות פה לא מזמן בלוח יד שניה אבל אני כללי לא בעד יד שניה כאשר זה נוגע לרמקולים.ממליץ לך לחפש אותו במרכזית ובאיזור המרכז.

בהצלחה ותתחדש.

• תוכן חדש...